Neg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μην συγκρίνεις. Τα s8 έχουν πέσει 300 ευρώ από τότε που βγήκαν. Τα 1100 του iPhone 8 θα τα έχει για αρκετό καιρό. Εξου και τα τεράστια κέρδη. Αλλά αφού τα δίνει ο κόσμος καλά κάνουν. Ναι γιατί πολύ απλά τα Samsung χάνουν γρήγορα την αξία τους, μην ξεχνάς όμως την τιμή κυκλοφορίας τους. 1000€ Τέλος αφού δεν γνωρίζετε τι έξοδα έχει μία εταιρία γιατί τα πετάτε έτσι; Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τα 1100€ για ένα Smarphone αλλά όταν διαβάζω περί κόστος υλικών και μόνο, μου πέφτουν τα μαλλιά από την ασχετοσύνη. Σκεφτείτε λίγο πριν γράψετε. 1
Heybro Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Σου διαφεύγει ξανά κάτι, δεν είναι μόνο τα υλικά που παίζουν ρόλο, σε μία εταιρία υπάρχουν επιπλέον κόστη. Έξοδα προσωπικού, ΛΣ, υπηρεσίες, server, R&D, εξυπηρέτηση κλπ κλπ κλπ. Δεν είναι όλα σε αυτό τον κόσμο μόνο τα υλικά. Στην τελική να πουλάνε μία συσκευή 200€ δίχως τρομερή απόδοση, δίχως λειτουργικό και ο χρήστης να κόψει τον λαιμό του. Φυσικά και δεν δικαιολογείτε μία τιμολόγηση των 1000€ για Smartphone. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Πιστεύω μία τιμή για ένα καλό Smartphone θα πρέπει να έχει ταβάνι τα 600€ και όχι τα 1000-1100 Τα 600 θα ήταν μια καλή τιμή και για την εταιρεία και για τον καταναλωτή. Αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια όμως είναι αρμεγμα του καταναλωτή και συσσώρευση δισεκατομμυριων σε λίγες εταιρείες. 1
Heybro Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ναι γιατί πολύ απλά τα Samsung χάνουν γρήγορα την αξία τους, μην ξεχνάς όμως την τιμή κυκλοφορίας τους. 1000€ Τέλος αφού δεν γνωρίζετε τι έξοδα έχει μία εταιρία γιατί τα πετάτε έτσι; Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση τα 1100€ για ένα Smarphone αλλά όταν διαβάζω περί κόστος υλικών και μόνο, μου πέφτουν τα μαλλιά από την ασχετοσύνη. Σκεφτείτε λίγο πριν γράψετε. 929 το s8 plus 829 το s8. Χάνουν αξία λόγω ανταγωνισμου στο Android. Τα έξοδα φαίνονται από τα τεράστια κέρδη κάθε χρόνο. Φύκια στην κυριολεξία. Deal with that.
randomcat Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Τα smartphones έχουν ξεπεράσει σε τιμές τους mid-range desktop και laptop και έτσι όπως πάμε θα πλησιάσουν τις τιμές των υπολογιστών δυνατοτήτων gaming... 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 929 το s8 plus 829 το s8. Χάνουν αξία λόγω ανταγωνισμου στο Android. Τα έξοδα φαίνονται από τα τεράστια κέρδη κάθε χρόνο. Φύκια στην κυριολεξία. Deal with that. Δεν έχεις καταλάβει ένα βασικό πράγμα. Το αν τα 1000+ είναι φυσιολογική τιμή για ένα τηλέφωνο έχει εύκολη απάντηση: ΟΧΙ Αλλά σκέψου ένα απλό παράδειγμα που δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά κατασκευής: Είμαι μια εταιρεία που αποφασίζω να φτιάξω ένα τηλέφωνο. Μαζεύω όλα τα υλικά και εξαρτήματα, υπολογίζω και το κόστος για τη γραμμή παραγωγής και τα βγάζω όλα μαζί ας πούμε 350 ευρώ. Με τα ίδια εξαρτήματα μια άλλη εταιρεία κοστολογεί το τηλέφωνό της 500-600 ευρώ (τελική τιμή). Εγώ όμως είμαι παρανοϊκός και απαιτώ πολλαπλάσιους ελέγχους, "υπερβολική" προσοχή σε λεπτομέρειες (από τις βίδες μέχρι και τον τρόπο που θα βάφεται το σασί), προσλαμβάνω δεκάδες ανθρώπους για να βελτιώσουν κάτι που για άλλους είναι λεπτομέρεια, τροποποιώ το software προσέχοντας επίσης "ασήμαντες" λεπτομέρειες, κλπ κλπ κλπ. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το τελικό κόστος να τα κουβαλάει όλα αυτά, τα οποία μπορεί και να ξεπερνάνε ακόμη και το κόστος των υλικών! Αυτό, για αυτούς που κοστολογούν τις συσκευές μόνο με την αξία των εξαρτημάτων... 6
Neg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 929 το s8 plus 829 το s8. Χάνουν αξία λόγω ανταγωνισμου στο Android. Τα έξοδα φαίνονται από τα τεράστια κέρδη κάθε χρόνο. Φύκια στην κυριολεξία. Deal with that. Δεν χάνουν την αξία λόγω ανταγωνισμού αλλά λόγω των άσχημων πωλήσεων και ότι τα Android δεν είχαν ποτέ μεγάλη αξία μετά από ένα χρονικό διάστημα γιατί πολύ απλά ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι συσκευές που μετά από ένα χρόνο είναι απαρχαιωμένες αφού τελειώνει πολλές φορές η υποστήριξη τους. Σε αντίθεση με τις iOS που μια τετραετία το λιγότερο ενημερώνονται και υποστηρίζονται.
valkon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ρε παιδιά, είναι θέμα image. Προφανώς δεν αγοράζεις χίλια ευρώ υπολογιστική δύναμη 1
Heybro Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δεν χάνουν την αξία λόγω ανταγωνισμού αλλά λόγω των άσχημων πωλήσεων και ότι τα Android δεν είχαν ποτέ μεγάλη αξία μετά από ένα χρονικό διάστημα γιατί πολύ απλά ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι συσκευές που μετά από ένα χρόνο είναι απαρχαιωμένες αφού τελειώνει πολλές φορές η υποστήριξη τους. Σε αντίθεση με τις iOS που μια τετραετία το λιγότερο ενημερώνονται και υποστηρίζονται. Λόγω ανταγωνισμού χάνουν αξία 100%. Ενώ το ios υπάρχει μόνο σε ένα κινητό. Απαρχαιωμένα? Κάνω πολλά παραπάνω πράγματα με κινητό του 2013 που βγήκε μαζί με το 5s και συναγωνιζεται τις σημερινές ναυαρχίδες για πλάκα. Να λέμε μπράβο στη Google γιατί χωρίς αυτή σκέψου πόσο πιο κλειστό θα έμενε το ios. Όχι ότι δεν είναι κλειστό αλλά τουλάχιστον προσπαθεί να φτάσει το Android χρόνια τώρα. Δεν έχεις καταλάβει ένα βασικό πράγμα. Το αν τα 1000+ είναι φυσιολογική τιμή για ένα τηλέφωνο έχει εύκολη απάντηση: ΟΧΙ Αλλά σκέψου ένα απλό παράδειγμα που δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά κατασκευής: Είμαι μια εταιρεία που αποφασίζω να φτιάξω ένα τηλέφωνο. Μαζεύω όλα τα υλικά και εξαρτήματα, υπολογίζω και το κόστος για τη γραμμή παραγωγής και τα βγάζω όλα μαζί ας πούμε 350 ευρώ. Με τα ίδια εξαρτήματα μια άλλη εταιρεία κοστολογεί το τηλέφωνό της 500-600 ευρώ (τελική τιμή). Εγώ όμως είμαι παρανοϊκός και απαιτώ πολλαπλάσιους ελέγχους, "υπερβολική" προσοχή σε λεπτομέρειες (από τις βίδες μέχρι και τον τρόπο που θα βάφεται το σασί), προσλαμβάνω δεκάδες ανθρώπους για να βελτιώσουν κάτι που για άλλους είναι λεπτομέρεια, τροποποιώ το software προσέχοντας επίσης "ασήμαντες" λεπτομέρειες, κλπ κλπ κλπ. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το τελικό κόστος να τα κουβαλάει όλα αυτά, τα οποία μπορεί και να ξεπερνάνε ακόμη και το κόστος των υλικών! Αυτό, για αυτούς που κοστολογούν τις συσκευές μόνο με την αξία των εξαρτημάτων... Το θέμα είναι ότι είναι υπερκοστολογημενα όσο δεν πάει. Και ξέρεις ότι ότι έλεγχο έχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες έχει και η Apple. Απλά μερικοί βλέπουν το μήλο και τα σκάνε. Ο μόνος λόγος που έχουν τέτοια τιμή τα iPhone. 1
Kopstas123 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Επειδή θα είναι 100 ευρώ παραπάνω από την επίσημη τιμή του S8+ ή του νέου Note 8, κάνεις έτσι? Αν υπάρχει, θα είναι στο πλάι όπως φαίνεται, όπως στα sony... fail
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Το θέμα είναι ότι είναι υπερκοστολογημενα όσο δεν πάει. Και ξέρεις ότι ότι έλεγχο έχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες έχει και η Apple. Απλά μερικοί βλέπουν το μήλο και τα σκάνε. Ο μόνος λόγος που έχουν τέτοια τιμή τα iPhone. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, έχοντας κρατήσει στα χέρια μου σχεδόν όλες τις συσκευές...
Neg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Λόγω ανταγωνισμού χάνουν αξία 100%. Ενώ το ios υπάρχει μόνο σε ένα κινητό. Απαρχαιωμένα? Κάνω πολλά παραπάνω πράγματα με κινητό του 2013 που βγήκε μαζί με το 5s και συναγωνιζεται τις σημερινές ναυαρχίδες για πλάκα. Να λέμε μπράβο στη Google γιατί χωρίς αυτή σκέψου πόσο πιο κλειστό θα έμενε το ios. Όχι ότι δεν είναι κλειστό αλλά τουλάχιστον προσπαθεί να φτάσει το Android χρόνια τώρα. Το θέμα είναι ότι είναι υπερκοστολογημενα όσο δεν πάει. Και ξέρεις ότι ότι έλεγχο έχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες έχει και η Apple. Απλά μερικοί βλέπουν το μήλο και τα σκάνε. Ο μόνος λόγος που έχουν τέτοια τιμή τα iPhone. Θα διαφωνήσω σε όλα, επίσης 2013 εννοείς το Note 3 με Custom ROM? Γιατί άμα το βάλεις δίπλα στο 5S με το λειτουργικό που έχει από την μάνα του και όχι την ROM που του έβαλες, δεν πιάνει μία, όχι ότι πιάνει τώρα αλλά τέλος πάντων. Να μιλάμε και λιγάκι σοβαρά και όχι να μου φέρνεις για παράδειγμα ένα Smartphone που τους έχεις αλλάξει τα φώτα με Rooting και Custom ROMs γιατί με την ίδια λογική αφήνω ένα 5S στην 10.2 πατάω ένα Jailbreak πάνω και σου πουλάω μούρη ότι ανοίγω Sudo και έχω root πρόσβαση. 1
Heybro Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, έχοντας κρατήσει στα χέρια μου σχεδόν όλες τις συσκευές... Βρε σου επιτρέπω απλά δεν είναι έτσι. Έχω πιάσει και iphone και samsung xiaomi lg HTC. Όλα έχουν μια χαρά ποιότητα ειδικά τα τελευταία 3 4 χρονια. Αστοχίες υλικού εχουν όλες οι εταιρείες σε κάποιες παρτίδες. Αν πιστεύεις ότι αξίζουν τα 900 και 1000 ευρώ τα iPhone τι να πω. Φέτος στα 1100 θα λέει πάλι περισσότερα κέρδη με χαμηλότερο ποσοστό market share. Αλλά αφού τα δίνει ο κόσμος μακάρι να πάνε και 2000. Θα διαφωνήσω σε όλα, επίσης 2013 εννοείς το Note 3 με Custom ROM? Γιατί άμα το βάλεις δίπλα στο 5S με το λειτουργικό που έχει από την μάνα του και όχι την ROM που του έβαλες, δεν πιάνει μία, όχι ότι πιάνει τώρα αλλά τέλος πάντων. Να μιλάμε και λιγάκι σοβαρά και όχι να μου φέρνεις για παράδειγμα ένα Smartphone που τους έχεις αλλάξει τα φώτα με Rooting και Custom ROMs γιατί με την ίδια λογική αφήνω ένα 5S στην 10.2 πατάω ένα Jailbreak πάνω και σου πουλάω μούρη ότι ανοίγω Sudo και έχω root πρόσβαση. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάνω τα πάντα καλύτερα και γρήγορα με την οθοναρα του NOTE? Και JB να το κάνεις το 5s πάλι στην οθονουλα που έχει δεν κάνεις τίποτα. Σου έχω δείξει βίντεο που πετάει το κινητό στα παντα δεν νομίζω να τα ξέχασες. Για αυτό αγαπάμε Android και μισούμε το σάπιο και κλειστό ios και την Apple που υπερκοστολογει τα πάντα και τραβάει και τους άλλους προς τα πάνω.
