Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι είναι καλύτερα να πληρώνουμε φόρους για εκπαίδευση... και να πληρώνουμε και ξανά 3500 ευρώ στο δημόσιο για μεταπτυχιακό. 

Μην έρθουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και μας πάρουν τα λεφτά μας. Δεν θα θέλαμε να ανοίξει το Harvard παράρτημα εδώ, αφού έχουμε το ΕΑΠ.

Το 650άρι για αίτηση είναι τραγικό. Σου απαγορεύει έτσι να στείλεις ταυτόχρονα σε 3-4 πανεπιστήμια.

Δεν λέω ότι είναι εύκολο το ΕΑΠ στις σπουδές του, αλλά είναι δεδομένο ότι όποιος στέλνει τον παίρνουν. Με 120 θέσεις που έχουν συνήθως είναι δύσκολο να μην μπεις.

Κανονικά βγάζουν προκήρυξη Νοέμβριο.. αλλά επειδή δεν κάλυψαν τις θέσεις πέρσι έβγαλαν συμπληρωματικά και τώρα. Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

- Το ΕΑΠ χρηματοδοτείται κυρίως από τα δίδακτρα των φοιτητών και από Ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικά αυτή την εποχή δεν γνωρίζω ποια είναι η συμμετοχή του δημοσίου, αν υπάρχει είναι σίγουρα πολύ μικρότερη από αυτή των άλλων πανεπιστημίων.

Επίσης μάλλον  δεν έχεις την εμπειρία του ξένου ιδιωτικού πανεπιστημίου όπου το πρώτο που μαθαίνεις είναι ότι το επίπεδο των γνώσεων που θα αποκτήσεις θα είναι ανάλογο του ποσού που μπορείς να διαθέσεις για αυτές…

- Το «650άρι» όπως λες δεν είναι τραγικό,

τραγική είναι η στάση αυτών που δεν έχουν αυτοπεποίθηση ή ουσιαστικά προσόντα, αρχίζουν να στέλνουν αιτήσεις όπου βρουν και έχουν το ΕΑΠ ως αποκούμπι αν απορριφθούν από τα άλλα…

- Επειδή ακριβώς είναι έκτακτη προκήρυξη και η φοίτηση ξεκινά σε 2 μήνες, είναι ένας τρόπος προστασίας των συμφερόντων του ΕΑΠ καθώς πρέπει να παραγγέλλει άμεσα το εκπαιδευτικό υλικό, αυτοί που επιλέχθηκαν από τον προηγούμενο Νοέμβριο τα έχουν πληρώσει νωρίτερα, αλλά θα ξεκινήσουν όλοι μαζί.

Δεν λέει τίποτα η μη κάλυψη θέσεων το Νοέμβριο.

Το ίδιο πρόβλημα έχουν όλες οι σχολές με δίδακτρα, αυτό σημαίνει έλλειψη χρημάτων και μόνο.

Εγώ που ζω στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, ήξερα παλαιότερα ότι όποιος έμπαινε σε επαρχιακό πανεπιστήμιο γινόταν μόνιμος κάτοικος εκείνης της περιοχής, τώρα πάνε 2-3 στους 10. Άτομα που έχουν ως πρώτη επιλογή την Ιατρική Αθηνών, δεν ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε αντίστοιχη ιατρική σχολή της επαρχίας, προτιμούν να εισαχθούν στο Χαροκόπειο (τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής).

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Το ΕΑΠ χρηματοδοτείται κυρίως από τα δίδακτρα των φοιτητών και από Ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικά αυτή την εποχή δεν γνωρίζω ποια είναι η συμμετοχή του δημοσίου, αν υπάρχει είναι σίγουρα πολύ μικρότερη από αυτή των άλλων πανεπιστημίων.

Επίσης μάλλον  δεν έχεις την εμπειρία του ξένου ιδιωτικού πανεπιστημίου όπου το πρώτο που μαθαίνεις είναι ότι το επίπεδο των γνώσεων που θα αποκτήσεις θα είναι ανάλογο του ποσού που μπορείς να διαθέσεις για αυτές…

Δεν ξέρω για τα αγγλοσαξωνικά τερτίπια, αλλά τα λοιπά Ευρωπαϊκά είναι τζαμπέ(ή σχεδόν τζαμπέ).

Αυτά ακόμη και σε ιδρύματα τοπ 100 ή ακόμη και 50 στην διεθνή κατάταξη....

Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος να έχεις μια πολύ καλή εκπαίδευση, εφόσον είσαι Ευρωπαίος πολίτης.

Αυτό από έναν που έχει μπόλικη εμπειρία από κσένα πανεπιστήμια.

Γράψε λάθος διότι έκαμα παπαριά και δεν είδα το "ιδιωτικά".

Επεξ/σία από LongTom
Δημοσ.

Δεν ξέρω για τα αγγλοσαξωνικά τερτίπια, αλλά τα λοιπά Ευρωπαϊκά είναι τζαμπέ(ή σχεδόν τζαμπέ).

Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος να έχεις μια πολύ καλή εκπαίδευση, εφόσον είσαι Ευρωπαίος πολίτης.

Η ξένη παιδεία είναι 100% εμπορευματοποιημένη. Πλούσιος όχι, αλλά μια οικονομική άνεση είναι απαραίτητη.

Δημοσ.

Η ξένη παιδεία είναι 100% εμπορευματοποιημένη. Πλούσιος όχι, αλλά μια οικονομική άνεση είναι απαραίτητη.

Και η Ελληνική δεν είναι;

Ζούσα τόσα χρόνια αλλού που είχαν φροντιστήρια και τα λοιπά ωραία; :ph34r:

BTW:Υπάρχουν τρόποι να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου σε ευρωπαϊκά δημόσια πανεπιστήμια.Από κρατικά επιδόματα για φοιτητές(που δικαιούνται όλοι οι της ΕΕ) έως συγχρηματοδοτούμενες mini-jobs.

Δημοσ.

Και η Ελληνική δεν είναι;

Ζούσα τόσα χρόνια αλλού που είχαν φροντιστήρια και τα λοιπά ωραία; :ph34r:

BTW:Υπάρχουν τρόποι να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου σε ευρωπαϊκά δημόσια πανεπιστήμια.Από κρατικά επιδόματα για φοιτητές(που δικαιούνται όλοι οι της ΕΕ) έως συγχρηματοδοτούμενες mini-jobs.

Εννοείται απλώς δεν σε υποχρεώνει κανείς να πας φροντιστήριο. Ενώ έξω για να σπουδάσεις, πρέπε να τα σκάσεις. Βέβαια θα μου πείς και εδώ πρέπει να δώσεις χρήματα σε φροντιστήρια αν θές να περάσεις κάπου, αλλά τυπικά δεν είσαι υποχρεωμένος.

Δημοσ.

Μα μιλάω για τα ιδιωτικά, και όχι για τα δημόσια πανεπιστήμια ευρωπαικών χωρών.

Η όλη κουβέντα εδώ ξεκίνησε, προφανώς από σύμπτωση,  την ίδια μέρα που πρόεδρος επιμελητηρίου (όχι επιστημονικού) διετύπωσε μέσω των ΜΜΕ την άποψη πως για να πάρει μπροστά η μηχανή της χώρας θα πρέπει να εισβάλλουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γι αυτό έκανα παρέμβαση!

Επίσης, σε νεώτερη ηλικία έζησα σε Ευρωπαικά κράτη και σχημάτισα την ίδια εντύπωση με τη δική σου.

Δημοσ.

Μα μιλάω για τα ιδιωτικά, και όχι για τα δημόσια πανεπιστήμια ευρωπαικών χωρών.

Η όλη κουβέντα εδώ ξεκίνησε, προφανώς από σύμπτωση,  την ίδια μέρα που πρόεδρος επιμελητηρίου (όχι επιστημονικού) διετύπωσε μέσω των ΜΜΕ την άποψη πως για να πάρει μπροστά η μηχανή της χώρας θα πρέπει να εισβάλλουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γι αυτό έκανα παρέμβαση!

Επίσης, σε νεώτερη ηλικία έζησα σε Ευρωπαικά κράτη και σχημάτισα την ίδια εντύπωση με τη δική σου.

Όντως και λάθος μου.

Θα το σημειώσω στο πάνω ποστ.

Εννοείται απλώς δεν σε υποχρεώνει κανείς να πας φροντιστήριο. Ενώ έξω για να σπουδάσεις, πρέπε να τα σκάσεις. Βέβαια θα μου πείς και εδώ πρέπει να δώσεις χρήματα σε φροντιστήρια αν θές να περάσεις κάπου, αλλά τυπικά δεν είσαι υποχρεωμένος.

Όπως έγραψα, στο εξωτερικό υπάρχουν λύσεις να σπουδάσεις, ακόμη και εάν είσαι τσιπλάκης.

Π.χ. εδώ στην Δανιμαρκία με 10ώρες την εβδομάδα δουλειά δικαιούσαι επίδομα-SU και αυτό μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το χιλιάρικο(ευρώ).

Η δουλειά μπορεί να είναι πραγματικά οτιδήποτε και πολλάκις το πανεπιστήμιο σε βοηθάει.

Αυτό εκτός του ότι δικαιούσαι να μείνεις σε κοιτώνες που είναι φθηνοί(σχετικά).

Ανάλογες περιπτώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ιδρύματα.

Στην Ελλάδα το φροντιστήριο είναι προαπαιτούμενο σε πολλές περιπτώσεις,ιδίως όταν οι καθηγητές του δημοσίου σε πάμπολες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι αυτοί που διδάσκουν και ιδιωτικά...

Τεσπα, το νόημα είναι ένα:

Ότι δεν είναι απαραίτητο να το φυσάς για να έχεις πρόσβαση σε τοπ πανεπιστήμιο.

Δημοσ.

Όντως και λάθος μου.

Θα το σημειώσω στο πάνω ποστ.

Όπως έγραψα, στο εξωτερικό υπάρχουν λύσεις να σπουδάσεις, ακόμη και εάν είσαι τσιπλάκης.

Π.χ. εδώ στην Δανιμαρκία με 10ώρες την εβδομάδα δουλειά δικαιούσαι επίδομα-SU και αυτό μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το χιλιάρικο(ευρώ).

Η δουλειά μπορεί να είναι πραγματικά οτιδήποτε και πολλάκις το πανεπιστήμιο σε βοηθάει.

Αυτό εκτός του ότι δικαιούσαι να μείνεις σε κοιτώνες που είναι φθηνοί(σχετικά).

Ανάλογες περιπτώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ιδρύματα.

Στην Ελλάδα το φροντιστήριο είναι προαπαιτούμενο σε πολλές περιπτώσεις,ιδίως όταν οι καθηγητές του δημοσίου σε πάμπολες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι αυτοί που διδάσκουν και ιδιωτικά...

Τεσπα, το νόημα είναι ένα:

Ότι δεν είναι απαραίτητο να το φυσάς για να έχεις πρόσβαση σε τοπ πανεπιστήμιο.

Χώρα-μοντέλο... :X

Δημοσ.

σκεφτομαι παντως οτι ναι μεν εξ αποστασεως το εαπ, αν και πηγαινεις στις ΟΣΣ και βεβαια στην εξεταστικη.. αλλα κατι παρομοιο κανει και η πλειοψηφια των φοιτητων και στα κλασσικα πανεπιστημια.. φοιτητες φαντασματα , που μονο τους παρων ειναι στην εξεταστικη... θυμαμαι πχ στα μαθηματα να ειμαστε 20 ατομα και στο τελος να δινουμε 300 ...

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι στο πρώτο χρόνο,στο μεταπτυχιακο ειδικής αγωγής στο ΕΑΠ... Υπάρχει επιλογή και παρακολούθηση από κοντά και εξ αποστάσεως. Το επίπεδο οργάνωσης είναι πολύ ανώτερο από τα Περισσότερα πανεπιστήμια, τα χρονοδιαγράμματα για εργασίες κλπ είναι αυστηρά, οι καθηγητές είναι οι περισσότεροι από το ΑΠΘ και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το μεταπτυχιακό μου είναι σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι εξετάσεις γίνονται κανονικά σε αίθουσες Πανεπιστημίου και όχι σε γραφεία όπως έγραψαν μερικοί... Γενικά εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και κάθε βδομάδα θέλει αρκετό διάβασμα για να κάνεις την ή τις εργασίες που χρειάζεται

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι στο πρώτο χρόνο,στο μεταπτυχιακο ειδικής αγωγής στο ΕΑΠ... Υπάρχει επιλογή και παρακολούθηση από κοντά και εξ αποστάσεως. Το επίπεδο οργάνωσης είναι πολύ ανώτερο από τα Περισσότερα πανεπιστήμια, τα χρονοδιαγράμματα για εργασίες κλπ είναι αυστηρά, οι καθηγητές είναι οι περισσότεροι από το ΑΠΘ και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το μεταπτυχιακό μου είναι σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι εξετάσεις γίνονται κανονικά σε αίθουσες Πανεπιστημίου και όχι σε γραφεία όπως έγραψαν μερικοί... Γενικά εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και κάθε βδομάδα θέλει αρκετό διάβασμα για να κάνεις την ή τις εργασίες που χρειάζεται

προσυπογραφω τα παραπανω.. ειμαι στο μεταπτυχιακο ΔΤΕ..

Δημοσ.

Όχι, το τμήμα του ΕΑΠ «Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες» (ΦΥΕ) είναι Physical Sciences.

https://www.eap.gr/el/programmata-spoudwn/55-spoudes-stis-fysikes-epistimes/376-eb5df7cbef4238d0f28d15406ae0275e

To προγραμμα ειναι Natural sciences Bsc ασε τι γραφουν οι συριζαιοι στη μπ*ρδελοσελιδα που φτιαξανε, κανανε και το λογοτυπο ροζουλι για να παει ασορτι με τα χρωματα τους. 

Πανε να φανε τις υποτροφιες φετος στο ΕΑΠ, πολυ πεινασμενοι οι συριζαιοι.

Στη σκωτια ηταν δωρεαν η φοιτηση για πολιτες της ΕΕ,το ιδιο και σε αλλες χωρες.

Δημοσ.

To προγραμμα ειναι Natural sciences Bsc ασε τι γραφουν οι συριζαιοι στη μπ*ρδελοσελιδα που φτιαξανε, κανανε και το λογοτυπο ροζουλι για να παει ασορτι με τα χρωματα τους. 

Πανε να φανε τις υποτροφιες φετος στο ΕΑΠ, πολυ πεινασμενοι οι συριζαιοι.

Στη σκωτια ηταν δωρεαν η φοιτηση για πολιτες της ΕΕ,το ιδιο και σε αλλες χωρες.

Ερώτηση: Κάποιος με το πτυχίο BSc Natural Sciences μπορεί να διδάξει ως καθηγητής σε σχολείο; Εκτός αυτού τι άλλο μπορεί να κάνει;

Δημοσ.

- Το «650άρι» όπως λες δεν είναι τραγικό,

τραγική είναι η στάση αυτών που δεν έχουν αυτοπεποίθηση ή ουσιαστικά προσόντα, αρχίζουν να στέλνουν αιτήσεις όπου βρουν και έχουν το ΕΑΠ ως αποκούμπι αν απορριφθούν από τα άλλα…

- Επειδή ακριβώς είναι έκτακτη προκήρυξη και η φοίτηση ξεκινά σε 2 μήνες, είναι ένας τρόπος προστασίας των συμφερόντων του ΕΑΠ καθώς πρέπει να παραγγέλλει άμεσα το εκπαιδευτικό υλικό, αυτοί που επιλέχθηκαν από τον προηγούμενο Νοέμβριο τα έχουν πληρώσει νωρίτερα, αλλά θα ξεκινήσουν όλοι μαζί.

Δεν λέει τίποτα η μη κάλυψη θέσεων το Νοέμβριο.

Το ίδιο πρόβλημα έχουν όλες οι σχολές με δίδακτρα, αυτό σημαίνει έλλειψη χρημάτων και μόνο.

Εγώ που ζω στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, ήξερα παλαιότερα ότι όποιος έμπαινε σε επαρχιακό πανεπιστήμιο γινόταν μόνιμος κάτοικος εκείνης της περιοχής, τώρα πάνε 2-3 στους 10. Άτομα που έχουν ως πρώτη επιλογή την Ιατρική Αθηνών, δεν ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε αντίστοιχη ιατρική σχολή της επαρχίας, προτιμούν να εισαχθούν στο Χαροκόπειο (τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής).

Δηλαδή εσύ φαντάζομαι όταν έδινες πανελλαδικές δήλωσες μια σχολή. Εγώ μάλλον είχα ανασφάλειες και δήλωσα περισσότερες.

Το ΕΑΠ πρέπει να είναι παρεξηγησιάρικο και θα παρεξηγηθεί αν κάποιος κάνει αίτηση για Χαρβαντ και ΕΑΠ μαζί.

Οπότε χρειάζεται και τα 650 προκαταβολή αλλά και αποκλειστικότητα γιατί ζηλεύει.

Οι αλλες σχολές βγάζουν 20-30 θέσεις μεταπτυχιακών, το ΕΑΠ 120. Είναι σημαντική η διαφορά.

Εφόσον το κόστος καθορίζει την ποιότητα των σπουδών, όπως λες εσύ, γιατί δεν έδωσες περισσότερα χρήματα και έμεινες στο ΕΑΠ;

Εγώ νόμιζα ότι στα καλά μεταπτυχιακά, έχουν υψηλά κριτήρια εισαγωγής και εξετάσεις. Τώρα έμαθα ότι το ποσό καθορίζει την ποιότητα όπως και η άμεση προκαταβολή 650 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...