Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν καποιος θελει να αγορασει mirrorless φωτογραφική τοτε ειναι μια πολυ προσιτη πρόταση.

Αν καποιος θελει να αγορασει γενικότερα φωτογραφική ας το αποφυγει και με τα ιδια χρηματα να παει σε dslr που θα εχει πολυ καλύτερα αποτελεσματα

Δημοσ.

Αν καποιος θελει να αγορασει mirrorless φωτογραφική τοτε ειναι μια πολυ προσιτη πρόταση.

Αν καποιος θελει να αγορασει γενικότερα φωτογραφική ας το αποφυγει και με τα ιδια χρηματα να παει σε dslr που θα εχει πολυ καλύτερα αποτελεσματα

με dslr έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με μία mirrorless με διαφορές αλλού (χειρισμός αίσθηση).Οι δύο κατηγορίες (mirrorless/dslr) έχουν ακριβώς τους ίδιους αισθητήρες και ανάλογους φακούς (μάλιστα σε mirrorless μπορεις να κουμπώσεις φακούς από dslr). 

Στα πλεονεκτήματα μάλιστα των mirrorless είναι ότι πετυχαίνεις την ίδια ποιότητα φωτογραφίας με dslr αλλά σε πολύ μικρότερο βάρος και όγκος (ειδικά για kit φακούς και μοντέλα). 

Αυτό που λες λοιπόν όπως το λες δεν ισχύει εκτός αν εννοείς κάτι άλλο. 

• Like 1
Δημοσ.

με dslr έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με μία mirrorless με διαφορές αλλού (χειρισμός αίσθηση).Οι δύο κατηγορίες (mirrorless/dslr) έχουν ακριβώς τους ίδιους αισθητήρες και ανάλογους φακούς (μάλιστα σε mirrorless μπορεις να κουμπώσεις φακούς από dslr). 

Στα πλεονεκτήματα μάλιστα των mirrorless είναι ότι πετυχαίνεις την ίδια ποιότητα φωτογραφίας με dslr αλλά σε πολύ μικρότερο βάρος και όγκος (ειδικά για kit φακούς και μοντέλα). 

Δεν συμφωνώ καθόλου σε αυτά που λες, αλλά όπως όλοι έχεις το δικαίωμα να τα λες.

Αν ήταν το ίδιο dslr & mirrorless θα είχαν μπει στο μουσείο οι dslr.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μπουν στο μουσείο θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια. Ότι θα μπουν θα μπουν και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως όταν βγήκε το cd η κασετα δεν μπήκε κατευθείαν στο μουσείο. Όταν βγήκε το dvd το vhs συνεχισε για αρκετά ακόμα χρόνια να παράγεται και ούτε ω καθεξής. Το μέλλον προφανώς και είναι οι ακαθρεπτες. Απλώς δεν έχουν τελοιοπηθει ακόμα σε όλους τους τομείς.

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ καθόλου σε αυτά που λες, αλλά όπως όλοι έχεις το δικαίωμα να τα λες.

Αν ήταν το ίδιο dslr & mirrorless θα είχαν μπει στο μουσείο οι dslr.

DSLR και mirrorless διαφέρουν λίγο σε φιλοσοφία αλλά παρόμοιες είναι. Η διαφορά των DSLR με τις mirrorless είναι στο OVF (οπτικό ματάκι που απαιτεί καθρέφτη που αυξάνει τον όγκο του σώματος) έναντι EVF (ηλεκτρονικό που δεν απαιτεί καθρέφτη ) με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κάθε ενός. 

Πάντως η ποιότητα εικόνας δεν είναι διαφορετική από αυτή μίας mirrorless και σου το εξήγησα (φέρουν τους ίδιους αισθητήρες και ανάλογους ή ακόμα και ολόιδιους φακούς). Υπάρχουν εταιρίες που πουλάνε στις DSLR (canon, nikon, pentax) και έχουν πιστό κοινό και πληθώρα φακών και υπάρχουν και εταιρίες που έχουν μεταβεί στις mirrorless (sony, olympus, panasonic, fuji) και σιγά σιγά και οι canon, nikon κάνουν και αυτές το βήμα σε mirrorless χωρίς να σημαίνει ότι σύντομα θα καταργηθούν οι DSLR (εγώ πιστεύω ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο ή έστω θα αργήσει). 

Περισσότερα αν θέλεις για το θέμα έλα να κουβεντιάσουμε στο dpgr 

Δημοσ.

Με 399€ παιρνεις πολυ καλυτερη dslr απο την μηχανη του τιτλου.

Επισης αν πας ειτε σε nikon - canon dslr εχεις απειρες επιλογες για φακους.

Δημοσ.

Με 399€ παιρνεις πολυ καλυτερη dslr απο την μηχανη του τιτλου.

Επισης αν πας ειτε σε nikon - canon dslr εχεις απειρες επιλογες για φακους.

369 για την ακρίβεια. Εγώ που ενδιαφέρομαι για να αγοράσω μια μηχανή θέλω να ειναι mirror, αν είναι να πηγαίνω διακοπές και να κουβαλάω 10 κιλά τσάντα καλύτερα να προσλάβω φωτογράφο.

Η διαφορά μιας mirror και μιας dslr στην πρακτικότητα είναι τεράστια για έναν αρχάριο που απλά θέλει να απαθανατίζει τις στιγμές του ερασιτεχνικά. Το Αν χάνω 10% σε ποιότητα ούτε καν το παίρνω υπόψην μου. Τώρα αν πάλι έχεις να προτείνεις mirror στα 370 από Ελλάδα και να είναι καλύτερη τότε ευπρόσδεκτα.

Δημοσ.

369 για την ακρίβεια. Εγώ που ενδιαφέρομαι για να αγοράσω μια μηχανή θέλω να ειναι mirror, αν είναι να πηγαίνω διακοπές και να κουβαλάω 10 κιλά τσάντα καλύτερα να προσλάβω φωτογράφο.

Η διαφορά μιας mirror και μιας dslr στην πρακτικότητα είναι τεράστια για έναν αρχάριο που απλά θέλει να απαθανατίζει τις στιγμές του ερασιτεχνικά. Το Αν χάνω 10% σε ποιότητα ούτε καν το παίρνω υπόψην μου. Τώρα αν πάλι έχεις να προτείνεις mirror στα 370 από Ελλάδα και να είναι καλύτερη τότε ευπρόσδεκτα.

Οι dslr έχουν τουλάχιστον 30-50% καλύτερη απόδοση στο χαρτί, αλλά έχουν όντως βάρος.

Παντως δεν μιλάμε για 10% με τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

η συζήτηση έχει ξεφύγει και δεν αφορά το προϊόν νομίζω.

Ξαναλέω και μη γράφετε πράγματα που δεν έχουν ισχύουν και πετάτε εκφράσεις του πεζοδρομίου (του στιλ οι DSLR είναι καλύτερες γιατί έτσι). Άμα δεν το γνωρίζετε το θέμα καλύτερα να είστε επιφυλακτικοί και να βάζετε τη λογική σας να λειτουργεί.

Η ποιότητα της εικόνας είναι αποτέλεσμα του φακού, του αισθητήρα και του AI (λογισμικού) της κάθε μηχανής και τίποτα παραπάνω. Σε αυτό ελπίζω να συμφωνούμε. Και τι λέμε λοιπόν; Ότι αυτά είναι ίδια ή παραπλήσια 

Οπότε για παράδειγμα η mirrorless canon m10 και η DSLR canon 700D έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο αισθητήρα σε μέγεθος και mp count. Οπότε βάσει αισθητήρα έχουν το ίδιο υλικό και άρα ΙΔΙΑ ποιότητα. Ο KIT φακός της 700D 18-55 is και της m10 15-45 is μπορει να μην είναι ο ίδιος αλλά είναι "ανάλογος" και αν το θέλετε πολύ, υπάρχει πάμφθηνος αντάπτορας 20€ που επιτρέπει στην m10 να πάρει όποιον φακό EF, EF-S θέλει από τις DSLR της Canon. Ο αντάπτορας είναι ένα δακτυλίδι/tube με ακροδέκτες (για το διάφραγμα) που απομακρύνει τον φακό που σχεδιάστηκε για DSLR ώστε να εστιάζει σωστά σε mirrorless. Δεν έχει κανένα οπτικό στοιχείο μέσα και δεν επιρεάζει την ποιότητα των φακών. ΑΡΑ μπορείς να έχεις και τους ίδιους φακούς ακριβώς με μία DSLR. Ως πιο καινούρια η m10 το πολύ να έχει καλύτερο AI από την 700D αλλά μην περιμένετε θεαματικές διαφορές.

Από που λοιπόν προκύπτει ότι οι mirrorless βγάζουν χειρότερες φωτογραφίες από τις DSLR? (μη μου αρχίσετε για άλλα μοντέλα, σύγκριση αρχιτεκτονικής κάνουμε όχι vs σε αισθητήρες και μάρκες). Επιπλέον ως αρχιτεκτονική μπορούν οι mirrorless να έχουν πολύ καλύτερη φωτομέτρηση (και σωστότερο WB λόγω AI) καθώς η μέτρηση γίνεται σε όλα τα pixel του αισθητήρα και όχι σε ζώνες γύρω στον καθρέφτη. Μπορούν να δείξουν real time zebra lines (υποέκθεση, υπερέκθεση) και όχι κατόπιν εορτής (μετά τη λήψη όπως τις DSLR). Άρα οι mirrorless το πολύ να βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες από τις DSLR. Τα υπόλοιπα (ταχύτητα εστίασης, fps κτλ) δεν είναι θέμα αρχιτεκτονικής (αν και επηρεάζονται) αλλά υλοποίησης και δεν επηρεάζουν την ποιότητα της φωτογραφίας.

Οι mirrorless είναι πιο κατάλληλες για αρχάριους και για ταξίδια και βόλτες λόγω μικρότερου όγκου βάρους (σε σχέση με DSL). Έχουν και κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με dslr αλλά νομίζω το πλεονέκτημά τους το αντισταθμίζει (μιλάμε για τον ερασιτέχνη). 

Υ.Γ. Τα όσα γράφω (όσον αφορά την "αίσθηση" και τι ταιριάζει σε ποιον) τα γράφω  και ως χρήστης όλων των συστημάτων (έχω DSLR, mirrorless, premium compact, premium photo mobile.. εσχάτως και action cam :P )

• Like 5
Δημοσ.

Οι dslr έχουν τουλάχιστον 30-50% καλύτερη απόδοση στο χαρτί...

Αυτά που λες δεν ισχύουν. Μη παραπληροφορεις με αυθαιρετα/φανταστικά συμπεράσματα γιατί δυστυχώς υπάρχουν άτομα που θα σε πιστεψουν

• Like 2
Δημοσ.

keysmith, πρότεινε μου μια μηχανή μέχρι 400€. Σκεφτόμουν dslr, αλλά με τα όσα λες καταλαβαίνω πως σαν αρχάριος δεν είναι μονόδρομος πια. Μου αρέσει πολύ η φωτογραφία και η επεξεργασία σε Photoshop και σκέφτομαι να ξεκινήσω πιο σοβαρά το χόμπι μου. Συγγνώμη για το off topic, ας μεταφερθούν στο ανάλογο thread αν είναι παιδιά.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά που λες δεν ισχύουν. Μη παραπληροφορεις με αυθαιρετα/φανταστικά συμπεράσματα γιατί δυστυχώς υπάρχουν άτομα που θα σε πιστεψουν

Σε γάμους και βαφτίσια mirroles δεν έχω δει ποτέ..οι κάμερες δεν έχουν καμία επαφή έχω ρωτήσει επαγγελματία φωτογράφο.

Φυσικά και έχουν ποιότητα αλλά δεν φτάνουν τις dslr με τίποτα. Ακόμα και φακό να αλλάξεις ο καθρέπτης θα κάνει την διαφορά.

Επεξ/σία από vairass
Δημοσ.

Φυσικά και έχουν ποιότητα αλλά δεν φτάνουν τις dslr με τίποτα. Ακόμα και φακό να αλλάξεις ο καθρέπτης θα κάνει την διαφορά.

Αντιλαμβανεσαι πως λειτουργει ο καθρεπτης ετσι ;

• Like 2
Δημοσ.

Τελευταίο οφτοπικ από εμένα γιατί η πρόθεσή μου δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά να καταλάβει ο λιγότερο σχετικός χωρίς βέβαια να αμφισβητώ τις προθέσεις των υπόλοιπων συνομιλητών.

Η διαφορά την ημέρα είναι πολύ μικρή, σε φωτογραφίες γρήγορης κίνησης ή σπορ υπάρχει διαφορά, καθώς οι mirrorless δεν τα πάνε καλά με την συνεχή εστίαση C(ontinue), στο S(ingle) είναι υπέροχες.

Το βράδυ, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη υπέρ των dslr, επειδή η εστίαση γίνεται στον αισθητήρα, υπάρχει φίλτρο που κόβει τις υπέρυθρες μπροστά απο τον αισθητήρα των mirrorless, οπότε και τα υπέρυθρα φωτάκια υποβοήθησης των φλάς, δεν λειτουργούν με τις mirrorless, με αποτέλεσμα να έχεις μόνο το φωτάκι της φωτογραφικής να βοηθά την εστίαση. Έτσι, αργεί αρκετά, ενώ είναι και κάπως ενοχλητικό στους φωτογραφιζόμενους.

Αν δεν βγάζεις συχνά σπορ και την νύχτα με φλάς, οι mirrorless είναι πολύ καλές.

Χρήση φλας, εκεί οι dslr υπερτερούν σε εξαρτήματα και επιλογές, χώρια που είναι πολύ ταχύτερες στη λειτουργία - oi mirrorless εκεί παρουσιάζουν ένα κόλλημα, όχι μόνο γιατί δεν διαβάζουν τις υπέρυθρες λόγω ir φίλτρου.

Εστίαση. Πολύ πιο αξιόπιστη στις σύγχρονες mirrorless από ότι στις dslr, μιας και η εστίαση γίνεται στο επίπεδο του αισθητήρα. Στις dslr δεν είναι καθόλου σπάνιο να υπάρχουν μικρά προβλήματα, λόγω πολύπλοκότητας του συστήματός τους. Ειδικά με zoom φακούς όπου εκεί προστίθενται και οι μικροατέλειές τους, το θέμα μπορεί να γίνει πιό δύσκολο.

Επίσης, αν θέλεις να βγάζεις και βίντεο, εκεί οι mirrorless έχουν σημαντικό πλεονέκτημα, γιατί η εστίαση λειτουργεί ικανοποιητικά κατά την διάρκεια της εγγραφής σε αντίθεση με τις dslr.

Εγώ για ερασιτεχνική/προσωπική χρήση, χρησιμοποιώ mirrorless, για επαγγελματική dslr.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...