Neg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Βρε σου επιτρέπω απλά δεν είναι έτσι. Έχω πιάσει και iphone και samsung xiaomi lg HTC. Όλα έχουν μια χαρά ποιότητα ειδικά τα τελευταία 3 4 χρονια. Αστοχίες υλικού εχουν όλες οι εταιρείες σε κάποιες παρτίδες. Αν πιστεύεις ότι αξίζουν τα 900 και 1000 ευρώ τα iPhone τι να πω. Φέτος στα 1100 θα λέει πάλι περισσότερα κέρδη με χαμηλότερο ποσοστό market share. Αλλά αφού τα δίνει ο κόσμος μακάρι να πάνε και 2000. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάνω τα πάντα καλύτερα και γρήγορα με την οθοναρα του NOTE? Και JB να το κάνεις το 5s πάλι στην οθονουλα που έχει δεν κάνεις τίποτα. Σου έχω δείξει βίντεο που πετάει το κινητό στα παντα δεν νομίζω να τα ξέχασες. Για αυτό αγαπάμε Android και μισούμε το σάπιο και κλειστό ios και την Apple που υπερκοστολογει τα πάντα και τραβάει και τους άλλους προς τα πάνω. Μιλάς για την οθονάρα που μετά από μερικούς μήνες είναι γεμάτη Burn-in? Γιατί το Smartphone που λες το είχα και γνωρίζω πολύ καλά τι λέω, ή το μπουκωμένο ηχείο από την τρομερή ποιότητα της Samsung, ή το βαμμένο ασημί πλαστικό σασί που το πουλούσαν για δέρμα Wannabe και το χρέωναν στον θεό όταν βγήκε και τώρα έχει ξεφτίσει μέχρι αηδίας.
D.Luffy Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Αλλα με τα δις $$$ εσοδα που εχουν θα μπορουσαν να κατεβασουν την αρχικη τιμη πωλησης Ωραίο επιχειρηματικό πλάνο... Όταν μια εταιρία λοιπόν έχει πολλά έσοδα, θα μπορούσε να χαμηλώνει τις τιμές του προιόντος της δίνοντας ελλεημοσύνη στον μέσο υλιστή καταναλωτή που θέλει το τελευταίο μοντέλο της. Σε έναν άλλο "τέλειο" κόσμο πάντως, εγώ θα προτιμούσα αυτές οι εταιρίες να έδιναν δωρεές σε κάποια φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε ιατρικές έρευνες, παρά να αγοράσω τα τελευταία προιόντα τους φθηνότερα. 2
haHa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Επειδή θα είναι 100 ευρώ παραπάνω από την επίσημη τιμή του S8+ ή του νέου Note 8, κάνεις έτσι? Oταν συγκρινουμε τιμες, ας συγκρινουμε τις τιμες με οσο δυνατον αντιστοιχου μεγεθους κινητο. Πχ αν τo iPhone 8 ειναι 5.8", τοτε πρεπει να συγκριθει με το galaxy s8 των 5.8" που βγηκε στα 829€ . (ασχετο που τωρα οι καταναλωτες ειναι τυχεροι γιατι μπορουν να το αποκτησουν στα ~530€)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα