BlueBlood7 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Στο MySQL Query Browser στην SQL Query Area δεν μπορώ να γράψω σε μια εντολή sql ελληνικά. Πως μπορώ να το διορθώσω αυτό? Δεν αναφέρομαι στους πίνακες της βάσης και στην ίδια την βάση. Εκεί είναι οκ.
White_Cat Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα !Θεωρώ ότι για να λυθεί μια και καλή αυτό το πρόβλημα πρέπει (ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που τρέχεις) να βρεις κατ' αρχήν το αρχείο ρυθμίσεων του MySQL Server. Είναι άμα θυμάμαι καλά το my.ini (Windows) ή my.cnf (Linux), για MacOS δεν ξέρω.Εκεί μέσα πρέπει να ορίσεις ότι συνολικά η κωδικοποίηση χαρακτήρων του MySQL Server πρέπει να είναι η Unicode. Απλά πρόσθεσε στο αρχείο ρυθμίσεων τις γραμμές :[mysqld]character-set-server=utf8collation-server=utf8_general_ciΑυτό είναι καλό να 'χει γίνει πριν δημιουργήσεις οποιαδήποτε βάση δεδομένων.Ο Άσπρος Γάτος 1
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Αυτό την λύση την είδα και εγώ αλλά δεν με αφήνει να κάνω τις αλλαγές στο my.ini. Τώρα μου ήρθε να δοκιμάσω με live cd.
nickT Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Τώρα δεν ξέρω αν κάνω καλά και ρωτάω εδώ ή πρέπει να ανοίξω άλλο topic...αλλά έχω το εξής πρόβλημα... Όταν γράφω μόνος μου την εντολή : SELECT * FROM `users` WHERE `name` LIKE 'nickT' μέσα στο "κώδικα" από τη σελίδα του phpmyadmin ή μέσα από τον κώδικα της εφαρμογής μου ,μου βγάζει error. Αλλά αν πάω μέσα στην αναζήτηση από το phpmyadmin και δημιουργεί μόνη της τον ίδιο ακριβώς κώδικα,τρέχει κανονικά! Χτενίζω από εχτές το ίντερνετ και δεν βρίσκω άκρη ! Φταίει κάποια κωδικοποίηση στους χαρακτήρες; Γιατί παρατηρώ πως τα ' ' , που γράφει από μόνο του το σύστημα φαίνονται πιο πλαγιαστά!
albNik Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Είναι backticks ` https://stackoverflow.com/questions/11321491/when-to-use-single-quotes-double-quotes-and-backticks-in-mysql
nickT Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Ναι τώρα είδα πως το όνομα της βάσης και των πινάκων το έχει με backticks `` ,και τις τιμές με ''. Αν γράψω αυτό για παράδειγμα μου το πιάνει για σωστό: SELECT * FROM `users` WHERE `username` LIKE 'nickT' Έτσι πρέπει να γίνεται ή εγώ κάνω κάτι λάθος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα