lambros90 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, έχω το εξής project (μπορεί να βρίσκομαι offtopic). Πρόκειται για ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Έχω έναν controller ο οποίος δέχεται μόνο ethernet σύνδεση και θέλω να τον συνδέσω με ένα router σε απόσταση 150m-200m (σαν απομακρυσμένος έλεγχος). Θέλω όμως η σύνδεση να είναι τελείως ασύρματη τουλάχιστον από την έξοδο του ηλεκτρολογικού πίνακα μέχρι το γραφείο που βρίσκεται το router (του ελέγχου). Το μόνο που σκέφτηκα είναι να συνδέσω έναν δεύτερο router μέσα στον πίνακα και να παίρνει ethernet σύνδεση από τον controller. Είναι εφικτό ? Τι πρέπει να προσέξω ? Υπάρχει εναλλακτική ? Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2017 από lambros90
jkoukos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Το πρόβλημά σου είναι η ασύρματη σύνδεση σε αυτή την απόσταση. Αν μιλάς για εσωτερικό χώρο, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ασύρματη ζεύξη σε τέτοια απόσταση. Αν η άλλη θέση είναι σε διαφορετικό κτίριο, τότε χρειάζεται οι 2 θέσεις να έχουν καθαρή οπτική επαφή και θα κάνεις δουλειά με 2 εξωτερικά ΑΡ.
lambros90 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 ο πίνακας θα βρίσκεται σε προαύλιο χώρο και το γραφείο σε εσωτερικό. Με ένα Access point δεν θα είμαι καλυμμένος ?
jkoukos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 To AΡ έχει κατευθυντική κεραία και μπορεί σε εξωτερικό χώρο να στείλει μακρυά το σήμα του. Το εσωτερικό router πως θα καταφέρει το αντίστοιχο, όταν έχει να ξεπεράσει τα μεταξύ τους εμπόδια; Για μια ικανοποιητική ασύρματη ζεύξη, πρέπει και οι 2 θέσεις να έχουν αντίστοιχες δυνατότητες, εφόσον η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Ένα τυπικό ασύρματο router έχει πανκατευθυντικές κεραίες και η ισχύς μοιράζεται περιμετρικά, σε αντίθεση με τις κατευθυντικές κεραίες των εξωτερικών ΑΡ. Σε εξωτερικό χώρο, το σήμα του ασύρματου router μπορεί να φθάσει μέχρι τα περίπου 100 μέτρα και υπό προϋποθέσεις λίγο παραπάνω. Όμως αν βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο, τότε η μέγιστη απόσταση μειώνεται δραματικά ανάλογα τα φυσικά εμπόδια (π.χ. τοίχους) που έχει να ξεπεράσει. Μπορείς να κάνεις δοκιμή με ένα ΑΡ και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος (που θεωρώ ότι θα συμβεί), τότε αναγκαστικά πάιρνεις ακόμη ένα ίδιο για να επιτευχθεί η ζεύξη. Παραμένει ωστόσο το ερώτημα, αν υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των 2 θέσεων, ακόμη και σε εξωτερικό χώρο.
Sakiz105 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 οτι και να κάνεις θα χρειαστείς δυο ap.Το ένα κατα προτιμηση εξωτερικό.Σε παρόμοια εγκατάσταση για κάμερες σε μοναδα ζώων στα 200 μέτρα,σύνδεσα τις κάμερες σε ένα απλό ap http://www.skroutz.gr/s/10761590/TP-LINK-TL-WR840N-v2.html και μετά έβαλα μια εξωτερική κεραία για να έχω πρόσβαση με το ap http://www.skroutz.gr/s/5102889/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα