Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Ειμαι τοσο αγανακτησμενος που δεν ξερω τι να κανω.

Ηρθε ο λογαριασμος του ρευματος στο σπιτι(Εκκαθαριστικος) 670 €!! Ευκολα θα σκεφτει καποιος "ε αφου τα καψατε πληρωστε τα!!"

Το θεμα ειναι οτι δεν τα καψαμε!!

Το σπιτι ειναι στο Αιγαλεω και αυτη τη στιγμη μενει μονος του ο αδερφος μου (Εγω πλεον μενω μονιμα στο εξωτερικο). Οι λογαριασμοι μας ερχονται παντα απο 150-200€!! Σπανια καποια καλοκαιρια που δουλεψαμε παραπανω τα κλιματιστικα να πηγαν στα 250-280€!!

Απο περισυ δεν εχει προστεθει καμια ηλεκτρικη συσκευη στο σπιτι ουτε εχει αλλαξει καποια απο τις υπαρχουσες! Αντιθετως πριν 6*7 μηνες αλλαξαμε τα αλουμινια του σπιτιου με καινουρια ενεργειακα αλουμινια στα πλαισια του προγραμματος εξοικονομηση κατοικον. Οποτε εγινε και ενεργειακη αναβαθμιση του σπιτιου!

Ο λογαριασμος του ρευματος περισυ την ιδια περιοδο ηρθε 220 ευρω (χωρις τα ενεργειακα αλουμινια τοτε και ενω στο σπιτι εμενα και εγω με την μητερα μας δηλαδη συνολο 3 ατομα)!

Το μονο που αλλαξε απο περισυ ειναι οτι πριν 1μιση -2 μηνες μεριπου ηρθαν απο τη ΔΕΗ να εγκαταστησουν το ρολοι για το νυχτερινο ρευμα για το οποιο ειχαμε κανει αιτηση. Την ημερα που ηρθαν δεν ηταν κανεις στο σπιτι ουτε ειδοποιησαν φυσικα οποτε εκαναν οτι εκανα και εφυγαν (Τα ρολογια ειναι σε εμφανη θεση στην πιλωτη της πολυκατοικιας)...

2 μηνες μετα ο λογαριαμος αυτος στα 670 €!! Λεω δεν μπορει καποιο λαθος εχει γινει!! Μετα απο την ενεργειακη αναβαθμιση και με 2 ατομα λιγοτερα ο λογαριασμος ηρθε τριπλασιος απο περισυ??

Παιρνω τηλ στη ΔΕΗ λοιπον και εκτος του οτι κανεις δεν ξερει τι του γινεται εκει μεσα....με στελνει ο ενας στον αλλο δινοντας μου να παιρνω τηλεφωνα απο δω και απο κει...καποιοι μου βαζαν και τις φωνες κιολας οτι εγω το εκαψα το ρευμα και κατι τετοια....με τα πολλα μου λενε οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι μια αιτηση παραπονου για να στειλουν τεχνικο να δει τα ρολογια!! Εαν η βλαβη ειναι απο εκει τοτε δεν θα με χρεωσουν τις επιπλεον KWh...Αν δεν ειναι απο εκει και ειναι απο οπουδηποτε αλλου θα χρεωθω λεει κανονικα το ρευμα αλλα και 50 € επιπλεον επισλεψη τεχνικου!!

Εγω τσεκαρα ηδη αν υπαρχει διαρροη εσωτερικα στο σπιτι μου απο καποια συσκευη οπως λενε στο σιτε της ΔΕΗ ....Δλδ εκελισα το γενικο και ειδα αν γυριζει ο δισκος του ρολογιου. Και δεν γυριζει οποτε εσωτερικα δεν υπαρχει διαρροη συμφωνα με αυτα που λενε στο σιτε τους!!

Τωρα πως μπορω εγω να ξερω οτι ο τεχνικος που θα ερθει δεν θα βρει καποια παπατζα που εχουν κανει οταν ηρθαν να συνδεσου το νυχτερινο ρευμα (γιατι εκαναν κατι επανω στο ρολοι μου δεν εβαλαν καινουριο) θα την φτιαξει τσακα τσακ και μετα θα μου πει... "Συγγνωμη κυριε ολα φαινονται μια χαρα εδω....Συμπτωματικα σας ηρθε ο λογαριασμος 2000 KWh παραπανω απο οτι σας ερχοταν τα προηγουμενα 25 χρονια λιγο αφου ηρθαμε και σας βαλαμε το νυχτερινο ρευμα!"

Πρεπει δλδ τωρα να αποδειξω εγω οτι δεν ειμαι ελεφαντας!!!

Αν καποιος εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο παρακαλω τα φωτα του γτ θα σκασω!!

Ευαχριστω εκ των προταιρων!!

Υ.Γ Αυτα γινονται και εκει που καμια φορα με πιανει και αναπωλω την Ελλαδα και λεω να γυρισω καποια στιγμη πισω λεω κατσε εδω που καθεσαι....καλα εισαι!!

Δημοσ.

Οι ενδείξεις του μετρητή συμφωνούν με αυτές του λογαριασμού;

Το ρεύμα δεν είναι νερό να κάνει διαρροή έτσι απλά.

Μήπως κάποιος σου κλέβει ρεύμα; Εκεί θα πήγαινε αμέσως το μυαλό μου.

Δημοσ.

Οι ενδειξεις συμφωνουν Ναι!

Και μενα περασε απο το μυαλο μου για κλοπη ρευματος. Αλλα μενω στην ιδια γειτονια 30 χρονια. Οι γειτονες μου με εχουν μεγαλωσει δεν μπορω να φανταστω καποιον που θα μπορουσε να κανει κατι τετοιο ουτε που να ειναι τοσο χαζος (εφοσον στον πρωτο λογαριασμο θα το καταλαβαιναμε και θα βρισκαμε ποιος το κανει).

Επειτα τοσο μεγαλη συμπτωση πια!! 2 μηνες μετα που ηρθε η ΔΕΗ και πειραξε το ρολοι μου ο λογαριασμος μου τριπλασιαστηκε....ενω τα προηγουμενα 30 χρονια δεν ειχαμε ποτε τετοια προβληματα!!

Να σημειωσω εδω οτι εχουμε και το 15% εκπτωσης συνεπειας γτ ο λογαριασμος αυτος πληρωνεται με παγια εντολη απο την τραπεζα εδω και χρονια. Και τωρα που δεν θα τον πληρωσω (γτ δεν τον πληρωνω αν δεν βρουν τι εχουν κανει λαθος!!!) θα χασω και την εκτπωση της συνεπειας λογικα!!!

Δημοσ.

Οι ενδείξεις του μετρητή συμφωνούν με αυτές του λογαριασμού;

Το ρεύμα δεν είναι νερό να κάνει διαρροή έτσι απλά.

Μήπως κάποιος σου κλέβει ρεύμα; Εκεί θα πήγαινε αμέσως το μυαλό μου.

αφου ειπε οτι εκλεισε το γενικο και το ρολοι δε γυρνουσε.

Δημοσ.

Ειναι απλα τα πραγματα. Φερε ηλεκτρολογο, να δεις τι συμβαινει. Και αν διαπιστωσει προβλημα, φερνεις την Δεη και θα παρεις ολα τα χρηματα σου πισω, στα επιστρεφουν. Εχουν επιστραφει και μεγαλυτερα ποσα.

• Like 1
Δημοσ.

Αφου ειπε

αφου ειπε οτι εκλεισε το γενικο και το ρολοι δε γυρνουσε.

Μπορεί να μην κατανάλωνε και αυτός που του παίρνει ρεύμα εκείνη τη στιγμή. Ένδειξη είναι, όχι απόδειξη.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλο...ενας ιδιωτης ηλεκτρολογος να βαλει χερι στο ρολοι της ΔΕΗ....Μετα θα σου λενε οτι εσυ το χαλασες...και οτι πριν ο ηλεκτρολογος σου το πειραξει ολα ηταν μια χαρα!!

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλο...ενας ιδιωτης ηλεκτρολογος να βαλει χερι στο ρολοι της ΔΕΗ....Μετα θα σου λενε οτι εσυ το χαλασες...και οτι πριν ο ηλεκτρολογος σου το πειραξει ολα ηταν μια χαρα!!

Κανα μην φερνεις. Κατσε ετσι και κοιτα.

Και περιμενε το ελεος της ΔΕΗ εξ ουρανου.

• Like 1
Δημοσ.

Βρε συ να φερω δεν εχω θεμα αλλα ο ηλεκτρολογος μου μπορει να κοιταξει την εγκατασταση μεχρι το ρολοι....η οποια εφοσον οταν κλεινω τον γενικο σταματαει το ρευμα δεν πρεπει λογικα να εχει διαρροη.

Απο εκει και μετα δεν μπορει να βαλει χερι κανονικα! Το μονο που ισως θα βοηθουσε θα ηταν οταν ερθουν απο την ΔΕΗ να εχω και εναν δικο μου ηλεκτρολογο εκει να κοιταει τι θα κανουν ωστε αν επιδιορθωσουν κατι να το ξερω...

Αλλα παροτι εχω ζητησει να ενημερωσουν ποτε θα ερθουν για να ειναι καποιος εκει αυτη τη φορα πολυ αμφιβαλλω αν θα το κανουν!!

Δημοσ.

Κοιτξε να δεις....το ρευμα αυτο καθε αυτο ηταν καπου 370 ευρω νομιζω....Το θεμα ειναι οτι τα παγια της ΔΕΗ δεν ειναι σταθερα...δλδ μεταβαλλονται με την καταναλωση του ρευματος που κανεις....εχει κατι σαν κλιμακες....οποτε τα υπολοιπα 300 ευρω που εμφανιζονται ως παγια στον λογαριασμο μου δεν θα ηταν 300 ευρω εαν η καταναλωση δεν ηταν στο Θεο.

Ενδεικτικα περισυ ειχα πληρωσει μαζι με τα παγια 220 ευρω....οποτε εκει τα παγια μπορει να ηταν 100 ευρω ας πουμε...και ξαναλεω καναμε την ιδια και μιρκοτερη χρηση απο οτι περισυ ολων των συσκευων στο σπιτι....

Δημοσ.

Ρολόι είπε το παιδί ότι δεν του άλλαξαν παρά μόνο κάτι ρυθμίσαν.Σε εμάς όταν το βάλαμε το νυχτερινό ρεύμα εγκαταστάθηκε από την δεη και δεύτερο ρολόι το οποίο έχει ειδική ασφάλεια στον πίνακα του σπιτιού για να ενεργοποιηείται.Άρα στην περίπτωση του φίλου μας μάλλον η δεη έκανε κάποια κουτσικέλα στο ρολόι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...