Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάτοχος Nexus 5x και μετά από το γνωστό πρόβλημα με το Android Nougat και την άθλια μπαταρία που δοκίμασε για μήνες τα νεύρα μου, αποφάσισα να το σπρώξω στην οικογένεια και να πάρω κάτι άλλο.

Γενικά είμαι χρήστης Android τα τελευταία 5 χρόνια αλλά αυτά τα άλυτα προβλήματα που πετάγονται κατα καιρούς έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη μου, οπότε σκέφτομαι να κάνω ένα παραστράτημα προς iPhone. Δυστυχώς ούτε για την μπαταρία του iPhone έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά φαντάζομαι οτι μπορώ να εμπιστευτώ περισσότερο το iOS. Βέβαια ως χρήστης Android έχω περάσει τα πάντα (photos, mail, chatting, προσωπικά δεδομένα) στη google. Θα είναι μεγάλο θέμα η μετάβαση σε iOS; Ποια η γνώμη σας; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

1) Το ποσό που διαθέτουμε: 450 - 550 (και παραπάνω αν είναι να μη ξαναχάσω την ψυχραιμία μου)

2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): youtube, facebook, instagram, whatsapp, gmail

3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: 4.5 - 5.5 inch

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): δεν με νοιάζει

5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Ναι χωρίς να είναι προτεραιότητα

6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Όχι

7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Όχι

8) Επιθυμούμε την Ελληνική γλώσσα; Όχι 

9) Μας ενδιαφέρει η μπάντα 800Mhz για το δίκτυο 4G; Δεν μας ενδιαφέρει

10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Million dollar question

11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; ΝΑΙ! Όχι άλλα δάκρυα!

12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Από οποιοδήποτε e-shop

13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Όχι

14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Καινούριο

Δημοσ.

Δεν θα είναι δύσκολη η μετάβαση, Google Fotos, Gmail, Google Contacts κλπ όλα είναι διαθέσιμα σε iOS ακόμα και το GBoard σε περίπτωση που θέλεις το πληκτρολόγιο της Google με το Swiping για να γράφεις. Μάλιστα υπάρχει η εφαρμογή που μεταφέρεις τα δεδομένα σου σε iOS από Android.

iPhone 7 32GB 569€ Το συγκεκριμένο Smartphone θα σε καλύψει από απόδοση και υποστήριξη (ενημερώσεις κλπ) για τα επόμενα 4 χρόνια τουλάχιστον.

Δημοσ.

Κάτοχος Nexus 5x και μετά από το γνωστό πρόβλημα με το Android Nougat και την άθλια μπαταρία που δοκίμασε για μήνες τα νεύρα μου, αποφάσισα να το σπρώξω στην οικογένεια και να πάρω κάτι άλλο.

Γενικά είμαι χρήστης Android τα τελευταία 5 χρόνια αλλά αυτά τα άλυτα προβλήματα που πετάγονται κατα καιρούς έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη μου, οπότε σκέφτομαι να κάνω ένα παραστράτημα προς iPhone. Δυστυχώς ούτε για την μπαταρία του iPhone έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά φαντάζομαι οτι μπορώ να εμπιστευτώ περισσότερο το iOS. Βέβαια ως χρήστης Android έχω περάσει τα πάντα (photos, mail, chatting, προσωπικά δεδομένα) στη google. Θα είναι μεγάλο θέμα η μετάβαση σε iOS; Ποια η γνώμη σας; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

1) Το ποσό που διαθέτουμε: 450 - 550 (και παραπάνω αν είναι να μη ξαναχάσω την ψυχραιμία μου)

2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): youtube, facebook, instagram, whatsapp, gmail

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): δεν με νοιάζει

12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Από οποιοδήποτε e-shop

13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Όχι

Για μένα έκανες "κακή" επιλογή γιατί δεν ήξερες τις απαιτήσεις σου.

Για μένα προσωπικά κάτσε στο Android .

Υπάρχουν επιλογές.

Δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις πέραν τις μπαταρίας από ότι βλέπω.

• Like 1
Δημοσ.

μείνε στο Android μην κάνεις το λάθος και πας ios
Δημοσ.

μείνε στο Android μην κάνεις το λάθος και πας ios

Δώσε τώρα και τα επιχειρήματα σου γιατί είναι "λάθος" το να πας στο σταθερότερο ΛΣ για Smartphone με τρομερές αποδόσεις και άριστη διαχείριση μπαταρίας, με ασφάλεια ενάντια σε Malwares και ποιοτικό Store χάρη στα άψογα SDK που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές; 

Δημοσ.

Δώσε τώρα και τα επιχειρήματα σου γιατί είναι "λάθος" το να πας στο σταθερότερο ΛΣ για Smartphone με τρομερές αποδόσεις και άριστη διαχείριση μπαταρίας, με ασφάλεια ενάντια σε Malwares και ποιοτικό Store χάρη στα άψογα SDK που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές;

για εμένα είναι κακή επιλογή το ios
Δημοσ.

Δεν θα κατσω να κάνω αντιπαράθεση ,ούτε θα δώσω επιχειρήματα γιατί η "κόντρα " αυτή κρατάει χρόνια.....

Και εγώ έχω στην πλάτη ήδη αρκετά ...... :D

Δημοσ.

Δεν θα κατσω να κάνω αντιπαράθεση ,ούτε θα δώσω επιχειρήματα γιατί η "κόντρα " αυτή κρατάει χρόνια.....

Και εγώ έχω στην πλάτη ήδη αρκετά ...... :D

πέστα!!!
Δημοσ.

Ακόμα δεν βλέπω επιχειρήματα και μην μου αραδιάσετε ROMS, Themes και Launchers. Θέλω ουσιαστικά επιχειρήματα για τα οποία είναι "κακό", "λάθος" και τα γνωστά.

