pdiomidis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Με'γειά και να το χαρείς! Να σαι καλα φιλε μου, γιατι την τελευταια φορα που ειχα ενα mbp το 2011 δεν ασχοληθηκα καθολου και το εδωσα. Τωρα θα το λιωσω. 1
pdiomidis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Με την μπαταρια τι παιζει; Οταν το εχεις στο ρευμα σταματαει να φορτιζει οταν η μπαταρια ειναι 100%; Ουσιαστικα αν ειναι ετσι, δεν γραφει και κυκλους φορτισης. Επισης δεν θελει καποιο ιδιαιτερο τροπο για την πρωτη φορτιση; 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Οχι κανένα ιδιαίτερο τρόπο! Ευχαριστήσου το και μην αγχώνεσαι με του κύκλους! 1
pdiomidis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 To apple care αξιζει πιστευετε; Σου δινει +2 χρονια εγγυηση για τυχον αστοχιες υλικου;
greg4 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Εξαρτάτε, εγώ δεν το έβαλα. Από που το πήρες βασικά; Να θυμάσαι πάντως ότι εντός ΕΕ αγορές έχεις 2 χρόνια. Μου είχε κολλήσει από το mb air που δεν αλλάζει ο σκληρός, ότι δεν αλλάζει και στο pro... Οι σκληρός που παίρνει είναι ο m2? http://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/660011/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-480GB.html?keyphrase=ssd+m2 Μετά την αλλαγή, είναι δύσκολο να ξαναπεραστεί το λειτουργικό με έναν time machine? Επίσης η εγγύηση χάνεται αν αλλάξεις σκληρό;
antonis1111 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Με την μπαταρια τι παιζει; Οταν το εχεις στο ρευμα σταματαει να φορτιζει οταν η μπαταρια ειναι 100%; Ουσιαστικα αν ειναι ετσι, δεν γραφει και κυκλους φορτισης. Επισης δεν θελει καποιο ιδιαιτερο τροπο για την πρωτη φορτιση;πο Μπορείς να το αφήνεις άφοβα plugged in συνεχώς. Εγώ το μόνο που κάνω είναι κάθε 10 μέρες, αν δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου την μπαταρία, να το κάνω discharge μέχρι 50%, γιατί τα ηλεκτρόνια στην μπαταρία καλό είναι να κινούνται περιοδικά. Για την πρώτη φόρτιση, θα μπορούσες να το αφήσεις να αποφορτιστεί μέχρι 10-15% και μετά να το φορτίσεις, γιατί η μπαταρία από την μέρα κατασκευής μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου. Αλλά και πάλι μιλάω για το τι έκανα εγώ και δεν ξέρω αν αυτό είναι απαραίτητο. To apple care αξιζει πιστευετε; Σου δινει +2 χρονια εγγυηση για τυχον αστοχιες υλικου; Στην ΕΕ προσφέρει ουσιαστικά 1 επιπλέον χρόνο εγγύηση (διότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν υποχρεωτικώς 2 χρόνια εγγύηση). Βέβαια, χωρίς το AppleCare, ο 2ος χρόνος εγγύησης ισχύει μόνο στην χώρα αγοράς (οπότε αν είσαι σε άλλη χώρα, θα πρέπει να έρθεις Ελλάδα) και μετά τον 1ο χρόνο πρέπει να συνεννοηθείς με το κατάστημα όπου αγόρασες τον υπολογιστή για την επισκευή, ενώ με το AppleCare η εγγύηση ισχύει σε όλο τον κόσμο και συνεννοείσαι κατευθείαν με την Apple. Επιπλέον, νομίζω πως θα έχεις την δυνατότητα να έρθει η courier στο σπίτι σου να παραλάβει το macbook και να στο στείλει ξανά στο σπίτι σου όταν επισκευαστεί. Σε καλύπτει επίσης για μέχρι 2 accidental damages, πληρώνοντας εσύ ένα αρκετά μικρότερο ποσό από αυτό που θα πλήρωνες κανονικά για την επισκευή (στο site λέει 99 δολλάρια για οθόνη/εξωτερική ζημιά και 299 δολλάρια για άλλη ζημιά, χωρίς τον φόρο). Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, ή ποιο είναι το κόστος. Κοστίζοντας 259 ευρώ, εγώ θα έλεγα πως δεν αξίζει. Αλλά εσύ θα σκεφτείς αν αξίζει να τα δώσεις ή όχι. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2017 από antonis1111
mistr4l Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 To apple care αξιζει πιστευετε; Σου δινει +2 χρονια εγγυηση για τυχον αστοχιες υλικου; Αν σκεφτείς πως κοστίζει 259 ευρώ, θα έλεγα πως δεν αξίζει. Αν σκεφτεί κανείς πως μία 'αστοχία υλικού' θα την πληρώσει το λιγότερο 500Ε αν βρίσκεται εκτός εγγύσης, θα έλεγα πως ενδεχομένως και να αξίζει Μπορείς όμως - προφανώς - να προχωρήσεις σε αγορά apple care άλλη στιγμή κι όχι κατά την αγορά του laptop ώστε να μην σ'επιβαρρύνει το κόστος. Ειδάλλως, απλά προχωράς χωρίς apple care.
haHa Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 To apple care αξιζει πιστευετε; Σου δινει +2 χρονια εγγυηση για τυχον αστοχιες υλικου; H apple δινει επισημα 1 χρονο εγγυηση(το αναφερει στην σελιδα της), αλλα η infoquest εδω και 1+ χρονο καλυπτει (μετα απο ειδικο αιτημα που κανει προς apple) τα περισσοτερα macbook και κατα τον 2ο χρονο. Μιλαμε για λαπτοπ αγορασμενα με αποδειξη, οχι με τιμολογιο που αυτα καλυπτονται μονο τον 1ο χρονο λογω της μονοετους εγγυησης της apple. Οποτε τα 259€ του applecare ειναι ουσιαστικα για την Ελλαδα μονο για τον 3ο χρονο, που θα ελεγα πως δεν αξιζει. 1
pdiomidis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 H apple δινει επισημα 1 χρονο εγγυηση(το αναφερει στην σελιδα της), αλλα η infoquest εδω και 1+ χρονο καλυπτει (μετα απο ειδικο αιτημα που κανει προς apple) τα περισσοτερα macbook και κατα τον 2ο χρονο. Μιλαμε για λαπτοπ αγορασμενα με αποδειξη, οχι με τιμολογιο που αυτα καλυπτονται μονο τον 1ο χρονο λογω της μονοετους εγγυησης της apple. Οποτε τα 259€ του applecare ειναι ουσιαστικα για την Ελλαδα μονο για τον 3ο χρονο, που θα ελεγα πως δεν αξιζει. Στην αποδειξη αγορας απο το πλαισιο που το πηρα γραφει 1 χρονο εγγυηση αντιπροσωπειας. Αυτο το ειδικο αιτημα για τον 2ο χρονο πως το κανεις; Μολις το παρελαβα και προσπαθω να το κανω register με το serial number αλλα λεει οτι ειναι unable αυτην την στιγμη.
haHa Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Στην αποδειξη αγορας απο το πλαισιο που το πηρα γραφει 1 χρονο εγγυηση αντιπροσωπειας. Αυτο το ειδικο αιτημα για τον 2ο χρονο πως το κανεις; Μολις το παρελαβα και προσπαθω να το κανω register με το serial number αλλα λεει οτι ειναι unable αυτην την στιγμη. Επισημα , η apple δινει 1 χρονο εγγυηση οπως βλεπεις και στην αποδειξη, αλλα και στην επισημη σελιδα της apple περι εγγυησεων. Το ιδιο θα δεις και οταν κανεις register το μηχανημα σου με το serial number. Αλλα εδω και 1+ χρονο, η infoquest οταν πας macbook για επισκευη που ειναι στον 2ο χρονο, κανει ειδικο αιτημα προς την apple και το καλυπτει. Παρε και ενα τηλεφωνο την infoquest για επιβεβαιωση. Μιλαμε παντα για μηχανημα αγορασμενο με αποδειξη και οχι με τιμολογιο.
greg4 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Γιατί υπάρχει η διαφορά τιμολόγιο vs απόδειξης; Πρώτη φορά το ακούω. Επίσης τα 2 χρόνια είναι υποχρεωτικό από ΕΕ, δεν το κάνει η infoquest επειδή είναι καλή..
haHa Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Γιατί υπάρχει η διαφορά τιμολόγιο vs απόδειξης; Πρώτη φορά το ακούω. Επίσης τα 2 χρόνια είναι υποχρεωτικό από ΕΕ, δεν το κάνει η infoquest επειδή είναι καλή.. Δεν ειναι υποχρεωτικο, για αυτο ακριβως και η apple(και πολλες αλλες εταιρειες) δινει επισημα 1 χρονο εγγυηση. Αυτο που ειναι υποχρεωτικο ειναι τα δικαιωματα για 2 χρονια των καταναλωτων εναντι του πωλητη για ελαττωματα που υπηρχαν κατα την παραδοση, απλα η infoquest δεν απαιτει να αποδειξεις οτι το ελαττωμα υπηρχε κατα την παραδοση, οποτε με ειδικο αιτημα που κανει προς την apple, τα επισκευαζει και στον 2ο χρονο παρολο που η εγγυηση ειναι 1 ετους. Η διαφορα μεταξυ τιμολογιου και αποδειξης υπαρχει γιατι στηριζεται στην οδηγια της ΕΕ που αφορα τους καταναλωτες(=αποδειξη). Πχ και το mediamarkt κανει αυτην την διαφοροποιηση: https://www.mediamarkt.gr/el/product/_asus-vivobook-x541uj-dm353t-intel-core-i3-6006u-8gb-256gb-ssd-geforce-920m-2gb-black-1198347.html?rbtc=ema%7Ccn%7C2017_07_13_singleproduct_sale_1198347%7Claptop%7Cp%7Csale%7C&sc_src=email_1843443&sc_lid=115714015&sc_uid=hbWh17wj02&sc_llid=16080&sc_customer=#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC Χαρακτηριστικά εγγύησης: 1 Έτος τιμολόγιο/ 2 Έτη απόδειξη λιανικής
mistr4l Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 H apple δινει επισημα 1 χρονο εγγυηση(το αναφερει στην σελιδα της), αλλα η infoquest εδω και 1+ χρονο καλυπτει (μετα απο ειδικο αιτημα που κανει προς apple) τα περισσοτερα macbook και κατα τον 2ο χρονο. Μιλαμε για λαπτοπ αγορασμενα με αποδειξη, οχι με τιμολογιο που αυτα καλυπτονται μονο τον 1ο χρονο λογω της μονοετους εγγυησης της apple. Οποτε τα 259€ του applecare ειναι ουσιαστικα για την Ελλαδα μονο για τον 3ο χρονο, που θα ελεγα πως δεν αξιζει. Φοβάμαι όμως πως τα παραπάνω ισχύουν για μηχανήματα που έχουν αγοραστεί από infoquest / plaisio / public κλπ. Αν έχεις αγοράσει από skroutz ή από από ebay (π.χ electronic king) φοβάμαι πως δεν θα ισχύσει. Δεν το ξέρω, απλά υποθέτω πως η infoquest θα αρχίσει τα δικά της. Συνεπώς, για το αν αξίζει ή όχι το apple care πρέπει να συνυπολογιστούν όλα μαζί. Αν όντως ο δεύτερος χρόνος είναι μέσα στην εγγύηση, τότε ναι το apple care προφανώς και δεν θα αξίζει.
haHa Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Φοβάμαι όμως πως τα παραπάνω ισχύουν για μηχανήματα που έχουν αγοραστεί από infoquest / plaisio / public κλπ. Αν έχεις αγοράσει από skroutz ή από από ebay (π.χ electronic king) φοβάμαι πως δεν θα ισχύσει. Δεν το ξέρω, απλά υποθέτω πως η infoquest θα αρχίσει τα δικά της. Συνεπώς, για το αν αξίζει ή όχι το apple care πρέπει να συνυπολογιστούν όλα μαζί. Αν όντως ο δεύτερος χρόνος είναι μέσα στην εγγύηση, τότε ναι το apple care προφανώς και δεν θα αξίζει. Ισχυει για τα μηχανηματα που εχουν αποδειξη , ακομα και αυτα απο skroutz. Απο ebay κλπ φυσικα και δεν ισχυουν τα παραπανω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα