Προς το περιεχόμενο

Δίπλωμα οδήγησης

snow22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Είναι σίγουρο αυτό? Γιατί εγώ έκανα ασφάλεια ηλεκτρονικά στην anytime στο όνομα μου (δεν έχω πάρει ακόμα το δίπλωμα, περιμένω να βγει) και δεν είχε ερωτήσεις για το αν έχω δίπλωμα ή οχι. Το μόνο που ρώταγε είναι αν οδηγεί το αυτοκίνητο άτομο κάτω των 23 ετών ή που έχει δίπλωμα κάτω από ενα χρόνο. Δεν τα τσεκάρησα αφού δεν το οδηγώ μιας και είναι παράνομο. Αλλά δεν ρώταγε να δηλώσω και άλλους οδηγούς, πχ τον πατέρα μου. Αν λέμε τώρα τρακάρει ο πατέρας μου δεν τον καλύπτει η ασφάλεια? Γιατί πριν κάνω ασφάλεια έψαξα λίγο στο google και είδα ότι πολλοί λένε ότι μπορείς να κάνεις ασφάλεια και ας μην έχεις καθόλου δίπλωμα γιατί η ασφάλεια γίνεται στο αυτοκίνητο και όχι στον ιδιοκτήτη. Αν μπορεί να απαντήσει κάποιος που ξέρει 100% τι ισχύει. 

Να σημειώσω ότι το όχημα είναι στο όνομα μου και νομίζω ότι και η ασφάλεια πρέπει να είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη.

Συγχαρητήρια που απάντησες ψευδώς στο ερωτηματολόγιο της anytime (ή της οποιασδήποτε ασφαλιστικής)!

Εφ'όσον επιμένεις στον παραλογισμό, πάρε ένα τηλέφωνο στην anytime, αφού θες να σιγουρευτείς, και ρώτα τους. Ρώτα τους εάν ισχύει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο εάν ο οδηγός ή ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει άδεια οδήγησης. 

Ρώτα τους εάν ισχύει το άρθρο 6β του π.δ. 237/1986 που αναφέρει:

«1. Εξαιρούνται από την ασφάλιση οι ζημίες που προκαλούνται:

α) από οδηγό ο οποίος στερείται της άδειας οδήγησης που προβλέπεται από το νόμο για την κατηγορία του αυτοκινήτου οχήματος που οδηγεί.

β) από οδηγό ο οποίος, κατά το χρόνο του ατυχήματος, τελούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών, κατά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999, ΦΕΚ 57 Α`), όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον η εν λόγω παράβαση τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την πρόκληση του ατυχήματος. Αν το αυτοκίνητο όχημα που εμπλέκεται στο ατύχημα ανήκει κατά κυριότητα σε επιχείρηση εκμίσθωσης επιβατικών αυτοκινήτων οχημάτων, το δικαίωμα αναγωγής του ασφαλιστή ασκείται μόνο κατά του οδηγού του ζημιογόνου αυτοκινήτου οχήματος, εφόσον υφίσταται έγκυρο μισθωτικό έγγραφο

γ) από αυτοκίνητο όχημα του οποίου γίνεται διαφορετική χρήση από αυτή που καθορίζεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στην άδεια κυκλοφορίας, εφόσον η χρήση αυτή τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την πρόκληση του ατυχήματος.

[...]"

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητήρια που απάντησες ψευδώς στο ερωτηματολόγιο της anytime (ή της οποιασδήποτε ασφαλιστικής)!

Εφ'όσον επιμένεις στον παραλογισμό, πάρε ένα τηλέφωνο στην anytime, αφού θες να σιγουρευτείς, και ρώτα τους. Ρώτα τους εάν ισχύει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο εάν ο οδηγός ή ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει άδεια οδήγησης. 

Ρώτα τους εάν ισχύει το άρθρο 6β του π.δ. 237/1986 που αναφέρει:

«1. Εξαιρούνται από την ασφάλιση οι ζημίες που προκαλούνται:

α) από οδηγό ο οποίος στερείται της άδειας οδήγησης που προβλέπεται από το νόμο για την κατηγορία του αυτοκινήτου οχήματος που οδηγεί.

β) από οδηγό ο οποίος, κατά το χρόνο του ατυχήματος, τελούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών, κατά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999, ΦΕΚ 57 Α`), όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον η εν λόγω παράβαση τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την πρόκληση του ατυχήματος. Αν το αυτοκίνητο όχημα που εμπλέκεται στο ατύχημα ανήκει κατά κυριότητα σε επιχείρηση εκμίσθωσης επιβατικών αυτοκινήτων οχημάτων, το δικαίωμα αναγωγής του ασφαλιστή ασκείται μόνο κατά του οδηγού του ζημιογόνου αυτοκινήτου οχήματος, εφόσον υφίσταται έγκυρο μισθωτικό έγγραφο

γ) από αυτοκίνητο όχημα του οποίου γίνεται διαφορετική χρήση από αυτή που καθορίζεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στην άδεια κυκλοφορίας, εφόσον η χρήση αυτή τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την πρόκληση του ατυχήματος.

[...]"

Καταρχήν είδες τι έγραψα? ΔΕΝ το οδηγώ εγώ το όχημα. Και δεν είπα ψέματα στην δήλωση. Εγώ είμαι ο ιδιοκτητης και ΔΕΝ το οδηγώ. Η ασφάλεια είναι στο όνομα μου και ΔΕΝ το οδηγώ εγώ. Αυτός που το οδηγεί ΕΧΕΙ δίπλωμα οδήγησης. Φυσικά και θα ρωτήσω αλλα στο ερωτηματολόγιο δεν έλεγε αν ο ιδιοκτητης έχει δίπλωμα. Έλεγε αν οδηγεί το αυτοκίνητο άτομο κάτω των 23 i που έχει δίπλωμα κάτω από ένα χρόνο. Τίποτα από τα δυο δεν ισχύει μιας και ΔΕΝ το οδηγώ εγώ το όχημα.

και ο νομος που έκανες παράθεση δεν βλέπω να με βγάζει σε κάτι λάθος. Λέει ότι δεν γίνεται ο ιδιοκτητης του οχήματος να έχει δίπλωμα?

Αν το πάμε με βάση την λογική:

*Το δίπλωμα πάνω γράφει σαν ημερομηνία την ημερομηνία που πέρασες την πρακτική εξέταση οπότε ουσιαστικα δίπλωμα έχει.... απλά δεν έχει εκτυπωθεί :P

Αν φάει κανέναν λάχανο, μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα έχει στην κατοχή του και το δίπλωμα που σαν ημερομηνία θα αναγράφει ημερομηνία προγενέστερη του ατυχήματος.

*Θα πρέπει να ενημερωθεί η ασφαλιστική του πως το αυτοκίνητο το οδηγει άτομο κάτω των 23 ή/και άτομο που έχει δίπλωμα για λιγότερο απο χρόνο και να πληρωθούν και τα απαιτούμενα επασφαλιστρα. Αν ζητάει ή όχι δίπλωμα η ασφαλιστική δεν το ξέρω. Αν δεν το κάνεις δεν σε καλύπτει σε περίπτωση που...

Αυτά φυσικά είναι θεωρητικά, τι θα γίνει αν σε σταματήσουν για έλεγχο εξαρτάται φαντάζομαι απ την διάθεση του οργάνου

• Like 1

Αν φάει κανέναν λάχανο, μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα έχει στην κατοχή του και το δίπλωμα που σαν ημερομηνία θα αναγράφει ημερομηνία προγενέστερη του ατυχήματος.

"κυρ αστυνομε εχω δίπλωμα αλλα θα τοχω σε δυο μηνες ειναι σα να έχω αλλά δε θαχω"

φανταστείτε τη σκηνη.

Καλοκαίρι όσο να ναι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αλλά τι να κάνω

Σήμερα που το πήρα να πάω για μπανακι με τους φίλους έτυχα πάνω σε μπλόκο όταν τους είδα αμέσως πήρα άλλη στροφή και μπήκα σε παραδρομο,είπα καλύτερα να μην το ρισκάρω

Τοσα χρονια δηλαδη πως αντεχες ρε φιλε?

Πηρες χθες διπλωμα και αμεσως εβαλες και την παρεα να πατε για μπανιο.

Και μετα αναρωτιομαστε..

• Like 1

"κυρ αστυνομε εχω δίπλωμα αλλα θα τοχω σε δυο μηνες ειναι σα να έχω αλλά δε θαχω"

φανταστείτε τη σκηνη.

Been there, done that. Στη δική μου περίπτωση ο τροχονόμος πείστηκε από τις απαντήσεις που του έδωσα στις ερωτήσεις που μου έκανε σχετικά με τη διαδικασία των εξετάσεων, αλλά δεν λέει κάτι αυτό, μέχρι και αυτόφωρο μπορούσε να με πάει αν ήθελε.

Τοσα χρονια δηλαδη πως αντεχες ρε φιλε?

Πηρες χθες διπλωμα και αμεσως εβαλες και την παρεα να πατε για μπανιο.

Και μετα αναρωτιομαστε..

Αυτό πάλι...Πέρασε την εξέταση και πήγε για μπάνιο.

Και ένας φίλος το ίδιο ακριβώς έκανε, πέρασε την πορεία και την ίδια μέρα βγήκε κέντρο το βραδάκι.

Μετά λέμε για δίπλωμα στα 17...

Οταν εβγαλα το διπλωμα μου το 03 πιστεψα οτι μπορω να οδηγησω.
Γυρναω πισω σπιτι μεσα στη μαγκια,λεω του γερου να μου δωσει τα κλειδια.

Μου τα εδωσε ενα χρονο μετα,αφου οδηγησαμε πολλες ωρες μαζι και εγινα σωστος οδηγος.

Να ειναι καλα ο αρχηγος..

Γιατί το έβγαλα ρε μάγκες να το κοιτάω;

Aγορίνα δεν έβγαλες τίποτα ακόμα, μόλις το πάρεις στα χέρια σου τότε θα το έχεις βγάλει.

Δυστυχώς το σύστημα είναι έτσι που πρέπει να περιμένεις ένα Χ διάστημα.

Δεν νομίζω να έρθει το τέλος του κόσμου αν συνεχίζεις να πηγαίνεις με τα ΜΜΜ στην παραλία για τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Τόσα χρόνια αυτό έκανες.

Όπως και να έχει μην το κουράζουμε άλλο, αν θες συνέχισε να οδηγάς, αλλά να είσαι έτοιμος να αναλάβεις και τις ευθύνες αν κάνεις μαλακία. 

Όταν πήρα πήρα το Γ και Ε μου δώσαν δύο χαρτιά από το τμήμα συγκοινωνιών ένα ότι πέρασα τις εξετάσεις οδήγησης και ένα για το ΠΕΙ ,ούτε καν σφραγισμένα ήταν. Στην ασφαλιστική δηλώθηκα κανονικά με κάποιον κωδικό που είχαν πάνω τα χαρτιά αν θυμάμαι καλά. Σε έλεγχο έδειξα στον αστυνομικό το Β κατηγορίας και αφού έπαθε ένα μικρό σοκ όταν δεν είδε το Γ' του έδωσα και τα υπόλοιπα χαρτιά για να τον καθησυχάσω.:P  Έφυγα χωρίς κανένα θέμα.

Μπούρδες για να χαμε να λέγαμε είναι όλα αυτά. Από τη στιγμή που έχεις  πετύχει στις εξετάσεις έχεις τη δυνατότητα να οδηγείς νόμιμα. Η έκδοση διπλώματος είναι καθαρά πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Ένα τηλ. στην ασφαλιστική για το αν μπορεί να γίνει δήλωση νέου οδηγού απλά με τα χαρτιά από το τμήμα συγκοινωνιών και όχι το πρωτότυπο δίπλωμα και λήγει το θέμα.

Επισκέπτης

Όταν πήρα πήρα το Γ και Ε μου δώσαν δύο χαρτιά από το τμήμα συγκοινωνιών ένα ότι πέρασα τις εξετάσεις οδήγησης και ένα για το ΠΕΙ ,ούτε καν σφραγισμένα ήταν. Στην ασφαλιστική δηλώθηκα κανονικά με κάποιον κωδικό που είχαν πάνω τα χαρτιά αν θυμάμαι καλά. Σε έλεγχο έδειξα στον αστυνομικό το Β κατηγορίας και αφού έπαθε ένα μικρό σοκ όταν δεν είδε το Γ' του έδωσα και τα υπόλοιπα χαρτιά για να τον καθησυχάσω.:P Έφυγα χωρίς κανένα θέμα.

Μπούρδες για να χαμε να λέγαμε είναι όλα αυτά. Από τη στιγμή που έχεις πετύχει στις εξετάσεις έχεις τη δυνατότητα να οδηγείς νόμιμα. Η έκδοση διπλώματος είναι καθαρά πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Ένα τηλ. στην ασφαλιστική για το αν μπορεί να γίνει δήλωση νέου οδηγού απλά με τα χαρτιά από το τμήμα συγκοινωνιών και όχι το πρωτότυπο δίπλωμα και λήγει το θέμα.

Όταν περνάς εξετάσεις για δίπλωμα κατηγορίας Β δεν δίνουν κανένα χαρτί ούτε μπορείς να ασφαλιστεις χωρίς το ίδιο το δίπλωμα. Θα είναι παράνομο, μην τον πάρεις στο λαιμό σου.

Yep ότι είπε ο #mtsalla11

Υπάρχουν και μερικές ασφαλιστικές που ασφαλίζουν χωρίς να έχεις το δίπλωμα στα χέρια σου, αλλά όταν γίνει η στραβή ούτε που τους είδες ούτε που τους άκουσες.

Επίσης να επαναλάβουμε μια ακόμα φορά ότι το θέμα δεν είναι η κλήση, στην χειρότερη θα του κόψουν 20€ πρόστιμο και θα πάει στο δικαστήριο που θα γίνει σε κάτι μήνες με το δίπλωμα στα χέρια και θα φύγει κύριος.

Το θέμα όπως είπα είναι ότι αν πέσει πάνω σε κάποιον ενώ δεν έχει το δίπλωμα στα χέρια του θα πληρώνει για όλη του την ζωή. Επίσης ακόμα και με ένα απλό τρακάρισμα θα έχει θέμα μιας και από την στιγμή που δεν του έχει εκδοθεί το δίπλωμα ακόμα και αν δεν φταίει θα έχει ασφαλιστικές και τροχαία να τον κυνηγάνε.

Όταν περνάς εξετάσεις για δίπλωμα κατηγορίας Β δεν δίνουν κανένα χαρτί ούτε μπορείς να ασφαλιστεις χωρίς το ίδιο το δίπλωμα. Θα είναι παράνομο, μην τον πάρεις στο λαιμό σου.

Δεν τον παίρνω στο λαιμό μου. Είπα, τηλέφωνο στην ασφαλιστική για το αν μπορεί να δηλωθεί νέος οδηγός χωρίς το πρωτότυπο δίπλωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...