mikromen13 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Παιδια καλημερα Αρχικα να αναφερω οτι ειμαι νεοπας στο σαιτ οποτε συγχωρεστε μου οποια λαθη. Οπως αναφερω η φαμιλια μου εχει ενα μικρο ξενοδοχειο στο οποιο θελουμε να εγκαταστησουμε ενα πιο ''επαγγελματικο'' δικτυο το οποιο να ειναι πιο σταθερο και ασφαλες για σερφαρισμα απο τα απλα AP που εχουμε τωρα. Μιλησα με καποιες εταιριες για αυτο απλα αυτο που με χαλαει ειναι η ετησια συνδρομη που στην καλυτερη περιπτωση ειναι 800 ευρω και δεν νομιζω οτι ειναι και απαραιτητη για το ξενοδοχειο μου. Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον εαν γινεται να στησω το δικτυο με καποιον ειδικο χωρις να χρειαζεται να πληρωνω συνδρομες? Επισης θα ηθελα να μου προτεινεται εαν γνωριζετε καποιον τεχνικο δικτυων η καποια εταιρια που θα μπορουσε να με βοηθησει. Το μπατζετ μου ειναι γυρω στα 700-800 ευρω ισως να μπορεσω να ανεβω και λιγο εαν χρειαστει. Ευχαριστω εκ των προτερων
tsaptsap Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Ap εξωτερικά μπορείς να βάλεις; Όπως και να χει θα πας σε εξοπλισμό που τα ap συνεργαζονται και δινουν ενα ssid εξω Όχι τη γυφτια δωμάτιο 100 έως 120
isay Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Η ετήσια συνδρομή ειναι ΜΑΖΙ με την εγκατάσταση και τη συντήρηση του δικτύου; Αν ναι, βάλε τους να το στήσουν, δες τι εξοπλισμό έβαλαν, προσπάθησε να δεις και τις ρυθμίσεις και μετα απο 1-2 χρόνια βρες ενα καλό τεχνικό και στήστε το με προσοχή να βρεις τρόπο για τη συντήρηση.
tsaptsap Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλά πάρε μια προσφορά πρωτα και πες μας κσι μας Μη λέμε λογια του αερα
coffeex Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον εαν γινεται να στησω το δικτυο με καποιον ειδικο χωρις να χρειαζεται να πληρωνω συνδρομες? Γίνεται.
dpolal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 800 ευρώ ΕΤΗΣΙΑ συνδρομή ;;;; Μάλλον δεν το κατάλαβες καλά ή δεν το έγραψες εδώ καλά. Προφανώς εννοούν 800 ευρώ για την αγορά του εξοπλισμού & εγκάτασταση και 1 χρόνο υποστήριξη. Αποκλείεται να χρειάζονται 800 ευρώ ΚΑΘΕ χρόνο. Τα 30 δωμάτια δεν φαίνεται απλή εγκατάσταση πάντως είτε είναι σε ένα ενιαίο κτίριο (σαν πολυκατοικία), είτε (ακόμα χειρότερα) είναι διάσπαρτα δωμάτια τύπου βιλλίτσες. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να εγκατασταθεί ενσύρματο δίκτυο εντός του κτιρίου και να συνδεθούν APs σε κάθε όροφο που θα υλοποιούν διαφορετικά ssid. Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να εγκατασταθεί πάλι ενσύρματο δίκτυο εξωτερικά και να τοποθετηθούν APs εξωτερικού χώρου αλλά χρειάζεται περισσότερη μελέτη για καλύτερη κάλυψη. Και στα 2 παραπάνω πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για παροχή ρεύματος στα σημεία εγκατάστασης ή να αγοραστούν APs με δυνατότητα POI (Power over ethernet). Eπιπλεόν τώρα όλων των παραπάνω πρέπει να εγκατασταθεί router που αφενώς να σηκώνει πολλές συσκευές ταυτόχρονα και να μην μπουκώνει και φυσικά να έχει πάρα πολύ καλό QOS έτσι ώστε να ρυθμίζει το διαθέσιμο bandwidth ανάμεσα στις συσκευές. Όλα αυτά για 800 ευρώ εργασίες εγκατάστασης, παραμετροποίησης, δοκιμές κλπ δεν είναι καθόλου λίγα, ανάλογα πάντα και πού είναι το ξενοδοχείο. (έξοδα μετακίνησης, διαμονή, φαγητό κλπ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα