fearless Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Παιδια, εκει που ειχα τα windows σε ενα ολοκληρο δισκο 640GB, κατι εκανα στον δευτερο μου δισκο... βασικα ηθελα να του βαλω ενα openSUSE και μπερδευτικα (οτι νανε και ο ''installer'' τoυ openSUSE) και μου εσπασε τα windows στην μεση και μπηκε εκει, και απο 640GB εμειναν περιπου στο μισο, δηλαδη στο αλλο μισο μπηκε το openSUSE. Θελω να σβησω το openSUSE και να γινουν τα windows παλι 640GB οπως ηταν, πως το κανω, γινεται;
dancer_69 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μπερδεμένα μας τα λες κι εσύ όμως. Ένα δίσκο έχεις ή δυο(ή περισσότερους)? Μήπως ως δίσκους εννοείς 2 διαμερίσματα? Επίσης τι επέλεξες σχετικά με τη διαμέριση δίσκου/ων στον εγκαταστατη του suse για να κάνει κάτι τέτοιο? Πιθανότατα να επέλεξες κάτι σαν αυτόματη διαμέριση και εφόσον δεν υπήρχε ελεύθερος χώρος στο δίσκο να συρρίκνωσε το διαμέρισμα των windows ώστε να μείνει ελεύθερος χώρος για να δημιουργηθεί το διαμέρισμα/τα για το suse. Όπως και να' χει, αν πρόκειται για ένα δίσκο(υποθέτω μιας και δεν είναι ξεκάθαρο από τα γραφόμενά σου), απλά θα διαγράψεις το διαμέρισμα ή τα διαμερίσματα του suse και μετά θα κάνεις επέκταση του διαμερίσματος των windows ώστε να πιάσει όλο το χώρο και πάλι. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει από το διαχειριστή δίσκων των windows(έχω αρκετά χρόνια να τον χρησιμοποιήσω) αλλά δεν δίνει και πολλές πληροφορίες για διαμερίσματα εκτός fat32 ή ntfs. Ίσως λοιπόν να είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποια εξειδικευμένη εφαρμογή διαχείρισης δίσκων.
web_assasin Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δεν το εχω δοκιμασει,αλλα στο μυαλο μου παντα μου φαινοταν αδυνατον να γινει partition σε δισκο χωρις να γινει διαμορφωση και να σβηστουν τα παντα πρωτα. Μηπως θες να μας πεις κατι αλλο,η απλα μπερδευτηκες?
fearless Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ένα δίσκο έχεις ή δυο(ή περισσότερους)? Μήπως ως δίσκους εννοείς 2 διαμερίσματα? Δυο ειναι οι δισκοι. Δισκος 0: (Windows C:) και τα δυο suse διαμερισματα που δημιουργηθηκαν καταλαθος. Δισκος 1: εχει καποια Linux partitions με ενα λειτουργικο (fedora 26). Πιθανότατα να επέλεξες κάτι σαν αυτόματη διαμέριση και εφόσον δεν υπήρχε ελεύθερος χώρος στο δίσκο να συρρίκνωσε το διαμέρισμα των windows ώστε να μείνει ελεύθερος χώρος για να δημιουργηθεί το διαμέρισμα/τα για το suse. Ακριβως, ετσι πρεπει να εγινε. Δεν μπορουσα (πανω στην εγκατασταση του suse) να φτιαξω τα παρτισιον οπως θελω, και μαλλον πατησα ''αυτοματη διαμεριση'' και αυτο δημιουργησε παρτισιον στα windows. Τωρα εσβησα τα δυο suse partitions και ολα καλα, το προβλημα μου το ελυσα ακολουθοντας το βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=GjDRiTu2SP8 Οπως διχνει το βιντεο στο 1:40 επρεπε δηλαδη να πατησω πανω στο (C:) και να κανω ''Extend Volume'' καθως πριν ειχα σβησει το suse. πριν: τωρα: Ευχαριστω για τις απαντησεις. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2017 από fearless
dancer_69 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Τις εικόνες δε μου τις εμφανίζει(εμένα τουλάχιστον). Πάντως αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να διαγράψεις τα 2 διαμερίσματα του suse και μετά να μεγαλώσεις το διαμέρισμα των windows για να πιάσει και τον ελεύθερο χώρο, ή να δημιουργήσεις ένα ακόμη ntfs διαμέρισμα αν δε θέλεις να πειράξεις το διαμέρισμα των windows, το οποίο να χρησιμοποιείς ως αποθηκευτικό χώρο δεδομένων ή εφαρμογών. Αν τώρα θέλεις να αντικαταστήσεις τον grub(τον bootloader του suse) με αυτών των windows(αν έχει εγκατασταθεί και αυτός στον ίδιο δίσκο), θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το dvd των windows για να κάνεις διόρθωση του mbr. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες του πως μπορείς να το κάνεις αυτό(ανάλογα με την έκδοση windows που έχεις), στο διαδίκτυο και στα ελληνικά. 1
fearless Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Τις εικόνες δε μου τις εμφανίζει(εμένα τουλάχιστον). Το διορθωσα. Αν τώρα θέλεις να αντικαταστήσεις τον grub(τον bootloader του suse) με αυτών των windows(αν έχει εγκατασταθεί και αυτός στον ίδιο δίσκο), θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το dvd των windows για να κάνεις διόρθωση του mbr. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες του πως μπορείς να το κάνεις αυτό(ανάλογα με την έκδοση windows που έχεις), στο διαδίκτυο και στα ελληνικά. Οκ δεν ειχα θεμα. Εσβησα το suse (αυτο ηθελα να κανω κιολας) και μεσα απ το fedora με Live DVD ενημερωσα τον Grub και ολα καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα