Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, narta είπε

Ναι 4x8 η 4x16

Οι μνήμες παίζουν στην καλύτερη 3200 με b die έως 4 dimm.

Eισαι σιγουρος γιαυτο γτ στο QLV αλλα βλεπω και γενικα εχω δει αρκετους που παιζουν πανω απο 3200mhz με 4dimms

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Απαντ. 675
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Eισαι σιγουρος γιαυτο γτ στο QLV αλλα βλεπω και γενικα εχω δει αρκετους που παιζουν πανω απο 3200mhz με 4dimms

Μιλαω για καρφωτο XMP και οχι manual. Manual και 3600 τις φτανεις αν εχεις καλα τσιπακια. Αλλα γενικα απο 2933 και πανω δεν αξιζει καν ο κοπος και η ωρα για να τα φτασεις εκει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, narta είπε

Μιλαω για καρφωτο XMP και οχι manual. Manual και 3600 τις φτανεις αν εχεις καλα τσιπακια. Αλλα γενικα απο 2933 και πανω δεν αξιζει καν ο κοπος και η ωρα για να τα φτασεις εκει.

Καλα εννοειται οτι δεν αξιζει ,απλα βλεπω οτι πολλα qlv εχουν supported 3600mhz kits  με 3600mhz speed δλδ οτι παιζει με απλο docp - xmp

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Καλα εννοειται οτι δεν αξιζει ,απλα βλεπω οτι πολλα qlv εχουν supported 3600mhz kits  με 3600mhz speed δλδ οτι παιζει με απλο docp - xmp

Αν ηταν ολα top imc ισως 😁

Τα QLV εχουν βγει με βαση binned τσιπακια. Αμα πετυχεις ενα τετοιο ναι. Αλλα κατα 90% οχι

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, adtakhs είπε

Το οποίο δείχνει την παταγώδη αποτυχία του scheduler της M$, να χρειάζεται εφαρμογή να διορθώνει τις λάθος αποφάσεις του kernel. Έλεος δηλαδή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, holy grail είπε

καμια τυχη απεναντι στις νεες προτασεις της ιντελ. ποιος θα δωσει 1450$ οταν απεναντι του θα ειναι ο 9940χ/9960χ.

Περνα λιγο το πρωτο 9 στον αριθμο μοντελου με ασετον να δεις κατι... θα ανακαλυψεις οτι στο IHS θα δειχνει καπως ετσι ;) 
ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± i9-7940X

Eπισης με 10 πυρηνες κατω και θερμοκρασιες κλιβανου βιομηχανιας δεν νομιζω να πιασει πολυ μεριδιο αγορας στους enthusiasts, αλλα σιγουρα θα γινει αναρπαστος στην Χαλυβουργια!

Υ.Γ Και μπες απο το Pirmen65 γιατι μας εχει λειψει το account!

#οfftopic_off

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, holy grail είπε

καμια τυχη απεναντι στις νεες προτασεις της ιντελ. ποιος θα δωσει 1450$ οταν απεναντι του θα ειναι ο 9940χ/9960χ.

αν δεν δωσει τωρα καποιος τα λεφτα του στην amd που σου προσφερει ανταγωνιστικο ipc/ διπλασιο cores/thread τοτε δεν θα το δωσει ποτε 

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

αν δεν δωσει τωρα καποιος τα λεφτα του στην amd που σου προσφερει ανταγωνιστικο ipc/ διπλασιο cores/thread τοτε δεν θα το δωσει ποτε 

ανταγωνιστικο ipc δεν εχει η amd ακομα, μη σε δουλευουν διαφοροι. ειναι πολυ πισω σε αποδοση ανα πυρηνα για να θεωρειται ανταγωνιστικο. σιγουρα βεβαια εχει κανει τεραστιο αλμα απο τον μπουλντοζα και ειναι πολυ καλος επεξεργαστης.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, holy grail είπε

ανταγωνιστικο ipc δεν εχει η amd ακομα, μη σε δουλευουν διαφοροι. ειναι πολυ πισω σε αποδοση ανα πυρηνα για να θεωρειται ανταγωνιστικο. σιγουρα βεβαια εχει κανει τεραστιο αλμα απο τον μπουλντοζα και ειναι πολυ καλος επεξεργαστης.

Η φαση που η AMD ειναι αποδεδειγμενα 5% πισω στο IPC. Μαζι με το γεγονος οτι σε HEDT το να μου μιλας για IPC ειναι τερμα ακυρο, κανουν το σχολιο σου να μην εχει λογο υπαρξης.
Πυρηνες θελουμε και καλο multithreaded scaling. Η AMD πιανει και τα 2. 

Αν θες καλο single core, τοτε δουλευεις αλλες εφαρμογες, αρα πας σε αλλο ειδος επεξεργαστων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Η φαση που η AMD ειναι αποδεδειγμενα 5% πισω στο IPC. Μαζι με το γεγονος οτι σε HEDT το να μου μιλας για IPC ειναι τερμα ακυρο, κανουν το σχολιο σου να μην εχει λογο υπαρξης.
Πυρηνες θελουμε και καλο multithreaded scaling. Η AMD πιανει και τα 2. 

Αν θες καλο single core, τοτε δουλευεις αλλες εφαρμογες, αρα πας σε αλλο ειδος επεξεργαστων.

καταρχην δε το ανεφερα εγω πρωτος. δευτερον, ουτε ανταγωνιστικο ipc εχει ουτε καλυτερο multithreaded, οποτε μονο για κυνηγι μαγισσων μπορουμε να λεμε. απορω που βλεπεις αυτο το 5% εσυ.

Επεξ/σία από holy grail
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, holy grail είπε

καταρχην δε το ανεφερα εγω πρωτος. δευτερον, ουτε ανταγωνιστικο ipc εχει ουτε καλυτερο multithreaded, οποτε μονο για κυνηγι μαγισσων μπορουμε να λεμε. απορω που βλεπεις αυτο το 5% εσυ.

Περι IPC Difference.... κατα μεσο ορο αν τα βαλεις ολα κατω ειναι 5-6% κατω σε IPC η AMD 

Για τσεκαρε λιγο τι παιζει με το SMT vs HT http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/74880-amd-ryzen-7-1700x-review-testing-smt-3.html
Το SMT scaleαρει εως και 60% πραγμα το οποιο το HT δεν το βλεπει ουτε στον υπνο του (μεχρι 30%). Αρα το να μου λες οτι οι Intel εχουν καλυτερο multithreaded ειναι εντελως αβασιμο. Ελαφρως καλυτερο IPC και ψηλοτερα κλοκια εχουνε. Οχι καλυτερο scaling.

Και τελευταια φορα που κοιταξα να με συγχωρεις, αλλα ο 7/9940Χ ειχε 14 πυρηνες, ενω ο 2970WX 24. Αν νομιζεις οτι με 5% διαφορα στο IPC (που μεταξυ μας, δεν υπαρχει η μειωνεται αρκετα στους HEDT της Intel επειδη τους κοβει το mesh) και 400-500MHz μπορεις να αντιμετωπισεις +15% καλυτερο scaling (κατα μεσο ορο) και 10 πυρηνες παραπανω σε multithreaded σεναριο τι να σου πω. 

Μετα μου λες οτι ΕΓΩ κυνηγαω μαγισσες...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, holy grail said:

Στα ίδια ghz (ipc) δεν είναι πολύ πίσω. Αν είναι πίσω, είναι αμελητέο πλέον. Απλα τα ghz είναι πίσω, οι amd τερματιζουν στα 4,2, οι ιντελ στα 5,2...

Επεξ/σία από GeorgeMan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...