grgz Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Γουστάρω μια φορά, έτσι για αλλαγή ρε παιδί μου, να τιμολογήσει κάποιος το κορυφαίο του μοντέλο 998$, όχι 999$, θα το αγόραζα με τη μία. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2017 από grgz 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nectons Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Ώπαααα? Ξύπνησε και η AMD! Νάμαστε. Βασικά για να ακρίβυνε τόσο πα να πει ότι θα έχει επιτέλους και σταθερότητα. Τώρα θα μου πεις σταθερότητα με 1000 ευρώ... Γιατί να μην βάλω Intel... Όσο νάνε είναι δίλημμα. Όπως πάντα ο χρόνος θα δείξει. (μην κάνετε quote παιδιά υποστήριξης και κόντρας εκτός και αν έχετε να προσθέσετε κάτι στο σχόλιο μου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δεν ξέρω αν με εντυπωσιάζει η συχνότητα με 16 πυρήνες η με απογοητεύει το ότι δεν μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω με τους 6/8. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στα 4 φαίνεται να τερματίζει, είναι θέμα αρχιτεκτονικής; Ναι, Δεν ειναι θεμα δυσκολίας της αρχιτεκτονικης, δλδ δεν εχουν προβλημα να τυπωνουν τελεια τα waffers, το αντιθετο, εχουν yields >90%. Με ολες τις αρχιτεκτονικες δεν υπαρχει το τέλειο, δλδ μπορεις να φτιαξεις ενα CPU που αποδιδει τέλεια στα 60Watt αλλα δε θα μπορει να φτασει στα 180Watt και να αποδιδει το τριπλασιο. Και το αντιθετο, εαν ειναι φτιαγμενο για 180watt δε θα μπορει να πεσει καν στα 60. Η LPP 14nm αρχιτεκτονικη που χρησιμοποιουν φτιαχτηκε για low power ARM επεξεργαστες που κυριο μελημα της ειναι η χαμηλη κατανάλωση και οχι τα ρολογια, ετσι και εμφανιζετε ενα ταβανι στα 4-4.1 Ghz χωρις να ειναι προβλημα θερμοκρασιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nectons Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 κάτσε εσύ με 2 cores εγώ είχα i7 920 (4 core 8 threads) 9 χρόνια και με την Intel μονοπώλιο θα ήμασταν ακόμα σε single core Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου εάν θα έβαζαν τον ΠΑΜΦΘΗΝΟ mediatek helio x25 με τους 10 πυρήνες στα 2.5GHz να μπορεί να παίζει με windows σε dekstop Μηχάνημα θα έτρεχες να τον αγοράσεις... Σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HotShot84 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 κάτσε εσύ με 2 cores εγώ είχα i7 920 (4 core 8 threads) 9 χρόνια και με την Intel μονοπώλιο θα ήμασταν ακόμα σε single core Για τι χρηση? Ποσες φορες τον εβλεπες 100% ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pcos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 τα Ηz αυξανουν πολυ την καταναλωση και την θερμοκρασια. γιαυτο φτανουν ταβανι και ετσι βρηκαν εναλλακτiκη τους περισσοτερους πυρηνες. δηλαδη ειναι αδυνατον να φτιαξουν single core με 40GHz αλλα 10x4GHz ανετοτατα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Ξαφνικα πρεπει να εχει Ryzen με 6 πυρηνες ο πιτσιρικας 13 χρονων? Τι θα κανει? Θα ανοιξει 60 tabs youtube και ταυτοχρονα θα παιζει online; ας παρει εναν g4560 με h110 και μια χαρα του ειναι. Τωρα οι αλλοι που πεταγονται και λενε αντε να δουμε ανταγωνισμο για τους 16πυρηνους ειναι σαν αυτους που βλεπουν Ferrari vs Lamborghini (απλα θα βλεπουν και θα διαβαζουν) αυτοι ειναι για servers οι επεξεργαστες. Δεν είναι. Υπάρχει άλλη σειρά ειδικά για Server επεξεργαστές. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές είναι για HEDT, workstations κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greengroser Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Ξαφνικα πρεπει να εχει Ryzen με 6 πυρηνες ο πιτσιρικας 13 χρονων? Τι θα κανει? Θα ανοιξει 60 tabs youtube και ταυτοχρονα θα παιζει online; ας παρει εναν g4560 με h110 και μια χαρα του ειναι. Eν ετη 2017 αρα προτινεις σε εναν πιτσιρικα να παρει πεντιουμ τεχνολογια 10+ χρονια πισω με μηδενικο future value ..μονο για την τιμη και για την χρηση που κανει τωρα ..και εγω λεω να φτιαξει κατι με βαση την τωρινη 2017 σειρα της AMD 4πυρηνο Η 6πυρηνο με ελαχιστα περισσοτερα χρηματα που θα το χει για 5+ χρονια και θα θεριζει ακομα ....σωστη λογικη δεν λεω 0 οικονομικος σχεδιασμος ,0 κατανοηση οτι ο κοσμος δεν δουλευει η εαν δουλευει περνει 3 και 60 Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ανάγκη απο τόσους πυρήνες.Όσοι έχετε i5 i7 συγκρατηθείτε και λυπηθείτε τα λεφτά σας.Ειδικά οι gamers σκεφτείτε ούτε η 1080ti δεν "σκάει" έναν τετραπύρηνο i7.Όταν βγούν εφαρμογές και παιχνίδια που θα απαιτούν πολλούς πυρήνες τότε θα αναβαθμίσουμε όλοι μαζί together. νομιζω οτι αυτο καλυφθηκε στα παμπολα βιντεο που ανεβηκαν στο ιντερνετ και εδειχναν 1700 η 1600 vs 7700κ,7600κ,6700κ με τους μεν να φτανουν στα 1080π (που ειναι η συχνοτητα που παιζει ολοκρηρος ο πλανητης 98%) στα ισα που 40% και τους δε απο 60-70% με σοβαρο προβλημα υπερθερμανσης και σλατερινγκ Ώπαααα? Ξύπνησε και η AMD! Νάμαστε. Βασικά για να ακρίβυνε τόσο πα να πει ότι θα έχει επιτέλους και σταθερότητα. Τώρα θα μου πεις σταθερότητα με 1000 ευρώ... Γιατί να μην βάλω Intel... Όσο νάνε είναι δίλημμα. Όπως πάντα ο χρόνος θα δείξει. (μην κάνετε quote παιδιά υποστήριξης και κόντρας εκτός και αν έχετε να προσθέσετε κάτι στο σχόλιο μου). νομιζω οτι στο θεμα της σταθεροτητας τα πραγματα εχουν αντιστραφει λιγο α)σειρα χασγουελ ε ..θεμα με την συχνοτητα των μεμορι οτι ειχε και ο ριζεν β)σκαηλακε ..ανεβαζε θεροκρασιες και επρεπε να κανεις ντιλαιτ γ)καβυλακε το ιδιο δ)η τωρινη σειρα χ και καλα αστα ζουν ενα δραμα οι ανθρωποι ..ολο το νετ αναφερει μηδενικο οβερκλοκ προβλημα υπερθερμανσης των καλλωδιων τροφοδοσιας και τα βρμ ειναι λιγα για αρχη και ανεβαζουν τοση θεροκρασια που ψηνεις και μπριζολακια ...το ιδιο και το ιδιο το τσιπακι ... εχεις μεινει ολιγων πισω τουλαχιστων στο θεμα της σταθεροτητας Για τι χρηση? Ποσες φορες τον εβλεπες 100% ? δεν χρειαζοταν να φτασει στο 100% στα 60+ ξεκηναγε το σλατερινγκ 1080π χαι σετινγκ ...μονο με ενα παιχνιδι ..δεν μιλαω να τρεχω και αλλα πραγματα μαζι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Για όσους αναρωτιούνται γιατί από τα φημολογούμενα $850 ο 1950Χ έφτασε τα $999 μάλλον έρχεται με CLC ΑΙΟ μαζί. http://www.gdm.or.jp/voices/2017/0716/214535 Μετάφραση "7月14日(金)に発表されたAMDの新ハイエンドCPU「Ryzen Threadripper」シリーズ。国内では、7月27日(木)より予約受け付けがスタート。発売日は8月10日(木)に設定されている。なお、現時点で予価は未定。製品には標準で水冷クーラーが付属するという。"Translation - AMD announced on July 14 (Fri) new high-end CPU series "Ryzen Threadripper". In Japan, the reservation is accepted starting July 27 (Thursday). Release Date is set to August 10 (Thursday). It should be noted that, at present tentative is undecided. The water-cooled cooler is supplied as standard with the product. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgebou21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Ξαφνικα πρεπει να εχει Ryzen με 6 πυρηνες ο πιτσιρικας 13 χρονων? Τι θα κανει? Θα ανοιξει 60 tabs youtube και ταυτοχρονα θα παιζει online; ας παρει εναν g4560 με h110 και μια χαρα του ειναι. Τωρα οι αλλοι που πεταγονται και λενε αντε να δουμε ανταγωνισμο για τους 16πυρηνους ειναι σαν αυτους που βλεπουν Ferrari vs Lamborghini (απλα θα βλεπουν και θα διαβαζουν) αυτοι ειναι για servers οι επεξεργαστες. Φιλε μου χανεις την ουσια. Εχω τον Ryzen 1700 με 8 πυρηνες και 16 threads. Ξερεις τι με ενθουσιασε πιο πολυ σε αυτον τον επεξεργαστη? Οτι τα κανει μονο με 65 watt. Ο προηγουμενος που ειχα ηταν 4πυρηνος 960T η εκδοση απο Κορεα με 95 watt ενω η κανονικη εκαιγε 125 watt. Καταλαβαινεις γιατι καταναλωση μιλαμε? Φαντασου αυτην την χαμηλη καταναλωση στους Threadripper. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Φιλε μου χανεις την ουσια. Εχω τον Ryzen 1700 με 8 πυρηνες και 16 threads. Ξερεις τι με ενθουσιασε πιο πολυ σε αυτον τον επεξεργαστη? Οτι τα κανει μονο με 65 watt. Ο προηγουμενος που ειχα ηταν 4πυρηνος 960T η εκδοση απο Κορεα με 95 watt ενω η κανονικη εκαιγε 125 watt. Καταλαβαινεις γιατι καταναλωση μιλαμε? Φαντασου αυτην την χαμηλη καταναλωση στους Threadripper. Λεπτομέρειες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadows Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 65watt tdp οχι καταναλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgebou21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Ναι σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anax111 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Επειδή πολλά έχουν γραφτεί για τους νέους AMD έψαξα να βρω σχετικά benchmarks που να δείχνουν δείγμα τουλάχιστον των επιδόσεών τους σε σχέση με τους αντίστοιχους τιμολογιακά της Intel. Έψαξα να βρω κυρίως επιδόσεις του 8πύρηνου Ryzen 7 1800x (γιατί όπως γράφω και σε προηγούμενο post η μεγάλη μάχη στην αγορά θα δοθεί στην κατηγορία των 500€) και η εικόνα που απέκτησα είναι ότι για άλλη μια φορά το καρπούζι της AMD βγήκε μάπα! Παραθέτω δύο links που δείχνουν συγκρίσιμα benchmarks μεταξύ του Ryzen 1800x και του core i7 7700k. http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-AMD-Ryzen-7-1800X/3647vs3916 http://www.hardwarezone.com.sg/review-amd-ryzen-7-1800x-vs-intel-core-i7-7700k-next-gen-flagship-cpu-matchup O 8πύρηνος Ryzen 1800x με τα 16 threads τις τρώει από τον 4πύρηνο με τα 8 threads i7 7700k . Και ο i7 7700 είναι και 150 ευρώπουλα φθηνότερος μιας και ο 1800χ θα μας έρθει στην Ελλάδα γύρω στα 550€ το λιγότερο. Και αν τις έφαγε από τον i7 7700k φανταστείτε τι θα πάθει από τους ποιο καινούριους kaby lake. Συνεπώς όλα τα περί γυρίσματος του παιχνιδιού από την AMD τουλάχιστον στην αγορά λιανικής δεν ισχύουν. Το μοντέλο της στην κατηγορία των 500€ δεν τραβάει. Περιμένω να δω τι θα κάνουν ο 1920χ και 1950χ Threadripper που απευθύνονται στην αγορά των επαγγελματιών αλλά από αυτά που είδα έως τώρα τελικά για μια ακόμη φορά η AMD μόνο φασαρία προκαλεί σωριάζοντας τον ένα πυρήνα δίπλα στον άλλο αλλά από επιδόσεις πάπαλα. Αν κάποιος έχει βρει benchmarks που δείχνουν το αντίθετο αποτέλεσμα ας μας τα ποστάρει. Δεν είμαι fanboy καμιάς εταιρίας. Θέλω απλά να ξέρω την αλήθεια σαν καταναλωτής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cosbuster Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 O 8πύρηνος Ryzen 1800x με τα 16 threads τις τρώει από τον 4πύρηνο με τα 8 threads i7 7700k . Και ο i7 7700 είναι και 150 ευρώπουλα φθηνότερος μιας και ο 1800χ θα μας έρθει στην Ελλάδα γύρω στα 550€ το λιγότερο. Και αν τις έφαγε από τον i7 7700k φανταστείτε τι θα πάθει από τους ποιο καινούριους kaby lake. Το πρόβλημα είναι πως κοιτάς gaming benchmarks. Σε productivity δεν υπάρχει σύγκριση με τους 8 πυρήνες vs 4, αυτό πληρώνεις στα 500. Αν θες gaming, δεν έχει νόημα να πας σε 1700-1800, είναι πεταμένα λεφτά. Πολύ απλά, αντί να πάρεις έναν i5 θα πάρεις στα ίδια λεφτά έναν εξαπύρηνο. Οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες με τους δύο παραπάνω πυρήνες να προσφέρουν μια παραπάνω άνεση σε multitasking τώρα και να έχουν ένα πιο σίγουρο μέλλον. Αυτό που προσφέρει η AMD και μπήκε ξανά στο παιχνίδι είναι value, όχι κορυφαίες επιδόσεις. Οι i7 είναι ακόμα στην κορυφή για gaming και οτιδήποτε single core αλλά προσωπικά δεν θα έδινα 100 ευρώ παραπάνω από 1600x για τετραπύρηνο με μερικά fps παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα