web_assasin Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δεν είμαι απατεώνας, αλλά εάν ήμουν φαντάζομαι ότι θα ήταν αποτρεπτικό να κάνω απατεωνιά ενώ είχα δώσει τα πραγματικά μου στοιχεία. Ισως να απετρεπε καποιους,αλλα δε θα ειχε καμια ουσια,καθως το ινσομνια με την τωρα πολιτικη δε θα μπορουσε να κανει κατι. Ουτε θα μπορουσε να αποδειχθει κατι οπως και να εχει. Εκτος και αν μπορουσαμε να βρουμε τα στοιχεια του,για να <<φερουμε παρεα>>
Knight of Mercy Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 η συναλλαγη πραγματοποιηθηκε αν ο ενας λεει για την αποδειξη και ο αλλος λεει τα δικα του (αναφερομαι στους 2 της αγοραπωλησιας) ας κανει οτι του λεει η καρδια του το παλικαρι αν οντως του την υποσχεθηκε και δεν την ελαβε . Ειναι χασιμο χρονου πραγματικα καποιες απαντησεις εδω. και μονο να μπεις στην διαδικασιας αναγνωσης! Ο καθε πικραμενος θα πεταξει την εξυπναδα του απλα για να γραψει κατι. Ο θορυβος που δημιουργησε σιγα μην τον πουν και απατεωνα ελεως πια! πεσανε τα κορακια να τον φανε! Επειδη δεν εστειλε την αποδειξη η αμελησε να το κανει ! γινετε λιγο ανθρωποι πια το ιδιο φαινομενο που επικρατει παντου να σε περιμενουν στην γωνια ον λινε να σε κραζουν το βλεπω και εδω οκ εσεις το θεωρειτε λογικο εγω οχι! υποψην σε καποιοες απαντησεις εκανα λικε οποτε δεν μιλαω για ολους! το ιδιο φαινομενο στα περισσοτερα ποστ. κατανταει κουραστικο! Φιλε μου, Κάποια στιγμή προσπάθησε να διαχωρίσεις την "εικονική" απρόσωπη πραγματικότητα απο την αντίστοιχη, ζοφερή, καθημερινότητα. Πραγματικά δεν είμαι σε θέση να διακρίνω το σημείο της υπόθεσης που θεωρείς "ανούσιο" συζήτησης και παράλογο. Τέλος, όποιος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο, πόσο μάλλον σε εγχρήματη συναλλαγή, οφείλει πρωτίστως να σεβαστεί το χώρο που τον φιλοξενεί και δευτερευόντως τη πρόσβαση σε "δεξαμενή" Αγοραστών που του παρέχεται και να επιδεικνύει τη δέουσα σοβαρότητα. Διαφορετικά το "κόβω " να μετατρέπεται σε ζούγκλα. Τακτικές (Hit & Run) θα τυγχένουν κριτικής. Οποιος δεν συμφωνεί μπορεί να αναρτήσει την αγγελία του σε άλλο χώρο. Κοινώς On line Πουλάς, On line θα εισπράξεις και το κράξιμο αν δεν είσαι σωστός. Χώρια που για αρκετούς απο εμάς, τους ενδεχομένως ρομαντικούς, αποτελεί υποχρέωση η επισήμανση παρόμοιων τακτικών προς ενημέρωση των υπολοίπων "ρομαντικών". Να δεχθώ ότι ξέχασε την απόδειξη, πόσο καιρό χρειάζεται η απλή επανόρθωση? Να σου απαντήσω αμέσως (γιατί μάλλον δεν το γνωρίζεις): Χωρίς απόδειξη, εγγύηση η Razer δεν παρέχει (βλ. επίσημο site) και μάλιστα δεν δέχεται οποιαδήποτε απόδειξη, πόσω μάλλον τη παροχή υπηρεσιών επισκευής βάσει σειριακού αριθμού. Η αγγελία μάλλον δεν θα είχε τύχη αν δεν υπήρχε αντίστοιχη αναφορά σε ύπαρξη απόδειξης. Απατεώνα, τέλος, δεν τον αποκάλεσε κανείς και ελπίζω να μην βρεθείς ποτέ στη θέση του Αγοραστή. Ιδιαιτέρως φιλικά, 1
moure Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Εγώ πάντως σε παρόμοια περίπτωση έβαλα αρνητική. Ήταν ένα ταμπλετ που ενώ ο πωλητής μου είχε αναφέρει ότι υπήρχε απόδειξη ´´ξεχασε" να την φέρει. Τον πίεζα εγώ να μου στείλει έστω μια φωτογραφία της απόδειξης και μου έστειλε τελικά μετά από αρκετό καιρό αλλά το sn του ταμπλετ δεν συμφωνούσε με αυτό της απόδειξης.Του έβαλα λοιπόν αρνητική παρόλο που το ταμπλετ λειτουργούσε μια χαρά γιατί εγώ μπορεί να είχα στα χέρια μου ακόμα και μια κλεμμένη συσκευή. Δεν απάντησε ποτέ που σημαίνει ότι είχε λερωμένη τη φωλιά του 1
orck Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Πως μια συνδρομη θα απετρεπε τους απατεωνες; Απλα θα απετρεπε τους καλους πωλητες που θα φευγαν ολοι στο facebook. Σοβαρα οτι εχω βαλει αγγελια εδω και facebook σε ποσοστο 70-80 φευγει απο ατομο που το ειδε στο facebook. Ενας απατεωνας μπορει να βαλει προπληρωμενη, paysafe και χιλια δυο κολπακια για να μην μπορεις να δεις τιποτα. Ακομη και να μπορουσες να δεις ξερεις τι διαδικασια θελει για να κοιταξεις τα στοιχεια της καρτας; Μεχρι να κουνησει ο εισαγγελεας το ενα ποδι εχει βρωμισει το αλλο Εξαλου αυτο θα ειχε νοημα μονο εαν το insomnia θελει να αλλαξει πεδιο εργασιας απο ενα επιτυχημενο φορουμ τεχνολογιας σε ενα ανταγωνιστη μιας ημιαποτυχημενης πλατφορμας οπως το πρωην fleamarket (δεν θυμαμαι πως το ονομασαν μετα)
papoys1 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Μπορεί το μέλος να νόμιζε ότι έχει κάπου την απόδειξη να την ψάχνει να μην τη βρίσκει και να ντρέπεται να το πει. Μην τον κάνουμε να φοβάται να μπει και στο φόρουμ φοβούμενος κράξιμο. Απατεωνιά για μένα θα ήταν να πουλούσε ένα πληκτρολόγιο Microsoft χ αξίας και να έστελνε ένα πληκτρολόγιο Mistroloft (ωραία μάρκα βρήκα) μικρότερης αξίας.Άσχετο πιτσιρικάς θυμάμαι ότι κάποιοι απατεώνες πουλούσαν ρολόγια που έγραφαν SFIKO αντί για SEIKO και πολλοί ειδικά ηλικιωμένοι τα πλήρωναν για SEIKO. Από τη στιγμή που ο αγοραστής παρέλαβε αυτό που έχει συμφωνηθεί και δουλεύει απροβλημάτισμα δε νομίζω πως αξίζει να γίνει αναφορά γιατί δεν του έστειλε την απόδειξη που είχε συμφωνηθεί. Προσωπικά αποδείξεις κρατάω για αντικείμενα μεγάλης αξίας.Για ένα πληκτρολόγιο 30-40-50 ευρώ ένα σκληρό εξωτερικό 50 ευρώ ή ένα ποντίκι 20 ευρώ ή ένα usb 10 ευρώ κ.λ.π.συνήθως τις πετάω ή τις βάζω κάπου που δεν πρόκειται να τις ξαναβρώ όσο και να τις ψάχνω. Αλίμονο αν κρατούσα σωστά αρχειοθετημένες αποδείξεις για κάθε μικροαντικείμενο.Η ζωή μου θα ήταν μαρτύριο. Αν χαλάσει εντός εγγύησης;;;;;;;;;;; Μπρούκλης ή ματσωμένος δεν είμαι αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας για 10-20 ή και 50 ακόμη ευρώ.
orck Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Ενα φακελο φιλε μου απο το χαρτοπωλειο της γειτονιας με κοστος 0,5€ και ενας μαρκαδορος για να γραψεις απο εξω με μεγαλα γραμματα ΕΓΓΥΗΣΗ Αυτο θελει μονο, ποιος αρχειοθετει σωστα τις αποδειξεις; Εγω απλα τις πεταω μεσα στο φακελο και αντε γεια. 1
evts Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Φωτοτυπία απόδειξης είναι αποδεκτή γενικά για εγγύηση;
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Φωτοτυπία απόδειξης είναι αποδεκτή γενικά για εγγύηση; Ναι, αποδεκτή είναι. -------------------------------------------------- Γενικότερα πάντως, επειδή οι περισσότεροι το αγνοείτε, να γνωρίζετε ότι η εγγύηση ενός πράγματος κανονικά δεν μεταβιβάζεται. Όταν ένα κατάστημα πουλάει ένα πράγμα προσφέρει εγγύηση η οποία καλύπτει τον αρχικό αγοραστή. Εάν κάποιος έχει αγοράσει το πράγμα μεταχειρισμένο μαζί με εγγύηση, το κατάστημα μπορεί να του δημιουργήσει θέμα αν καταλάβει ότι δεν είναι ο αρχικός αγοραστής 3
ziaba Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Ναι, αποδεκτή είναι. -------------------------------------------------- Γενικότερα πάντως, επειδή οι περισσότεροι το αγνοείτε, να γνωρίζετε ότι η εγγύηση ενός πράγματος κανονικά δεν μεταβιβάζεται. Όταν ένα κατάστημα πουλάει ένα πράγμα προσφέρει εγγύηση η οποία καλύπτει τον αρχικό αγοραστή. Εάν κάποιος έχει αγοράσει το πράγμα μεταχειρισμένο μαζί με εγγύηση, το κατάστημα μπορεί να του δημιουργήσει θέμα αν καταλάβει ότι δεν είναι ο αρχικός αγοραστής δηλ αν ο πάππους μου κάνει δωρο iphone 7 plus 256gb (αγορασμένο στο όνομά του) και με την από αύριο πεθάνει πεθαίνει μαζί του και η εγγύησή?
gRim Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Έχει τύχει να ρωτήσω εάν μεταφέρεται επέκταση εγγύησης 2 φορές (Applecare και public) και τις 2 φορές μου είπαν εννοείται..είναι όπως την κλασική εγγύηση κτλ. Πρώτη φορά ακούω ότι κανονικά καλύπτει μόνο τον αρχικό αγοραστή και να πω την αλήθεια δεν το πιστεύω. Αποκλείεται να μην το είχαν εκμεταλλευτεί τόσα καταστήματα που ψάχνουν αφορμή για να σε ξεφορτωθούν.. 1
petran91 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Κι εγώ από όσο ξέρω η εγγύηση είναι στο προϊόν όχι στον αγοραστή. Υπάρχει κάποια πηγή με λεπτομέρειες?
web_assasin Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Ναι, αποδεκτή είναι. -------------------------------------------------- Γενικότερα πάντως, επειδή οι περισσότεροι το αγνοείτε, να γνωρίζετε ότι η εγγύηση ενός πράγματος κανονικά δεν μεταβιβάζεται. Όταν ένα κατάστημα πουλάει ένα πράγμα προσφέρει εγγύηση η οποία καλύπτει τον αρχικό αγοραστή. Εάν κάποιος έχει αγοράσει το πράγμα μεταχειρισμένο μαζί με εγγύηση, το κατάστημα μπορεί να του δημιουργήσει θέμα αν καταλάβει ότι δεν είναι ο αρχικός αγοραστής πηγη αλλιως δεν το πιστευω.
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Όλοι οι άπιστοι θωμάδες εδώ μαζευτήκατε; λινκ 1: Τα μεταχειρισμένα προϊόντα που αγοράζετε από έμπορο καλύπτονται επίσης από την ελάχιστη 2ετή εγγύηση. Ωστόσο, καμία εγγύηση δεν καλύπτει τα προϊόντα που αγοράζετε από ιδιώτες ή σε δημοπρασίες. λινκ 2: Όταν αγοράζετε προϊόντα από ιδιώτη και όχι από εταιρεία, όπως γίνεται συχνά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η συναλλαγή δεν καλύπτεται από τη νομοθεσία για τους καταναλωτές. Ως «καταναλωτική» θεωρείται μια συναλλαγή κατά την οποία ένας ιδιώτης αγοράζει προϊόντα ή υπηρεσίες από έμπορο ο οποίος ενεργεί στο πλαίσιο των επιχειρηματικών, εμπορικών ή επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, αντίθετα με τη συναλλαγή μεταξύ δύο ιδιωτών. ----------------------------- Γενικότερα, η αγοραπωλησία είναι μια σύμβαση που έχουν συνάψει δύο μέλη. Ο μεν πωλητής δίνει το προϊόν, ο δε αγοραστής δίνει το χρηματικό αντίτιμο. Η εγγύηση του πράγματος πάει πακέτο με τη σύμβαση της αγοραπωλησίας. Για να αλλάξει η σύμβαση πρέπει να συμφωνούν όλα τα μέλη που την έχουν συνάψει. Φυσικά, ο κανόνας λέει ότι το κατάστημα δεν θα ψάξει να εξακριβώσει αν είναι όντως ο αρχικός αγοραστής αυτός που κάνει χρήση της εγγύησης. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι απίθανο.
gRim Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Όλοι οι άπιστοι θωμάδες εδώ μαζευτήκατε; λινκ 1: Τα μεταχειρισμένα προϊόντα που αγοράζετε από έμπορο καλύπτονται επίσης από την ελάχιστη 2ετή εγγύηση. Ωστόσο, καμία εγγύηση δεν καλύπτει τα προϊόντα που αγοράζετε από ιδιώτες ή σε δημοπρασίες. λινκ 2: Όταν αγοράζετε προϊόντα από ιδιώτη και όχι από εταιρεία, όπως γίνεται συχνά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η συναλλαγή δεν καλύπτεται από τη νομοθεσία για τους καταναλωτές. Ως «καταναλωτική» θεωρείται μια συναλλαγή κατά την οποία ένας ιδιώτης αγοράζει προϊόντα ή υπηρεσίες από έμπορο ο οποίος ενεργεί στο πλαίσιο των επιχειρηματικών, εμπορικών ή επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, αντίθετα με τη συναλλαγή μεταξύ δύο ιδιωτών. ----------------------------- Γενικότερα, η αγοραπωλησία είναι μια σύμβαση που έχουν συνάψει δύο μέλη. Ο μεν πωλητής δίνει το προϊόν, ο δε αγοραστής δίνει το χρηματικό αντίτιμο. Η εγγύηση του πράγματος πάει πακέτο με τη σύμβαση της αγοραπωλησίας. Για να αλλάξει η σύμβαση πρέπει να συμφωνούν όλα τα μέλη που την έχουν συνάψει. Φυσικά, ο κανόνας λέει ότι το κατάστημα δεν θα ψάξει να εξακριβώσει αν είναι όντως ο αρχικός αγοραστής αυτός που κάνει χρήση της εγγύησης. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι απίθανο. Εγώ καταλαβαίνω ότι εάν αγοράσω από έναν ιδιώτη δεν μου παρέχει εγγύηση ο ιδιώτης όχι ότι δεν μεταφέρεται η εγγύηση που έχει ο ίδιος από το κατάστημα σε μένα. Απλά σε περίπτωση που πουλάει ένα προϊόν που έχει λήξει η εγγύηση του δεν υποχρεούται να μου παρέχει δικιά του. Όπως και να έχει προσωπικά είχα ρωτήσει αυτό το πράγμα επειδή σκόπευα να πουλήσω προϊόντα με επέκταση εγγύησης και μου είχαν αναφέρει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Γενικά, σε αυτό καταλήγω διαβάζοντας αυτό το άρθρο Site: http://www.fpress.gr/katanalotis/story/10322/agorases-meso-internet-kai-se-koroidepsan-mathe-ta-dikaiomata-soy στο οποίο βρίσκω και το 2ο κείμενο που παρέθεσες γιατί δεν το βρίσκω στο 2ο σου link. Άσχετο αλλά διάβασα κι αυτό "Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, ο αγοραστής και ο πωλητής μπορούν να συμφωνήσουν σε εγγύηση μικρότερη των 2 ετών, αλλά όχι μικρότερη του 1 έτους. Αυτό θα πρέπει να καταστεί σαφές κατά τη στιγμή της αγοράς." Με αυτό δεν καλύπτονται οι εταιρίες που δεν παρέχουν 2ετή εγγύηση;
forgotten Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 περιεργο σε πολλαπλες περιπτωσεις μια χαρα μου αναγνωριστηκε η εγγυηση απο την εταιρια,τωρα το οτι λες μαλλον δεν το ερμηνευεις σωστα,το ποιο πανω αναφερει οτι δεν σε καλυπτει ο πωλητης απο αποψη εγγυηση .για το δευτερο που λες τοτε τα καταστηματα στο ebay δεν θα υπηρχαν και ουτε καν το ebay ,το γεγονος οτι παραθετεις συνδεσμους δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι ορθοι, οσο για το απιστοι θωμαδες απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι δεν ειχα ποτε θεμα με εγγυηση εφοσον υφισταντο.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις