Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 675
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Kogos σε μερικούς ιντελ κάτω από την χάλκινη επιφάνεια που λες βάζει πάστα η εταιρεία η ο χρήστης; έκτος από την γνωστή πάστα που βάζουμε από πάνω.

Αν είναι έτσι όλη η τεχνολογία βλέπω στους ryzen έπεσε πάλι... Όσο περνάει ο καιρός τοσο περισσότερο αλλάζω γνώμη για την AMD.

Δημοσ.

κάτω από την χάλκινη επιφάνεια που λες βάζει πάστα η εταιρεία η ο χρήστης;

Πάντως ακούγεται καλύτερα το Soldered γιατί με την απλή λογική αν ξεραθεί η μέσα πάστα πως την αλλάζεις;

Δημοσ.

Η εταιρεία. Με πάστα έχει χειρότερες θερμοκρασίες. Εκτός κι αν τα thermal cycles είναι από-55 σε 125 βαθμούς, σενάριο καθόλου ρεαλιστικό για cpu. Αν ξεραθεί μέσα η πάστα δεν μπορείς να την αλλάξεις, εκτός αν είσαι super advance user, δεν θες εγγύηση και έχεις τα κατάλληλα υλικά.

Σκέψου και το εξής, η intel έχει κατηγορηθεί πολλάκις για την χρήση πάστας, και έχει ερωτηθεί γιατί προχωρά σε μια τέτοια κίνηση χωρίς να δώσει ποτέ καμία απάντηση. Αν υπήρχε κάποιος λόγος πλην του κόστους κατασκευής θα είχε δώσει μια επίσημη επιστημονική απάντηση προς αποφυγή δυσφήμησης. Αντιθέτως, δεν έχω δει ποτέ cpu να λυγίζει ή να μειώνει την απόδοση του λόγο soldering όπως αναφέρει το άρθρο. Δεν λέω πως δεν μπορεί να γίνει σε πολλά thermal cycles των -55 εως 125 βαθμών, αλλά αυτό είναι θεωρητικό και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε cpu. Με λίγα λόγια, αν η cpu πρόκειται να αρχίσει να μειώνει την απόδοση σε 20 χρόνια χρήσης επειδή είναι soldered αλλά μέχρι τότε να λειτουργεί με χαμηλότερες θερμοκρασίες, το προτιμώ από το να έχει πάστα και να μην μπορώ να τον χρησιμοποιήσω 100% χωρίς delib, ακόμα κι αν κρατήσει 40 χρόνια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ λέω να βάλεις την x399 msi νομίζω πως είναι καλύτερη σαν μάρκα γιατί με μια απλή αναζήτηση διάβασα ότι η asrock είναι μητρικές δεύτερης διαλογής της Asus. Και πολύ έχουν αναφέρει ότι τους έχουν καεί μητρικές της asrock. Δεν ξέρω αν είναι 100% αλήθεια... Αν κάνω λάθος παρακαλω διορθώστε με.

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

Θα ήταν καλύτερα ιδεατό να ψάξεις να διαβάσεις περισσότερο πριν να δώσεις μια συμβουλή φίλε. Ειδικά στα vrm, η MSI το έχει χάσει το παιχνίδι από εποχής ΑΜ2+. Μην θυμίσω throttling ακόμη και σε στοκ συχνότητες στο ΑΜ3+.

Η Taichi είναι τέρας σε αυτά που δίνει για την τιμή που τα δίνει.

Η Asrock έχει ανεξαρτικοποιηθει από την Asus εδώ και μια δεκαετία.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...