@Saruman επίσης δεν βλεπω στην συλλογή σου έστω και ένα πρόσφατο iPhone. Οπότε δεν βλέπω πως υπάρχει η δυνατότητα κρίσης της συσκευής και του λειτουργικού συστήματος από τους περισσότερους που δεν το έχουν χρησιμοποιήσει καθημερινά για ένα διάστημα. Η αντίθεση μεταξύ των Android User που κράζουν και των iOS, είναι ότι αυτοί με το iOS δοκιμάζουν που και που ξανά Android να δουν σε τι επίπεδο είναι και τι καινούργιο προσφέρει, κάτι που δεν κάνετε εσείς με τα Android, λόγω υπερηφάνειας; επειδή βλέπετε μόνο μαύρο και άσπρο; δεν ξέρω.

Δημοσ.

Για μένα έκανες "κακή" επιλογή γιατί δεν ήξερες τις απαιτήσεις σου.

Για μένα προσωπικά κάτσε στο Android .

Υπάρχουν επιλογές.

Δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις πέραν τις μπαταρίας από ότι βλέπω.

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Ποιά ήταν η κακή επιλογή μου; Ο φίλος μου έχει οneplus3 και με το που έβαλε το nougat απέκτησε το ίδο πρόβλημα με την μπαταρία. Ποιός μου εγγυάται οτι μεθαύριο δεν θα έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με μια συσκευή για την οποία μόλις έδωσα ένα σκασμό λεφτά; Δεν είμαι fanboy ούτε του ενός, ούτε του άλλου στρατοπέδου, απλά θέλω ένα κινητό που δεν θα γίνει άχρηστο επειδή του έκανα ένα update. Ορίστε τι είχα να αντιμετωπίσω τους τελευταίους μήνες: Android OS και system τα δυο που ακριβά processes σε μια σούμα που δεν βγαίνει 71%. Αν είχα iPhone θα πήγαινα εκεί να γκρινιάξω, τώρα τι επιλογές έχω; Να χάνω ώρες στο internet μπας και βρω παρ' ελπίδα κάποια λύση.

31s9xrV.png

Δημοσ.

Και με το iOS ρε παιδιά υπάρχει τρελό drain το οποίο από το 10.0.1δεν έχει διορθωθεί ακόμα.

Δημοσ.

Και με το iOS ρε παιδιά υπάρχει τρελό drain το οποίο από το 10.0.1δεν έχει διορθωθεί ακόμα.

Εγώ με iOS 10.3.3 δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Αν υπάρχει τρελό Drain φταίει η εφαρμογή του FB και το Snapchat που κυριολεκτικά ρουφάνε την μπαταρία με το καλαμάκι.

Δημοσ.

Από περιέργεια, όλοι έσεις που έχετε Android τι version τρέχετε;

Με τα Xiaomi και τα υπόλοιπα κινέζικα; Οι περισσότεροι ακόμα Marshmallow εκτός από αυτούς με S7 και S8 που τρέχουν Nouggat

Δημοσ.

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Ποιά ήταν η κακή επιλογή μου; Ο φίλος μου έχει οneplus3 και με το που έβαλε το nougat απέκτησε το ίδο πρόβλημα με την μπαταρία. Ποιός μου εγγυάται οτι μεθαύριο δεν θα έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με μια συσκευή για την οποία μόλις έδωσα ένα σκασμό λεφτά; Δεν είμαι fanboy ούτε του ενός, ούτε του άλλου στρατοπέδου, απλά θέλω ένα κινητό που δεν θα γίνει άχρηστο επειδή του έκανα ένα update. Ορίστε τι είχα να αντιμετωπίσω τους τελευταίους μήνες: Android OS και system τα δυο που ακριβά processes σε μια σούμα που δεν βγαίνει 71%. Αν είχα iPhone θα πήγαινα εκεί να γκρινιάξω, τώρα τι επιλογές έχω; Να χάνω ώρες στο internet μπας και βρω παρ' ελπίδα κάποια λύση.

31s9xrV.png

Με τα κριτήρια που βάζεις μπορείς να πάρεις ένα κινητό με μεγάλη μπαταρία και δευτερεύων τα υπόλοιπα.

Τώρα άμα εσύ θες να πέρνεις κινητά τον 500€ αλλά με μπαταρία 3000 αυτό είναι φταίξιμο δικό σου.

Γιατι αυτά τα κινητά έχουν αλλά δυνατά χαρακτηριστικά .

Αλλά μάλλον το θες για να λες ότι έχεις Nexus η οneplus3 και δεν ξέρω τι άλλο για την μούρη προφανώς.

Εγώ δεν το λέω ότι είναι μάπα τα κινητά αλλά ακούω συνέχεια να λες μόνο για την μπαταρία.

Οπότε το πρόβλημα σου είναι η μπαταρία και όχι το λειτουργικό του κινητού.

Θες ένα κινητό με καλή μπαταρία ?

Πάρε ένα Lenovo Vibe P2 ή moto z play μαζί με το mod πάει κοντά στα 6000mAh(αλλά όχι από Ελλάδα για το moto).

Δεν σου λέω το mi max γιατί είναι μεγάλο (6,44")

Να σου πω και για το Nexus που έχεις.

Κατά τα δικά μου κριτήρια.

Θετικά:

Εμπειρία Nexus

Εξαιρετική κάμερα

Καθαρό Android 7.0

Πλήρης συνδεσιμότητα

USB Type-C

Αρνητικά:

Μέτρια αυτονομία

Δεν έχει ραδιόφωνο(για όσους θέλουν)

Μη επεκτάσιμη μνήμη.

Δεν υπάρχει έκδοση με 3GB RAM.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...