Προς το περιεχόμενο

Κινητό γύρω στα 200 € (από Κωτσόβολο) με προσοχή στον δείκτη SAR.

yiankap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Το ποσό που διαθέτουμε: ~ 200 €

2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): browsing, facebook, φωτογραφίες μωρού, ομιλία.

3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: Αδιάφορο

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): Αδιάφορο

5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Όχι και μάπα αλλά όχι και S8 ! Να βλέπονται οι φώτο. Θα χρησιμοποιείται πολύ για φώτο μωρού.

6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο.

7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο.

8) Επιθυμούμε την Ελληνική γλώσσα; Ναι

9) Μας ενδιαφέρει η μπάντα 800Mhz για το δίκτυο 4G;Ναι

10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Όχι . Αλλά επιθυμητό είναι όσο το δυνατό νεότερη έκδοση Android για να κρατήσει περισσότερο

11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Να κρατάει τουλάχιστον μια μέρα με μικτή χρήση.

12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Ελλάδα

13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Κωτσόβολος λόγω εγκεκριμένου πλάνου δόσεων. 

14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Καινούριο

Καλημέρα. Το κινητό μου εδώ και μια εβδομάδα τα έχει παίξει εντελώς και δεν ανοίγει. Ψάχνοντας κινητό είμαι ανάμεσα στα παρακάτω :

1. P8 lite

2. Lenovo K5 plus

3. Xperia XA

4. Lenovo K6 (με επιφύλαξη λόγω δείκτη SAR σώματος 1,167)

5. Huawei Νova 

6. Xiaomi Redmi Note 4X

7. Sony Xperia M5 (δεν είναι διαθέσιμο στο τοπικό κατάστημα Λάρισας και από ότι βλέπω είναι διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα του Κωτσόβολου - πιθανόν να πρόκειται για εκθεσιακά κομμάτια)

Δείκτης βασικός για εμένα είναι το head SAR να είναι οπωσδήποτε κάτω του 1.

Ποια από τα παραπάνω προτείνετε (2 τουλάχιστον);  Έχετε κάποια άλλη πρόταση ;

Υ.Γ Κατά την έρευνά μου παρατήρησα, ότι κάποια κινητά που έχουν χαμηλό δείκτη SAR στο αυτί, στο σώμα ο δείκτης είναι όχι απλά μεγαλύτερος αλλά σχεδόν διπλάσιος π.χ. το j7 / 2016 που στο κεφάλι έχει δείκτη 0,35 στο σώμα έχει 1,39.

Είναι φυσιολογικό ένα κινητό να εκπέμπει μεγαλύτερη ακτινοβολία στην αναμονή στην τσέπη σου από ότι όταν μιλάς? Θα ήταν πιθανός λόγος απόρριψης (κατά την γνώμη σας) ένα κινητό με υψηλό δείκτη SAR σώματος?

Επεξ/σία από yiankap
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα το "μωρό".... :D

Το sar έχει όριο 2 οπότε μια χαρά είσαι .

Τα Huawei έχουν υψηλό sar.

Το Xiaomi δεν έχει και τόσο καλές φωτό την νύχτα.

Το Sony Xperia M5 δεν ξέρω αλλά σαν πολύ ευαίσθητο(μπορεί να είναι τυχαίο)είναι,δες εδώ γιατί http://www.insomnia.gr/topic/650092-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B7-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-sony/?do=findComment&comment=55845700

Το Xperia XA πολύ μικρή μπαταρία.Και όχι τόσο καλός επεξεργαστής (Helio) θα σε κουράσει και θα ζεσταίνεται.

Επεξ/σία από saruman123

Ta Huawei δεν έχουν υψηλό Σαρ. Έχουν 2 κεραίες με αποτέλεσμα να βγάζουν μεγαλυτερο αριθμό στα τεστ που λειτουργούν και οι 2 στο Μαξ. Σε κανονικές συνθήκες είναι λιγότερο.

Επίσης δεν πρέπει να σε ανησυχεί το σαρ.

Ta Huawei δεν έχουν υψηλό Σαρ. Έχουν 2 κεραίες με αποτέλεσμα να βγάζουν μεγαλυτερο αριθμό στα τεστ που λειτουργούν και οι 2 στο Μαξ. Σε κανονικές συνθήκες είναι λιγότερο.

Επίσης δεν πρέπει να σε ανησυχεί το σαρ.

Σε συγκεκριμένα ναι,αλλά δεν νομίζω να έχουν όλα 2 κεραίες .

Xiaomi Redmi Note 4X χωρις δευτερη σκεψη , παρολο αυτα το χαμηλοτερο δεικτη sar που εχω δει ειναι σε a5 2016 , τιμιο κινητο  αν το βρεις κοντα στα 200 , εχει δεικτη sar 0,67 

Περιορίζεται αρκετά και λόγο Κωτσόβολου και λόγο sar και σχετικά χρηματικά.

