Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν... έχουμε και λέμε, ήρθα από Αγγλία που διαμένω και δουλεύω στην Ελλάδα για να κάνω όλες τις γραφειοκρατικές ρουτίνες, E1, E2, ΕΝΦΙΑ, Κτηματολόγια κλπ...

Έχω Ελλάδα ΟΤΕ 30 VDSL.... Στην περιοχή που διαμένω (μη με ρωτήσετε που, λίγο έξω από Αθήνα) κλείδωνα μετά από πολλά reboot στο 26 Mbps. Οι δικοί μου όσο έλειπα έκαναν reboot και κλείδωσαν στα 25 πάλι με τα 1000 ζόρια... Τώρα λέει ότι η εκτιμώμενη ταχύτητα που θα συνδεθεί αν κάνω επανεκκίνηση είναι στα 22 Mbps και κάτι... Παίρνω τον ΟΤΕ τους το λέω, μου λένε ότι είμαι πολύ τυχερός που εχω κλειδώσει στα 25 γιατί ο μέσος όρος στην περιοχή μου είναι τα 21 mbps. Ε εκεί αναψοκοκκίνισα και λέω "τότε γιατί σ%$%α πληρώνω VDSL και δεν αλλάζω σε ADSL πάλι;;;" Υπήρξε σιγή για κάτι δευτερόλεπτα και αφού "πήρε μπρος" μου λέει "έχει το συμβόλαιο σας ακόμα 14 μήνες". Εκεί δεν μπόρεσα να συνεχίσω γιατί είμαι οξύθυμος και για να μην πω βαριές κουβέντες ετσι από αντανακλαστικά έκλεισα το τηλέφωνο. Σας παραθέτω screenshot... τα errors είναι πολλά γιατί έχει να κάνει reboot μήνες + ότι δεν κόβεται ποτέ η σύνδεση από μόνη της.

post-58691-0-17212600-1500882985_thumb.jpg

Όπως βλέπετε δεν είναι καλά τα πράγματα... φανταστείτε τώρα την ξενέρα από Λονδίνο στα 100mbps να έρχεσαι Ελλάδα στα 23....

Στην περιοχή μου έχει και η CYTA VDSL στα 35mbps και απόσταση από αστικό κέντρο τα 700 μέτρα, πόσο πέναλτι θα πληρώσω στον ΟΤΕ αν θέλω να το κόψω; ή επειδή είναι καλοκαίρι και μπουκώνει το ίντερνετ λόγο κλειστών σχολείων να περιμένουν οι δικοί μου μπας και ξανά ανέβει;;;

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στην Cyta θα πιάνεις παραπάνω? Από το ίδιο αστικό κέντρο παίρνεις και στον ΟΤΕ...

Υποθέτω ότι έχεις ελέγξει την πιθανότητα να σου κόβει από τον συγχρονισμό η εσωτερική σου καλωδίωση?

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς για αυτό τα περισσότερα συμβόλαια αναφέρουν ΕΩΣ 24mbps ΕΩΣ 30mpbs κλπ για να είναι νομικά καλυμμένοι. 

Εν πάση περιπτώσει για την διακοπή υπολόγιζε ότι εξαρτάτε από το υπόλοιπο των μηνών της ρήτρας του συμβολαίου. Δεν θα σου βγει φθηνή υπόθεση. Εγώ με forthnet και για μερικούς μήνες μέχρι να κλείσω 2 χρόνια τώρα που θα διακόψω θα πληρώσω 80ευρώ και θεωρούμε "τυχερός" γενικά

Δημοσ.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στην Cyta θα πιάνεις παραπάνω? Από το ίδιο αστικό κέντρο παίρνεις και στον ΟΤΕ...

Υποθέτω ότι έχεις ελέγξει την πιθανότητα να σου κόβει από τον συγχρονισμό η εσωτερική σου καλωδίωση?

Απλά το ότι είναι 35 ΑΝ έπιανε τουλάχιστον 30, το ξέρω ότι είναι το ίδιο Α/Κ. Η καλωδίωση έχει αντικατασταθεί με καινούρια εδώ και 5 χρονια. Πριν με ADSL κλείδωνα 19.

Δημοσ.

όλοι οι πάροχοι δίνουν απο αστικό κέντρο 

αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αφου είσαι οτε δεν σε συνδέουν σε καφάο για να συχρονίζεις παραπάνω

μπορείς να αλλάξεις δωωρεάν αν συχρόνιζες πολύ λίγο δλδ πιο κάτω και απο το adsl 

• Super Moderators
Δημοσ.

Απλά το ότι είναι 35 ΑΝ έπιανε τουλάχιστον 30, το ξέρω ότι είναι το ίδιο Α/Κ.

Δεν πάει έτσι όμως, δλδ ποσοστιαία χασούρα ανάλογα με το πόσο είναι το πακέτο.

Αν είναι πράγματι τα 25-26Mbps ο συγχρονισμός σου χωρίς να επηρεάζεται από την εσωτερική καλωδίωση, τότε τόσο θα είναι και με 35Mbps ή με 50Mbps ή με 100Mbps...

Η καλωδίωση έχει αντικατασταθεί με καινούρια εδώ και 5 χρονια. Πριν με ADSL κλείδωνα 19.

Δυστυχώς δεν λέει κάτι. Το VDSL είναι πολύ πιο ευαίσθητο με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ακόμα κι αν δεν το βάζεις στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού.

Το έχεις το modem στην 1η πρίζα που συναντάει το καλώδιο που έρχεται από έξω?

όλοι οι πάροχοι δίνουν απο αστικό κέντρο 

αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αφου είσαι οτε δεν σε συνδέουν σε καφάο για να συχρονίζεις παραπάνω

μπορείς να αλλάξεις δωωρεάν αν συχρόνιζες πολύ λίγο δλδ πιο κάτω και απο το adsl

Γιατί μπορεί να μην έχει τα νέα καφάο στην περιοχή του...

• Like 1
Δημοσ.

Σαν τεχνικός δικτύων (μέσα με όλα τα άλλα) θα αλλάξω όλες τις πρίζες ξανά, την καλωδίωση δε θα την πειράξω καθώς σε μέτρηση μου ήταν άψογη. Θα πω στους δικούς μου να κανουν υπομονή μέχρι Οκτώβριο να δουν πως θα πάει το πράγμα και θα πράξουν αναλόγως, για να έχουμε Skype της προκοπής.

Δημοσ.

Γιατί μπορεί να μην έχει τα νέα καφάο στην περιοχή του...

σωστός δυστηχώς ας μην περιμένουμε πολλά γιατί έχουνε ότι νανε δίκτυο 

• Super Moderators
Δημοσ.

Σαν τεχνικός δικτύων (μέσα με όλα τα άλλα) θα αλλάξω όλες τις πρίζες ξανά, την καλωδίωση δε θα την πειράξω καθώς σε μέτρηση μου ήταν άψογη. Θα πω στους δικούς μου να κανουν υπομονή μέχρι Οκτώβριο να δουν πως θα πάει το πράγμα και θα πράξουν αναλόγως, για να έχουμε Skype της προκοπής.

Δεν είναι ανάγκη, απλά δες πόσο συγχρονίζει το modem στην κάθε πρίζα. Αν είναι το ίδιο πάνω κάτω σε όλες τότε είσαι ok. Θα ήταν καλό βέβαια αν μπορούσες να checkάρεις τον συγχρονισμό στο σημείο που έρχεται το καλώδιο από την κολώνα του ΟΤΕ (κατανεμητή/χωνευτή) για να είσαι 100% σίγουρος ότι όσο έχεις "έξω" τόσο έχεις και μέσα.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν λέει κάτι. Το VDSL είναι πολύ πιο ευαίσθητο με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ακόμα κι αν δεν το βάζεις στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού.

Το έχεις το modem στην 1η πρίζα που συναντάει το καλώδιο που έρχεται από έξω?

Ακριβός εκεί και για να σας δώσω να καταλάβετε το RJ11 καλώδιο είναι μόλις 15 εκατοστά για να μην εχω την παραμικρή απώλεια.

Δημοσ.

καλά εγώ έχω 1,5 μέτρο σπλιτερ μετά ταφάκι με 2 συσκυές τηλεφωνικές και το ρουτερ και συχρονίζω στα 49200 με 4999 με vodafone 

μάλλον επειδή είσαι μακρία για αυτό συχρονίζεις τόσο 

Δημοσ.

Σήμερα το πρωί το ρουτερακι μου Speedport Entry 2i έκανε προσπάθεια συγχρονισμού δεν ξέρω για ποιο λογο αλλά είχε πέσει η γραμμή όταν κατάφερε να συγχρονίσει συγχρόνισε στα 23 από τα 29 που ηταν πριν  μετα από κάποια reboot κατάφερα να συγχρονίσει στα 27 οποτε λεω δεν του κανω και ένα Factory Reset τι εχω να χασω τωρα ειμαι ακριβώς στα 30 δοκίμασε να του κάνεις ένα Factory Reset ισως καλυτερεψουν τα πραγματα πανω κατω το ιδιο Line Attenuation εχουμε 

post-224199-0-91478300-1500961458_thumb.png

Δημοσ.

Σήμερα το πρωί το ρουτερακι μου Speedport Entry 2i έκανε προσπάθεια συγχρονισμού δεν ξέρω για ποιο λογο αλλά είχε πέσει η γραμμή όταν κατάφερε να συγχρονίσει συγχρόνισε στα 23 από τα 29 που ηταν πριν  μετα από κάποια reboot κατάφερα να συγχρονίσει στα 27 οποτε λεω δεν του κανω και ένα Factory Reset τι εχω να χασω τωρα ειμαι ακριβώς στα 30 δοκίμασε να του κάνεις ένα Factory Reset ισως καλυτερεψουν τα πραγματα πανω κατω το ιδιο Line Attenuation εχουμε 

Thanks! Θα δοκιμάσω.

Δημοσ.

Με τα χίλια ζόρια αφού έκανα factory reset και αμέτρητα reboots το μεγαλύτερο που μπόρεσα να πιάσω φαίνεται στην εικόνα. Επίσης δοκίμασα και με CAT6 καλώδιο από την πρίζα στο modem αλλά δεν... έπιανε max 24.

post-58691-0-20971900-1500992699_thumb.jpg

Όταν εχω VPN δείχνει ταχύτητες στον θεό από 40mbp/s μέχρι 120mbp/s

6484166278.png

Κατέβασα τώρα με ενεργό VPN τον τελευταίο Driver της Nvidia με max download στα 2,4mb/s

Δεν αλλάζει τίποτα με το VPN απλά τουλάχιστον βοηθά κάπως στο να κάνεις streaming και torrenting την ίδια ώρα χωρίς διακοπές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...