isay Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα. Δικό μου άτομο ενδιαφέρεται να αγοράσει νεο laptop με οθονη 13,3 ή 14 ιντσών. Η χρήση θα ειναι κυρίως για browsing. Κοιτώντας την αγορά βλέπω οτι η πλειοψηφία έχουν αναλυση Full HD και με προβληματίζει πόσο πρακτική ειναι μια τετοια αναλυση σε 13-14αρια laptop. Προβληματίζομαι οτι τα γράμματα θα ειναι πάρα πολύ μικρά, που πρακτικά θα κάνει το laptop δυσχρηστο. Εδώ θέλω την εμπειρία και βοήθεια αυτών που εχουν 13-14αρια laptop με αναλυση full hd 1920x1080. To συνηθίσατε; Σας βολευει; Αν ειχατε πρόβλημα, πως το αντιμετωπίσατε; Η δική μου μακροχρόνια εμπειρία ειναι σε 15-17 laptop και οθονες 19+. Οταν πρωτοδούλεψα full hd σε 15αρι laptop ειπα κάποια γαλλικά, αλλά το συνήθισα πολύ γρήγορα και τώρα με βολευει, αλλά σε 13-14αρι ειμαι πολύ επιφυλακτικός. Εννοείται κοίταξα για 14αρια με μικρότερες αναλυσεις, αλλά προφανώς ειναι υπολείματα της αγοράς και η τιμή στο θεό, σε σχέση με τι προσφέρουν. Το να αγοραστεί full hd και να μειώσω την αναλυση (π.χ. σε 1600) πάλι με προβληματίζει σαν αποτέλεσμα διότι σε αντίστοιχες προσπάθειες σε 15αρι η ποιοτητα εικόνας ήταν αθλια (θολότητα, σπασμένα γράμματα, κλπ) Τη βοήθεια, μεσω της εμπειρίας σας. Ευχαριστώ
Metal_Head Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δουλεύω καθημερινά κάπου 6-7 μήνες σε 13αρι zenbook FHD, χρησιμοποιώντας και μια 22αρα extra οθόνη για multitasking (όσο είμαι στη σχολή -- στο σπίτι έχω μια 24αρα στο desktop). Απλά δεν έχω το scaling στο 100%, αλλά στο 125%. Ίσως να σου πάρει λίγες μέρες να το συνηθίσεις, αλλά δεδομένου ότι υπάρχει η δυνατότητα του scaling, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Όταν πάντως το δοκίμασα σε 100% scaling μου φάνηκαν υπερβολικά μικρά. Πάντως αν θες κυρίως για browsing δεν θα έχεις κανένα θέμα (και φυσικά μπορείς είτε εσύ είτε ο γνωστός σου να το τσεκάρετε και από κοντά σε κάποιο κατάστημα) 2
isay Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 @metal head Ευχαριστω. Προτεινεις αυξημενο scaling. Δυστυχως ειναι αδυνατος ο οπτικος ελεγχος γιατι αγοραστης και "συμβουλος" (εγω) ειναι πολυ μακρια και με δυσκολη προσβαση σε μεγαλα καταστηματα με μεγαλη εκθεση
nemesiskp Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Με scalling πανω απο 100% θα εισαι κομπλε οπως λεει και ο φιλος απο πανω. 2
haHa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ρυθμιζεις το scaling(125 ή 150%) ώστε να νιώθει ανετα ο χρήστης και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα