antreaslam Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 ρε παιδιά, έχει δίκιο ότι το καταναλωτικό του προφίλ, δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτή την κατανάλωση. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει , μόνο μία λογική εξήγηση έχω διαβάσει, το να μην έπαιρνε μετρήσεις ο δεδδηε, και γιαυτο να εσκασε τώρα. (αυτο δε μπορείς να το ξέρεις βεβαια). Το καλό είναι ότι δεν ήσασταν μπροστα στην εγκ/ση, και άρα δεν εχετε "εγκρινει" τις μετρήσεις, ούτε ξέρετε αν πειράχθηκαν οι μετρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μαλακία στην περίπτωσή σου, και καλά κάνεις και το κυνηγάς. Απλά πήγαινε και μεχρι το συνήγορο του πολίτη, γιατί όταν μπλέκεις με δημόσιο, καταλαβαίνεις ότι μπορεί να πάρει μήνες η απόφασή τους, και μετά να σου πουν ότι δεν έχεις δικαίωμα ενστασης, κλπ. Το να σου εγκατέστησαν λάθος / χαλασμένο / πειραγμένο ρολόι, το θεωρώ πολύ πιθανό. ΥΓ: Δεν κλείνεις (αν μπορείς) για 10-20 ώρες, το γενικό, να δεις άλλη μία φορά, μήπως παίζει ρευματοκλοπή?ΥΓ2: Από την ημέρα τελευταιας μέτρησης μέχρι ΤΩΡΑ, πόσες KWhs έχεις κάψει, για πόσες ημέρες?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Καλό θα ήταν να κάνει μια σύνοψη γιατί μέσα στο χάος του topic αμφιβάλω αν βγαίνει εύκολα συμπέρασμα. Τι πρόγραμμα είχε μέχρι τον προηγούμενο λογαριασμό, αν άλλαξε, πότε άλλαξε, αν και πότε του άλλαξαν/πρόσθεσαν ρολόι για το νυχτερινό. Τι ένδειξη kwh είχε ο προηγούμενος εκκαθαριστικός, πόση ήταν τώρα. Αν μπήκε το νυχτερινό γιατί δεν είχε ένδειξη στον τελευταίο λογαριασμό για νυχτερινή χρέωση κτλπ κτλπ...
aposporis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Αιγάλεω και εγώ. Πριν μερικούς μήνες γυρίζω σπίτι και μου λέει ο γείτονας ότι ένα συνεργείο της ΔΕΗ, παρουσία της αστυνομίας μου άλλαξε το μετρητή!! Στα @@ μου εγώ, δεν έδωσα σημασία. Ένα μήνα μετά έρχεται επιστολή για να παρασταστώ στις τάδε του μήνα στα εργαστήρια της ΔΕΔΔΗΕ στην Αγίας Άννης για έλεγχο ρευματοκλοπής!! Πήγα μόνος, χωρίς τεχνικό, έγινε ο έλεγχος μπροστά μου, μάλιστα ο τεχνικός μου εξηγούσε ταυτόχρονα μερικά πράματα. Βρήκε σημάδια στο δίσκο που περιστρέφεται, σαν να είχε μπει "φρένο" κάποια στιγμή ΑΛΛΑ εκείνη τη στιγμή το μετρητής δούλευε κανονικά! Οπότε το προώθησε στα γραφεία Περιστερίου να ελέγξουν τις μετρήσεις των τελευταίων χρόνων και να κάνουν σύγκριση. Πήρα τηλέφωνο να δω πότε θα έχουν τα αποτελέσμα και μου είπαν ότι λόγω φόρτου ( βάλε και 15Αύγουστο ) να ξανά πάρω από το Σεπτέμβρη! Φαίνεται κάποιος παλιός ενοικιαστής είχε κάνει τη μαλακία του και τώρα τρέχω εγώ. Το καλό είναι ότι ενώ υπήρχαν ενδείξεις, δεν βρηκαν κάποιο πρόβλημα εκείνη τη στιγμή και αφού οι καταναλώσεις μου είναι σταθερές δεν θα έχω πρόβλημα. Ζήτα αλλαγή του μετρητή και έλεγχο το συντομότερο γιατί αν έχει κάποιο θέμα και "τρέχει" πιο γρήγορα από ότι πρέπει, και οι επόμενοι λογαριασμοί σου θα είναι φουσκωμένοι !!! ΥΓ Ο νέος μετρητής έχει άλλο νούμερο από τον παλιό, φαίνεται και στο πινακάκι με τις ενδείξεις. Μάλιστα ο τελευταίος λογαριασμός έχεις τις μετρήσεις και από τους 2 μετρητές μιας και καλύπτει τη περίοδο που έγινε η αντικατάσταση.
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 καταλαβαινετε για τι καταναλωση ρευματος μιλαμε?? Εσύ καταλαβαίνεις ότι αυτό δικαιολογείται εφόσον είχαν καιρό να πάρουν ένδειξη μετρητή? Και μάντεψε, εφόσον έχει γίνει αυτό που λέω δε μπορείς να κάνεις τίποτα.
geoman87 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Εσύ καταλαβαίνεις ότι αυτό δικαιολογείται εφόσον είχαν καιρό να πάρουν ένδειξη μετρητή? Και μάντεψε, εφόσον έχει γίνει αυτό που λέω δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Καλως παιδιά σας ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις σας...Θα σας ενημερωσω για το θεμα όταν έχω νεότερα.... Εφόσον έχουν αλλάξει μετρητή (έτσι δείχνει ο νέος αριθμός μετρητη που έχει το ρολόι μου) ώφειλαν να με ενημερώσουν και να είναι κάποιος μπροστά! Μίλησα με δικηγόρο και μου είπε ότι εγώ δεν έχω να αποδείξω τίποτα...αυτοί πρέπει να αποδείξουν τι έγραφε ο μετρητής μου πριν τον αλλάξουν (και όχι εγώ ότι δεν έιμαι ελέφαντας!) και κυρίως γτ τον άλλαξαν εν απουσία του πελάτη! Στο μεταξύ παιρνω φωτογραφίες κάθε μερα απο το ρολόι την ίδια ωρα για να δω σε μερικά 24ωρα τι καταναλώσεις θα γράψει...για να δω αν "τρέχει" όπως λέει και ο φίλος απο πάνω... Ρώτησα και στη ΔΕΗ αν έχουν καιρό να πάρουν μέτρηση και αφού μου έσπασαν λίγο τα @@ μου είπαν ότι οι μετρήσεις στην περιοχή πραγματοποιούνται κανονικά! Οπότε και το σενάριο του ότι έχουν να μου πάρουν μέτρηση ένα χρονο απομακρύνεται!! Μένει να έρθουν οι τεχνικοί τους να το δουν και μετά αν χρειαστεί να παμε στα δικαστήρια....Η πάγια εντολή έχει ήδη ακυρωθεί, ο λογαριασμός αυτός δεν θα πληρωθεί! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο σας! Θα επανέλθω όταν έχω καποιο νεότερο.
fakiris31 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Καταρχήν είναι όλα ιδιοκτησία της δεη και Και αλλάζουν οπότε θέλουν μετρητή χελώνα καλώδιο κλπ για τον Χ λογο και δεν πρέπει να είναι άλλος μπροστά. Φαντάζομαι μπορούνε να σε δείξουν τον παλιό μετρητή. Μετά στο ξαναπάς και σε εμένα γράφει λιγότερα και μετά πάω το βλέπω και δηλώνω την ένδειξη που έχει Γιατί λογικά ο καταμέτρητης που είναι ιδιώτης στη περιοχή μου δεν έρχεται πάντα και τα βάζει στο περίπου. Οπότε αν εγώ δεν έχει να τις ενδείξεις μια μέρα θα με έλεγαν ότι έκαψα 3000 kwh όπως εσύ.. . Και εμένα μου λένε να πως είναι δυνατόν να κάνει λάθος ο καταμετρητης...και για μένα αυτό είναι το ποιο πιθανω σενάριο Τέλος Μόνο χαμένος θα βγεις αν δεν το πληρώσεις Αλλά όπως το βλέπεις καλύτερα . 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Καταρχήν είναι όλα ιδιοκτησία της δεη και Και αλλάζουν οπότε θέλουν μετρητή χελώνα καλώδιο κλπ για τον Χ λογο και δεν πρέπει να είναι άλλος μπροστά. Φαντάζομαι μπορούνε να σε δείξουν τον παλιό μετρητή. Μετά στο ξαναπάς και σε εμένα γράφει λιγότερα και μετά πάω το βλέπω και δηλώνω την ένδειξη που έχει Γιατί λογικά ο καταμέτρητης που είναι ιδιώτης στη περιοχή μου δεν έρχεται πάντα και τα βάζει στο περίπου. Οπότε αν εγώ δεν έχει να τις ενδείξεις μια μέρα θα με έλεγαν ότι έκαψα 3000 kwh όπως εσύ.. . Και εμένα μου λένε να πως είναι δυνατόν να κάνει λάθος ο καταμετρητης...και για μένα αυτό είναι το ποιο πιθανω σενάριο Τέλος Μόνο χαμένος θα βγεις αν δεν το πληρώσεις Αλλά όπως το βλέπεις καλύτερα . Οταν γινεται αλλαγη μετρητη παντα ειναι καποιος εκει για να δει τις ενδειξεις του παλιου και του καινουργιου .
geoman87 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Οταν γινεται αλλαγη μετρητη παντα ειναι καποιος εκει για να δει τις ενδειξεις του παλιου και του καινουργιου . Και μενα αυτο που ειπαν! Οπως και να εχει εγω εχω να δειξω λογαριασμους 30 ετων που ταιριαζουν ο ενας με τον αλλο και αυτοι εχουν να δειξουν 3200 KWh που θα τις εκαιγε εργοστασιο οχι σπιτι! Και ολα αυτα τυχαια αφου ηρθαν και κατι αλλαξαν στο ρολοι μου..... Τι διαβολεμενη συμπτωση ομως ρε παιδι μου....ενα σπιτι να εχει σταθερους λογαριασμους για 30 χρονια και το 2 μηνο που ερχεται οι ΔΕΗ και περιραζει το ρολοι τους κατι παθαινουν και καινε οσο ρευμα εκαψε ολο το οικοδομικο τετραγωνο μαζι.... Τελος παντων....κοντος ψαλμος...
Gilfoyle Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Οταν γινεται αλλαγη μετρητη παντα ειναι καποιος εκει για να δει τις ενδειξεις του παλιου και του καινουργιου . Γιάννη με όλο το σεβασμό αυτό που λες μπορεί να ισχύει τυπικά, αλλά στην πράξη όχι. Είχα κάνει και εγώ αίτηση για νυκτερινό πριν από 2-3 μήνες (Αιγάλεω και εγώ) και ήρθαν πριν από 2 βδομάδες (εννοείται χωρίς καμία ειδοποίηση, ούτε καν 15 λεπτά πριν φτάσουν) να μου κάνουν αλλαγή μετρητή. Σημειώνω εδώ ότι είχα ήδη παλιό μετρητή με 2 ενδείξεις, αυτή του νυκτερινού έγραφε 1 kw μόνιμα, φαντάζομαι αυτή είναι η αρχική της θέση. Αφού λοιπόν ήρθαν απροειδοποίητοι, χτυπάνε κουδούνι, ρωτάω και μου λένε από τη ΔΕΗ, ανοίγω την πόρτα της εισόδου, αλλά δε βγαίνω από το διαμέρισμα, γιατί προφανώς δεν ήξερα τι θέλουν να κάνουν, υπέθεσα απλά μέτρηση (όπως γίνεται κάθε 4 μήνες για τον εκκαθαριστικό). Μου άλλαξαν το ρολοί με ψηφιακό που μετράει κανονικά τη νυκτερινή κατανάλωση (το 'χω ελέγξει), αλλά δεν ήμουν μπροστά όταν σημείωσαν την παλιά ένδειξη. Ξέρω ακριβώς την κατανάλωση που έγραφε 1 μέρα πριν την αλλαγή, επειδή λόγω παλιότερης ιστορίας με τη ΔΕΗ καταγράφω κάθε μέρα την ένδειξη. Περιμένω να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον TS και θα μπω ζωσμένος με εκρηκτικά στον ΔΕΔΔΗΕ Περιστερίου που τους τα 'χω και μαζεμένα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Γιάννη με όλο το σεβασμό αυτό που λες μπορεί να ισχύει τυπικά, αλλά στην πράξη όχι. Είχα κάνει και εγώ αίτηση για νυκτερινό πριν από 2-3 μήνες (Αιγάλεω και εγώ) και ήρθαν πριν από 2 βδομάδες (εννοείται χωρίς καμία ειδοποίηση, ούτε καν 15 λεπτά πριν φτάσουν) να μου κάνουν αλλαγή μετρητή. Σημειώνω εδώ ότι είχα ήδη παλιό μετρητή με 2 ενδείξεις, αυτή του νυκτερινού έγραφε 1 kw μόνιμα, φαντάζομαι αυτή είναι η αρχική της θέση. Αφού λοιπόν ήρθαν απροειδοποίητοι, χτυπάνε κουδούνι, ρωτάω και μου λένε από τη ΔΕΗ, ανοίγω την πόρτα της εισόδου, αλλά δε βγαίνω από το διαμέρισμα, γιατί προφανώς δεν ήξερα τι θέλουν να κάνουν, υπέθεσα απλά μέτρηση (όπως γίνεται κάθε 4 μήνες για τον εκκαθαριστικό). Μου άλλαξαν το ρολοί με ψηφιακό που μετράει κανονικά τη νυκτερινή κατανάλωση (το 'χω ελέγξει), αλλά δεν ήμουν μπροστά όταν σημείωσαν την παλιά ένδειξη. Ξέρω ακριβώς την κατανάλωση που έγραφε 1 μέρα πριν την αλλαγή, επειδή λόγω παλιότερης ιστορίας με τη ΔΕΗ καταγράφω κάθε μέρα την ένδειξη. Περιμένω να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον TS και θα μπω ζωσμένος με εκρηκτικά στον ΔΕΔΔΗΕ Περιστερίου που τους τα 'χω και μαζεμένα. Πολυ καλα θα κανεις αλλα οχι εκει αλλα στην Περιοχη Περιστεριου https://www.deddie.gr/el/i-etaireia/organogramma-deddie/deddie/dieuthunsi-perifereias-attikis-dpa/perioxi-peristeriou Απο εκει γινεται οτι εχει σχεση με καταμετριση , αλλαγες μετρητων , βαλβες δικτυου , νεες παροχες κλπ . Το Πρακτορειο απλα μαζευει την χαρτουρα και την στελνει . Το 105... που γραφει ο λογαριασμος ΔΕΗ εκει ειναι .
shreder Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Κανονικά πρέπει να είσαι μπροστά όταν αλλάζουν τον μετρητή για να δεις ότι τον άλλαξαν και να καταγρλαψεις και εσύ την μέτρηση του παλιού και του καινούργιου μετρητή. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Έρχονται κι απόγευμα όμως για να μπορεί να γίνει αυτό ή μόνο πρωινές ώρες?
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Κανονικά πρέπει να είσαι μπροστά όταν αλλάζουν τον μετρητή για να δεις ότι τον άλλαξαν και να καταγρλαψεις και εσύ την μέτρηση του παλιού και του καινούργιου μετρητή. Ετσι ακριβως. Έρχονται κι απόγευμα όμως για να μπορεί να γίνει αυτό ή μόνο πρωινές ώρες? Εργολαβος συνηθως ερχεται οποτε μπορει και απογευμα με τηλεφωνικη συνενοηση .
fakiris31 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Εδώ που δουλεύω εγώ (Όχι σε εργολάβο) το αλλάζουμε και πρωί και απόγευμα χωρίς να ρωτήσουμε πότε μπορεί κάποιος. Αν θέλει κάποιος για ένα διάστημα οι μετρητές μένουν στην περιοχή μετά στέλνονται για έλεγχο για να κάνα χρησιμοποιηθούν. Δεν ξέρω αν η περιοχή τους δίχνει αν ζητήσει κάποιος Αλλά δεν είναι εφικτό να αλλαχτεί όταν βολεύει Μόνο το πελάτη. Δηλ αν βρεθεί σπασμένος η δεν δουλεύει θα περιμένει ο ΔΕΔΔΗΕ πότε θα μπορεί και ο ιδιοκτήτης για να αλλαχτεί; Αλλά εγώ κάθε 4 μήνο δίνω την μέτρηση στο ΔΕΔΔΗΕ Γιατί ο εργολάβος καταμετρητης πολλές φορές δίνει λάθος και δεν ξέρω που οφείλετε... Αλλά Αλλιός δουλεύουν Αθήνα, Αλλιός επαρχία και Αλλιός σε μικρότερες περιοχες
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Μέχρι το 3000 θα έχουμε αλλάξει στους καινούριους "έξυπνους" μετρητές, don't worry.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα