thanosAIAS Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Καλά, τώρα ανακαλύψατε όλοι σας τη σαπίλα του καπιταλισμου; Αυτή είναι η φύση του, έτσι δουλεύει. Βάζεις τους ανθρώπους σε μια αρένα και σφάζονται μεταξύ τους. Ο δε νικητής, τα παίρνει όλα! Και μετά μονωπολιακα σε πηδάει ανελέητα. Και ότι είχε χάσει πριν με τον ανταγωνισμό, το παίρνει πίσω δίπλα και τρίδιπλα. Και Μετά, βλέπεις έναν επεξεργαστή ανά 4 χρόνια με 10% αύξηση επιδόσεων. ????
dazed&confused Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αν και μακάρι να φάει τα μούτρα της. Ο ανταγωνισμός εκτός καλύτερων τιμών, προσφέρει και εξέλιξη. Αν επικρατήσει η qualcomm, τη βάψαμε.
uriaman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Μια καλή αρχή για το πως ξεκίνησε https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_competition_law Παρέλειψα την ιστορία και από εκεί πήδηξα στο άρθο που ασχολείται με την ουσία, το https://en.wikipedia.org/wiki/Competition_law Από εκεί στο https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-competitive_practices που παρέχει μια λίστα με συνήθεις Αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Το πρώτο μόλις bullet αναφέρεται στην πρακτική "dumping" και κυριολεκτικά σημαίνει θάψιμο και σχετίζεται άμεσα με τις κατηγορίες της qualcomm. Στο άρθο λοιπόν για το dumping, (https://en.wikipedia.org/wiki/Dumping_(pricing_policy)) λέει: Σας ευχαριστω πολυ για τα αρθρα! Με βοηθησαν να καταλαβω, οχι μονο το τι δεν καταλαβαινα σχετικα με το dumping, αλλα κι άλλα σχετικα ερωτηματα που ειχα προσφατα, οπως το γιατι γινεται τοση φασαρια κατά του να ανοιγουν τα μαγαζια τις Κυριακες. ή πως ακριβως δημιουργειται προβλημα με το Limit Pricing. Κυριως, ομως, ευχαριστω για την αψογη αντιμετωπιση, χωρις ειρωνεια ή αγενεια! Σε γαλλια, βελγιο ξερω σιγουρα οτι υπαρχει νομος που απαγορευει, σε κανονικες συνθηκες, να πουλας κατω του κοστους γιατι αλλιως υπονομευεις την ευρυθμη λειτουργια της αγορας. Πιθανον κατι τετοιο να ισχυει και αλλου Ναι, απ' ο,τι βλεπω, στο τελος, ολα γινονται με γνωμονα τη ροη χρηματος στην αγορα και μαλιστα προς πολλες κατευθυνσεις. Φίλε μου δεν χρειάζονται γνώσεις οικονομίας για να καταλάβεις ότι εάν έχεις τη δυνατότητα (δηλ έχεις μαζέψει ένα τσουβάλι λεφτά πουλώντας υπερτιμολογημένα το δικό σου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ προϊόν) να πουλάς ΚΑΤΩ του κόστους, θα εξαφανίσεις τον ανταγωνισμό. Και μετά θα συνεχίσεις να είσαι ο ΜΟΝΟΣ και να πουλάς ξανά υπερτιμολογημένα το δικό σου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ προϊόν). Αυτό δεν είναι "μαγκιά", είναι αλητεία. Τα είδη ρουχισμού (και άλλα είδη) δεν είναι σωστό παράδειγμα γιατί δεν μπορεί κανείς να έχει αποκλειστικότητα. Καταλαβαινω το πόιντ, αλλα μου κανει λιγο εντυπωση η υπαρξη μετρων κατα του αθεμιτου ανταγωνισμου, σε μια παγκοσμια αγορα οπου μεγαλες τεχνολογικες εταιρειες συνεχεια βρισκονται στα δικαστηρια για παραβιαση πατεντων, τις οποιες (εγω τουλαχιστον) βλεπω ως εναν τροπο διασφαλισης της μοναδικοτητας (αρα και μονοπωλιου) ενος προιοντος. Για παραδειγμα: η Apple βαζει πολυ καλα touchpads στα MacBooks, ο τροπος λειτουργιας των οποιων ειναι, φανταζομαι, πατενταρισμενος. Αυτο δεν εμποδιζει (νομικα, παντα) τον ανταγωνισμο απο το να βαλει ιδιας λειτουργιας/σχεδιασμου touchpads στα λαπτοπς; Κατ' επεκταση, δεν εμποδιζει και τον καταναλωτη να αγορασει λαπτοπ με εξισου καλο touchpad, χωρις να δωσει λεφτα για MacBook, αντι να παει σε κατι φθηνοτερο; Εκτος, βεβαια, αν ειμαι και παλι εσφαλμενος λογω αγνοιας, και οι πατεντες δεν μπορουν να δωθουν σε τεχνολογιες που προβλεπεται να ειναι τοσο ευρειας χρησης/αναγκης, ή αν δε θεωρειται μονοπωλιο το να εχεις εστω κι ενα χαρακτηριστικο που να απαγορευεται να μιμηθουν οι ανταγωνιστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα