macabre_sunsets Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα, Έχω το UPS "APC Back-UPS 1100" 2-3 χρόνια περίπου, χωρίς να έχει έχω καταλάβει κάποιο πρόβλημα. Κοιτώντας σήμερα τα στατιστικά του server είδα πως η αυτονομία έχει πέσει απότομα από τα 100+ λεπτά στα 5 περίπου. Είναι λογική αυτή η απότομη μείωση λόγω παλαιότητας των μπαταριών ή μπορεί να οφείλεται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα; Το φορτίο στο UPS δεν έχει αλλάξει (2 υπολογιστές χαμηλής κατανάλωσης και 2 οθόνες) και είναι περίπου στο 10-15%. Ευχαριστώ.
Fubar.gr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Αν μιλάμε για αυτό το UPS ή έστω κάτι παρόμοιο: http://www.apc.com/shop/id/en/products/APC-Back-UPS-1100VA-230V-AVR-IEC-Sockets/P-BX1100CI τοτε τα 5-10 λεπτά αυτονομία είναι η νορμάλ τιμή. Το περίεργο είναι γιατί έδειχνε 120 λεπτά αυτονομία πρίν. Μήπως τόσο καιρό είχατε συνδέσει τους υπολογιστές στην πρίζα που παρέχει μόνο surge protection, οπότε και το UPS ουσιαστικά είχε μηδενικό φορτίο πάνω του? 1
isay Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 2-3 χρόνια σημαινει οι μπαταρίες εχουν πέσει πολύ. Δοκίμασε να τις αδειάσεις τελειως (με κάποιο μικρό φορτίο) και να τις γεμίσεις χωρίς φορτίο. Κάνε το 2 φορές. Αυτό για να κάνεις ενα στρώσιμο μήπως απο την πολυκαιρία βγαίνει σφάλμα. Σε κάθε περιπτωση σε βλέπω να αλλάζεις μπαταρίες.
macabre_sunsets Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 @Fubar.grΑυτό που λες είναι το UPS, με τη διαφορά πως έχει 4 Schuko υποδοχές. Από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή στις μπρίζες και επίσης όλες έχουν την ένδειξη "Battery Backup + Surge protection" (φώτο). Μπορεί όντως να ήταν πλασματική η αυτονομία των 120 λεπτών, αλλά σε μια διακοπή μια φορά είχε αντέξει περίπου 1 ώρα (δεν θυμάμαι όμως στο πόσο % είχαν φτάσει οι μπαταρίες). @isay Και εμένα η πρώτη μου υπόθεση ήταν πως έχουν πέσει οι μπαταρίες, αλλά (αν υποθέσουμε πως το γράφημα είναι σωστό) δεν θα έπρεπε να έπεφταν κάπως σταδιακά; Θα δοκιμάσω αυτό που λες, αν και πιστεύω πως μάλλον δεν θα δω κάποια διαφορά και δεν θα γλιτώσω την αλλαγή τελικά.
poulinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 μπορεις να τις δοκιμασεις να δεις ποσο κρατανε.δεν θυμαμαι αν μπορεις να κανεις reset το χρονο που κρατανε μεσα απο το utility της apc.κατι θυμαμαι οτι εχει.επισης 3 χρονια ειναι καλος χρονος που αντεξαν οι μπαταριες.η αποτομη μειωση μηπως εγινε επειδη καμια μπαταρια τα παιξε; η μηπως το pc ηταν σε full load οποτε τελειως αλλη καταναλωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα