Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο καθείς στο είδος του.

Αν τη θεωρείς ανώτερη σου στην επόμενη ζωή μπορείς να ευχηθείς να είσαι

Επίσης ξέρω και κάτι κοτρωνες που έχουν μεγάλη αντοχή στο χτύπημα με βαριοπουλα που μας σκίζουν κι εμάς και τις κατσαρίδες

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο βόλευ ίσως.

Σε πιο σημαντικά πράγματα όπως η τέχνη της επιβίωσης η κατσαρίδα θα γέλαγε μαζί σου.

Αν είχε χιούμορ (όχι οτι εχεις εσύ αλλά τεσπα).

Υποθέτω ότι εννοείς στην επιβίωση χωρίς την βοήθεια της "τεχνολογίας". :P

Δημοσ.

Ο καθείς στο είδος του.

Ευτυχώς είμαι εντελώς απαλλαγμένος από ψευδαισθήσεις προηγούμενων/επόμενων ζωων και φανταστικών φίλων.

Υποθέτω ότι εννοείς στην επιβίωση χωρίς την βοήθεια της "τεχνολογίας". :P

Καθόλου.

Ας επιβιώσουμε και εμείς 320εκ χρόνια (χωρίς ή με τεχνολογία) και το ξανακουβεντιάζουμε :P

Δημοσ.

Ευτυχώς είμαι εντελώς απαλλαγμένος από ψευδαισθήσεις προηγούμενων/επόμενων ζωων και φανταστικών φίλων.

Καθόλου.

Ας επιβιώσουμε και εμείς 320εκ χρόνια (χωρίς ή με τεχνολογία) και το ξανακουβεντιάζουμε :P

Κρίμα ατύχησες τότε

Δημοσ.

Όποιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει κάτι ανώτερο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ακριβώς πρέπει να ζει σε σπηλιές; 

Είναι τόσο ασαφές, και σε ότι αφορά το "ανοικτό το ενδεχόμενο", που σημαίνει δεν το αποκλείω, και όσο αφορά το "κάτι ανώτερο", και στο "αντιληφθούμε ακριβώς".

Και τα τρία αυτά σε μία πρόταση, προφανώς δεν ζει σε σπηλιές, ούτε είναι παράλογος, ούτε είναι και μη επιστημονικό. Κυρίως γιατί αυτο το ανώτερο έχει πολλές ερμηνείες.

Απο κει και πέρα, τα προβλήματα ξεκινάνε όταν διαφέρουν οι προσεγγίσεις που έχουν διάφοροι άνθρωποι πάνω σε ερωτήματα. Οι δύο κύριες προσεγγίσεις με τα πολλά παρακλάδια τους βεβαίως, είναι:

α) Κάποιο ανώτερο ον/δύναμη το δημιούργησε έτσι το όποιο πράγμα μελετάμε κάθε φορά, απο τον κεραυνό μέχρι το σύμπαν ολόκληρο, το οποίο/η οποία μπορεί να ασχολείται με τις ζωές μας (εδώ καμιά φορά έχει πλάκα γιατί ξεφεύγει απο το φιλοσοφικό ερώτημα και περνάει σε πιο πρακτικά επίπεδα και μπορούν να υπάρχουν επιχειρήματα χειροπιαστά) ή να μην ασχολείται, για τον χ,ψ λόγο. Το αναθέτουμε αλλού και ξεφεύγει απο μας.

β) Θα ψάχνω μια ζωή μέχρι να βρω επιστημονικά γιατί και πώς (απο το πώς αναβλύζει το γιατί συνήθως στην φυσική). Και δεν θα ησυχάσω αν δεν το βρω. Γνωρίζοντας οτι μπορεί να μην υπάρχει απάντηση κιόλας, χωρίς αυτό να σημαίνει πάλι οτι πρέπει να υπάρχει κάτι το οποίο περιγράφεται στο α.

Τα πιστεύω του καθενός φυσικά και έχουν σχέση με τις προσεγγίσεις παραπάνω (ευτυχώς ή δυστυχώς). Όμως δεν τις καθορίζουν απόλυτα.

Αλλά ο καθένας τα πιστεύω τα κρατάει για τον εαυτό του και μόνον αυτόν αφορούν, όμως οι προσεγγίσεις καθορίζουν τα πράγματα όπως έχουν εξελιχθεί στην ανθρωπότητα, στην ίδια μας την τυχαία ύπαρξη, την τόσο ασήμαντη.

Όπως λέει και ο Νανόπουλος, δεν φαίνεται να έχουμε έρθει στο σύμπαν για κάποιο σκοπό, αλλά σκοπό στη ζωή μας μπορούμε να δώσουμε εμείς οι ίδιοι. Ο καθένας διαφορετικό. Αλλά αρχισκοπός που να το καθορίζει πριν απο εμάς, δεν φαίνεται να υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος που υπάρχουν όλα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αυτοκτονησουμε όλοι. Ποιος θα επελεγε να έρθει στη ζωή όταν το συντριπτικό ποσοστό πληθυσμου της γης δυστυχει? Στην καλύτερη να πρέπει να ταλαιπωρηθεις 70-80 χρόνια για να τρως να πίνεις και αν είσαι τυχερός να μην βρεις τραγικό τέλος

• Like 1
Δημοσ.

^Πολύ ωραίο το μήνυμά σου flik! 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για μένα δεν γίνεται σε ένα σύμπαν που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε να θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο (ανώτερες μορφές ζωής, ανώτερη -ες δύναμη -εις, ψυχή, σκοπός, δημιουργός, δυνάμεις, διαστάσεις κλπ κλπ κλπ, κάτι από όλα αυτά ή όλα αυτά). Το να αφήνεις ανοιχτά ενδεχόμενα εφόσον κάτι δεν το ξέρεις και δεν μπορείς καν να το αντιληφθείς για μένα είναι ένδειξη απλής λογικής. 

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος που υπάρχουν όλα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αυτοκτονησουμε όλοι. Ποιος θα επελεγε να έρθει στη ζωή όταν το συντριπτικό ποσοστό πληθυσμου της γης δυστυχει? Στην καλύτερη να πρέπει να ταλαιπωρηθεις 70-80 χρόνια για να τρως να πίνεις και αν είσαι τυχερός να μην βρεις τραγικό τέλος

Με εκπλήσσει το μήνυμα σου και με μπερδεύει επίσης. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι γιατί δεν το πολύ καταλαβαίνω.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για μένα δεν γίνεται σε ένα σύμπαν που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε να θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο (ανώτερες μορφές ζωής, ανώτερη -ες δύναμη -εις, ψυχή, σκοπός, δημιουργός, δυνάμεις, διαστάσεις κλπ κλπ κλπ, κάτι από όλα αυτά ή όλα αυτά). Το να αφήνεις ανοιχτά ενδεχόμενα εφόσον κάτι δεν το ξέρεις και δεν μπορείς καν να το αντιληφθείς για μένα είναι ένδειξη απλής λογικής. 

Ανοιχτά ενδεχόμενα σαφώς και υπάρχουν, και υπάρχουν πρώτα απο όλα στην επιστήμη. Η ίδια η αμφισβήτηση είναι η βαση της επιστήμης. Πιο κοντινό παράδειγμα αυτό το πείραμα, που ενώ το big bang είναι ήδη η καλύτερη θεωρία για την εξέλιξη του σύμπαντος, συνεχίζει να είναι αντικείμενο επιβεβαίωσης/απόρριψης. Το ίδιο και η σχετικότητα κτλ.

Και πολλές φορές η επιστήμη "μπλοκάρει" κάπου. Στρέφεται δηλαδή προς μια κατεύθυνση, ενώ έπρεπε να στραφεί αλλού. Γι' αυτό χρειάζεται φαντασία, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Γι' αυτό και τα ωραία στην επιστήμη  έρχονται με τις ανατροπές.

Σημασία έχει η προσέγγιση όπως είπα παραπάνω. Η αμφισβήτηση, η έρευνα, η επαν-έρευνα (re-search), η μη στασιμότητα. Γιατί η ίδια η στασιμότητα είναι φθορά και κατάπτωση.

Τώρα αν μέσα σε όλα αυτά ο καθένας θέλει και μπορεί να χωρέσει το οτιδήποτε ανώτερο, σημασία έχει (μάλλιασε η γλώσσα μου), η προσέγγιση.

Για κάποιους όλα ξεκίνησαν απλά με τον Αδάμ και την Εύα και όλα έγιναν γιατί έτσι θέλησε ο Θεός. so be it.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μα είπαμε ο Θεός τα δημιούργησε όλα, ο οποίος προϋπήρχε! Σύμφωνα πάντα με τον εγχώριο αντιπρόσωπο, συγγνώμη εκπρόσωπο στην χώρα την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε. που πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο να κηρύττει την αγάπη προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτου θρησκείας, χρώματος και καταγωγής.

Υ.Γ. Πριν δυο χρόνια γνώρισα μια κοπέλα, τα βρίσκαμε, βγαίναμε που και που και στο τέλος ολοκληρώσαμε το ειδύλλιο, αλλά μου ζήτησε για να προχωρήσουμε να πάμε στον πνευματικό της για να με εγκρίνει διότι είμαι Άθεος και φοβάται να κάνει κάτι μαζί μου, γιατί μπορεί να το μετανιώσει. Κατηγόρησε και τους γονείς ότι επειδή είναι κομμουνιστές με κάναν και μένα Άθεο. Λες και δεν υπάρχουν και χριστιανόπληκτοι κομμουνιστές την σήμερον. Αυτοί είναι οι "καλοί" χριστιανοί στην χώρα που κρίνουν τους πάντες..! Πάντως για χριστιανή, έχει προγαμιαίες σχέσεις και έκανε και πολλές αμαρτίες κατά την διάρκεια της πράξης.

Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Α.Ε. που πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο να κηρύττει την αγάπη προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτου θρησκείας, χρώματος και καταγωγής.???????? που το βρήκες αυτό πάλι? προς τον πλησίον λέει , όχι σε όλους, τον ¨"πλησίον" εσύ τον καθορίζεις

Δημοσ.

Με εκπλήσσει το μήνυμα σου και με μπερδεύει επίσης. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι γιατί δεν το πολύ καταλαβαίνω.

Ανοιχτά ενδεχόμενα σαφώς και υπάρχουν, και υπάρχουν πρώτα απο όλα στην επιστήμη. Η ίδια η αμφισβήτηση είναι η βαση της επιστήμης. Πιο κοντινό παράδειγμα αυτό το πείραμα, που ενώ το big bang είναι ήδη η καλύτερη θεωρία για την εξέλιξη του σύμπαντος, συνεχίζει να είναι αντικείμενο επιβεβαίωσης/απόρριψης. Το ίδιο και η σχετικότητα κτλ.

Και πολλές φορές η επιστήμη "μπλοκάρει" κάπου. Στρέφεται δηλαδή προς μια κατεύθυνση, ενώ έπρεπε να στραφεί αλλού. Γι' αυτό χρειάζεται φαντασία, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Γι' αυτό και τα ωραία στην επιστήμη  έρχονται με τις ανατροπές.

Σημασία έχει η προσέγγιση όπως είπα παραπάνω. Η αμφισβήτηση, η έρευνα, η επαν-έρευνα (re-search), η μη στασιμότητα. Γιατί η ίδια η στασιμότητα είναι φθορά και κατάπτωση.

Τώρα αν μέσα σε όλα αυτά ο καθένας θέλει και μπορεί να χωρέσει το οτιδήποτε ανώτερο, σημασία έχει (μάλλιασε η γλώσσα μου), η προσέγγιση.

Για κάποιους όλα ξεκίνησαν απλά με τον Αδάμ και την Εύα και όλα έγιναν γιατί έτσι θέλησε ο Θεός. so be it.

Τουλάχιστον η επιστήμη αφήνει ανοιχτά ενδεχόμενα όπως λες, εμένα με προβληματίζουν αυτοί που κατηγορηματικά δηλώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από αυτό που βλέπουμε! 

• Like 1
Δημοσ.

Επιβεβαίωση της γελοιότητας που θέλει να μας πείσει ότι όλα προέρχονται από το τίποτα και ότι όλα είναι ένα ατύχημα από ποιον; Ποιος μας επιβεβαιώνει ότι όντως το "big bang" υπήρξε δισεκατομμύρια χρόνια πριν και με ποιον τρόπο;

Πιο πιθανό είναι να υπήρξε Αδάμ και Εύα παρά αυτό το παραμύθι.

• Like 1
Δημοσ.

βασικα το είπες πολύ σωστά και εκεί ακριβώς εκεί πατάνε οι θρησκείες.

ο άνθρωπος φοβάται την ματαιότητα της ζωής του. κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν οτι θα υπάρξουν για 80-100 χρόνια και μετά τέλος. μπορεί να σου φαίνεται σκληρό αλλά έτσι λειτουργεί η φύση, στην διάρκεια ζωής της Γης μας έχουν εξαφανιστεί αρκετά είδη, ειναι πιθανόν να συμβεί το ίδιο και εμάς. αν καταφέρουμε να αποικήσουμε σε διαφορετικούς πλανήτες ίσως καταφέρουμε να διατηρηθούμε σαν είδος.

και τέλος αντιλαμβάνεσαι την απεραντοσύνη του σύμπαντος? αντιλαμβάνεσαι οτι σε σχέση με το σύμπαν είμαστε ένα τίποτα. δεν στο λέω αυτό για να αυτοκτονήσεις αλλά για να αντιληφθείς οτι ενα ανώτερο ον που δημιουργεί αυτή την απεραντοσύνη ώστε 6 δις ανθρωποι να κάνουν τον χαβαλέ τους, μου φαίνεται για massive waste of resources. και μάλλον ο δημιουργός σας θα τα είχε τσούξει εκείνη την μέρα.

zio άλλο να λες αφήνω το ενδεχόμενο οτι κατι μπορεί να υπάρχει και άλλο να ζεις με την πιστη οτι κάτι υπάρχει ;)

Δημοσ.

Ο καθείς στο είδος του.

Επίσης ξέρω και κάτι κοτρωνες που έχουν μεγάλη αντοχή στο χτύπημα με βαριοπουλα που μας σκίζουν κι εμάς και τις κατσαρίδες

Ποσο χρονων εισαι; Αισθανομαι οτι μιλαω με ανθρωπους που δεν εχουν τελειωσει (ηλικιακα) ουτε το Λυκειο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...