Προς το περιεχόμενο

Skype σε MacBook 5,1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Να ξεκινήσω διευκρινίζοντας ότι προσωπικά είμαι άσχετος εντελώς από Mac, οπότε οποιαδήποτε πιθανή οδηγία κλπ θα πρέπει να είναι κάπως πιο αναλυτική.

Η κοπέλα μου έχει ένα παλιό MacBook, όσο ψαχούλεψα είδα ότι είναι ένα MacBook 5,1 με έναν 2GHz Intel core 2 duo. Μπήκα και του έκανα όλα τα διαθέσιμα updates, αυτή την στιγμή τρέχει

MAC OS X 10.6.8

Η χρήση του laptop (τώρα πια) είναι αποκλειστικά για browsing, YouTube και Skype. Στο τελευταίο είναι που προέκυψε θέμα. Πριν κάνα 2 εβδομάδες πήγε να μπει και τις έβγαλε μήνυμα ότι αποσυνδεθηκε επειδή τρέχει παλιά έκδοση του Skype. Πήγε όμως να περάσει την νέα έκδοση και δεν την εγκαθιστά, λέει ότι θέλει έκδοση MacOS 10.9 ή μεταγενέστερη.

Υπάρχει κανένα κόλπο ή παραθυράκι για να τρέχει γενικά Skype; Ή πρέπει να ψαχτούμε με κάποια άλλη εφαρμογή; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι cross-platform, καθώς αυτή έχει MacBook (αντε και Android κινητό που όμως δεν βολεύει για πολλή ώρα) και εγώ έχω Windows PC και Android tablet.

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Δημοσ.

Δεν γίνεται να το χρησιμοποιώ λάθος, επειδή δεν το χρησιμοποιώ καθόλου...

Πάντως αυτό που ποσταρες δούλεψε μια χαρά, σε ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Μπα, δεν δοκιμάσαμε. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα καν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Σαν υποκατάστατο δοκιμάσαμε για λίγο το video chat μέσω facebook messenger (αυτή από browser εγώ από το messenger app στο android), η αλήθεια είναι ότι δούλεψε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Αλλά οκ, το Skype το θεωρώ πιο μόνιμη λύση.

Δοκίμασα αυτό που λέει στο link, με επεξεργασία ενός αρχείου και μπήκε κανονικά πάντως...

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χμμμ.. Επαναφέρω το θέμα, γιατί ενώ είχα κάνει την αλλαγή που είχε στο link του papp0us και όντως για κάποιο διάστημα δούλευε κανονικά, τώρα πάλι άρχισε να μην δουλεύει. Με το που ανοίγει το Skype και βάζει τους κωδικούς της βγάζει ότι την αποσυνδέει επειδή έχει παλιά έκδοση του Skype και βγάζει link για να κατεβάσει την νέα έκδοση. Μόνο που η νέα έκδοση δεν εγκαθίσταται γιατί λέει ότι θέλει νεότερη έκδοση του OS. Όλα αυτά σε Skype 6.15(507) και MacOS 10.6.8.

Κάτι άλλο που θα μπορούσα να δοκιμάσω;

Δημοσ.

Μπες στο  Microsoft email που χρησιμοποιείται για το Skype και πάνω δεξιά υπάρχει επιλογή να το ανοίξεις μέσο του browser.

Δημοσ.

Αν είναι για web λύση βολευόμαστε και με facebook messenger. Απλά επειδή γενικά σέρνεται το μηχανάκι και μέχρι να ανοίξει browser κάνει κάτι ώρες προτιμούσαμε Skype μέσω της εφαρμογής.

Τέλος πάντων, αν δεν υπάρχει άλλη λύση μάλλον θα κουτσοβολευτούμε για τώρα, επίκειται ρεκτιφιέ στο macbook.

Δημοσ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη αν δεν θες να του κάνεις καπια αναβάθμιση με κάποιον SSD τουλάχιστον, δεν νομίζω να μπορέσεις να έχεις ουσιαστικά αποτέλεσματα, είχα το ίδιο και σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...