Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα ανακαίνισα το σπίτι. Το project περιλάμβανε και την κατασκευή εντοιχισμένης δομημένης καλωδίωσης Gigabit, για την σύνδεση των δωματίων και του σαλονιού. (Χρησιμοποιήθηκε καλώδιο cat6).

Προχθές που ολοκλήρωσα τους ελέγχους μου, διαπίστωσα ότι στο ένα δωμάτιο (ευτυχώς μόνο σε ένα) παίζει με 100 Mbps αντί για 1 Gbps.

Τι μπορεί να φταίει; 

Δημοσ.

Εφόσον χρησιμοποιείς το ίδιο καλώδιο και το ίδιο pc για να συνδέσεις και να κάνεις τους ελέγχους σου, τότε μπορεί στο μπριζάκι από πίσω να μην έχει μπεί κάποιο από τα 4-5-7-8 pin σωστά ή μπορεί και από την μεριά του patch panel να μην έχουν μπει σωστά ένα από τα 4-5-7-8. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Οι δοκιμές έγιναν με το ίδιο καλώδιο utp και το ίδιο laptop.

Θα δοκιμάσω σήμερα μήπως έχει πρόβλημα η θύρα του switch (δεν το νομίζω, αλλά τέσπα) και στην συνέχεια θα τσεκάρω μήπως δεν έχει πατσαριστεί καλά, κανένα πινάκι.

Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπες για τον ηλεκτρολόγο.Όταν είναι να πάρουν τη δουλεία σου λένε ότι βάζουν από ρεύμα, τηλέφωνο, ethernet, συναγερμό, ηχεία, μέχρι διαστημόπλοιο. Όταν τους πληρώσεις και διαπιστώσεις ότι κάτι δεν δουλεύει όπως είχατε συμφωνήσει, σου απαντάνε ότι αυτά είναι πράγματα του διαβόλου και ότι όλα είναι μάταια σε τούτο τον κόσμο.

Επί του θέματος τώρα. Έβαλα διαγνωστικό μηχάνημα στα άκρα τις γραμμής και ενώ πέρασε VoIP, 10BASE-T, 100BASE-T, απέτυχε στο 1000άρι δείχνοντας σφάλμα στα πινάκια 4-5. Ρίχνοντας μια καλύτερη ματιά στο καλώδιο βλέπω τα μπλε και μπλε-λευκό να μην "πατάνε" καλά στο rj45, πράγμα που θεωρητικά δικαιολογεί τα 100Mbps μιας και για το 1000άρι θέλεις και τα 8pins, ενώ για το 100άρι μόλις 4.

Επομένως σήμερα θα πάω να πάρω ένα rj45 και μια πρέσα και θα το κάνω μόνος μου.

Επίσης μέτρησα (στο περίπου) το μήκος του καλωδίου και είδα ότι είναι το πολύ 35 μέτρα, που σημαίνει ότι είμαστε πολύ χαμηλά από το όριο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έπρεπε να του ζητήσεις πριν τον πληρώσεις. :P

Δεν ξέρω αν τα έκανες εσωτερικά με τα κανάλια μέσα στους τοίχους, αλλά φαντάσου να είχε πρόβλημα κάποιο καλώδιο, να είχες κάνει τα μερεμέτια για να κλείσουν κουτιά και να έπρεπε να τα ξανανοίξεις επειδή ο ηλεκτρολόγος δεν testαρε τα καλώδια όταν έπρεπε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...