Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι και νάναι από τη στιγμή που έστω ασχολείται με τα REDMI 1 και 1s κάνει τη διαφορά από τους αλλους φτηνούς (και όχι μόνο) OEM που με ότι το πάρεις με αυτό μένεις.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πώς θα πάρουν nougat τόσο παλιές συσκευές? Αφού δεν υπάρχουν drivers. Γι αυτό δεν πήραν και τα Sony z3 / compact παρόλο που ήταν σχεδόν έτοιμα, και είναι και αρκετά πιο καινούργια

Δημοσ.

για τα redmi 1 και 1s π.χ. υπάρχουν alpha nougat από το lineageOS. Αρα κάπως θα γίνεται και με τους drivers. Δεν τοχω πια το κινητό για να δω τι δουλέυει και τι όχι.

Γενικά η δικαιολογία της μη ύπαρξης drivers δε στέκει. Αν δεν υπάρχουν κάτσε και φτιάξτους. Απλώς δε θέλουν.

• Like 1
Δημοσ.

Αν, λέω αν, τηρήσει την δέσμευση της και δώσει miui 9 (aka nougat) σε τόσο παλιό κινητό ξεβρακωνει και τις 2 "μεγάλες εταιρίες" Samsung και Apple. Τη μεν Samsung γιατί στα 2 χρόνια παρατάει τα κινητά της και τη δε Apple γιατί χρεώνει ένα σκασμό χρήματα κατά την αγορά του κινητού για να παρεχει υποστήριξη 4 5 χρόνων στα κινητά της (βασικό επειχηρημα των Apple User).

Δημοσ.

Δεν θα παρει nouget, δεν γινεται λογω απουσιας drivers για τον επεξεργαστη του.

Θα παρει απλα miui 9, μαζι με μερικες αναβαθμισεις ασφαλειας, αλλα θα ειναι based σε προηγουμενη εκδοση android.

Το miui 9, οπως και τα προηγουμενα miui, μπορει να βασιζεται σε διαφορετικη εκδοση android αναλογα το μοντελο κινητου.

Πχ υπαρχουν κινητα με miui 8 που τρεχουν android 6 και αλλα που τρεχουν android 5 , παλι με miui 8.

Τότε το παίρνω πίσω, άμα τουλάχιστον δίνει ενημερώσεις ασφαλείας όπως είπες, τότε κάτι γίνεται.

Δημοσ.

Σκοπός είναι όμως να παίρνει και ενημερώσεις ασφαλείας που να κλείνουν τις τρύπες και να διορθώνουν τις αδυναμίες γιατί κάθε μήνα υπάρχει καινούργιο Malware για Android. Ωραία τα UIs και τα φρουφρού αλλά το σημαντικότερο είναι να παίρνουν τέτοιου είδους συσκευές και τις ανάλογες ενημερώσεις ασφαλείας, ειδικά όταν μιλάμε για συσκευές που έχουν ευαίσθητες πληροφορίες, τραπεζικούς λογαριασμούς, κωδικούς κλπ 

Γνωρίζεις ελπίζω τι σημαίνει UI... User Interface διεπαφή χρήστη, τι σχέση έχει το UI με τα Security Patches?

Δίνει και security patches με τις αναβαθμίσεις και ας είναι παλαιότερη έκδοση (6,0). Έτσι και αλλιώς η google δεν τα βγάζει μόνο για την πιο καινούργια έκδοση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μονο Iphone παιδια . Τα  Xiaomi δεν ειναι cool.  .

Δηλαδή όταν η Xiaomi κάνει κάτι σωστό, που κάνει και η apple, εσείς να κράζετε την Apple αντί για την Samsung, τη Sony και την LG.... κατά την πάγια εμμονή.

Δημοσ.

Απορώ με αυτά που διαβάζω από άτομα που υποτίθεται ασχολούνται με το θέμα. Μου αρέσει που κάποιο την λέτε και στον αρθρογράφο. Είστε αστείοι πραγματικά. Το νέο MIUI βασίζεται στο νέο Android οπότε πάνε πακέτο. Τώρα αντικειμενικά, είναι πανεύκολο να δώσεις την νέα έκδοση του Android σε κινητά προ 2 ετών αφού όλα είναι τούμπανα έτσι και αλλιώς και μπορούν από τεχνικής απόψεως να το τρέξουν μια χαρά. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν το κάνουν? Γιατί πολύ απλά εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν την εκάστοτε νέα έκδοση Android σαν κύριο λόγο να αναβαθμίσεις την συσκευή σου (αφού στην ουσία τεχνικά δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ σοβαροί λόγοι). Μπράβο στην εταιρία που λέγεται Xiaomi που και εδώ λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο, σπάζοντας το καρτέλ μιας απαράδεκτης πρακτικής που είναι εναντίων μας. Οι μέτοχοι συνεχίστε να προσκυνάτε την "Σαμμυ" και την "Απλε"...

Δεν ειναι ετσι οπως τα λες. Nα το ψαχνεις καλυτερα πριν κανεις χαρακτηρισμούς. Εχω το redmi note 2 που βασίζεται σε kitkat 4.4.4 αρχισε με miui 7 , πήρε miui 8 αλλά παραμένει στο kitkat 4.4.4. Παρόλο ομως που δεν πηρε αναβάθμιση android το κινητο βελτιώθηκε με το miui 8 όπως ελπίζω να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με το miui 9.. Και μόνο που θα πάρει τα security updates είναι καλό για κινητό 2 ετών.

Καλό θα ηταν να επαιρνε nougat αλλα οπως ειπε κ ενας φίλος πιο πριν ειναι αρκετα δύσκολο γιατι πρεπει να γραφτουν εξαρχής αλλοι drivers για καθε υποσύστημα. Γίνεται μεν, αλλά κοστίζει πολύ σε εργατοώρες και προτιμανε να το κανουν στα ακριβότερα και πιο πρόσφατα μοντέλα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν είμαι τόσο θερμός υποστηρικτής το να παίρνει ενα κινητό διετίας την τελευταία έκδοση Android. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το κινητό θα πάρει την κατιούσα .Είτε μπορεί να είναι πιο αργό, είτε να τελειώνει πιο γρήγορα η μπαταρία κτλ.

Απ ότι ξέρω η 7 έκδοση δεν δίνει κάποιες

ουσιαστικές νέες προσθήκες .

Και για να εξηγούμαι αυτή την στιγμή είμαι με ένα xiaomi redmi note 3 με το οποίο όσο αφορά τις επιδόσεις του κινητού είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Τώρα αν μπορέσουν να κάνουν κάτι με αυτή την ριμάδα την κάμερα καλοδεχούμενη η αναβάθμιση.

Το διετίας το λέω γενικά. Το Mi 2 έχω την εντύπωση είναι πολύ παλιότερο.

Δημοσ.

Καταριπτεται και ο μυθος(πραγματικοτητα) οτι οι κινεζοι αφηνουν ξεκρεμαστους τους πελατες τους απο πλευρας σοφτ.

Δεν ειναι τοσο απλο οπως το αναφερεις. Κι εμενα Xiaomi ειναι το ενα απο τα 2 μου κινητα αλλα εννοειται εχω καταλαβει πως σκεφτονται εκει στην xiaomi. Δεν δινουν βαση πχ τι εκδοση android εχουν αλλα σου λεει σου εδωσα το miui 9 και καθαρισα. ΑΡΑ φιλε μου καμμια σχεση απ οτι ειπες πριν. Αλλο να σου κοτσαρω απο πανω το δικο μου γραφικο περιβαλλον και να λεω εχω το τελευταιο ΣΕ συνδιασμο με την τελευταια εκδοση android ΚΑΙ ΑΛΛΟ να εχω το miui 9 με andoid 5 ή 6. Αρα μην λεμε οτι θελουμε αν δεν ξερουμε. :)

Η εταιρεια αυτη δινει βαση στο να φαινεται οτι αναβαθμιζει το γραφικο της περιβαλλον miui. Τιποτα περισσοτερο ή λιγοτερο. (για τυχον απορια σου εχω το mimix 2/256 και θα παρει εννοειται miui 9 καποιαααα στιγμη γιατι τωρα που μιλανε για miui 9 ειναι ΜΟΝΟ για China rom ΑΛΛΑ ακομη και αυτο το φανταστικο κινητο δεν παιρνει καν την τελευταια εκδοση android 7.1 (και τα λοιπα) αλλα την android 7.0 (και αυτη με το ζορι την δινουν πιστευω. :P . Παντα μιλαω για global stable rom. Οχι αυτες που βγαζει καθε βδομαδα (beta dev) και κατι φτιαχνει και χαλαει κατι αλλο. (η αληθεια να λεγεται).

Το κινητο σαν κινητο ειναι φανταστικο. Καλη υποστηριξει δεν εχει αμα θελετε global rom ΕΚΤΟΣ αν θελετε να βαλετε rom απο την ελληνικη κοινοτητα που ειναι πραγματικα πολλοι καλοι. https://xiaomi-miui.gr/community/

Δημοσ.

Και ωραια,πες οτι δε παιρνει nougat και μενει ας πουμε στο 6.

Οταν με το miui 9 σου φερνουν τα security patches και ουσιαστικα τις λειτουργιες του nougat,τοτε τι παραπανω θα σου προσφερει το nougat αυτο καθεαυτο?

Γιατι και με το 6,το 80% των features του ,τα ειχαμε με το miui 8,ενω ειχες και τα patches κανονικα.

Εκτος και εαν λεμε οτι θελουμε να γραφει 7.0 στις πληροφοριες συσκευης.

Γιατι βλεπω να γραφετε αβερτα,α δε πηρε 7,αλλα χωρις καν να ξερετε τι σημαινει αυτο και τι παραπανω θα δωσει απο αυτο που προσφερεται ηδη.

Εγω παντως στο νοτε 3 οταν πηγα απο miui 8 με android 5.1 σε 6,οι διαφορες που ειδα ηταν μηδαμινες.Τα ειχε καλυψει ηδη το miui 8 ολα αυτα που εδωσε το 6.

Δημοσ.

Εγω παντως στο νοτε 3 οταν πηγα απο miui 8 με android 5.1 σε 6,οι διαφορες που ειδα ηταν μηδαμινες.Τα ειχε καλυψει ηδη το miui 8 ολα αυτα που εδωσε το 6.

Αυτο ακριβώς είναι το πρόβλημα με το miui και τα xiaomi :

Επειδη το miui πρέπει να τρέχει σε πολλες εκδόσεις android, μερικα απο τα χαρακτηριστικά των νεωτερων εκδοσεων android δεν ενσωματωνονται στο miui για λογους συμβατοτητας.

Ετσι καποια χαρακτηριστικά του android 6 δεν ενσωματωνονται στο miui 8,μιας και το miui 8 πρέπει να τρεξει και σε android 5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...