Omnigeek Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 19 ώρες πριν, gbras είπε θα διαφωνησω μονο σε αυτο. Πρεπει να υπαρχει ενα μικρο δικτυο για να υποστηριξει τα πρωτα ηλεκτρικα και απο εκει και περα αναπτυσσεται με βαση τη ζητηση. Χωρις ενα δικτυο φορτιστων υπαρχουν σοβαροι περιορισμοι στη χρηση τους. Δεν ειναι τυχαιο οτι η τεσλα παραλληλα με τις πωλησεις των αυτοκινητων αναπτυσσει και το δικτυο φορτιστων. Χρειάζεται όντως ένα στοιχειώδες δίκτυο ταχυφορτιστών για τα ταξίδια. Τέτοια δίκτυα όμως νομίζω χτίζονται σχετικά γρήγορα (σε σύγκριση με δίκτυα υγρών καυσίμων ή υδρογόνου που θέλουν δεκαετίες και δις) αν κρίνουμε από το πόσο γρήγορα το έστησε η Tesla και άλλες πολλές εταιρίες στην Ευρώπη. Οι απλοί φορτιστές (κολώνες φωτισμού, parking) στήνονται ακόμα πιο γρήγορα και φτηνά. Ένα καλώδιο κατεβαίνει από την κολώνα και μπαίνει στον μετρητή. Η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που θα φέρει και θα εγκαταστήσει τέτοιους έξυπνους φορτιστές θα βγάλει πολλά λεφτά πιστεύω. 19 ώρες πριν, gbras είπε Εγω το συγκρινω με το δικο μου αυτοκινητο και το λεω. με αεριο που εχω κανω 500χιλ με ηλεκτρικο γι αυτα τα χιλιομετρα θελεις 80kwh επι 10 λεπτα που ειναι το κοστος της κιλοβατωρας την ημερα ειναι 8 ευρω. Για το αεριο θελω 30. θα ελεγα οτι το κοστος 1/10 ειναι υπερβολικο αλλα 1/5 ειναι ευκολα αν βαλεις και οτι συνηθως φορτιζεις το βραδυ. Αυτο ως απαντηση και για το φιλο παραπανω που λεει οτι το κοστος ειναι ιδιο με την βενζινη. Για τάξι (diesel) όμως πρέπει να είναι αρκετά φτηνότερο. Για παράδειγμα το γρήγορο tesla model 3 (4.5sec/100km) έχει κατανάλωση περίπου 150w/km, τα 500km = 75kwh = ~7,5 ευρώ. Ένα αντίστοιχων προδιαγραφών diesel έχει κατανάλωση το λιγότερο 8lt/100km * 1,346ε/lt = ~50e στα 500km, άρα ~6 φορές φτηνότερο κατευθείαν χωρίς να βάλουμε λάδια, service, κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα