Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγά σιγά ελεο δουλειάς και οικογενειακων υποχρεώσεων, μαζεύονται τα μαρούλια για τον 1920Χ και την Asrock X399 Taichi.

Μνήμες έχουμε ήδη τις Corsair Vengeance LPX DDR4 16 GB 3000 CMK16GX4M2B3000C15 και τα υπόλοιπα από το υπάρχον σύστημα.

Δίνω και την R9 290 Tri-X OC μου για να μεταβώ σε Vega 56 όταν επιτέλους επανέλθουν οι τιμές στα νορμάλ επίπεδα.

Πιστεύω πως για τα επόμενα 5-7 χρόνια θα κρατήσει για video editing /rendering, gaming κλπ.

• Like 2
  • Απαντ. 675
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως και δεν πας σε 1950? Η χρηματική διαφορά είναι μικρή, και αν το πάρεις για "δουλειά" (render κτλ) αξίζει με χίλια η διαφορά στην απόδοση.

Απλά εγώ αυτό θα έκανα.

• Like 2
Δημοσ.

Οταν με το καλο φτιαξεις το συστημα φιλε κανε αν θελεις και ενα review για τις επιδοσεις στους τομεις που ανεφερες για να εχουμε και εμεις μια ιδεα, επειδη προσωπικα σε ενα τετραμηνο παω και εγω για νεο συστημα ( εκτος gpu που εχω ηδη 1080ti) και ενδιαφερομαι πολυ για συστημα οριζοντα 5ετιας.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τί είδους "rendering" και "δουλειάς" κάνουν αυτοί που ισχυρίζονται οτι χρειάζονται 12 και 16 πυρήνες. Δεν νομίζω οτι είναι software developers, ούτε επαγγελματίες γραφίστες με studio. Δεν είναι ντροπή να πείτε οτι θέλετε απλά να έχετε το πιο καινούργιο, γρήγορο και μαμάτο σύστημα (δικαίωμα σας είναι αφού το πληρώνετε), ούτε χρειάζεται να λἐτε ιστορίες για "rendering" ενώ απλά παίζετε παιχνίδια.   

Δημοσ.

Εγώ συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τί είδους "rendering" και "δουλειάς" κάνουν αυτοί που ισχυρίζονται οτι χρειάζονται 12 και 16 πυρήνες. Δεν νομίζω οτι είναι software developers, ούτε επαγγελματίες γραφίστες με studio. Δεν είναι ντροπή να πείτε οτι θέλετε απλά να έχετε το πιο καινούργιο, γρήγορο και μαμάτο σύστημα (δικαίωμα σας είναι αφού το πληρώνετε), ούτε χρειάζεται να λἐτε ιστορίες για "rendering" ενώ απλά παίζετε παιχνίδια.   

Εχεις μπει σε ενα θεμα για τους threadripper και ρωτας μονο γτ τους χρειαζονται. Δεν νομιζω οτι σου οφείλει καποιος καποια απάντηση. Αν δεν σε ενδιαφερει το νημα μην κανεις τον κοπο να το διαβαζεις :)

Δικαιωμα σου να εχεις αποψη ,αλλα μην το κουραζεις.

• Like 1
Δημοσ.
Δεν είναι ντροπή να πείτε οτι θέλετε απλά να έχετε το πιο καινούργιο, γρήγορο και μαμάτο σύστημα (δικαίωμα σας είναι αφού το πληρώνετε), ούτε χρειάζεται να λἐτε ιστορίες για "rendering" ενώ απλά παίζετε παιχνίδια.

Βέβαια, γιατί τα παιχνίδια αποδίδουν καλύτερα κιόλας σε HEDT οπότε κάνεις απόσβεση πιο γρήγορα

Δημοσ.

Σου απαντησα ηδη posts πιο πισω, κανουν την ιδια δουλεια που τον αφηνεις εσυ να την κανει το βραδυ γιατι δεν μπορεις την ωρα που καθεσαι στο PC γιατι σου λειπουν οι πυρηνες. Τι ακριβως δεν καταλαβες? Ποσο πιο απλα να το περιγραψω το απλοικο αυτο concept?

• Like 2
Δημοσ.

Την περίπτωση του να κάνω rendering στο background την ίδια στιγμή που έτσι relaxαρο με τον Chrome με τα 12 tabs ανοιγμένα που έχω πάντα η παιζωντας κάνα παιχνίδι δεν περνάει από το μυαλό σου ε?

Την λογική αυτή την είχα με τον 8350 σε μικρότερο βαθμό βέβαια αλλά πλέον δεν θα με ενδιαφέρει με τους 12-16 πυρήνες που θα έχω στην διάθεση μου.

• Like 2
Δημοσ.

(Την περίπτωση του να κάνω rendering στο background την ίδια στιγμή που έτσι relaxαρο με τον Chrome με τα 12 tabs ανοιγμένα που έχω πάντα η παιζωντας κάνα παιχνίδι δεν περνάει από το μυαλό σου ε?

Την λογική αυτή την είχα με τον 8350 σε μικρότερο βαθμό βέβαια αλλά πλέον δεν θα με ενδιαφέρει με τους 12-16 πυρήνες που θα έχω στην διάθεση μου.)

(Σου απαντησα ηδη posts πιο πισω, κανουν την ιδια δουλεια που τον αφηνεις εσυ να την κανει το βραδυ γιατι δεν μπορεις την ωρα που καθεσαι στο PC γιατι σου λειπουν οι πυρηνες. Τι ακριβως δεν καταλαβες? Ποσο πιο απλα να το περιγραψω το απλοικο αυτο concept?)

Με έναν 1700x ή 1800x δεν γίνονται αυτά; δεν είναι κριτική απλά ρώταω πληροφοριακά για μένα.

Δημοσ.

(Την περίπτωση του να κάνω rendering στο background την ίδια στιγμή που έτσι relaxαρο με τον Chrome με τα 12 tabs ανοιγμένα που έχω πάντα η παιζωντας κάνα παιχνίδι δεν περνάει από το μυαλό σου ε?

Την λογική αυτή την είχα με τον 8350 σε μικρότερο βαθμό βέβαια αλλά πλέον δεν θα με ενδιαφέρει με τους 12-16 πυρήνες που θα έχω στην διάθεση μου.)

(Σου απαντησα ηδη posts πιο πισω, κανουν την ιδια δουλεια που τον αφηνεις εσυ να την κανει το βραδυ γιατι δεν μπορεις την ωρα που καθεσαι στο PC γιατι σου λειπουν οι πυρηνες. Τι ακριβως δεν καταλαβες? Ποσο πιο απλα να το περιγραψω το απλοικο αυτο concept?)

Με έναν 1700x ή 1800x δεν γίνονται αυτά; δεν είναι κριτική απλά ρώταω πληροφοριακά για μένα.

Καλησπέρα φίλε , γίνεται και με τους Ryzen αλλά με τους Threadripper γίνεται πολύ ποιο γρήγορα ενώ παράλληλα μπορείς να εχεις τις διπλάσιες εφαρμογές ανοιχτές
Δημοσ.

1) Συγκεκριμένα να γράφω ένα DVD, να μετατρέπω ένα βίντεο, να έχω ανοιχτές σελίδες στο Mozilla περίπου 8,κανα word ανοιχτό συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό, και στην χειρότερη κάνα championship manager ταυτόχρονα.... Συν ότι καμία φορά - συχνά δηλαδή τα Windows φορτώνουμε και αναβάθμισης χωρίς να σε ρωτήσουν. Όλα αυτά ταυτόχρονα.. Μπορεί ένας 1700x ή 1800x;

Συγνώμη που ρωτάω ξανά απλά το έκανα ποιο συγκεκριμένο.

2)και κάτι ακόμα... Η διαφορά του 1800x με τον 1700x είναι 0,2ghz συχνότητα.

Αξιζει για αυτή την μικρή διαφορά να τον πάρει κάποιος; θα έχει τεράστια διαφορά στις επιδόσεις; ρωτάω γιατί έχουν 100 ευρώ διαφορά. Εκτός αν έχουν και άλλες διαφορές που δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

Όχι φίλε μου τόσο βαριές δουλειές δεν γίνονται ούτε σε i7.

Σκέψου ότι πλέον υπάρχουν παιχνίδια που γονατίζουν τον 7700K που έχει και γαμω τα ipc αλλά στερείται πυρήνες.

Βάλε youtube για μουσικουλα παράλληλα για χαλάρωση όσο παίζεις και σε 2ο screen ένα facebook ανοιχτό και ολα αυτά όσο κανείς redering.

Και αν θέλεις να είναι και future proof πρέπει να παρατηρήσεις ότι οι εφαρμογές πλέον αρχίζουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερους πυρήνες.

Δημοσ.

Και με εναν g4560 γινονται. Το θεμα ειναι ποσο γρηγορα γινονται, ποσα μπορεις να κανεις ταυτοχρονα και τι impact στην αποδοση εχει το καθενα. Ενα χοντρικο και απλοικο παραδειγμα ειναι οτι θα μπορουσες να βαλεις 16 threads του ripper να κανουν render, τα αλλα 16 να παιξουν το game και να εχεις την ιδια αποδοση που θα ειχε ενας 1700 αν εκανε μονο rendering η μονο gaming.

• Like 2
Δημοσ.

Ssd 93 αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια όλα τα άλλα γίνονται; γιατί παιχνίδια δε παίζω μόνο κάνα manager όπως είπα στην καλύτερη.

Strawman κατάλαβα σε γενικές γραμμές... Απλά threadreeper = είναι πολλά τα λεφτά ΆΡΗ που έλεγαν και στην ταινία.για αυτό λέω 1700x ή 1800x.

Εκτός αν ο 1900x που λένε ότι θα βγει δεν είναι πολύ ακριβώς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...