Το πιο χαμηλό sar το έχει το P8 lite με βάσει αυτά που λέει εδώ http://www.vodafone.gr/portal/eShop/Huawei-P8-lite/characteristics ή και εδώ http://m.gsmarena.com/huawei_p8lite-7201.php

Το Χiaomi θα ήταν η λογική επιλογή, όταν διάβασα τα specs έπαθα πλακα.

Όμως ψάχνοντας το σήμερα και  διάβασα ότι η φωτογραφική του μηχανή δεν είναι και κάτι το εξαιρετικό (ιδαίτερα την νύχτα όπως είπε και ο saruman  - εκτιμώ ίσως και σε συνθήκες εσωτερικού χώρου που θα βγάζω αρκετές φωτογραφίες το μωρό θα έχει αντίστοιχη απόδοση), σκέφτηκα ότι στα 229 € στον Κωτσόβολο εiναι too much για ένα κινητό που θα έχει πιθανότατα ισάξια φωτογραφική μηχανή με κάτι χαμηλότερης τιμής όπως π.χ το P8 lite ή το Κ6.

Nαι μεν σαν τηλέφωνο τα σπάει, αλλά εγώ από το τηλέφωνο μου δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις : κλήσεις - facebook - browsing. Nα φανταστείτε το τηλέφωνο που έχω τώρα  είναι το Galaxy S2 (οπότε ότι και αν πάρω καλύτερο θα είναι) και πιο πριν είχα Moto G (μεγάλη ιστορία γιατί το άλλαξα με το S2) και η δουλειά γινόταν.

Σκέφτομαι λοιπόν αν αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα (που αυτή τη στιγμή δεν μου πολυπερισσεύουν)  στο xiaomi. Αν ήταν σε τιμές Κίνας θα το είχα πάρει χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά στα 229 € θα προτιμούσα να κάνω ΤΗΝ υπέρβαση και να πάρω το P10 lite στα 299 € (ποιος όμως ακούει την μαμά του μωρού....)

@saruman123 : Nα υποθέσω από την υπογραφή σου ότι έχεις δουλέψει τα Xiaomi αρκετά. Σε εσωτερικού χώρου φώτο, πως τα πάνε? Επίσης αρκετά από τα τηλέφωνα που βλέπω στην υπογραφή σου τα είχα και εγώ. Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι το Nokia 7110 !!

Το xiaomi που αναφέρεις θα σε απογοητεύσει στις φωτογραφίες εσωτερικού -χαμηλου φωτισμού , δυστυχώς!αντίθετα το p9 lite που έχει η γυναίκα μου, βγάζει αξιοπρεπεστατες φωτό σε εσωτερικό χώρο .βέβαια το σαρ του είναι από τα υψηλά .ελπίζω να σε βοήθησα όσων αφορά τις φωτογραφίες.

Το Χiaomi θα ήταν η λογική επιλογή, όταν διάβασα τα specs έπαθα πλακα.

Όμως ψάχνοντας το σήμερα και διάβασα ότι η φωτογραφική του μηχανή δεν είναι και κάτι το εξαιρετικό (ιδαίτερα την νύχτα όπως είπε και ο saruman - εκτιμώ ίσως και σε συνθήκες εσωτερικού χώρου που θα βγάζω αρκετές φωτογραφίες το μωρό θα έχει αντίστοιχη απόδοση), σκέφτηκα ότι στα 229 € στον Κωτσόβολο εiναι too much για ένα κινητό που θα έχει πιθανότατα ισάξια φωτογραφική μηχανή με κάτι χαμηλότερης τιμής όπως π.χ το P8 lite ή το Κ6.

Nαι μεν σαν τηλέφωνο τα σπάει, αλλά εγώ από το τηλέφωνο μου δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις : κλήσεις - facebook - browsing. Nα φανταστείτε το τηλέφωνο που έχω τώρα είναι το Galaxy S2 (οπότε ότι και αν πάρω καλύτερο θα είναι) και πιο πριν είχα Moto G (μεγάλη ιστορία γιατί το άλλαξα με το S2) και η δουλειά γινόταν.

Σκέφτομαι λοιπόν αν αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα (που αυτή τη στιγμή δεν μου πολυπερισσεύουν) στο xiaomi. Αν ήταν σε τιμές Κίνας θα το είχα πάρει χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά στα 229 € θα προτιμούσα να κάνω ΤΗΝ υπέρβαση και να πάρω το P10 lite στα 299 € (ποιος όμως ακούει την μαμά του μωρού....)

@saruman123 : Nα υποθέσω από την υπογραφή σου ότι έχεις δουλέψει τα Xiaomi αρκετά. Σε εσωτερικού χώρου φώτο, πως τα πάνε? Επίσης αρκετά από τα τηλέφωνα που βλέπω στην υπογραφή σου τα είχα και εγώ. Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι το Nokia 7110 !!

1999,ήταν το πρώτο κινητό που είχε WAP browser.

Το Xiaomi ότι σου είπαν τα παιδιά.

Θέλει φως.

Πάω σήμερα στον Κωτσόβολο.

Βλέπω ενα κινητό που δεν του είχα δώσει σημασία νωρίτερα αλλά μόλις το είδα το ερωτεύτηκα αμέσως.  Νokia 3.

Πανέμορφο και ποιοτικό. Μου θύμισε τα παλιά στιβαρά nokia και όχι την πληθώρα των πλαστικοποιημένων κινητών που κυκλοφορούν σήμερα.

Εντάξει ήταν τετραπύρηνο, είχε 8 ΜP κάμερα αλλά είχε stock android και το πήρα αμέσως.

Επειδή δεν το είχα δει νωρίτερα το κινητό έψαξα το SAR επιτόπου στο internet μέσω του κινητού ενός φίλου - βρήκα χαμηλή τιμή (0.484) ωστόσο βρήκα τιμή  μόνο για το κεφάλι όχι για το σώμα. Λέω εντάξει πόσο παραπάνω μπορεί να είναι.

Πάω στο σπίτι ξεσφραγίζω το κουτί, ανοίγω προσεκτικά το εγχειρίδιο και παθαίνω σοκ : SAR (body) 1.850 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είμαστε σοβαροί Nokia?? Αύριο το πάω πίσω ελπίζοντας να το αλλάξουν, δεν ξέρω αν μπορέσω να ακυρώσω και τον διακανονισμό και να πάρω κάτι άλλο με νέο διακανονισμό αλλιώς θα αναγκαστώ να πάρω κάτι στα ίδια χρήματα (160 €)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Συγνώμη για την καθυστέρηση. στην απάντηση αλλά ήμουν εκτός.

@steevengreeceGR : Οι τιμές που ανaφέρεις που τις βρήκες? γιατί εγώ την τιμή την βρήκα αφού άνοιξα το κουτί, βρήκα το φυλλάδιο οδηγιών και είδα την τιμή SAR(body) 1.850 (τιμή EU  όχι USA). Tο μοναδικό link που βρήκα με την πραγματική τιμή sar του εν λόγω κινητού είναι το : 

http://www.epey.com/akilli-telefonlar/nokia-3.html

Τελικά πήρα το Nova Smart καθώς :

α. Tο  xperia ΧΑ απορρίφθηκε λόγω χαμηλής μπαταρίας (εκτός από τον Saruman και σε site του εξωτερικού όλοι αυτό αναφέρουν).

β. Το  xperia M5 και Redmi λόγω αυστηρού ταβανιού που τέθηκε στα 200 € (τελικά μου βγήκε σε καλό το αυστηρό ταβάνι γιατί μου χάλασε και η τηλεόραση μόλις σήμερα, οπότε με βλέπω πάλι στον κωτσόβολο).

γ. Το Κ5 και το P8 lite λόγω παλαιότητας.

δ. Το Κ6 οφείλω να ομολογήσω ότι μου άρεσε πολύ, ωστόσο διάβασα πολλά παράπονα σχετικά με το μικρόφωνο του που βγάζει προβλήματα και λόγω της εμπειρίας με tablet Lenovo που έχω που μου βγάζει ένα πρόβλημα με την SD card όσες κάρτες και να έχω δοκιμάσει και το απέρριψα.

Σε πρώτη φάση (και χωρίς να το έχω πολυχρησιμοποιήσει)  έχω μείνει ικανοποιημένος από το τηλέφωνο το οποίο φαίνεται και ποιοτικότατο σαν κατασκευή (καμία σχέση όμως με το Nokia!) και γρήγορο σε ότι το έχω χρησιμοποιήσει. Έχω μόνο να κάνω τις εξής παρατηρήσεις :

1. Πιστεύω ότι είναι λίγο υπερκοστολογημένο σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του (30 - 40 € κάτω πιστεύω ότι θα ήταν δικαιότερη τιμή).

Ας όψεται η ανάγκη αγοράς από Κωτσόβολο.

2. Δεν έχει την δυνατότητα αποθήκευσης εφαρμογών στην κάρτα μνήμης (περιορισμός της huawei στο custom ΟS της).

3. Δεν υπάρχει και μεγάλη υποστήριξη από θήκες και tempered glass στην ελληνική αγορά. Οπότε αναγκαστικά πάς σε λύση από ebay. (Υπάρχει ωστόσο μια θήκη transparent μέσα στην συσκευασία μέχρι να περιμένεις την παραλαβή από Γερμανία)

4. Όσον αφορά το SAR : 0.31 στο κεφάλι και 1.27 στο σώμα. Eδώ την πάτησα γιατί όταν είδα τις προδιαγραφές πίστευα ότι το nova είναι το ίδιο με το nova smart που έχει 0.99/0.94 SAR . Ωστόσο όταν άνοιξα το κουτί ήμουν 80 χλμ μακριά (ας πρόσεχα).

5. Το κινητό κυκλοφορεί στο εξωτερικό και με τα ονόματα Enjoy 6s / Honor 6c.

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...