pdiomidis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Καλησπερα, δεν ξερω αν ειναι η σωστη ενοτητα εδω αλλα επειδη το θεμα μου μπλεκει διαφορα να το βαλω εδω που ισως προσελκυσει περισσοτερο ενδιαφερον. Το προβλημα μου ειναι το εξης, στο τοπικο δικτυο υπαρχει ενας home file server που τρεχει με nas4free. Υπαρχει ενας μεγαλος δισκος που τον εχω κανει share στο δικτυο και μπαινω για φωτογραφιες αρχεια ταινιες κλπ. Στα windows pc που εχω στο δικτυο μπαινω απο το file explorer και πατωντας τοπικο δικτυο βλεπω τον share φακελο και μπαινω στα αρχεια μου. Καθημερινα κανω αλλαγες σε αρχεια word excel απο οποιοδηποτε windows pc του δικτυου κανονικα και τα αποθηκευω παλι εκει. Το προβλημα μου ειναι το εξης, σημερα μπηκα με mac os στο δικτυο και συγκεκριμενα σε καποια αρχεια excel. Τα ανοιγω κανονικα, κανω αλλαγες τα αποθηκευω και ολα μιας χαρα! Το προβλημα ειναι ομως οτι οταν παει μετα windows pc να ανοιξει το συγκεκριμενο αρχειο ναι μεν το ανοιγει αλλα δεν μπορω να κανω αλλαγες και να το αποθηκευω παρα πρεπει να το αποθηκευω με αλλο ονομα και ουσιαστικα να γινει 2ο αρχειο. Να τονισω οτι οταν πηγα να μπω στον homeserver απο mac, εχω συνδεθει σαν χρηστης που ειναι δηλωμενος στο nas4free, τον ιδιο χρηστη χρησιμοποιω και οταν μπαινω απομακρισμενα με ftp, ενω στα windows δεν εχω καποια μορφη log in στα files μιας και φαινονται κανονικα στο τοπικο δικτυο. Υπαρχει καποιος που ξερει τι παιζει η εχει ασχοληθει με nas4free και mac για να βοηθησει; Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.
slr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Είσαι σίγουρος ότι φταίει το nas4free και όχι ο mac; Έχεις δοκιμάσει να κάνεις το ίδιο με ένα usb stick;
pdiomidis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Διαβαζω στο ιντερνετ οτι υπαρχει ενα θεμα οταν mac os χρηστες χρησιμοποιουν ενα κοινο server με windows χρηστες, αφηνοντας καποια metadata κλπ. Μισο λεπτο να κανω και αυτο με το usb, δηλαδη να το βαλω στο ενα πσ και μετα στο αλλο να δω αν μπορω να κανω αλλαγες. Λοιπον, τα ιδια αρχεια που τα μεταφερω και κανω αλλαγες στο usb και στα 2 διαφορετικα λογισμικα χωρις κανενα προβλημα. Νομιζω οτι το προβλημα ειναι οτι ειμαι σαν register user απο το μακ στον nas4free. Ενω απο τα windows μπαινω κανονικα απο το file explorer.
coffeex Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Αυτό με τα metadata ισχύει, αν θυμηθώ θα σου πω πως να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα μέχρι το βράδυ.
pdiomidis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Αυτό με τα metadata ισχύει, αν θυμηθώ θα σου πω πως να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα μέχρι το βράδυ. Υπάρχουν κάποια προγράμματα που σβήνουν τα αρχεία αυτά αν και τα πιο πολλά ήταν με πληρωμή. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό όσο ότι μου χαλάει την προσβασιμότητα σε αρχεία τύπου read write excel word κλπ
coffeex Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Τα αρχεία αυτά μπορείς να τα διαγράψεις και μόνος σου Το πρόβλημα με τα metadata μπορείς να το λύσεις ως εξής Πήγαινε στο Services=>CIFS/SMB και εκεί που λέει Auxiliary parameters πρόσθεσε αυτό veto files = /._*/.DS_Store/ για να σου δουλέψει πρέπει να σβήσεις τα αρχεία που αρχίζουν από ._ για να το κάνεις αυτό μπορείς να πας στο file manager του nas4free και να τα διαγράψεις ή να μπεις με ssh και να τα διαγράψεις με μία εντολή.
pdiomidis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Θα το δοκιμάσω αυτό μετά να δω. Είχα δει κάτι σκρίπτακια αλλά δυσκολεύτηκα κι απλά έβαλα ένα προγραμμα στο Mac OS που τα σβήνει αλλά και πάλι δεν είναι τόσο βολικό. Ερώτηση, όταν οποιοδήποτε windows pc μπαίνει στο δίκτυο και έχει πρόσβαση στα αρχεία εινα σαν guest; νομίζω ότι γιαυτο αλλάζει η δικαιοδοσία. Από το μακ είμαι σαν εγγεγραμμένος χρήστης όταν μπαίνω στα αρχεία
coffeex Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δοκίμασε να φτιάξεις ένα νέο αρχείο από τα windows και κάνε όλα τα βήματα που έκανες και πριν. Επίσης το παραπάνω μπορείς να το βάλεις και στο smb.conf στο σημείο πάνω από τις ρυθμίσεις του χρήστη και να ισχύει για όλους τους χρήστες.
pdiomidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Τα αρχεία αυτά μπορείς να τα διαγράψεις και μόνος σου Το πρόβλημα με τα metadata μπορείς να το λύσεις ως εξής Πήγαινε στο Services=>CIFS/SMB και εκεί που λέει Auxiliary parameters πρόσθεσε αυτό veto files = /._*/.DS_Store/ για να σου δουλέψει πρέπει να σβήσεις τα αρχεία που αρχίζουν από ._ για να το κάνεις αυτό μπορείς να πας στο file manager του nas4free και να τα διαγράψεις ή να μπεις με ssh και να τα διαγράψεις με μία εντολή. εγραψα την εντολη, αυτη αυτοματα σβηνει αυτα τα αρχεια; Δοκίμασε να φτιάξεις ένα νέο αρχείο από τα windows και κάνε όλα τα βήματα που έκανες και πριν. Επίσης το παραπάνω μπορείς να το βάλεις και στο smb.conf στο σημείο πάνω από τις ρυθμίσεις του χρήστη και να ισχύει για όλους τους χρήστες. τι αρχειο να φτιαξω στα windows ακριβως; το smb.conf που ακριβως το βαζω; ευχαριστω παντως και τους 2 που ασχολειστε, ειναι λιγο δυσκολα να τα βρω αυτα. Να πω οτι εφτιαξα αυτο με τους χρηστες, αλλαζοντας τις ρυθμισεις ωστε στα windows pc να μην ειναι browsable τα αρχεια και να πρεπει να κανεις log in με user που εχω φτιαξει εγω. Ετσι με τον ιδιο user σε διαφορετικα λογισμικα δεν μου χαλαει καθολου το αρχειο.
coffeex Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 εγραψα την εντολη, αυτη αυτοματα σβηνει αυτα τα αρχεια; Όχι απλός τώρα δεν θα δημιουργεί metadata στα νέα αρχεία σου ή στα παλιά εφόσον έχεις διαγράψει τα metadata. τι αρχειο να φτιαξω στα windows ακριβως; Φτιάξε ένα word ή excel και κάνε μια δοκιμή ότι όλα δουλεύουν οκ. το smb.conf που ακριβως το βαζω; Καλύτερα άστο αυτό μην το πειράζεις, αυτό υπάρχει στο nas4free. ευχαριστω παντως και τους 2 που ασχολειστε, ειναι λιγο δυσκολα να τα βρω αυτα. Να πω οτι εφτιαξα αυτο με τους χρηστες, αλλαζοντας τις ρυθμισεις ωστε στα windows pc να μην ειναι browsable τα αρχεια και να πρεπει να κανεις log in με user που εχω φτιαξει εγω. Ετσι με τον ιδιο user σε διαφορετικα λογισμικα δεν μου χαλαει καθολου το αρχειο. Εφόσον έκανες τα παραπάνω πες μας αν όλα είναι οκ πλέον.
pdiomidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ναι αλλαξα την προσβασιμοτητα στα αρχεια και αυτο επαιξε. Νομιζω οτι με την εντολη που μου εδωσες, δεν δημιουργουντε και αυτα τα αρχειακια, μεχρι τωρα δεν ειδα τιποτα ενω εχω κανει ειδα browse απο mac στον server! Νομιζω ειμστε τελεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα