Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επανέρχομαι σε ένα θέμα που έχει τεθεί και παλαιότερα αλλά επειδή έχουν περάσει δύο χρόνια από το τελευταίο thread σκέφτηκα να ανοίξω καινούργιο. Με ενδιαφέρει η αγορά εξοπλισμού για καφετέρια. Ο χώρος είναι ανοιχτός (αυλή), περί τα 250 τετραγωνικά και αντιμετωπίζουμε τα γνωστά προβλήματα όπου με το κλασσικό ρουτεράκι που δίνει ο ISP μπουκώνει και πέφτει. Θέλω τα φώτα σας για δύο πράγματα. Αφενός τι εξοπλισμός είναι κατάλληλος για τέτοιο χώρο, κατά προτίμηση να μου προτείνετε προϊόντα από διαφορετικά price ranges (π.χ. έως 200 ευρώ, 200-500, 500+), και σε δεύτερο χρόνο αν υπάρχει κάνας χριστιανός εδώ μέσα που να αναλαμβάνει να τα στήσει όλα αυτά καθότι ως προγραμματιστής έχω μαύρα μεσάνυχτα από δίκτυα και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Η καφετέρια είναι Αθήνα στο κέντρο.

Thanks guys.

Δημοσ.

θα εβαζα ενα καλο adsl vdsl router πχ draytek και μετα 2 poe access points πχ ubiquiti.μπορεις και mikrotik αλλα ειναι πιο δυσκολα στο setup.η κρατας το adsl routerτου παροχου το κανεις bridge και απο πισω καποιο routerboard και access points

Δημοσ.

Εγώ θα έβαζα ένα ubiquiti unifi ac mesh pro έξω που είναι και dual band και σε bridge με το modem του ΟΤΕ ένα ubiquiti edgerouter-x που είναι εύκολο να το στησεις να παίζει ppoe. Έχω δει φοβερά αποτελέσματα.

Για τα AP βέβαια καλό θα ήταν να έχουμε ένα "blueprint" του χώρου για να δούμε που πρέπει να μπουν. Με ένα δε γίνεται δουλειά, στα 30-40 άτομα θα ισιώσει αν αρχίσουν όλοι streaming. Καλύτερα να σπάσουν οι clients σε δύο APs

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ως χώρο φαντάσου μια τετράγωνη αυλή με δωμάτια γύρω-γύρω. Είναι ένα παλιό κτίριο που έχει στη μέση αυλή κι εκεί κάθεται ο κόσμος. Περιμετρικά μπορούν να στηθούν μηχανήματα αν υπάρχει ανάγκη.

Δημοσ.

Αν έχει αρκετό κόσμο καλό θα ήταν να βάλεις δύο APs γιατι έχω δει με 30+ άτομα το ένα να γίνεται συνωστισμός ενώ από πίσω υπάρχει μπόλικο bandwidth. Θα έβαζαενα unifi ac mesh (περί τα 100€) σε εξωτερικό χώρο ή ένα unifi ap ac lr μέσα στο μαγαζί. Για να είναι 250τμ η αυλή φαντάζομαι ένα τετράγωνο 50x50 οπότε δεν έχεις θέμα από κάλυψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...