Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το συστημα της υπογραφης. Απορριπτω να φταιει το κουμπι του κουτιου. Επισης διαβαζω οτι οι μητρικες της Asus βγαζουν τετοια προβληματα, αλλα δεν ξερω αν ειναι προβλημα μητρικης ή τροφοδοτικου.

Για να λυσω το προβλημα κλεινω και ανοιγω ξανα το τροφοδοτικο. Μεχρι στιγμης στη χειροτερη μεχρι την 3η φορα ο υπολογιστης ξεκιναει..

Σημερα εκανα bios update, αλλα αν συνεχισει το προβλημα δε ξερω τι ακριβως να κανω.. Τον υπολογιστη τον εχω περιπου 3 χρονια και τους τελευταιους μηνες ξεκινησε αυτο το προβλημα..

Επισης δεν λειτουργει το κουμπι start της μητρικης. Δεν υποτιθεται οτι εαν το πατησω θα ξεκινησει ο υπολογιστης; Ισως εκανα λαθος συνδεσμολογια απο παλια;

https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_HERO/12.html

Επεξ/σία από Luxx
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και εγω το ειχα αυτο το πρόβλημα. εχω το πισι 2+ χρονια και δεν ειχα ποτε το προβλημα αυτο. ξαφνικα στο ακυρο ομως μου το εκανε. μετα , μια μερα , χωρις καποιον ιδαιτερο λογο ανοιξα το πισι να το καθαρισω , εβγαλα σιπιγιου , καρτα γραφικων κλπ , αλλαξα παστα στην σιπιγιου και απο τοτε δεν μ το εχει ξανα κανει. ειναι δυσκολο γενικα να καταλαβω τι φταιει/εφταιγε γιατι μου το κάνει πολυ σπανια. μια φορα το μηνα ή δυμηνο. καλο ειναι να τον ανοιξεις να το καθαρισεις , να αλλαξεις παστα, να βεβαιωθεις πως ολα ειναι κουμπωμενα καλα και δεν εχει στραβωσει και κανα pin στον επεξεργαστη .

Δημοσ.

Με τι συχνότητα κάνεις την διαδικασία που αναφέρεις; αν γίνεται πολύ συχνά συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις πρώτος ύποπτος είναι το τροφοδοτικό που μάλλον αρχίζει να τα παίζει (μην σου κάψει και τἰποτα). Αλλιώς κανε αυτά που προτείνει απο πάνω ο/η Aggeluska για να αποκλείσεις κάποιες περιπτώσεις.

Αν μπορείς δοκίμασε με ένα δανεικό τροφοδοτικό

Αν είχες κάνεις λάθος συνδεσμολογία δεν θα άνοιγε ποτε

Δημοσ.

Γινεται σχεδον καθε ημερα.. Το τροφοδοτικο απο την πρωτη ημερα κιολας ειχε και το φαινομενο white noise, δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο.. Κριμα και ειχα δωσει 150 ευρω τοτε..

Αυτο το διαστημα σκοπευω να τον ανοιξω και να τον καθαρισω ξανα, το κανω μια φορα το χρονο. Απλα αν ειχα κανει κατι λαθος δε θα ανοιγε καθολου που λες και εσυ. Και εγω πιστευω οτι φταιει το τροφοδοτικο.

Αφηνω μια υποψια και για την μητρικη, καθως πολλοι που εχουν ASUS μητρικες εχουν το ιδιο προβλημα..

Εδω ειναι καποιος που εχει το ιδιο προβλημα με εμενα και κανει ακριβως τις ιδιες ενεργειες. Σε καποιο σχολιο του λεει οτι τελικα βρηκε την λυση, αλλα δεν καταλαβαινω τι ακριβως γραφει..

so sorry about the delay of the reply. My "cmos reset" bridge was missing when I received this motherboard, I bought a new one later and it worked. U can also try to update your firmware, sometimes works too.

Δημοσ.

Γινεται σχεδον καθε ημερα.. Το τροφοδοτικο απο την πρωτη ημερα κιολας ειχε και το φαινομενο white noise, δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο.. Κριμα και ειχα δωσει 150 ευρω τοτε..

Αυτο το διαστημα σκοπευω να τον ανοιξω και να τον καθαρισω ξανα, το κανω μια φορα το χρονο. Απλα αν ειχα κανει κατι λαθος δε θα ανοιγε καθολου που λες και εσυ. Και εγω πιστευω οτι φταιει το τροφοδοτικο.

Αφηνω μια υποψια και για την μητρικη, καθως πολλοι που εχουν ASUS μητρικες εχουν το ιδιο προβλημα..

Εδω ειναι καποιος που εχει το ιδιο προβλημα με εμενα και κανει ακριβως τις ιδιες ενεργειες. Σε καποιο σχολιο του λεει οτι τελικα βρηκε την λυση, αλλα δεν καταλαβαινω τι ακριβως γραφει..

Εννοεί αυτό το jumperάκι που φαίνεται στη φωτογραφία:

clear-cmos.jpg

Όμως αν λείπει δέν επηρρεάζει σε κάτι την μητρική, το συμπέρασμα που καταλήγει είναι λάθος

• Like 1
Δημοσ.

Αν λείπει δεν σημαίνει ότι κάθε φορά οι ρυθμίσεις του bios θα γίνονται reset;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν λείπει δεν σημαίνει ότι κάθε φορά οι ρυθμίσεις του bios θα γίνονται reset;

Όχι. Το χρειάζεσαι μόνο αν θες να κάνεις reset. Coil whine εννοείς όταν λες white noise (ελπίζω). Ξανακοίτα καλώδια κουτιού, δοκίμασε αλλο PSU, ύστερα κοίτα μητρική. Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι coil whine ενοοω. Απο προχθες που εκανα το firmware update ειναι μια χαρα. Θα δειξει..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι coil whine ενοοω. Απο προχθες που εκανα το firmware update ειναι μια χαρα. Θα δειξει..

Καλή τύχη.
Δημοσ.

Για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενου του κουμπιού start γιατί έχει τύχει πολλές φορές, προσπάθησε ενώ είναι κλειστός να τον ανοίξεις προκαλώντας σε κύκλωμα τα 2 pins του start. Αν συνεχίσει να σου κάνει τα ίδια, δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό.. Μητρική θα κοιτάξουμε πολύ αργότερα...

Δημοσ.

Και εγω σαν πρωτο υποπτο εχω το τροφοδοτικο.

Εαν ειναι ακριβο μοντελο μπορει να εχει 5 χρονια εγγυηση,ισως και life.

Τι μοντελο ειναι?

Δοκιμασε αυτο που ειπαν,αν κατεχεις βγαλε το κουμπι του start απο τα πινακια της μητρικης,βραχυκυκλωσε τα ακουμπωντας και τα 2 μαζι με ενα κατσαβιδακι και τσεκαρε.

Δημοσ.

Ποιο είναι το κουμπί του start; αυτό πάνω στην μητρική λέτε ή πάνω στο κουτί; αυτό πάνω στην μητρική δεν λειτουργεί όταν το πατάω.

Δημοσ.

Ο μονος τροπος για να δοκιμασω αλλο τροφοδοτικο ειναι να αγορασω ενα καινουριο και δεν εχω την διαθεση. Αν καποια στιγμη δεν ανοιγει με τιποτα ο υπολογιστης, τοτε ναι, θα αγορασω.

Αν παντως μιλαμε για το κουμπι που φιανεται στην παρακατω φωτογραφια, δεν κανει τιποτα οταν το παταω, ( ουτε το κουμπι reset ). Δε θα επρεπε λογικα;

buttons.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...