nickT Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα κι από μένα! Ασχολούμαι με το προγραμματισμό ερασιτεχνικά ! Παλιότερα με java και python,και πρόσφατα μου ήρθε ενα project που θέλω να υλοποιήσω σε PHP και MySQL. Έχω δει το www.codeacademy.com ,και έκανα τα courses php και sql,αλλά θα ήθελα να δω κάτι σε βάθος. Κάτι που με παραδείγματα θα σε βάλει να καταλάβεις πως είναι ο σωστά δομιμένος κώδικας,και όχι απλά script-άκια...Οπότε αποφάσισα να βρω κάποιο βιβλίο (Και αν σου μαθαίνει δημιουργώντας κάποιο πρότζεκτ ακόμα καλύτερα) ,και έψαξα στο φόρουμ και στο νετ, αλλά δεν μπορώ να πω πως κατατοπίστηκα. Έχει χρησιμοποιήσει κανένας κάποιο βιβλίο που να του φάνηκε χρήσιμο; Δεν έχω πρόβλημα αν είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά.
White_Cat Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα, φίλε ! Αυτό είναι το πιο καλογραμμένο βιβλίο που έχω διαβάσει προσωπικά : https://www.bibliotopia.gr/gr/el/products/anaptyksi-web-efarmogon-me-php-kai-mysql Ξεκινάει με απλά script και φτάνει (στο τελευταίο κεφάλαιο) σε πραγματικές λειτουργικές εφαρμογές. Βέβαια αυτά για να τα θυμάσαι θέλουν συνεχή ενασχόληση και τριβή.. Εγώ τώρα δουλεύω με σύμβαση σε Ο.Τ.Α και τα έχω ψιλοπαρατήσει, γιατί ναι μεν δουλεύω πάνω στην πληροφορική, αλλά όχι σε web design. Να είσαι καλά, Μ' ένα φιλικό νιαούρισμα, Ο Άσπρος Γάτος 1
exarhis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Το καλύτερο είναι το "PHP 5 by O'reilly" του David Sklar. Μπορείς να το βρεις και σε PDF 1
mad-proffessor Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Έχω δει το www.codeacademy.com ,και έκανα τα courses php και sql,αλλά θα ήθελα να δω κάτι σε βάθος. Κάτι που με παραδείγματα θα σε βάλει να καταλάβεις πως είναι ο σωστά δομιμένος κώδικας,και όχι απλά script-άκια... Αυτο προϋποθέτει να εμβαθύνεις σε έννοιες όπως object oriented paradigm για αρχή και κατόπιν software design patterns. Που φυσικά προϋποθέτουν με τη σειρά τους χρόνο, όρεξη, ενασχόληση
nickT Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα τα κοιτάξω όλα! Mad-professor όρεξη υπάρχει ατελείωτη. Ο χρόνος, είναι το θέμα το οποίο θα μπορέσω με λίγη προσπάθεια να βρω. Οσο για τον αντικειμενοστραφη προγραμματισμό, έχω μια ιδέα, αλλά γι'αυτό θα ήθελα να δω πως δουλεύουν όλα και στη πραξη!
vadou Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Σχετικά με την πρόταση του Γάτου, στην περίληψη του βιβλίου βλέπω και γράφει: " Η τέταρτη έκδοση του βιβλίου έχει ενημερωθεί εκτενώς, έχει αναθεωρηθεί και έχει επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τις εξελίξεις στην PHP 5 έως την έκδοση 5.3, όπως τους χώρους ονομάτων και τα closure, καθώς επίσης και νέες λειτουργίες της MySQL 5.1." Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από την 5.3, οπότε ίσως να ήταν καλύτερο αν έβρισκες κάποιο πιο πρόσφατα ενημερωμένο βιβλίο. +1 στην πρόταση του angmar για αρχή
nickT Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Έχω βρει το ίδιο,στην 5η του έκδοση, Site: εδώ ! Η πέμπτη έκδοση του Ανάπτυξη Web Εφαρμογών με PHP και MySQL έχει ενημερωθεί πλήρως και έχει επεκταθεί ώστε να καλύπτει τις εξελίξεις στην PHP από την έκδοση 5.6 ως την 7, καθώς και δυνατότητες που παρουσιάστηκαν στις πρόσφατες αξιόπιστες εκδόσεις της MySQL.
defacer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από την 5.3, οπότε ίσως να ήταν καλύτερο αν έβρισκες κάποιο πιο πρόσφατα ενημερωμένο βιβλίο. Θα ήταν πιο ρεαλιστικό να πούμε ότι η 5.3 αυτή τη στιγμή είναι το αντίστοιχο των Windows XP. Ancient history.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα