enteacher04 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Γεια σας, Ενδιαφέρομαι να κάνω μια αναβάθμιση μνήμης RAM στο laptop ενός φίλου. Αυτή τη στιγμή, το λαπτοπ έχει την εργοστασιακή μνήμη των 4gb DDR4-2400 (το μοντέλο της RAM είναι Hynix HMA851S6AFR6N-UH). Υπάρχει μια δεύτερη, ελεύθερη θύρα, και θα ήθελε να βάλει άλλα 8gb. Για να αποφύγουμε τυχόν ασυμβατότητες, ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η μνήμη θα είναι συμβατή ή όχι, γιατί ειλικρινά δεν ξέρουμε να τις ξεχωρίζουμε (αν μπορούσε μάλιστα να πει κάποιος και έναν τρόπο να τσεκάρουμε στα σίγουρα για τέτοιες τυχόν ασυμβατότητες, θα του ήμουν υπόχρεος). Η μνήμη που έχουμε βρει είναι το εξής μοντέλο: https://www.compuram.biz/memory_module/hma81gs6afr8n-uh/hynix.htm Ευχαριστώ εκ των προτέρων
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Εγκατέστησε το cpu-z και ανέβασε μια φωτό με την καρτέλα memory.
enteacher04 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ για την απάντηση. Ορίστε το screenshot από το Memory και από το SPD tab του CPU-Z:
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Θες μνήμη με στα 2400ΜΗΖ, CL 15 και 1.2V Θες άλλη μια 8αρα να πας στα 12? Για λάπτοπ είναι πάρα πολύ. Τι χρήση κάνεις στο μηχάνημα?
enteacher04 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 δεν είναι για μένα, ο φίλος που ενδιαφέρεται δεν νομίζω να την χρειάζεται πραγματικά...Το CL15 τι είναι; Αν έχει άλλο CL ποια η διαφορά; Απλά για να ξέρω για το μέλλον
BlueBlood7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Αν δεν την χρειάζεται τοτε να πάρει μια 4αρα. Αν έχει άλλο CL μπορεί να μην ταιριάξει με την μνήμη που έχει. Κυρίως τα volt είναι που έχουν σημασία αλλά μερικές φορές διαφορετικό CL ή διαφορετική συχνότητα δημιουργούν ασυμβατότητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα