Heybro Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Επειδή πολλά έχουν γραφτεί για τους νέους AMD έψαξα να βρω σχετικά benchmarks που να δείχνουν δείγμα τουλάχιστον των επιδόσεών τους σε σχέση με τους αντίστοιχους τιμολογιακά της Intel. Έψαξα να βρω κυρίως επιδόσεις του 8πύρηνου Ryzen 7 1800x (γιατί όπως γράφω και σε προηγούμενο post η μεγάλη μάχη στην αγορά θα δοθεί στην κατηγορία των 500€) και η εικόνα που απέκτησα είναι ότι για άλλη μια φορά το καρπούζι της AMD βγήκε μάπα! Παραθέτω δύο links που δείχνουν συγκρίσιμα benchmarks μεταξύ του Ryzen 1800x και του core i7 7700k. http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-AMD-Ryzen-7-1800X/3647vs3916 http://www.hardwarezone.com.sg/review-amd-ryzen-7-1800x-vs-intel-core-i7-7700k-next-gen-flagship-cpu-matchup O 8πύρηνος Ryzen 1800x με τα 16 threads τις τρώει από τον 4πύρηνο με τα 8 threads i7 7700k . Και ο i7 7700 είναι και 150 ευρώπουλα φθηνότερος μιας και ο 1800χ θα μας έρθει στην Ελλάδα γύρω στα 550€ το λιγότερο. Και αν τις έφαγε από τον i7 7700k φανταστείτε τι θα πάθει από τους ποιο καινούριους kaby lake. Συνεπώς όλα τα περί γυρίσματος του παιχνιδιού από την AMD τουλάχιστον στην αγορά λιανικής δεν ισχύουν. Το μοντέλο της στην κατηγορία των 500€ δεν τραβάει. Περιμένω να δω τι θα κάνουν ο 1920χ και 1950χ Threadripper που απευθύνονται στην αγορά των επαγγελματιών αλλά από αυτά που είδα έως τώρα τελικά για μια ακόμη φορά η AMD μόνο φασαρία προκαλεί σωριάζοντας τον ένα πυρήνα δίπλα στον άλλο αλλά από επιδόσεις πάπαλα. Αν κάποιος έχει βρει benchmarks που δείχνουν το αντίθετο αποτέλεσμα ας μας τα ποστάρει. Δεν είμαι fanboy καμιάς εταιρίας. Θέλω απλά να ξέρω την αλήθεια σαν καταναλωτής. Καλα ότι να ναι έτσι. Βρήκες benchmark από το Μάρτιο. Μνήμες στα 2667 που οι Ryzen στα 3200 ανεβαίνουν απείρως παραπάνω. Επίσης από τοτε έχουν διορθωθεί πάρα πολλά θέματα που είχαν στις αρχές που είχαν βγει. Ο 7700 τρώει χώμα σε όλες τις Multitasking λειτουργίες και στα περισσότερα παιχνίδια που υποστηρίζουν αρκετούς πυρήνες. Τώρα σε κατι παιχνίδια που υποστηρίζουν 2πυρηνους εκεί ναι ο 7700 με τα 4.2ghz θα πάει μπροστά 4 5 fps. AMD και τα μυαλά στα κάγκελα. Ας την πάει και λίγο αίμα την Intel. Καιρός ήταν. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZahosDoganos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 O 8πύρηνος Ryzen 1800x με τα 16 threads τις τρώει από τον 4πύρηνο με τα 8 threads i7 7700k . Και ο i7 7700 είναι και 150 ευρώπουλα φθηνότερος μιας και ο 1800χ θα μας έρθει στην Ελλάδα γύρω στα 550€ το λιγότερο. Και αν τις έφαγε από τον i7 7700k φανταστείτε τι θα πάθει από τους ποιο καινούριους kaby lake. Συνεπώς όλα τα περί γυρίσματος του παιχνιδιού από την AMD τουλάχιστον στην αγορά λιανικής δεν ισχύουν. Το μοντέλο της στην κατηγορία των 500€ δεν τραβάει. Περιμένω να δω τι θα κάνουν ο 1920χ και 1950χ Threadripper που απευθύνονται στην αγορά των επαγγελματιών αλλά από αυτά που είδα έως τώρα τελικά για μια ακόμη φορά η AMD μόνο φασαρία προκαλεί σωριάζοντας τον ένα πυρήνα δίπλα στον άλλο αλλά από επιδόσεις πάπαλα. Αν κάποιος έχει βρει benchmarks που δείχνουν το αντίθετο αποτέλεσμα ας μας τα ποστάρει. Δεν είμαι fanboy καμιάς εταιρίας. Θέλω απλά να ξέρω την αλήθεια σαν καταναλωτής. http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_1700x_review,1.html Μη κοιτάς gaming μόνο. Αυτος που θα πάρει τον 1700χ η τον 1800χ ξέρει οτι θέλει και ενα μινι workstation. Σε multitasking αμα δεις στο review του gugu3d που έβαλα (cinebench, cpu z, handbake, corona κλπ) είναι και 35+% πίσω ο i7 σε μερικες περιπτώσεις. http://www.techradar.com/news/amd-ryzen-threadripper-demolishes-intel-core-i9-in-price-vs-performance-stakes Και εδώ i9 vs threadripper (ναι ο δευτερος έχει παραπάνω πυρήνες αλλα έχουν την ίδια τιμή) είναι πισω 1000 μονάδες στο cinebench ο i9. Και γω μια ζωή ιντελ είχα αλλα μολις εβαλα τον 1700χ, ε είδα το φως το αληθινό στην δουλειά μου κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ με ιντελ σε αυτά τα χρήματα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ii_die_4 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Να τους κανείς τι 16 πυρήνες??? Για να ρωτας σημαινει δεν ειναι για εσενα.. Keep scrolling. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
QuadDamage Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Να τους κανείς τι 16 πυρήνες??? Θα παιζεις τις παιχνιδαρες σου και θα ξερεις οτι εχεις στην ακρη καμια δεκαρια αχρηστους πυρηνες που δεν θα κανουν τιποτα και θα νιωθεις γαματος και large. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Θα παιζεις τις παιχνιδαρες σου και θα ξερεις οτι εχεις στην ακρη καμια δεκαρια αχρηστους πυρηνες που δεν θα κανουν τιποτα και θα νιωθεις γαματος και large. E ναι, γιατι οπως ολοι γνωριζουμε οι 8/12/16/24/32/64 πυρηνες βγηκαν για τα μουτρα σου για να μπορεις να παιζεις κολ οφ ντουτι και προ.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
QuadDamage Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δεν μιλαω για εμενα μονο αλλα για την μαζα των καταναλωτων που κανουν αναβαθμισεις gpu και cpu μονο για λογους gaming ο επεξεργαστης αυτος ειναι αχρηστος οπως και οι ryzen 7. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Flag Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Το 'χούμε ξαναπεί για workstation η Ryzen αρχιτεκτονική είναι μονόδρομος. Και για 'μένα που παίζω και κάνα παιχνίδι πάντα μονόδρομος είναι. Ο μοναδικός Intel επεξεργαστής που έχω είναι ο P55C - ΜΜx 233 MHz που τον έχω για vintage gaming... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Συνεπώς όλα τα περί γυρίσματος του παιχνιδιού από την AMD τουλάχιστον στην αγορά λιανικής δεν ισχύουν. Το μοντέλο της στην κατηγορία των 500€ δεν τραβάει. Περιμένω να δω τι θα κάνουν ο 1920χ και 1950χ Threadripper που απευθύνονται στην αγορά των επαγγελματιών αλλά από αυτά που είδα έως τώρα τελικά για μια ακόμη φορά η AMD μόνο φασαρία προκαλεί σωριάζοντας τον ένα πυρήνα δίπλα στον άλλο αλλά από επιδόσεις πάπαλα. Αν κάποιος έχει βρει benchmarks που δείχνουν το αντίθετο αποτέλεσμα ας μας τα ποστάρει. Δεν είμαι fanboy καμιάς εταιρίας. Θέλω απλά να ξέρω την αλήθεια σαν καταναλωτής. Μην δημοσιεύεις reviews 4 μήνες πριν με μνήμες να τρέχουν στα 2667. Είναι όλες άκυρες πλέον, μιας και με το AGESA 1006 και υποστήριξη 4000mhz. Η διαφορά απόδοσης στους Ryzen μεταξύ 2667 και το τυπικού 3200, είναι περίπου 10%. Και από εκεί και μετά κερδίζεις άλλο αν είναι DR και όχι SR, και άλλο ένα 10% αν πας από 3200C16 σε 3466C14. https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/07/14/memory-oc-showdown-frequency-vs-memory-timings Και μην ξεχνάς είσαι σε τεχνολογικό φόρουμ. Εδώ μέσα αρκετοί είναι ψαγμένοι και ξέρουν που παν τα 4. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgebou21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δεν μιλαω για εμενα μονο αλλα για την μαζα των καταναλωτων που κανουν αναβαθμισεις gpu και cpu μονο για λογους gaming ο επεξεργαστης αυτος ειναι αχρηστος οπως και οι ryzen 7. Το Directx 12 αξιοποιει πλεον και τους πολλαπλους πυρηνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZahosDoganos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Αντε πάλι gaming σε άρθρο που μιλάει για επεξεργαστές που είναι για workstation. Παράνοια σκέτη.. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
QuadDamage Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ακουγεται η intel θα βγαλει τον i9 thread destroyer για να χτυπησει τον threadripper. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
QuadDamage Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Το Directx 12 αξιοποιει πλεον και τους πολλαπλους πυρηνες. Οποτε περιμενουμε να βγουν τα παιχνιδια με dx12 και επειτα βλεπουμε και πραττουμε αναλογως,μεχρι τοτε θα βγουν καλυτεροι επεξεργαστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Οποτε περιμενουμε να βγουν τα παιχνιδια με dx12 και επειτα βλεπουμε και πραττουμε αναλογως,μεχρι τοτε θα βγουν καλυτεροι επεξεργαστες. Μας δουλεύεις φίλτατε, ή βρέθηκες σε τεχνολογικό φόρουμ από σπόντα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ακουγεται η intel θα βγαλει τον i9 thread destroyer για να χτυπησει τον threadripper. Για να εχεις αχρηστα cores να καθονται οσο παιζεις κολ οφ ντουτι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
QuadDamage Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Μας δουλεύεις φίλτατε, ή βρέθηκες σε τεχνολογικό φόρουμ από σπόντα.. Τα παιχνιδια που υποστηριζουν dx12 ειναι το πολυ 20 και ποιος σου λεει οτι το εκμεταλευονται πληρως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα