Sirodeath Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια,εχω μια ερωτηση για μια web εφαρμογη που φτιαχνω. Αυτη η εφαρμογη εχει μια βαση απο πισω, MS SQL , που εχει πχ ενα table με τα στοιχεια πελατων εστω Customers, με στοιχεια οπως CustomerID , CustomerName.Ολα καλα μεχρι εδω τα φερνω τα επεξεργαζομαι και ολα ειναι καλα. Θελω να ρωτησω πως αν εγω θελω να μιλησω σε μια αλλη βαση που περιεχει και αυτη table με πελατες και στοιχεια αυτων, αλλα με διαφορετικη ονομασια το table και τα columns μπορω αν κανω εξαρχης ενα mapping καπου και δηλωνω πως CustomerID στην δικια μου βαση, ειναι ας πουμε CustID στην καινουρια βαση με ευκολο τροπο η με καποιο εργαλειο?Παραδειγμα εγω ετσι πως το δοκιμασα τωρα εχω κανει ενα mapping οπου λεω το δικο μου CustomerID ειμαι την αλλης βασης το CustID και αυτο το αποθηκευω σε μια μεταβλητη,και μετα οταν δημιουργω το query στο Select χρησιμοποιω την μεταβλητη που ειχα αποθηκευση το καινουριο column . Ελπιζω να μην σας μπερδεψα καπως, αλλα στην ουσια θελω κανοντας table και column mapping , αν ο αλλος που χρησιμοποιηει την εφαρμογη να διαλεξει απο την δικια του βαση αυτα που θελω εγω και διαχειριζομαι.Ευχαριστω. ***Update: Η δικια μου βαση περιερχει αυτον το πινακα Customer Customer table (Δικια μου βαση) +------------+------------+ | CustomerID |CustomerName| +------------+------------+ | 1 | Test | | 2 | Test2 | +------------+------------+ Σε καποια αλλη βαση αυτο ο πινακας να λεγεται αλλιως πχ. tblCustomer (η βαση καποιου που θα χρησιμοποισει την εφαρμογη) +--------+----------+ | CustID | CustName | +--------+----------+ | 1 | Test12 | | 2 | Test3 | +--------+----------+ Η εφαρμογη απο μενα περνει τις πληροφοριες που χρειαζεται απο τον πινακα Customer . Αν τυχον δωσω την εφαρμογη σε καποιον αλλον, και θελω στην ουσια να χρησιμοποιησω την βαση που εχει αυτος ,σε αυτη την περιπτωση tblCustomer , αν δειξω στην εφαρμογη απλα με ενα connection string που να μιλησει , επειδη δεν θα εχει το ιδιο σχημα ,ονομα πιανακων, στηλων που ειχα στην δικη μου βαση δεν θα βρει κατι δεν θα δουλευει. Οποτε αυτο που εκανα (που σιγουρα δεν ειναι καλο) ειναι να αποθηκευω καπου καποιο database table column mapping οπως παρακατω: +--------------+----------+--------------+ | dbTable | tbcolumn | myDB | +--------------+----------+--------------+ | tblCustomer | CustID | CustomerID | | tblCustomer | CustName | CustomerName | +--------------+----------+--------------+ οποτε τι εκανα στην εφαρμογη ,οπου χρησιμοποιουσα το CustomerName (το δικο μου) για να μπορεσω να κανω το query στην δικια του βαση που εχει αλλα ονοματα, επερνα σε μια μεταβλητη την στηλη που επρεπε να να βαλω στο ερωτημα , εδω πχ το CustName. δλδ string Column="CustName" string table="tblCustomer" "Select " + Column + " from " + table+ "; Παιζει να ειναι παλι μπερδεμενο , δεν μπορω να το εξηγησω καπως αλλιως, μου εχει ζητηθει απλα κανοντας κατι τετοιο σαν mapping να μπορει ο οποιοςδηποτε να παρει την εφαρμογη διαλεγοντας που βρισκοντα τα δεδομενα στην βαση του, δλδ σε ποιο πινακα και στηλη βρισκεται πχ το ονομα του πελατη, να μπορω κανω τα ερωτηματα στην δικια του βαση και να περνω τα αποτελεσματα απου χρειαζομαι. Και απλα λογο απειριας και οτι δεν βρηκα κατι αλλο ειπα μπας και ξερει κανεις εδω αν υπαρχει αλλος τροπος η καποιο εργαλειο να κανει αυτη την δουλεια. Δεν ξερω κατα ποσο το εθεσα σωστα ολο το προβλημα μου, αν τυχον καποιος μπορει και μεσω skype ή IM θα ηταν τελειο. Ευχαριστω και παλι παιδια. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2017 από Sirodeath
Predatorkill Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Επειδη τους μπερδεψες ολους μαλλον πηγαινε εδω και ζωγραφισε το, κανε ενα edit μετα το αρχικο ποστ ή απαντα απο κατω και ισως γινει πιο κατανοητο αυτο που ζητας. https://ozh.github.io/ascii-tables/ 1
warlock9_0 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 θα μπορούσες να βάλεις settings και να ορίζει ο καθένας εκεί το ονόματα των πινάκων, των στηλών και το connection string αν και δε βρίσκω το λόγο, η βάση πρέπει να είναι συγκεκριμένη με hardcoded mapping πας για μεγάλο μπαμ
Sirodeath Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 θα μπορούσες να βάλεις settings και να ορίζει ο καθένας εκεί το ονόματα των πινάκων, των στηλών και το connection string αν και δε βρίσκω το λόγο, η βάση πρέπει να είναι συγκεκριμένη με hardcoded mapping πας για μεγάλο μπαμ ετσι το εχω κανει αδερφε, και δουλευει ως ενα σημειο κομπλε απλα ελεγα μηπως υπαρχει καποιο εργαλειο που εκανε αυτο το πραγμα. ευχαριστω παντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα