nostos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Από την άλλη κάποιοι αυτά τα ποσά τα πετάνε σε τσιγάρα... Και αλλοι θελουν τοσα μονο για γραβατες και αλλοι τα "καταθετουν" σε strip shows. So what? Προσωπικα ειμαι της αποψης να προσπαθουμε σ'αυτη τη ζωη να συλλεγουμε εμπειριες και συναισθηματα και οχι αντικειμενα. Δεν το τηρω πολλες φορες, αλλα δεν ειμαι και καλος πελατης/καταναλωτης. Και να'θελα δηλαδη, δεν εχω το απαραιτητο χρημα, οποτε βαζω προτεραιοτητες. Ενταξει, παρε και το iPhone δεν λεω, αλλα περα απο την "ικανοποιηση" που θα σου δωσει η χρηση του την πρωτη εβδομαδα, αντε τον πρωτο μηνα εγω σου λεω, μετα τι? Και γιατι πρεπει να παρεις και το επομενο μοντελο οταν βγει? Γιατι αυτο το χιλιαρικο να μην το ξοδεψεις για διακοπες με ανθρωπους που αγαπας ή να κανεις ενα δωρο σε αγαπημενο σου προσωπο ή ακομα και να αγορασεις ρουχα που μπορω να κατανοησω το να θες να φαινεσαι ομορφος και περιποιημενος... ? Anyway, περι ορεξεως... Δικα σας τα φραγκα, οτι θελετε τα κανετε. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Και αλλοι θελουν τοσα μονο για γραβατες και αλλοι τα "καταθετουν" σε strip shows. So what?. Ακριβώς, so what που δίνουν κάποιοι 700αρια για κινητά κάθε χρόνο... Γιατι αυτο το χιλιαρικο να μην το ξοδεψεις για διακοπες με ανθρωπους που αγαπας ή να κανεις ενα δωρο σε αγαπημενο σου προσωπο ή ακομα και να αγορασεις ρουχα που μπορω να κατανοησω το να θες να φαινεσαι ομορφος και περιποιημενος... ? Για "παρόμοιο" λόγο που τα δίνει κάποιος για τσιγάρα, τα οποία σου ξεσκίζουν και την υγεία χωρίς να προσφέρουν κάτι σε αυτή... 1
Pitsfitili Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Xiaomi και 1+Να σας πατάει σε ταχύτητα και τιμή 500 ευρώ και dual SIM. Λουκέτο σε όλες τις μεγάλες εταιρείες
nectons Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 sOS θα έπρεπε να λέγεται. Και το παιχνίδι καλά κρατεί. Το έχουν ξεφτιλησει το θέμα μου φενεται και δεν αναφέρομαι μόνο στην apple ...
Superuser Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Αυτή η καραμέλα ότι εδώ είναι ψαροκώστενα και ότι είμαστε τριτοκοσμική χώρα και ότι οι τιμές είναι απαγορευτικές για εδώ Μήπως πρέπει να σταματήσει;; Επειδή ζω τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και έχω γνωστούς που δουλεύουν σε παρόχους κινητής,θέλοντας και μη τα ακούω και τα συζητάω, απλά σας λέω ότι πολλοί λίγοι θα σκάσουν 1000+€ για κινητό. Και γι'αυτό προφανώς η apple θα βγάλει και λίγα κομμάτια Μέχρι 700 με το ζόρι(αν το θέλουν πολύ) και πάλι θα το κάνουν με δόσεις(ενσωματωμένο στο πάγιο για να μην τους φαίνεται πολύ..(30€ για το τηλέφωνο και 20€ για το πρόγραμμα=50€ τον μήνα) Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι ότι την φυσική εξέλιξη της τεχνολογίας θα την πασάρει σαν κάτι premium και απλησίαστο στον μέχρι τώρα premium χρήστη που την συντηρεί εδώ και τρία χρόνια με σχεδόν το ίδιο τεχνολογικά τηλέφωνο(εννοώ από το I6 μέχρι το 7 που στην ουσία είναι το ίδιο τηλέφωνο) Αν ισχύσουν βέβαια αυτές οι φήμες
zedsdead Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μερικά links για όποιον θέλει να διαβάσει λίγο: https://en.wikipedia.org/wiki/Giffen_good https://en.wikipedia.org/wiki/Status_symbol https://en.wikipedia.org/wiki/Veblen_good (...is a product that people consume more of as the price rises and vice versa—violating the basic law of demand in microeconomics)
haHa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Όχι. Αν και αν το το κάνεις, μπορείς να πουλάς το παλιό μεταχειρ και να γλυτώνεις ένα μέρος της επόμενης αγοράς. Αν είναι iPhone η χασούρα είναι μικρότερη μιας και δεν πέφτει τόσο η τιμή του. Σε iphone η χασούρα είναι συνήθως μεγαλύτερη, γιατι αλλο να δινεις πχ 700 για ενα κινητό 2-3 μηνες μετα την κύκλοφορια του και αλλο 400-500(ή και πιο κατω) μετα την κυκλοφορία του. Παλιοτερο παραδεγιμα για να μην γραφω τα ιδια: Ενδεικτικα : καποιος που πηρε το iphone 5s τον Δεκεμβριο του 2013 (3 μηνες μετα την παρουσιαση τον Σεπτεμβρη), το πηρε γυρω στα 660€ και το πουλαει τον Οκτωβριο του 2015 γυρω στα ~350€ μεταχειρισμενο. Εχασε 310€. Καποιος που πηρε το lg g2 τον Δεκεμβριο του 2013 (3 μηνες μετα την παρουσιαση τον Σεπτεμβρη), το πηρε γυρω στα 400€ και τωρα το πουλαει τον Οκτωβριο του 2015 γυρω στα ~220€ μεταχειρισμενο. Εχασε 180€. Aν μαλιστα υπολογισουμε κ ποσα χρηματα θελει για να παει στο τελευταιο μοντελο αντιστοιχου μεγεθους 2 γενιες μετα, η διαφορα ειναι ακομα μεγαλυτερη. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2017 από haHa
adi32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ενταξει, παρε και το iPhone δεν λεω, αλλα περα απο την "ικανοποιηση" που θα σου δωσει η χρηση του την πρωτη εβδομαδα, αντε τον πρωτο μηνα εγω σου λεω, μετα τι? Και γιατι πρεπει να παρεις και το επομενο μοντελο οταν βγει? Αυτή την χαρά και ικανοποίηση δυστυχώς την γευομαι πολλά χρόνια τώρα όταν γνωστοί μου μου φέρνουν τα iPhone ipad τους και για απλές διαδικασίες δευτερολεπτων όπως πέρασμα αρχείων φωτογραφιών μουσικής σεταρισμα email εφαρμογών και έχω φάει δεκάδες ώρες Τώρα ένα τόσο τέλειο τεχνολογικό επίτευγμα που πατάει κάτω τα πάντα και είναι άριστα ελεγμένο στο παραμικρό πως πρέπει να αλλάζεται κάθε χρόνο με καινούργια ακριβότερο λίγο παράξενο μου φαίνεται. Το ίδιο θα πω και για το s8. Αλλά τουλάχιστον η Samsung βγάζει και κινητά με 100€ για όποιον θέλει καινούριο. Απλά υπάρχει μανία καταναλωτισμου και επίδειξης από κάποιους και αυτό εκμεταλλευονται οι εταιρείες. Σιγά τις σοβαρές δουλειές που κάνει κάποιος με το κινητό και πρέπει να δώσει 1000€ για να ανοίγει το Facebook και το instagram σε 0.52233545 sec αντί για 0.5223546.
polaki Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ναι οκ εξοδα λειτουργικα κτλπ Αλλα με τα δις $$$ εσοδα που εχουν θα μπορουσαν να κατεβασουν την αρχικη τιμη πωλησης και οχι σε καθε κυκλοφορια συσκευης να παιρνει επανω +100-200€ (η εστω να μεινει στα ιδια επιπεδα οχι παντα ανοδικη τιμη) Εξήγησε μας ένα λόγο να το κάνει αυτό. Έναν, όχι 2.. ένας μου είναι αρκετός.
adi32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος όταν μια εταιρεία βγάζει ένα και μόνο μοντέλο και έχει σταθερούς εγκλωβισμενους πελάτες
nostos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Για "παρόμοιο" λόγο που τα δίνει κάποιος για τσιγάρα, τα οποία σου ξεσκίζουν και την υγεία χωρίς να προσφέρουν κάτι σε αυτή... Θα συμφωνησω μαζι σου οτι το τσιγαρο ειναι πεταμενα λεφτα αλλα δεν μπορεις να συγκρινεις ενα προιον που δημιουργει εθισμο και εξαρτηση με το iPhone. Καλημερα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Σε iphone η χασούρα είναι συνήθως μεγαλύτερη, γιατι αλλο να δινεις πχ 700 για ενα κινητό 2-3 μηνες μετα την κύκλοφορια του και αλλο 400-500(ή και πιο κατω) μετα την κυκλοφορία του. Παλιοτερο παραδεγιμα για να μην γραφω τα ιδια: Μιλάω για Day 1 και μετά Day 1 επόμενης χρονιάς. Όχι ανά 2 χρόνια και 2-3 μήνες μετά την κυκλοφορία... Θα συμφωνησω μαζι σου οτι το τσιγαρο ειναι πεταμενα λεφτα αλλα δεν μπορεις να συγκρινεις ενα προιον που δημιουργει εθισμο και εξαρτηση με το iPhone. Καλημερα. Ναι αλλά το ξέρεις πριν το αρχίσεις, δεν είναι εκ των υστέρων έκπληξη...
haHa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μιλάω για Day 1 και μετά Day 1 επόμενης χρονιάς. Όχι ανά 2 χρόνια και 2-3 μήνες μετά την κυκλοφορία... Τοτε μιλας για ενα πολυ συγκεκριμενο και μικρο ποσοστο χρηστων. Η πλειονοτητα του κοσμου δεν αγοραζει day 1, για πολλους λογους, πχ διαθεσιμοτητα, υψηλοτερη τιμη, το προγραμμα/συμβολαιο τους δεν ληγει οταν παρουσιαζεται ενα κινητο ωστε να μπορεσουν να το αγορασουν με επιδοτηση κλπ. Ενδεικτικα, τα iphone κανουν τον πρωτο μηνα το ~1/10 των πωλησεων που κανουν συνολικα τον υπολοιπο χρονο. Ο περισσοτερος κοσμος (80-90%) δεν τα αγοραζει τον πρωτο μηνα. Οποτε θεωρω πως ειναι πιο λογικο να μιλαμε για καταστασεις που αφορουν περισσοτερο κοσμο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Τοτε μιλας για ενα πολυ συγκεκριμενο και μικρο ποσοστο χρηστων. Η πλειονοτητα του κοσμου δεν αγοραζει day 1, για πολλους λογους, πχ διαθεσιμοτητα, υψηλοτερη τιμη, το προγραμμα/συμβολαιο τους δεν ληγει οταν παρουσιαζεται ενα κινητο κλπ. Ενδεικτικα, τα iphone κανουν τον πρωτο μηνα το ~1/10 των πωλησεων που κανουν συνολικα τον υπολοιπο χρονο. Ο περισσοτερος κοσμος (80-90%) δεν τα αγοραζει τον πρωτο μηνα. Ναι αλλά το quote που έκανα έλεγε για αγορά κάθε χρόνο. Αν αγοράζεις κάθε χρόνο πρέπει να κοιτάς πότε συμφέρει να παίρνεις και πότε να πουλάς...
haHa Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ναι αλλά το quote που έκανα έλεγε για αγορά κάθε χρόνο. Αν αγοράζεις κάθε χρόνο πρέπει να κοιτάς πότε συμφέρει να παίρνεις και πότε να πουλάς... Mα και για αγορα καθε χρονο ισχυει αυτο που λεω. Ενδεικτικα καποιος που πηρε περυσι ενα iphone 7 plus 128gb στα 1050€ 2-3 μηνες μετα την παρουσιαση του(πχ Δεκεμβριο 2016, υπηρχε και θεμα με διαθεσιμοτητα), θα το πουλησει κατω απο 650€(ηδη πωλουνται τοσο και δεν εχε βγει το επομενο μοντελο) οταν κλεισει ενα χρονο τον Δεκεμβριο 2017. Αυτο ειναι 400€ χασουρα και δεν εχουμε υπολογισει το οτι μαλλον το καινουριο iphone θα ειναι ακριβοτερο. Αν τωρα επαιρνες περυσι ενα s7 edge στα ~600€ 2-3 μηνες μετα την παρουσιαση του(Μαιο 2016), τοτε το πουλαγες φετος τον Μαιο του 2017 για 350€. Αυτο ειναι 250€ χασουρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα