Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Πρόσφατα ανακάλυψα πως στη μηχανή μου κατά την εγγραφή βίντεο διακόπτεται το βίντεο και απενεργοποιείται η συσκευή ύστερα από υπερθέρμανση. Μιλάμε ξεκάθαρα για δυσλειτουργία. Η μηχανή έχει πάει σε τεχνικό στα πλαίσια της εγγύησης. Ο τεχνικός μου ανέφερε πως λύση στο πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει και η απάντηση που λάβαμε από την Sony, ύστερα από προώθηση του προβλήματος σε αυτήν, είναι πως το πρόβλημα είναι γνωστό και πως το αναφέρει και στο εγχειρίδιο χρήσης πως ενδεχομένως ύστερα από υπερθέρμανση να απενεργοποιείται η μηχανή για την προστασία της. Προβάλει δλδ μια δυσλειτουργία-ελάττωμα κατασκευής ως κάτι το νορμάλ. Δλδ το να υπερθερμαίνεται η μηχανή, με λίγα λόγια, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της! Έχω δηλώσει στην Sony ύστερα από επικοινωνία μαζί τους πως επιθυμώ επιστροφή χρημάτων μετά από όλα αυτά και ο λόγος είναι γιατί: 1ον είναι κάτι που δεν διορθώνεται από το σερβις της εταιρείας 2ον γιατί εγώ αγόρασα μία μηχανή η οποία υποτίθεται θα τραβούσε απρόσκοπτα βίντεο βάσει των χαρακτηριστικών της κάτι το οποίο δεν ισχύει και άρα πρόκειται για εξαπάτηση. Μου απάντησαν πως θα επικοινωνήσει μαζί μου εκπρόσωπος της εταιρείας να με ενημερώσει σχετικά και απάντηση δεν έχω λάβει ακόμα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: Προβλέπεται για το ζήτημα μου επιστροφή χρημάτων; Αν ναι, είναι αυτή η σωστή διαδικασία για να τα πάρω πίσω και επίσης μένει τίποτα άλλο να προσέξω ή να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chipakos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Σίγουρα αυτό που έκανες είναι ο σωστός τρόπος αλλά δεν έγραψες πότε το αγόρασες και πότε διαπίστωσες το πρόβλημα και πήγες την συσκευή για να την δει τεχνικός της Sony. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
APPLEGEEK Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) https://us.en.kb.sony.com/app/answers/detail/a_id/33142/c/65%2C66/kw/camera%20shuts%20down/session/L3RpbWUvMTQxODM5NzA5NC9zaWQvREx5RzZKOW0%3D καταλαβαίνω ότι σαν αγοραστής νιώθεις προδομένος. Συνήθως λένε να προσεχεις από πριν τι αγοράζεις. ΟΝΤΩΣ δεν είναι camcorder είναι still shooter. δεν θα βρείς άκρη δεν θα πάρεις χρήματα πίσω. πουλα την, είναι limitation τις μηχανής. Solution - > Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2017 από APPLEGEEK Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solution1 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μετά από πόση ώρα υπερθερμαίνεται; Ή αλλιώς, ποια είναι η maxumum διάρκεια που τραβάει συνεχόμενα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Σίγουρα αυτό που έκανες είναι ο σωστός τρόπος αλλά δεν έγραψες πότε το αγόρασες και πότε διαπίστωσες το πρόβλημα και πήγες την συσκευή για να την δει τεχνικός της Sony. Είναι εδώ και 2 μήνες αγορασμένη, το διαπίστωσα τώρα και το ανέφερα αμέσως. https://us.en.kb.sony.com/app/answers/detail/a_id/33142/c/65%2C66/kw/camera%20shuts%20down/session/L3RpbWUvMTQxODM5NzA5NC9zaWQvREx5RzZKOW0%3D καταλαβαίνω ότι σαν αγοραστής νιώθεις προδομένος. Συνήθως λένε να προσεχεις από πριν τι αγοράζεις. ΟΝΤΩΣ δεν είναι camcorder είναι still shooter. δεν θα βρείς άκρη δεν θα πάρεις χρήματα πίσω. πουλα την, είναι limitation τις μηχανής. Πριν προχωρήσω στην αγορά της την είχα ψάξει πολύ τη δουλειά. Κανένας σε κανένα review και κανένα σάιτ πώλησης της μηχανής δεν ανέφερε πουθενά τίποτα σχετικό. Επίσης limitation θα το θεωρούσα αν μου έλεγε πως καταγράφει 20λεπτα ή 30λεπτα βίντεο. Να την πουλήσω δεν γίνεται γιατί είναι σα να εξαπατώ τον αγοραστή και κάτι τέτοιο είναι ενάντια στις αρχές μου. Την έχω δει τη λύση που φαίνεται στο βίντεο αλλά δεν μπορώ να παρέμβω ο ίδιος στη κάμερα θα σπάσει η εγγύηση. Μετά από πόση ώρα υπερθερμαίνεται; Ή αλλιώς, ποια είναι η maxumum διάρκεια που τραβάει συνεχόμενα; Συνήθως μετά τα 15 λεπτά εμφανίζει το πρόβλημα. Όριο στην διάρκεια καταγραφής δεν αναφέρει πουθενά στα χαρακτηριστικά πως έχει, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα και το μέγεθος της κάρτας που διαθέτεις. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2017 από stefstefan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AggelosTz Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Μα είναι γνωστό ότι οι κάμερες της Sony υπερθερμένονται μετά από χρήση πολλών λεπτών βίντεο και σβήνουν. Δεν είναι ελάττωμα της κάμερας. Εννοείς 15 λεπτά συνεχόμενου βίντεο?!?! Γιατί αν την έχεις 15 λεπτά συνεχόμενα να τραβάει βίντεο πάλι καλά που δεν κάηκε. Δεν είναι camcoder και δεν θα βγάλεις άκρη με το σέρβις γιατί δεν είναι θέμα ελαττωματικού προϊόντος. Καλύτερα να τραβάς μικρά κλιπ και να τα ενώνεις στο Pr. Και οι επαγγελματίες βιντεάδες τραβάνε μια σειρά από μινι κλιπ δεν τραβάει ποτέ κανένας χωρίς camcorder 1-2 ώρες σερί βίντεο ούτε σε dslr εκτός και αν θες να καταστρέψεις τον σένσορα. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2017 από AggelosTz 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Συγνώμη παιδιά, αλλά το ότι ήταν γνωστό δεν τους δίνει άφεση αμαρτιών. Δλδ έμφανίζει δυσλειτουργία το προιόν σου και καλύπτεσαι ηθικά και νομικά αν απλά το αναφέρεις στο εγχειρίδιο; Στο εγχειρίδιο κιόλας, που θα πρέπει να στάξει ο άλλος 600ε πρώτα για να μπορέσει να παραλάβει το κουτί να το ανοίξει και να διαβάσει το εγχειρίδιο. Πρόκειται ξεκάθαρα για εξαπάτηση του καταναλωτή. Επίσης το ότι δεν είναι camcoder ούτε αυτό αποτελεί επιχείρημα, γιατί πολύ απλά και τα κινητά δεν είναι camcoder αλλά μια χαρά τραβάς επί ώρες βίντεο δίχως προβλήματα υπερθέρμανσης και σβησίματος. Και πολύ πιο φθηνά και κινέζικα μάλιστα. Είναι σα να μου λέτε με λίγα λόγια Aggelos και odys πως αγοράζεις ένα αυτοκίνητο κι επειδή έμφανίζει δυσλειτουργία στη λειτουργία του aircodition αυτό θα απενεργοποιείται και θα σβήνει η μηχανή του αφήνοντας σε στη μέση του δρόμου. Επιμένω πως είναι δυσλειτουργία και όχι χαρακτηριστικό. Χαρακτηριστικό θα ήταν αν ξεκαθάριζε η εταιρεία κατά την αγορά του πως τραβάει 15λεπτα ή 20λεπτα ή 30λεπτα βίντεο. Δεν μπορεί ένα προιόν που πραγματοποιεί επανεκκινήσεις ή απενεργοποιείται παρά τη θέληση του χειριστή να θεωρείται λειτουργικό. Κάθε συσκευή φτιάχτηκε για να υπακούει στις εντολές αυτού που την χειρίζεται όταν η ίδια παρεκκλίνει από τις εντολές του χειριστή τότε μιλάμε για δυσλειτουργία και άρα ελάττωμα κατασκευαστικό και άρα ευθύνη της εταιρείας. Είναι τρελό που συζητάμε τα αυτονόητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Ξέρω πολύ καλά τι έχω στα χέρια μου. Δεν ξύπνησα ένα πρωι και είπα θα πα να πάρω ότι βρω μπροστά μου χωρίς να ξέρω τι θέλω και χωρίς να ξέρω τι προσφέρει το κάθε τι. Συνεπώς μια χαρά καταλαβαίνω τι κρατάω στα χέρια μου, απλά εσύ είσαι αυτός που αδυνατεί να κατανοήσει τον όρο δυσλειτουργία και να εντάξει σε αυτόν την υπερθέρμανση. Μπες στον κόπο να αναλύσεις λίγο τους όρους αυτούς. Άκου εκεί τώρα η υπερθέρμανση και το να καθίσταται άχρηστη η μηχανή για κάνα 2λεπτο μέχρι να κρυώσει να θεωρείται κάτι το λειτουργικό, το λογικό, το φυσιολογικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Η αληθεια ειναι πως ειναι γνωστο πως υπερθερμενετε κ θα υποθεσω πως το φαινομενο θα ειναι πιο συχνο σε Ελληνικο καλοκαιρι. ΑΛΛΑ, εφοσων το γνωριζε η sony και το εχει γραψει κ στο manual νομιζω πως ξεπερνα μια "ευαισθησια" και μπαινει στη σφαιρα του δυσλειτουργικου. Ας την πουλουσε εξαρχης με limit στο 5λεπτο video να μην εβγαζε αυτο το θεμα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Είναι λίγο τραγικό τα κινητά να τραβάνε 4Κ χωρίς πρόβλημα και μια κάμερα να υπερθερμαίνεται... Από αυτό και μόνο είναι απόλυτα λογικό ο αγοραστής να θεωρεί δεδομένο ότι από τη στιγμή που μπορεί 4K, θα μπορεί να το κάνει χωρίς πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) την εψαξες πολυ την δουλεια,και δεν βρηκες ουτε ενα σχολιο για την υπερθερμανση ολων των σονυ,απο εποχης σλτ??? Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2017 από dollyyy19 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Είναι λίγο τραγικό τα κινητά να τραβάνε 4Κ χωρίς πρόβλημα και μια κάμερα να υπερθερμαίνεται... Από αυτό και μόνο είναι απόλυτα λογικό ο αγοραστής να θεωρεί δεδομένο ότι από τη στιγμή που μπορεί 4K, θα μπορεί να το κάνει χωρίς πρόβλημα. Δεν τραβαει 4Κ η a6000. Το προβλημα δεν ειναι τοσο στην αναλυση και στο bitrate, αλλα στο μεγεθος του αισθητηρα και στο μικρο housing. Καπου ειχα δει ενα βιντεο ενος vlogger τι πατεντες ειχε κανει σε μια rx100 για να τραβαει πανω απο 5-10 λεπτα βιντεο, μιλαμε για ανεμιστηρακια γυρω απο την καμερα κτλ. Αν βρω το link, θα σου το δωσω να τον ρωτησεις γιατι δεν χρησιμοποιει απλα το κινητο του αφου μπορει και γραφει 1080/4Κ απροβληματιστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Είναι εδώ και 2 μήνες αγορασμένη, το διαπίστωσα τώρα και το ανέφερα αμέσως. Είναι γνωστό το πρόβλημα, παντού το λένε. Πώς έτυχε και το ανακάλυψες τώρα στη δικιά σου; Πρώτη φορά τράβηξες βίντεο ή τώρα με την πολύ ζέστη έγινε; Θέλω να πω, είχες βγάλει και πριν 2 μήνες πάλι κάποιο βίντεο 10 λεπτο πχ χωρίς θέμα που ήταν πιο δροσερός ο καιρός και τώρα δεν άντεξε ίδια ώρα επειδή έχει πολύ ζέστη; Ενημερωτικά: Σήμερα το πρωί που δούλεψα την Samsung nx300 στον ήλιο (είχε αρκετή ζέστη, δε δούλεψα βίντεο και ούτε γενικά τραβάω βίντεο, κάποιες hdr τράβηξα και κάποιες ''κανονικές'') είχα 2 φορές δυσλειτουργεία του τύπου να μην τραβάει όταν έκανα κλίκ, να αργεί αν δείξει στην οθόνη το ζοομ που έκανα στον 18-55 και να μου λέει κάτι για τη memory card και με κλείσιμο και μετά από ένα λεπτό άνοιγμα ήταν όλα οκ. Διάβασα επίτηδες να δω αν είναι κάποιο πρόβλημα ή αν το έχουν και άλλοι με την nx300 λόγω ζέστης και είδα 2-3 θέματα στο dpreview για την nx300 να το αναφέρουν οπότε και ησύχασα (υπάρχουν θέματα και για άλλες με πρόβληματα στη ζέστη). Ακόμα, από όσο έψαξα, είδα να αναφέρεται ώς ανώτατο όριο της οι 40 βαθμοί κελσίου. Το ίδιο από ότι βλέπω αναφέρεται και στην a6000 ώς ανώτατο όριο. Όπως σου είπε ο φίλος παραπάνω, έχουν υπάρξει πατέντες που αν δεν βγάλεις άκρη με τη Sony μπορείς να τις δεις. Έτυχε και είχα δει κάποια στιγμή ένα βίντεο που ένας έκανε διάφορα τέστ (πχ με το φλας ανοιχτό κλπ) και έπεφτε κάπως η συνολική θερμοκρασία που έπιανε η κάμερα ή ίσως χρειαζότανε περισσότερη ώρα ώστε να ζεσταθεί και να βγάλει το πρόβλημα) ΥΓ: Μπορείς ακόμα να φτιάξεις ένα κομψό σύστημα ψύξης... https://www.youtube.com/watch?v=DsZEHjx0kpQ Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2017 από stratigos24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Παιδια μην συγκρινετε κινητα με μικροσκοπικους αισθητηρες και μηχανες με αισθητηρες APS-C. Η διαφορά σε θερμοκρασιες λειτουργιας είναι τεραστιες σε χρηση βιντεο. Παρολα αυτα ειναι τεραστιο φαουλ της Sony να μην εχει διευθετησει το προβλημα και ακομη μεγαλυτερο το να κρυβεται πισω απο τα ψιλά γραμματα των εγγυήσεων και τις διατυπωσεις των προδιαγραφών. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Η μπαταρία στο μικρό σώμα προκαλεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης και η λύση είναι μια dummy μπαταρία στην εσωτερική θέση με σύνδεση σε εξωτερικό powerbank. Προφανώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το οποιοδήποτε powerbank. Να προτιμήσεις της Ex Pro πάρε μια ιδέα https://www.youtube.com/watch?v=2bHUtYX9bzQ Να αποφύγεις τύπου power grip της meike https://www.amazon.com/Meike-MK-A6300-Controller-shooting-Cleaning/dp/B01HT93UFQ/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&qid=1491418294&sr=8-1&keywords=meike+battery+grip+a6300&linkCode=sl1&tag=technol0f4-20&linkId=5c075a413ee496733b29717373e0b83d γιατί δεν θα σου λύσουν το πρόβλημα όσο δελεαστικά κι αν είναι (υπάρχει συνεχείς διαρροή και εξάντληση της μπαταρίας ακόμα και χωρίς να δουλεύεις τη κάμερα!) αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο https://www.youtube.com/watch?v=V8UmvyhCgYg Να και ένα νήμα για εκτενέστερη πληροφόρηση σου http://avclub.gr/forum/showthread.php/115124-Sony-α6000-%28Ο-αντικαταστάτης-της-NEX6%29/page381 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα