Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άτυχοι αποδεικνύονται μερικοί χρήστες από όσους έσπευσαν να αγοράσουν κάποιο μηχάνημα από την πρώτη “γενιά” convertible που κυκλοφόρησαν στην αγορά.

Κι αυτό γιατί αν και αναβάθμισαν δωρεάν το μηχάνημά τους στα Windows 10 από τα Windows 8, πλέον ανακάλυψαν πως το μηχάνημά τους δεν είναι συμβατό με το Creators Update, την τελευταία αναβάθμιση του λειτουργικού της Microsoft.

Το πρόβλημα αφορά “υβριδικές” ορισμένες συσκευές που πουλήθηκαν το 2013 και 2014 και ενσωματώνουν επεξεργαστές από παλιότερες “οικογένειες” επεξεργαστών Intel Atom (Clover Trail). Αν και οι συγκεκριμένες CPU είχαν συμπεριληφθεί στους συμβατούς επεξεργαστές για την αναβάθμιση σε Windows 10 και υποστήριζαν προγενέστερες αναβαθμίσεις του λειτουργικού (όπως π.χ. το Anniversary Update), δεν είναι συμβατές με το Creators Update.

Έτσι, όποιος προσπαθήσει να το εγκαταστήσει σε ένα τέτοιο μοντέλο, θα δει ένα μήνυμα που αναφέρει “τα Windows 10 δεν υποστηρίζονται πλέον σε αυτό το PC”.

Παρόλο που η Microsoft δεν έχει κάνει καμία σχετική ανακοίνωση, η Acer έχει επιβεβαιώσει το πρόβλημα, το οποίο αποκάλυψε το ZDNet. Σύμφωνα με την Acer ασύμβατοι είναι οι επεξεργαστές Atom Z2760, Atom Z2520, Atom Z2560 και Atom Z2580.

Link.png Site: Τechradar

Δημοσ.

Έτσι αρχίζει το κύμα παλαίωσης - απαξίωσης συσκευών. Παίζουν καλά το παιχνίδι και οι έκπληκτοι κατασκευαστές. Θα αρχίσει και η ΜικροΜαλακή να βγάζει θεωρίες περι μη ασφαλούς χρήσης...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω ένα 386 dx40! Είναι συμβατό με dos creators update? Επίσης θα έχω cortana?

Ο μαστρο-deligkos λεει

Το πρόβλημα αφορά “υβριδικές” ορισμένες συσκευές που πουλήθηκαν το 2013 και 2014
  • Like 1
Δημοσ.

εχεις απόλυτο δίκιο....τα μηχανάκια 3-4ετίας πρέπει να τα πετάμε.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το να μην έχεις το τελευταίο update ισοδυναμεί με πέταμα. Άμα δουλεύει καλά τόσο καιρό που δεν υπήρχε το creators θα συνεχίζει να δουλεύει καλά και χωρίς αυτό. και εγώ που το έβαλα δεν κατάλαβα καμιά διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.

Αμα καταφερεις να τρεξεις updated 10 σε atom με ουτε ενα gb ram να μας χ@σεις :P

το μαλαcators "Update" γ@μαει και ενα σωρο αλλα  - οπως συμβατα προγραματα , τι τρεχει στο background  κτλ αλλα δε βλεπω να τους εχουν παρει με πισσα και πουπουλα :P

• Like 1
Δημοσ.

Το σχόλιο μου πήγαινε στον TZ_aristotelis που υπονοει οτι ενα μηχανακι 3-4ετιας δεν θα πρεπε να παιρνει updates.

Εγώ προσωπικά έχω ενα dell venue 11 pro με 8.1 και ειμαι υπερ ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Σε ένα αποσπώμενο τάμπλετ toshiba με τους επεξεργαστές αυτούς πάντως έγινε κανονικά και η τελευταία αναβάθμιση και μάλλον αφορά ορισμένους κατασκευαστές..

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα 386 dx40! Είναι συμβατό με dos creators update? Επίσης θα έχω cortana?

Το ποιο πιθανό είναι να έχεις Σουλτάνα...Η νέα βοηθός της εν λόγω εταιρίας που υπάρχει στα μηχανήματα 3-4χρόνων. Μικρομαλακότητες...

Δημοσ.

Αμα καταφερεις να τρεξεις updated 10 σε atom με ουτε ενα gb ram να μας χ@σεις :P

το μαλαcators "Update" γ@μαει και ενα σωρο αλλα  - οπως συμβατα προγραματα , τι τρεχει στο background  κτλ αλλα δε βλεπω να τους εχουν παρει με πισσα και πουπουλα :P

Εδώ και μια εβδομάδα έγινε το update και είναι σχεδόν αδύνατο να σερφάρεις...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δάχτυλο ΣΥΡΙΖΑ βλέπω για να πέσει και το νέο χαράτσι ....

Δημοσ.

Με clean install γινονται κανονικα εγκατασταση και παρεμενουν active.

Το θεμα δεν ειναι της MS,αλλα της intel που σταματαει την υποστηριξη τους οσο αφορα τους drivers.

Να αναφερουμε οτι οι Clover trail ,κυκλοφορισαν μολις 8 μηνες την περιοδο που τα windows tablets ειχαν μολις 2-3% σε πωλησεις.

Απο το Σεπτεμβη του 2013 και μετα τα νεα atom tablets ,υβρηδικα,TV BOX και netbooks ειχαν τους Bay trail(Z3xxx) μεχρι και τα μισα του 2015 και απο τοτε μεχρι σημερα εχουμε τους cherry trail,(Z8xxx) αν και συνεχιζουν να πωλουνται μηχανηματα και με bay trail.

Επισης καλο θα ηταν να αναφερουμε οτι οι Clover Trail(Z2XXX) ειναι 4Χ πιο αργοι απο τους αμεσως επομενους που ειναι οι Bay Trail(Z3XXX),με τα windows 10 κυριολεκτικα θα σέρνονται,ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα windows 8.1 που ηταν μακραν πιο ελαφρυ και σμουθατο λογισμικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...