anti Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Προσφατα ο "αγαπητος" μου γειτονας τοποθετησε ενα wifi router ZTE με ρυθμιση του power "100%" και channel "auto" (το οποιο κανει διαρκως hop στα καναλια 1, 6 & 11) κολλητα στην μεσοτοιχια που μας χωριζει με αποτελεσμα οποτε βρισκεται στο ιδιο καναλι με το δικο μου δικτυο να lagαρουν τα παντα εξαιτιας των παρεμβολων.Αναγκαστικα να ανεβασω την ισχυη του δικου μου TP-link router απο το 50% στο 100% φαινεται οτι υπαρχει καποια βελτίωση αλλα και ακόμη στο δωματιο (σαλονι) που βρισκεται το router μου σε ορισμενα σημεια με υπερκαλυπτει.Ο τυπος ειναι μπουφος, δεν υπαρχει περιπτωση να συνεννοηθουμε για να μετακινησει το router ή να κατεβασει την ισχυη και να κλειδωσει σε ανα διαφορετικο καναλι, παροτι το παιζει καθηγητης φυσικης - ενω δεν ειναι.Το σαλόνι μου εχει γινει θαλαμος μικροκυμματων και ανησυχω για τυχων μακροποροθεσμες επιπτωσεις στην υγεια της οικογενειας μου.Παλαιοτερα το δουλευα στο 30% και ημουν καλυμενος και δεν ειχα προβληματα και τωρα οι 2x 5db κεραιες του TP-link δειχνουν να μην αρκουν.Παρακαλω τι μου προτεινεται να κανω.
turbat0s Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Το σαλόνι μου εχει γινει θαλαμος μικροκυμματων και ανησυχω για τυχων μακροποροθεσμες επιπτωσεις στην υγεια της οικογενειας μου. Δηλαδή από το δικό σου ρούτερ δεν κινδυνεύετε? 2
Sheogorath Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μίλα με τον γείτονα. 'Η επένδυσε την μεσοτοιχία με μολύβι. Ένα απο τα δυο. Δηλαδή από το δικό σου ρούτερ δεν κινδυνεύετε? Και αυτό εννοεί, που έχει δυο ρουτερ στα 100%. 2
vste Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Απο την στιγμη που τα router πωλουνται νομιμα για λειτουργια σε full δυναμη δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Καταρχην βαλε στον δικο σου router μετα απο site survey ενα καναλι που δεν χρησιμοποιειται πολυ στην γειτονια. Δευτερον συζητησε (ευγενικα) με τον γειτονα την πιθανοτητα να χαμηλωσει λιγο την ισχυ, αν δεν επηρεαζει την ληψη σε ολο το διαμερισμα και να βαλει και αυτος ενα σταθερο καναλι. Βεβαια ξαναλεω και να αρνηθει νομιμοτατος ειναι. Δεν εβαλε και καμια 24db κεραια να μπουμπουναει. Τελος υπαρχουν και οι εξης λυσεις: Μολυβι (α ρε SEO) Τσιμεντωμα στον γειτονα και στο λιμανι. 1
nostos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δε νομιζω οτι μπορει να προκαλεσει τοσο σοβαρο προβλημα υπερ-καλυψης ενα router. Εγω στο σπιτι ποιανω καμια 35αρια routers/access points γυρω μου και με αυτη τη λογικη θα επρεπε να εχω πολυ πιο σοβαρο προβλημα απο το δικο σου οσον αφορα τη συνδεσιμοτητα. Αλλα ακομα και στην 2,4 μπαντα μια χαρα δουλευει το ασυρματο. Οσο για "κινδυνους" στην υγεια, ειναι αστειο να το συζηταμε. Και να ελεγα οτι ο γειτονας εχει κανα τουμπανο router, να πω ok, αλλα αν μιλαμε για ZTE... πραγματικα ειναι αστειο. 2
anti Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Σε καθε περιπτωση ο βασικος λογος του post δεν ειναι οι τυχον μακροπροθεσμες επιπτωσεις των μικροκυματων, αν και οι συσκευες που δουλευουν στο φουλ σε αυτα τα λίγα τετραγωνικα δεν ειναι 2 αλλα εως και 10+ αν συνυπολογισεις τα ταμπλετ, κινητα, ipcameras, laptop. Αυτο ειναι αλλο θεμα. O βασικός λογος που γραφω ειναι οι παρεμβολες στις συσκευες μου. Φοβαμε οτι αν κλειδωσω σε καποιο "ελευθερο" ενδιαμεσο καναλι τα πραγματα θα γινουν χειροτερα, καθως δεν υπαρχει κανενα ελευθερο βασικο καναλι εξαιτιας των hop στα καναλια 1,6 & 11 του ZTE . Τα 2 δικα μας router τα πιανω καμπανα στο σαλονι σου με signal Strength στα -30 dBM και δε με απασχολουν τα υπολοιπα 30 της γειτονιας που ειναι στα -90 dBM. Παρακαλω αν υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω, γραψτε. Και παλι δεν ειναι θεμα νομιμοτητας αλλα χαζομαρας, οσον αφορα για τις παραπανω λυσεις πιο ρεαλιστικη μου φανηκε αυτη με το τσιμεντομα του vste. By the way, ξεκολατε δεν ειναι θεμα αν ειναι ZTE ή καποιο ποιο ακριβο. Ολα τα ρουτερ εφοσον κυκλοφορουν νομιμα εχουν τις ιδιες προδιαγραφες. Το θεμα ειναι η "ζημια" που κανει στη μπαντα.
Warzycha Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Κατι ασχετο στην συζητηση σας,αλλα πως δυναμωνουμε ή μειωνουμε την ισχυ στο ρουτερ;Πρωτη φορα το ακουω... Ενα Asus N14U εχω... 1
coffeex Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 H λύση είναι μία και αν σε ρωτήσει γιατί δεν παίζει το ασύρματο πες του να βάλει ένα σταθερό κανάλι.
anti Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 H λύση είναι μία και αν σε ρωτήσει γιατί δεν παίζει το ασύρματο πες του να βάλει ένα σταθερό κανάλι. ψηνομαι
tyf Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 μπορεις να παιξεις στην 3-4 7-8 χωρις να εχεις θεμα. εφοσον παιζει στα 1-6-11 τα ρουτερ εκπεμπουν mvolt . το κινητο στο σπιτι σου ειναι πολυ χειροτερο οπως και η κεραια που συνδεεται το κινητο σου. το ρουτερ του γειτονα ειναι το τελευταιο που θα επρεπε να σε ανυσηχει. η καλυτερη 'μονωση' για τετοιου ειδους κυμματα ειναι τα φυτα.
dark_projection Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 η μπορεις να λογκαρεις στο router του βρισκοντας στο internet τους default admin κωδικους k να του κατεβασεις την ισχυ 1
anti Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Για τηγ μονοση με φυτα δε το ηξερα ενδιαφερον. Καπου ειχα διαβασει οτι τα ενδιαμεσα καναλια ειναι πιο επιρεπη σε παρεμβολες, γνωριζεις καποιος κατι σχετικα;
anti Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 η μπορεις να λογκαρεις στο router του βρισκοντας στο internet τους default admin κωδικους k να του κατεβασεις την ισχυ Ποιος σου ειπε οτι δε το δοκιμασα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα