Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχεις κάποια ατομική καρτέλα που υπογράφουν όταν δίνεις αίμα;

Κάνε και ηλεκτρονική εγγραφή για να βλέπεις στο δικό σου μητρωο αν έχει μπει ή όχι η φιάλη.

Πάντως μου φαίνεται περίεργο να μπήκες μέσα στο νοσοκομείο και να πήρε ο σύλλογος το αίμα.

Εκεί σηκώνει καταγγελία και στο νοσοκομείο.

Ζήτα να δεις το έγγραφο που υπέγραψες γιατί μπορεί να παραποιήθηκε... Δεν είναι δυνατόν να γράφει ότι δίνεις αίμα ατομικά και να το αλλάζουν.

• Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε οτι αποκλείονται από την αιμοδοσία εφ όρου ζωής όσοι άνδρες είχαν έστω και μια σεξουαλική επαφή με άλλον άνδρα σε ολόκληρη τη ζωή τους ακόμα και με προφύλαξη.Επίσης και οι γυναίκες που έκαναν σεξ με άνδρα ο οποίος είχε σεξουαλική επαφή με άλλον άνδρα έστω και μια φορά.

Δημοσ.

Δεν έχεις κάποια ατομική καρτέλα που υπογράφουν όταν δίνεις αίμα;

Κάνε και ηλεκτρονική εγγραφή για να βλέπεις στο δικό σου μητρωο αν έχει μπει ή όχι η φιάλη.

Πάντως μου φαίνεται περίεργο να μπήκες μέσα στο νοσοκομείο και να πήρε ο σύλλογος το αίμα.

Εκεί σηκώνει καταγγελία και στο νοσοκομείο.

Ζήτα να δεις το έγγραφο που υπέγραψες γιατί μπορεί να παραποιήθηκε... Δεν είναι δυνατόν να γράφει ότι δίνεις αίμα ατομικά και να το αλλάζουν.

Ναι την καρτέλα αιμοδότη, που υπογράψανε παραλαβή ως ΓΝΞ.

Πιο πιθανό το βλέπω να ήταν ο σύλλογος εξαρχής, να μην το έγραφε πουθενά και φυσικά να μην έδωσε κανένα χαρτί.

Το μόνο που συμπλήρωσα ήταν το ερωτηματολόγιο που όλοι συμπληρώνουν και στου νοσοκομείου, για ασθένειες κτλ κτλ.

Το νοσοκομείο δύσκολα να τα έδωσε μετα, αυτοί λογικά ήταν από πίσω εξαρχής.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μου έχει τύχει πριν πολλά χρόνια και να τους έχω δώσει πανω απο 10 μπουκάλια αίμα και δεν έδιναν μια μπουκάλα για έναν φίλο.

Αν στην καρτέλα δεν γραφει τον συλλλογο οπως εδψ http://i.imgur.com/f1Pj2qoh.jpg αυτό που έκαναν είναι παράνομο. Τώρα να το τρέξεις μόνο σου λίγο δύσκολο μάλλον εκεί πατάνε.

Εγώ απο τότε σταμάτησα να πατάω και πλέον μόνο σε νοσοκομείο 3 φορές το χρόνο.

Δημοσ.

Το συμπλήρωσα μετά. Ναι, έχεις ατομική κάρτα, για μένα αυτό είναι το καλύτερο.

Ο κάθε σύλλογος ότι θέλει λέει δυστυχώς. Και με την έλλειψη σε αίμα που υπάρχει, φοβάμαι μην το πουλάνε κιόλας...

εμενα η μητερα μου δεν ειχε σπανια ομαδα απλα ειχες πολλες αιμοραγιες λογο καρκινου μητρας αλλα γενκα  οντως υπαρχει προβλημα με το αιμα εγω ειχα παει να δωσω δυο φορες αλλα με εδιωξαν γιατι δεν ειχε πιεση το αιμα 

Δημοσ.

Εχεις κάνει εγγραφή;

https://www.blooddonorregistry.gr

Αν όχι κάνε τώρα και δες ποιες αιμοδοσίες είναι καταχωρημένες στο όνομά σου.

Καλο δεν το ηξερα. Ποτε δεν ασχοληθηκα τι ειναι γραμμενο στο ονομα μου, δινω χυμα.
Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε οτι αποκλείονται από την αιμοδοσία εφ όρου ζωής όσοι άνδρες είχαν έστω και μια σεξουαλική επαφή με άλλον άνδρα σε ολόκληρη τη ζωή τους ακόμα και με προφύλαξη.Επίσης και οι γυναίκες που έκαναν σεξ με άνδρα ο οποίος είχε σεξουαλική επαφή με άλλον άνδρα έστω και μια φορά.

απλά μην το αναφερεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλά μην το αναφερεις

Ποσο λαθος μπορει να εισαι φιλε μου...... δεν παιζουμε με την υγεια κανενος....

• Εθνικο κεντρο αιμοδοσιας-ΕΚΕΑ
  • Εχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή  piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.
  • http://ekea.gr/who-donate/

Αν οποιδηποτε μικροβιο ή οτι αλλο που μπορει να εχεις, περασει στον εξασθενημενο οργανισμο ενος ασθενη, μπορει να αποβει ακομα και μοιραιο για τον ασθενη ή με σοβαρες επιπλοκες για την υγεια του.

Αν ο αλλος εχει συνεχομενες εναλλαγες ερωτικων συντροφων ή συνεχιζει την χρηση ουσιον, τοτε δεν θα μπορεσει ποτε να δωσει αιμα και καλα θα κανει. Ας βοηθηση με αλλο τροπο, αν πραγματικα του αρεσει ο εθελοντισμος...

Οι ζωες των αλλων εξαρτωνται απο εμας.

Επεξ/σία από bsp
  • Like 2
Δημοσ.

Θα είναι περασμένες αυτόματα.

Εμένα από το 2016 και μετά μόνο δυστυχώς, ίσως γιατί τότε έφτιαξαν το σύστημα.

Δημοσ.

Ποσο λαθος μπορει να εισαι φιλε μου...... δεν παιζουμε με την υγεια κανενος....

• Εθνικο κεντρο αιμοδοσιας-ΕΚΕΑ
  • Εχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή  piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.
  • http://ekea.gr/who-donate/
 Αν οποιδηποτε μικροβιο ή οτι αλλο που μπορει να εχεις, περασει στον εξασθενημενο οργανισμο ενος ασθενη, μπορει να αποβει ακομα και μοιραιο για τον ασθενη ή με σοβαρες επιπλοκες για την υγεια του.

Αν ο αλλος εχει συνεχομενες εναλλαγες ερωτικων συντροφων ή συνεχιζει την χρηση ουσιον, τοτε δεν θα μπορεσει ποτε να δωσει αιμα και καλα θα κανει. Ας βοηθηση με αλλο τροπο, αν πραγματικα του αρεσει ο εθελοντισμος...

Οι ζωες των αλλων εξαρτωνται απο εμας.

Δεν εγραψε οτι εχει πολλαπλους ερωτικους συντροφους.
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κι εγω το ιδιο προβλημα δεν βρηκα κανενα κωδικο στις καρτες που εχω βγαλει τοσα χρονια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...