stef-pxl Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Γεια χαρά!Σκοπεύω να αγοράσω δύο κινητά. Το ένα για απλή χρήση για τη μητέρα μου (μετάβαση σε smartphone!). Το άλλο για μένα, που δείχνω μεγάλη υπομονή (και αγάπη) με το τριών ετών ημιθανές SonyXperiaM2 (υπερθέρμανση, bootloop, wifi όποτε θελήσει, κακό μικρόφωνο στις κλήσεις). Ο περιορισμός είναι στα χρήματα, μπορώ να δώσω από 250€ μέχρι 310€. Κοιτώντας πολλά θέματα στο φόρουμ τον τελευταίο καιρό εντόπισα κάποια μοντέλα. Θα ήθελα τις γνώμες σας για τον καλύτερο συνδυασμό σε αυτά τα χρήματα. Παραθέτω αρχικά τη φόρμα για την κάθε περίπτωση και μετά βάζω κάποιες επιλογές που σκέφτομαι.Οπότε: 1) Το ποσό που διαθέτουμε: 250€ έως 310€ για τα 2 μαζί Κινητό νο.12) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Απλή: ραδιόφωνο, μουσική, Viber, OASAtelematics 3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: έως 5" (το σχετικά μικρό μέγεθος συσκευής μας ενδιαφέρει) 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): αδιάφορο 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; αδιάφορο 6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; ναι 7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; αδιάφορο 8) Επιθυμούμε την Ελληνική γλώσσα; ναι 9) Μας ενδιαφέρει η μπάντα 800Mhz για το δίκτυο 4G; ναι 10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; android 11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; ναι (η μεγάλη διάρκεια, όχι αναγκαστικά η χωρητικότητα) 12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Ελλάδα 13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); όχι* 14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; καινούργιοΚινητό νο.2 2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): μουσική, Viber, Wifi, Bluetooth, GPS, internet browsing 3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: έως 5.5" (οι μικροκαμωμένες version τους) 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): αδιάφορο, αλλά ευπρόσδεκτο 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; ναι (όχι υπερβολές) 6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; αδιάφορο 7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; αδιάφορο 8) Επιθυμούμε την Ελληνική γλώσσα; ναι 9) Μας ενδιαφέρει η μπάντα 800Mhz για το δίκτυο 4G; ναι 10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; android 11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; ναι (η μεγάλη διάρκεια, όχι αναγκαστικά η χωρητικότητα) 12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Ελλάδα 13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); όχι* 14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; καινούργιοΠροσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευής του M2, π.χ. με τις πτώσεις που'χει φάει και δεν έχει νιώσει τίποτα. Απογοητεύτηκα από τα προβλήματα που έβγαλε τελικά, αλλά συνειδητοποίησα ότι ξεκίνησαν μετά τα δυόμισι χρόνια, χρόνος που μάλλον είναι ευχή για τις νεότερες συσκευές. Άρα συνεχίζω να ψάχνω για συσκευές που να είναι ποιοτικές, να κάνουν τη δουλειά τους σαν εργαλείο επικοινωνίας και να έχουν μειωμένη πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα σε hardware και software.Για το Κινητό νο.1 σκεφτόμουν τα εξής 4Για το Κινητό νο.2 σκεφτόμουν τα εξής 5Ζητούμενο, ο καλύτερος συνδυασμός 2 συσκευών στο διαθέσιμο budget. *Έχω το 10€ κουπόνι για κωτσόβολο από alpha wallet που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, κυρίως μήπως βγω κερδισμένος ως προς την εγγύηση σε κάποια μοντέλα. max π.χ.: Xiaomi 4a (16GB)+ Honor 6x (Gray) από καταστήματα στο skroutz 106+212=318€
saruman123 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Φίλε πουλάω iPhone se 250 καινούργιο στο κουτί του ουδεμία γρατζουνιά με τζαμί κ θήκη μου το κάνανε δώρο πριν μια βδομάδα αλλά το πρωί θέλω λεφτά και θα το δώσω αν θες και προλάβειςΌχι αγγελίες εδώ
kostasSTi Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Πάρε ένα 4a και ένα Note 4X να είσαι κομπλέ. Και τα έχει ο Κωτσόβολος.
chrispi775 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Όπως είπε ο παραπάνω φίλος πάρε τα 2 xiaomi και θα είσαι κομπλέ.
Drake27 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Όπως είπαν και τα άλλα 2 παιδιά,πάρε τα xiaomi και είσαι κομπλέ!!! Redme 4X 128€+Note 4X 168€=296€ και τα δυο μαζί από σκρουτζ.
stef-pxl Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Άρα μονόδρομος η Xiaomi;Με φοβίζει μόνο το ενδεχόμενο να πρέπει να ασχοληθώ πολύ με ROMs στη συνέχεια για να στρώσουν τα τηλέφωνα, αν τα πάρω από μη επίσημους μεταπωλητές. Επίσης, κλείνοντας προς το note με τα 16gb (συν την SD θα είμαι καλυμμένος) που κυμαίνεται στα 150€ στο σκρουτζ, υποψιάζομαι πως είναι η version χωρίς την 800αρα μπάντα. Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; Όπως είπαν και τα άλλα 2 παιδιά,πάρε τα xiaomi και είσαι κομπλέ!!! Redme 4X 128€+Note 4X 168€=296€ και τα δυο μαζί από σκρουτζ. Redmi 4X αντί του 4Α λες ε;
Dimis6694 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Άρα μονόδρομος η Xiaomi; Με φοβίζει μόνο το ενδεχόμενο να πρέπει να ασχοληθώ πολύ με ROMs στη συνέχεια για να στρώσουν τα τηλέφωνα, αν τα πάρω από μη επίσημους μεταπωλητές. Επίσης, κλείνοντας προς το note με τα 16gb (συν την SD θα είμαι καλυμμένος) που κυμαίνεται στα 150€ στο σκρουτζ, υποψιάζομαι πως είναι η version χωρίς την 800αρα μπάντα. Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; Redmi 4X αντί του 4Α λες ε; http://www.skroutz.gr/s/10864013/Xiaomi-Redmi-Note-4-Snapdragon-3GB-32GB.html Αυτη ειναι η ευρωπαικη εκδοση. Το αλλο ισως απλα να εχει ελληνικη γλωσσα (χλωμο) και χωρις την 800αρα. 1
stef-pxl Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Συγγνώμη για την επιμονή στο θέμα...Πήγα σήμερα να τα πιάσω στο χέρι μου όλα να δω πώς κάθονται.1) Το Redmi 4A, ενώ έμοιαζε καλό, είδα να έχει φάει κόλλημα με κάποιες λειτουργίες της αφής (εμφάνιση ανοιχτών εφαρμογών, σύρσιμο πάνω πληροφοριών). Προφανώς μπορεί να είναι θέμα λειτουργικού και να στρώνει, εξάλλου εκθεσιακό, αλλά με προβλημάτισε ως προς την αξιοπιστία του μακροπρόθεσμα. Να μου πεις, αν προκύψει κάτι όσο είναι σε εγγύηση είσαι κομπλέ.2) Το Redmi Note 4(X) αν και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση ( "premium αίσθηση" που είδα να λένε και κάποιοι ) μου φάνηκε αρκετά μεγάλο.3) Το Redmi 4X που ήλπιζα να αντικαταστήσει το note, έβραζε! Ήταν το πιο ζεστό από όλες τις συσκευές. Έχει παρατηρήσει κάποιος ή κάποια που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο θέμα με υπερθέρμανση;Θεωρείτε πως είναι προβληματάκια λόγω εκθεσιακών, να τολμήσω την αγορά κάποιου; Κάποια εναλλακτική πρόταση;Για μικρό μέγεθος (πλάτος <70mm, αντίστοιχο πχ του Xperia XA) οι επιλογές περιορίζονται αρκετά, υπάρχει κάτι άλλο εκτός του A3 της Samsung;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα