dimmits Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Παιδιά καλησπέρα, παρακολουθώ χρόνια το insomnia χωρίς να έχω γράψει ποτέ σε κάποιο θέμα. Η κίνηση που συζητάτε είναι πολύ καλή αλλά για να υλοποιηθεί χρειάζεται το πρώτο βήμα. Κι εγώ όπως και αρκετοί εδώ μέσα έχουμε κάνει παραγγελίες για γνωστούς και φίλους. Κάποιοι έχουν παραπάνω εμπειρία σε αυτόν τον τομέα κάποιοι άλλοι όχι. Θα πρότεινα λοιπόν αν σας ενδιαφέρει να ποσταρει ο καθένας από έναν οι 2 κανόνες που θα θέλαμε να έχει αυτή η ομάδα σύμφωνα με την εμπειρία μας. Όταν σχηματιστούν οι κανόνες τότε θα δούμε αν κάποιος θέλει ή δεν θέλει να αναλάβει την διαδικασία διεκπεραίωσης των παραγγελιών. Θεωρώ πως δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Ακόμα και αν δεν δημιουργηθεί η ομάδα ίσως υπάρξουν άτομα που θα βρουν κάποιους άλλους για να κάνουν μεγαλύτερη παραγγελία. Αν το βλέπω από λάθος οπτική γωνία σας ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά 1
panos2171 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Πιστεύω ότι θα πρεπει να γίνει μια ενότητα αποκλειστικά για group buy με κατηγορίες και εννοείται κλειδωμένη. Κριτήρια εισαγωγής θα μπορούν να είναι ο αριθμός ποστς πχ ώστε να συμμετέχουν ενεργά μέλη. 1
Doc_Chaos_81 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Πιστεύω ότι θα πρεπει να γίνει μια ενότητα αποκλειστικά για group buy με κατηγορίες και εννοείται κλειδωμένη. Κριτήρια εισαγωγής θα μπορούν να είναι ο αριθμός ποστς πχ ώστε να συμμετέχουν ενεργά μέλη. Μάλλον το Login Counter θα έπρεπε να είναι το κριτήριο !!
NeOSL Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 το έγραψα πριν αλλά δεν σχολιάστηκε από κάποιον .το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει εμφανιστεί είναι το αφορολόγητο ! μέχρι στιγμής δεν έχου δοθεί σαφείς οδηγίες για το πώς θα συμπληρώσουμε τα χαρτιά της εφορίας με το αφορολόγητο (τσεκάρετε στο web banking της τράπεζάς σας) . μέχρι στιγμής οι λογιστές λένε να μην υπερβαίνουμε το 10% του ετήσιου εισοδήματος μας σε αγορές μέσω καρτών . έγραψα ότι είμαι ήδη στο 40% και έχουμε Ιούλιο . οπότε , ερωτώ ...ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να υπερχρεωθεί στο αφορολόγητο ? αυτός ο κάποιος πώς θα δικαιολογηθεί στην εφορία ? θα ζητήσει μετά από το καθένα άτομο που έλαβε μέρος στην ομαδική να τσοντάρει του χρόνου ?απλό παράδειγμα , κάποιος με 10.000 ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να παίξει κοντά στο 10% , δηλαδή 1000 με αγορές καρτών . αν κάνει παραγγελία 10 κινητά των 100 , τσουπ το έφτασε κιόλας . δεν πρόκεται να ξαναγοράσει τίποτα μέσω καρτών . τίποτα όμως , καμία χρήση των καρτών .αυτός πιστεύω ότι είναι ο πιο σημαντικός λόγος που δεν θα περπατήσει το πράμα . 1
billdepo Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 το έγραψα πριν αλλά δεν σχολιάστηκε από κάποιον . το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει εμφανιστεί είναι το αφορολόγητο ! μέχρι στιγμής δεν έχου δοθεί σαφείς οδηγίες για το πώς θα συμπληρώσουμε τα χαρτιά της εφορίας με το αφορολόγητο (τσεκάρετε στο web banking της τράπεζάς σας) . μέχρι στιγμής οι λογιστές λένε να μην υπερβαίνουμε το 10% του ετήσιου εισοδήματος μας σε αγορές μέσω καρτών . έγραψα ότι είμαι ήδη στο 40% και έχουμε Ιούλιο . οπότε , ερωτώ ... ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να υπερχρεωθεί στο αφορολόγητο ? αυτός ο κάποιος πώς θα δικαιολογηθεί στην εφορία ? θα ζητήσει μετά από το καθένα άτομο που έλαβε μέρος στην ομαδική να τσοντάρει του χρόνου ? απλό παράδειγμα , κάποιος με 10.000 ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να παίξει κοντά στο 10% , δηλαδή 1000 με αγορές καρτών . αν κάνει παραγγελία 10 κινητά των 100 , τσουπ το έφτασε κιόλας . δεν πρόκεται να ξαναγοράσει τίποτα μέσω καρτών . τίποτα όμως , καμία χρήση των καρτών . αυτός πιστεύω ότι είναι ο πιο σημαντικός λόγος που δεν θα περπατήσει το πράμα . Ποιο είναι το πρόβλημα αν ξεπεραστεί το 10% ; 2
gr234567 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δεν υπάρχει περιορισμός κατανάλωσης του 10% του εισοδήματος αλλά ελάχιστη κατανάλωση το 10%. Σε απλά ελληνικά, δεν υπάρχει ταβάνι. 5
NeOSL Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 όπως έγραψα και πριν , κανείς δεν ξέρει . οι οδηγίες δεν είναι σαφείς ακόμα . αλλά συζητιέται μεταξύ των λογιστών .ούτε οι ΔΟΥ ξέρουν. πήγα και ρώτησα πριν έναν μήνα περίπου . τελευταία στιγμή (του χρόνου) μπορεί να αποφασιστεί ότι πρέπει να μαζέψουμε πάλι αποδείξεις (λέω τώρα γω) . με αυτά που έχω συζητήσει με 2 λογιστές για την περίπτωση μου (ετήσιο εισοδημα μεχρι 10000) είναι: κάλυψε το 10% με κάρτες και μην ανέβεις πολύ . για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ρωτήσετε τους λογιστές σας .
@topos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Neosl, Μηπως εννοουσαν για αγορες εντος Ελληνικης αγορας? Γιατι δεν νομιζω πως η εφορια θα σου δικαιολογησει αγορες απο τριτες χωρες.
NeOSL Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 δεν γνωρίζω να σου απαντήσω .εγώ προτείνω να προσέξουμε τις αγορές μας με κάρτες λίγο μήπως κρύβεται κάποια παγίδα στο αφορολόγητο , και από κει που δίναμε 200-300 ευρώ ξαφνικά πάμε στο χιλιάρικο επειδή χτίσαμε κατά πολύ το αφορολόγητο .όποιος θέλει να μάθει παραπάνω , ας συμβουλευτεί κάποιον λογιστή ο οποίος παρακολουθεί τα δρώμενα , και όχι σελίδες του ίντερνετ .οι οδηγίες δεν είναι σαφείς ακόμη και μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή .
Salvation81 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Η ιδέα είναι καλή. Η σύγκριση όμως με ομαδικές που γίνονται σε club αυτοκινήτων κλπ είναι τουλάχιστον άτοπη και ο λόγος είναι απλός. Είμαι πχ εγώ μέλος στο golfclub. Θελουμε να κάνουμε μια ομαδική σε κάποιο αξεσουάρ/ανταλλακτικό κλπ. Θα βρω πολύ ευκολα άλλους που να θέλουν το ίδιο πράγμα, και κατά τη διάρκεια της πορείας κανείς δε θα μετανιώσει, γιατί πολύ απλά το αμάξι που έχουμε είναι ίδιο, και οι επιλογές για το συγκεκριμένο πράγμα είναι.... ακριβώς 1 .. Αντιθετα εδώ θα ξεκινήσει η ομαδική για ενα ταμπλετ (η επιλογή εδώ είναι ανάμεσα σε 100αδες ταμπλετ) πχ, μετά από δεκα μέρες θα βγάλει προσφορά σε άλλο ταμπλετ το χ μαγαζί και οι μισοί θα πάρουν αυτό και ουτε καν θα ενημερώσουν ότι δε θελουν το προιον της ομαδικής. Ή κάποιος θα πει α τελικά δε μου αρέσει προτιμάω το y tablet .. Για να πετύχει σε ένα φόρουμ τοσο εκτεταμένο όσο το insomnia θέλει πολύ προσοχή, σαφούς κανόνες και τέλεια οργάνωση.. Εγώ είμαι μέσα πάντως. Καθολου ατοπη φιλε, μπορει να μην μιλαμε για τοσο ακριβα πραγματα και για αυτοκινητα αλλα εγω αυτο που ηθελα να δειξω ειναι πως μπορει καποιος να ξεσκιστει για να κανει μια καλη τιμη σε μια μαζικη αγορα και στο τελος να βγει και χρεωμενος (πχ τους τοκους της καρτας που ηταν γυρω στα 45ε τους πληρωσα απο την τσεπη μου). Αυτο λοιπον ισχυει σε ολα γιαυτο και το αναφερα. το έγραψα πριν αλλά δεν σχολιάστηκε από κάποιον . το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει εμφανιστεί είναι το αφορολόγητο ! μέχρι στιγμής δεν έχου δοθεί σαφείς οδηγίες για το πώς θα συμπληρώσουμε τα χαρτιά της εφορίας με το αφορολόγητο (τσεκάρετε στο web banking της τράπεζάς σας) . μέχρι στιγμής οι λογιστές λένε να μην υπερβαίνουμε το 10% του ετήσιου εισοδήματος μας σε αγορές μέσω καρτών . έγραψα ότι είμαι ήδη στο 40% και έχουμε Ιούλιο . οπότε , ερωτώ ... ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να υπερχρεωθεί στο αφορολόγητο ? αυτός ο κάποιος πώς θα δικαιολογηθεί στην εφορία ? θα ζητήσει μετά από το καθένα άτομο που έλαβε μέρος στην ομαδική να τσοντάρει του χρόνου ? απλό παράδειγμα , κάποιος με 10.000 ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να παίξει κοντά στο 10% , δηλαδή 1000 με αγορές καρτών . αν κάνει παραγγελία 10 κινητά των 100 , τσουπ το έφτασε κιόλας . δεν πρόκεται να ξαναγοράσει τίποτα μέσω καρτών . τίποτα όμως , καμία χρήση των καρτών . αυτός πιστεύω ότι είναι ο πιο σημαντικός λόγος που δεν θα περπατήσει το πράμα . Εμβασμα;
p14767 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 off topic το κρατος που απαιτει το 10% με πιστωτικη (για να γινει συνηθεια η χρηση πιστωτικων) να σου βαζει εμποδια αν ξεπερασεις ενα ποσοστο???? εκτος αν μιλαμε για εισοδημα 2000 ευρω το χρονο και αγορες με πιστωτικες 10000 ευρω που δειχνει οτι κατι δεν παει καλα . οι λογιστες τη δουλεια τους κανουν και διαδιδουν μπαρουφες, θελουν να κινειται μαυρο χρημα για να μπορουν να κερδιζουν και οι πελατες τους και αυτοι (δεν θελουν ουτε οι ιδιοι να πληρωνονται με πιστωτικη). προσωπικα πληρωνω 5 λογαριασμους δεη, 3 νερο χωρις να μου ανηκουν για να παρω τις επιστροφες της πιστωτικης, ας με ελεγξουν επειδη ξεπερασα το οριο, χασιμο χρονου..... 1
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Παιδες μην γεμιζετε το τοπικ με ασκοπα, αχρηστα ποστ απλα για να κανετε την πλακα σας. αν δεν εχετε κατι να προσθέσετε στην συζητηση, εποικοδομητικο, απλα μην γραψετε. Kατι εποικοδομητικο για κατι που ειναι αδυνατο να "οικοδομηθει", δεν γινεται... Το μονο εποικοδομητικο ειναι να τονισει καποιος οτι αυτη η ιδεα ειναι επιεικως ανεφικτη, αλλα το εχουμε πει ηδη αρκετοι, καποιοι εξηγησαμε και τους λογους. Οσοι δεν αντιλαμβανονται τους λογους, ειναι και οι υποψηφιοι να χασουν στην καλυτερη χρονο, στη χειροτερη χρημα, με ενα τετοιο εγχειρημα, oπου ολο και καποιος καλοθελητης θα εμφανιστει ολο χαρα και ορεξη να αναλαβει τη διαδικασια απο την..καλη του την καρδια και...για να κερδισει κανα 10ευρω απο την αγορα ενος powerbank.. Φυσικα δεν ειναι μονο το θεμα της εμπιστοσυνης μεταξυ μελων το προβλημα. Αλλα αυτο ειναι το κυριοτερο οταν μιλαμε για τετοια πολυπληθη φορουμ οπου σχεδον κανεις δεν ξερει κανεναν και κανεις δε δινει λογαριασμο κανενος. Αλλο τα group buys αυτοκινητων που γνωριζονται σχεδον ολοι και ενιοτε ειναι και in real life φιλοι ή εστω γνωστοι απο τα τακτικα meetings που κανονιζουν.
AristidisZ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Το ζήτημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι απλά να αναλωθούν κεφάλαια από παλαιότερα έτη Το μεγάλο πρόβλημα ενδέχεται να παρουσιαστεί στη περίπτωση που αυτά δεν υπάρχουν Σε πολύ απλά ελληνικά, έστω ότι ο 18χρονος Κώστας έπιασε δουλειά φέτος και έκανε δήλωση για 1η φορά Έβγαλε 10 χιλιάρικα Αν πούμε ότι δηλώνει φιλοξενούμενος στους γονείς του και δεν έχει τίποτα στο όνομά του (ώστε να τον πιάνουν τα τεκμήρια), στη δήλωσή του θα έχει μόνο τεκμήριο διαβίωσης (κάνα τριάρι) Αν βρεθεί να έχει κάνει 20 χιλιάρικα αγορές, μπορεί να του πουν: Κωστάκη 3 + 20 = 23 Ρίξε τώρα τον φόρο που αντιστοιχεί στο παραπάνω ποσό... Για αυτό προσέξτε τι κάνετε και τι πληρώνετε
stelios18120 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ρε παιδια ολοκληρη αναλυση φορολογικου προφιλ κανετε Μην φευγουμε απο το θεμα. (Βεβαια οποιος τολμησει να κανει μεγαλες αγορες με πολλα €€€ απο εξωτερικο μπορει να βρεθει προ εκπληξεως γ αυτο πρεπει να ψαχτουμε λιγο....) Ας συσταθει πρωτα η ομαδα και ποιοι θα ειμαστε κτλπ και μετα συζηταμε σε δευτερο χρονο τα φορολογικα και μεχρι τι ποσα θα ξοδευονται κτλπ
AristidisZ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ρε παιδια ολοκληρη αναλυση φορολογικου προφιλ κανετε Μην φευγουμε απο το θεμα. (Βεβαια οποιος τολμησει να κανει μεγαλες αγορες με πολλα €€€ απο εξωτερικο μπορει να βρεθει προ εκπληξεως γ αυτο πρεπει να ψαχτουμε λιγο....) Ας συσταθει πρωτα η ομαδα και ποιοι θα ειμαστε κτλπ και μετα συζηταμε σε δευτερο χρονο τα φορολογικα και μεχρι τι ποσα θα ξοδευονται κτλπ Το παραπάνω σχόλιο μου Στέλιο ήταν προφανώς γενικό, και δεν αφορούσε μόνο στη περίπτωση των μαζικών αγορών Όπως καταλαβαίνεις, με τόσα που έχουμε δει, καλό είναι να φυλαγόμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις