Προς το περιεχόμενο

AMD Ryzen Threadriper - X399

petranthe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 675
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ξερω ξερω στο Insomnia σπάνια κοιτάζουμε για servers,

Αλλά αυτό αξίζει να το δείτε όσοι ασχολείστε :

https://www.servethehome.com/amd-epyc-7351p-single-socket-cpu-linux-benchmarks-and-review/

Εκπληκτικές αποδόσεις σε 1S

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξερω ξερω στο Insomnia σπάνια κοιτάζουμε για servers,

Αλλά αυτό αξίζει να το δείτε όσοι ασχολείστε :

https://www.servethehome.com/amd-epyc-7351p-single-socket-cpu-linux-benchmarks-and-review/

Εκπληκτικές αποδόσεις σε 1S

Εξαιρετικά ενδιαφέρον! 

Επεξ/σία από GeorgeMan

super... δεν ήλπιζα ότι θα δούμε ποτέ tb σε amd αλλά αν δεν κάνω λάθος η intel έκανε ψιλo-open το tb φέτος οπότε γιατί όχι;

άρα όπου η amd παρουσιάζει latency σε ζωντανή επεξεργασία λόγω χαμηλότερης συχνότητας, θα μπορεί να πλησιάσει με συσκευές tb που έχουν πολύ χαμηλότερο latency (δεδομένης της διαφοράς κόστους υπέρ της amd)

αν και σε πολλές μητρικές που υπάρχει ήδη υποστήριξη (intel μεριά) η αλήθεια είναι πως είχε πολλά προβλήματα

ελπίζω να το δούμε και στη mainstream πλατφόρμα με τις νέες pci-e (αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το πόσο μεγαλύτερο bandwidth θα πάρουμε ή αν απλώς θα έχουμε λιγότερα lanes για περίπου τα ίδια πράγματα, πρέπει να δούμε τι δυνατότητες θα έχουν κι οι επεξεργαστές πρώτα)

από ότι λέει η amd έγινε και πλήρης επανασχεδιασμός του hardware acceleration οπότε με αυτά τα δύο δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα στην intel, θα γίνει τεράστια στροφή των μικρομεσσαίων επαγγελματιών προς amd

Με Thunderbolt θα υπάρχει πάντα μεγαλύτερο latency, καθώς μεσολαβεί multiplexing (και demultiplexing αν υπάρχει active device). Τα οποία προβλήματα οφείλονταν στο ότι οι device drivers δεν περίμεναν τα επιπλέον wait stages.

Με Thunderbolt θα υπάρχει πάντα μεγαλύτερο latency, καθώς μεσολαβεί multiplexing (και demultiplexing αν υπάρχει active device). Τα οποία προβλήματα οφείλονταν στο ότι οι device drivers δεν περίμεναν τα επιπλέον wait stages.

καταλαβαίνουμε για τι πράγμα μιλάμε βρε συ ή απλά κάνουμε googling και κολλάμε άσχετα, αόριστα πράγματα; :-)

θα υπάρχει μεγαλύτερο latency από ποιό βρε; από το να μην έχεις καθόλου εξωτερική συσκευή; από την επεξεργασία από το δίσκο; από μια θύρα pci-e; από το να μην κάνεις καμμία εργασία; εχμμ, ναι, προφανώς... :-)  και πού κολλάει αυτό;

ασχολείσαι με αυτό που ανέφερα και είδες αντίστροφα νούμερα στις δύο εναλλακτικές ή συγκρίνεις thunderbolt αόριστα με μη thunderbolt/κάτι από τα παραπάνω; αλλιώς πες πού και πώς, τι προγράμματα, από τι συσκευή, με τι ρυθμίσεις και τι νούμερα έχεις δει

φιλικά στο λέω, με ενδιαφέρει... αλλά μην κολλάμε ότι βρούμε στο internet χωρίς να έχουμε καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε

ότι θες εδώ είμαστε :-)

Απο pcie προφανώς. Κοίτα στο site της Avid. Φιλικά πάντα.

Και αν το reading comprehension είναι σε αυτό το επίπεδο λιγότερη ειρωνεία.

ρε #mtsalla11, αφού κι εγώ στο επιβεβαίωσα αυτό που λες, τι να κοιτάξω; για πασίγνωστα πράγματα θα κοιτάξω στο site της avid;

θες να βρω post μου 5 χρόνια πίσω που να το αναφέρω; εκεί διαφώνησα ή στο πού κολλάει και μου το κοπανάς;

αφού βλέπεις πως σχολιάζω το tb σχετικά με τις διαφορές latency μεταξύ intel και amd και μου λες για pci-e

δεν έχει pci-e η amd; εκεί είναι η διαφορά; ή στο ότι για εξωτερικές συσκευές ο ένας δίνει thunderbolt και ο άλλος usb;

παρεξηγιέσαι που ρωτάω αν ξέρουμε τι λέμε ή αν κάνουμε παράθεση από το wikipedia αλλά τι θες να κάνω όταν συζητάς για τις διαφορές μεταξύ tb και pci-e ή και μεταξύ pci-e intel και pci-e amd; έχει κανείς πρόβλημα σε αυτά τα τρία για να ψάχνουμε τις διαφορές; αφού το latency βρίσκεται σε επίπεδα κάτω του αντιληπτού

Thunderbolt προς το παρόν σε Intel/Amd θα έχεις απο τον ίδιο controller, η επίδοση της κάθε πλατφόρμας σε AV εφαρμογές παραμένει αμετάβλητη.

ρε #mtsalla11, αφού κι εγώ στο επιβεβαίωσα αυτό που λες, τι να κοιτάξω; για πασίγνωστα πράγματα θα κοιτάξω στο site της avid;

θες να βρω post μου 5 χρόνια πίσω που να το αναφέρω; εκεί διαφώνησα ή στο πού κολλάει και μου το κοπανάς;

αφού βλέπεις πως σχολιάζω το tb σχετικά με τις διαφορές latency μεταξύ intel και amd και μου λες για pci-e

δεν έχει pci-e η amd; εκεί είναι η διαφορά; ή στο ότι για εξωτερικές συσκευές ο ένας δίνει thunderbolt και ο άλλος usb;

παρεξηγιέσαι που ρωτάω αν ξέρουμε τι λέμε ή αν κάνουμε παράθεση από το wikipedia αλλά τι θες να κάνω όταν συζητάς για τις διαφορές μεταξύ tb και pci-e ή και μεταξύ pci-e intel και pci-e amd; έχει κανείς πρόβλημα σε αυτά τα τρία για να ψάχνουμε τις διαφορές; αφού το latency βρίσκεται σε επίπεδα κάτω του αντιληπτού

Αν καταλαβα καλά, το παραπάνω latency που θα έχουν οι amd επειδή δεν θα είναι "καρφωμένο low level" στον επεξεργαστή, αλλά θα περνάει από pci express controller κτλ.

Επιφυλάσσομαι ότι μπορεί να λέω μαλακιες, αλλά αυτό έχω ακούσει (χωρίς να ψάξω ιδιαίτερα).

Αν καταλαβα καλά, το παραπάνω latency που θα έχουν οι amd επειδή δεν θα είναι "καρφωμένο low level" στον επεξεργαστή, αλλά θα περνάει από pci express controller κτλ.

Επιφυλάσσομαι ότι μπορεί να λέω μαλακιες, αλλά αυτό έχω ακούσει (χωρίς να ψάξω ιδιαίτερα).

Γιατί να γίνεται αυτό στην TR4 ?  Δεν χρειάζεται PLX/PEX για διπλασιασμό των lanes για να φορεθεί ο TB3 controller ...

Στο AM4 θα χρειαζόταν, αν πήγαιναν να πάρουν από τις 16 PCI-E V3.0 LANES της κάρτας γραφικών άρα θα πρόσθετε latency, ενώ δεν θα ήταν το ίδιο γρήγορος αν τον κάρφωναν στο promontory.

EDIT:

Τώρα που το βλέπω, το TB3 το έχει πάνω στο promontory η intel .... μέσω DMI 3.0. Εκεί θα πρέπει να έχει ακόμα μεγαλύτερο latency από το να το καρφώσεις πάνω στο CPU ....

Thunderbolt_Block_Diagram_575px.jpg

Ο Alpine Ridge είναι πρακτικά όσο low level γίνεται (multiplexed Pcie/display port), το ίδιο ακριβώς θα είναι σε Amd. Ο controller θα μπει αργότερα μέσα στον επεξεργαστή, χωρίς να αλλάξει η βασική τοπολογία.

Το επιπλέον latency προέρχεται από τον TB controller, θα υπάρχει ούτως ή άλλως.

Ο Alpine Ridge είναι πρακτικά όσο low level γίνεται (multiplexed Pcie/display port), το ίδιο ακριβώς θα είναι σε Amd. Ο controller θα μπει αργότερα μέσα στον επεξεργαστή, χωρίς να αλλάξει η βασική τοπολογία.

Το επιπλέον latency προέρχεται από τον TB controller, θα υπάρχει ούτως ή άλλως.

Ακριβώς. Δεν έχει μπει το TB3 μέσα στο CPU ούτε στην Intel πλατφόρμα.

Δική μου άποψη είναι πως αυτή την στιγμή στην TR4 πλατφόρμα των ripper, παίζει να είναι και πιο γρήγορο και με χαμηλότερο latency !!!! βλέποντας την τοπολογία της πλατφόρμας, λόγω άμεσης διασύνδεσης με τα lanes του CPU, αντί να παίρνει από το promontory chip και να περνάει από DMI 3.0 ...

AMD_X390_Chipset.png

Στην Intel πλατφόρμα είναι σαν να συνδέεται παλαιό καλό Southbridge και να περνά από dmi 3.0 για να συνδεθεί με το CPU/North .

Thunderbolt_Block_Diagram_575px.jpg

Βεβαια και εδώ σε 2011 V3.0 SOCKET η συνδεσμολογία/ τοπολογία παίζει να μην είναι η παραπάνω που δείχνει η intel, αλλά κατευθείαν στα CPU/NORTH LANES όπως στα Ripper(TR4). Σε αυτή την περίπτωση θα είναι στα ίδια οι δυο πλατφόρμες.

Ακριβώς. Δεν έχει μπει το TB3 μέσα στο CPU ούτε στην Intel πλατφόρμα.

Δική μου άποψη είναι πως αυτή την στιγμή στην TR4 πλατφόρμα των ripper, παίζει να είναι και πιο γρήγορο !!!! λόγω άμεσης διασύνδεσης με τα lanes του CPU, αντί να παίρνει από το promontory chip και να περνάει από DMI 3.0 ...

Κατι σαν τις κάρτες γραφικών, που παλιά έμπαιναν πάνω στο nothbridge και τώρα παίρνουν κατευθείαν από το CPU .

Η HDSP AES-32 που είχα είχε το ίδιο latency και session load σε όλα τα slots που είχα δοκιμάσει. Γνωστός μου είχε Dante PCIe-R που είχε θέμα αν δεν ήταν σε slot με Cpu Pcie lanes.

Η HDSP AES-32 που είχα είχε το ίδιο latency και session load σε όλα τα slots που είχα δοκιμάσει. Γνωστός μου είχε Dante PCIe-R που είχε θέμα αν δεν ήταν σε slot με Cpu Pcie lanes.

Σε τι πλατφόρμα την χρησιμοποιούσες ?

Σε πλατφόρμα 1551 ή 2011v3.0 ?

Αν ήταν η 2η, παίζει όλα τα pci-e που είχες επάνω να έρχονταν από το CPU  και μόνο κανένα PCI-E X1 να ήταν από το X99.

Αν ήταν η πρώτη, θα έπρεπε είτε να παίξεις πάνω στο promontory Z170/Z270 ή να παίξεις πάνω στα 16lanes του CPU έστω με διπλασιασμό με PLX PEX. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το καλύτερο.

Ισως αν η 1151 μητρική δεν είχε PLX/PEX chip για ψευδοδιπλασιασμό των lanes , το TB3 να έπαιζε καλύτερα στα PCI-E από το cpu, αλλά θα έπαιζε η GPU χειρότερα με μειωμένα lanes. :-)

Σε τι πλατφόρμα την χρησιμοποιούσες ?

Σε πλατφόρμα 1551 ή 2011v3.0 ?

Αν ήταν η 2η, παίζει όλα τα pci-e που είχες επάνω να έρχονταν από το CPU και μόνο κανένα PCI-E X1 να ήταν από το X99.

Εγώ C232, αυτός σε HP Z820 νομίζω, δεν θυμάμαι τι chipset έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...