Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχω μια απορία σχετικά με την την εν λόγο τηλεόραση. Την έχω περίπου ένα χρόνο και μπορώ να πω ότι για τα χρήματα που την αγόρασα είμαι ευχαριστημένος.

Η απορία μου είναι η εξής, έβλεπα για περίπου μιση ώρα στο channel 9 μια εκπομπη για κοσμήματα, στα αριστερά είχε κάτι κουτάκια που γραφουν τιμή, εκτίμηση και κάτι αλλα, μετά από μιση ώρα που το έβαλα στο cosmotecinema 1 στο ίδιο μέρος της οθονης  είχε μείνει κάτι σαν στάμπα, δεν ξέρω πως να το πω, είχε μείνει ας πούμε το περίγραμμα από αυτά τα κουτάκια,το ίδιο και στο cinema 2, αλλα μετά από 3-4 λεπτά εξαφανίζονται. Εντωμεταξύ αυτο το παρατηρώ για πρώτη φορα, δεν θυμάμαι να το ξανάκανε, Είναι φυσιολογικό αυτό λόγο ας πούμε ότι η τηλεόραση δεν είναι k από της καλύτερες, η είναι κάποιο πρόβλημα?

Δημοσ.

Το πιθανότερο έτσι πως το περιγράφεις να είναι περίπτωση image retention. Δηλαδή η οθόνη "κρατάει" σημεία μιας εικόνας για μερικά λεπτά με συνέπεια να φαίνονται στην επόμενη σκηνή οι σκιές της. Αν αυτή η εικόνα/στάμπα γίνει μόνιμη τότε μιλάμε για περίπτωση burn-in κάτι που υπέφεραν αρκετά οι τηλεοράσεις τεχνολογίας πλάσμα. Εφόσον εξαφανίζεται μετά από λίγο πάλι καλά, ελπίζω να μη σου χειροτερέψει στο μέλλον. 

Το αν θεωρείται "φυσιολογικό" είναι σχετικό. Είναι κομμάτι των μειονεκτημάτων των τηλεοράσεων, ακόμη και ακριβές OLED το έχουν, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο και άλλες πάλι καθόλου. Δυστυχώς το μοντέλο σου το εμφάνισε και θα πρέπει να ζήσεις με αυτό...

Εγκυκλοπαιδικά:

http://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/image-retention-burn-in

https://en.wikipedia.org/wiki/Image_persistence

Δημοσ.
Σε ευχάριστω για την απάντηση

Οντως με λίγο ψάξιμο διάβασα πάνω κάτω αυτά που αναφέρεις. Προς τα παρόν πάντως σε μερικά λεπτά εξαφανίζονται,αν γίνουν μόνιμα πάντως λογικά η τηλεόραση είναι για πέταμα, Δεν μπορείς να βλέπεις κάτι και από πίσω να φαίνονται στάμπες, είναι πολύ σπαστικό

Εγώ την αγορασα 299 ευρώ, άντε λες να την βάψω μπλε k να την ρίξω στη θάλασσα, αλλα να έχεις δώσει 1500 και 2000 ευρώ για oled και να σου κάνει αυτό το πράγμα

πω πω ούτε στον εχθρό μου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...