anax111 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_1700x_review,1.html Μη κοιτάς gaming μόνο. Αυτος που θα πάρει τον 1700χ η τον 1800χ ξέρει οτι θέλει και ενα μινι workstation. Σε multitasking αμα δεις στο review του gugu3d που έβαλα (cinebench, cpu z, handbake, corona κλπ) είναι και 35+% πίσω ο i7 σε μερικες περιπτώσεις. http://www.techradar.com/news/amd-ryzen-threadripper-demolishes-intel-core-i9-in-price-vs-performance-stakes Και εδώ i9 vs threadripper (ναι ο δευτερος έχει παραπάνω πυρήνες αλλα έχουν την ίδια τιμή) είναι πισω 1000 μονάδες στο cinebench ο i9. Και γω μια ζωή ιντελ είχα αλλα μολις εβαλα τον 1700χ, ε είδα το φως το αληθινό στην δουλειά μου κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ με ιντελ σε αυτά τα χρήματα. Ευχαριστώ για τα posts των benchmarks και τις πληροφορίες. Εγώ δεν έψαξα και πολύ, κοίταξα στα γρήγορα ότι μου πέταξε η Google πρώτα πρώτα. Όπως έγραψα προηγουμένως δεν είμαι fanboy και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μάθω τις πραγματικές επιδόσεις των νέων επεξεργαστών της AMD σε σχέση με τις αντίστοιχές τιμολογιακά προτάσεις της Intel.
Agony Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Per Core Εγω βλεπω οτι και INTEL + AMD = καμια εξελιξη , το να βαζουν 100 πυρηνες σε ενα CPU Εμενα δεν μου λεει τιποτα.
SeXBOX Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Γιατί ρε γαμώτο μου σε workstation επεξεργαστή(αν και δεν "πασάρεται" ετσι official) να υπάρχει το όριο των 64-128gb RAM;;; Πολύ γουστάρω που χώθηκε ετσι η AMD αλλά αυτό είναι foul. Πάλι στους υπερεκτιμημένους Χeon θα πρέπει να πάμε αν θέλουμε worksation με RAM στον θεό να κάνουμε δουλειά;;; Μιλάω σαν επαγγελματίας όχι gamer.
_Theo_ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Γιατί ρε γαμώτο μου σε workstation επεξεργαστή(αν και δεν "πασάρεται" ετσι official) να υπάρχει το όριο των 64-128gb RAM;;; Πολύ γουστάρω που χώθηκε ετσι η AMD αλλά αυτό είναι foul. Πάλι στους υπερεκτιμημένους Χeon θα πρέπει να πάμε αν θέλουμε worksation με RAM στον θεό να κάνουμε δουλειά;;; Μιλάω σαν επαγγελματίας όχι gamer. Τι δουλειές κάνεις και θές παραπάνω από 64 GB RAM;;
SeXBOX Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Τι δουλειές κάνεις και θές παραπάνω από 64 GB RAM;; Multiple video rendering and image editing με stream παράλληλα, browsing με πάνω από 60 tabs λόγο εργασίας. Είμαι ανώτατο στέλεχος σε δισκογραφική στον Λονδίνο και παράλληλα περνάνε όλα τα "actions" των καλλιτεχνών μας και τα δικά μου γιατί εχω κι εγώ μπάντα και όλα χρειάζονται παρακολούθηση και πολλαπλό έλεγχο μέχρι και επεξεργασία πριν κάτι δημοσιευθεί, είτε είναι video clip/τραγούδι/interview.
takos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Φιλε μου χανεις την ουσια. Εχω τον Ryzen 1700 με 8 πυρηνες και 16 threads. Ξερεις τι με ενθουσιασε πιο πολυ σε αυτον τον επεξεργαστη? Οτι τα κανει μονο με 65 watt. Ο προηγουμενος που ειχα ηταν 4πυρηνος 960T η εκδοση απο Κορεα με 95 watt ενω η κανονικη εκαιγε 125 watt. Καταλαβαινεις γιατι καταναλωση μιλαμε? Φαντασου αυτην την χαμηλη καταναλωση στους Threadripper. Αν και έχεις λίγα post φαίνεται πως έπεσες κοντά.. Το θηρίο της AMD Δουλεύει στο 100% πιάνει τα 82Watt(καθαρά η κατανάλωση του επεξεργαστή) που σπάνια τα φτάνει. Πραγματικά η Amd Έχει φτιάξει τους Ryzen με γνώμονα το Μέλλον, ο Threadriper έχει τρομακτικά υψηλό αριθμό 4094-pins TR4-soket Φαντάζομαι το συνολικό κόστος όταν εξοπλιστεί full θα ξερνάει της 5.000€. http://www.tomshardware.co.uk/amd-ryzen-7-1700-cpu-review,review-33854-8.html
vdeseris Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Γιατί ρε γαμώτο μου σε workstation επεξεργαστή(αν και δεν "πασάρεται" ετσι official) να υπάρχει το όριο των 64-128gb RAM;;; Πολύ γουστάρω που χώθηκε ετσι η AMD αλλά αυτό είναι foul. Πάλι στους υπερεκτιμημένους Χeon θα πρέπει να πάμε αν θέλουμε worksation με RAM στον θεό να κάνουμε δουλειά;;; Μιλάω σαν επαγγελματίας όχι gamer. Για 1TB είχα διαβάσει. Άλλαξε κάτι?
Apoll Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Γιατί ρε γαμώτο μου σε workstation επεξεργαστή(αν και δεν "πασάρεται" ετσι official) να υπάρχει το όριο των 64-128gb RAM;;; Πολύ γουστάρω που χώθηκε ετσι η AMD αλλά αυτό είναι foul. Πάλι στους υπερεκτιμημένους Χeon θα πρέπει να πάμε αν θέλουμε worksation με RAM στον θεό να κάνουμε δουλειά;;; Μιλάω σαν επαγγελματίας όχι gamer. ;;;;;;; 1ΤΒ ο Threadripper. Και αν δεν σου φτάνει, 2ΤΒ ο EPYC και είναι φτηνότερος των Xeon, με 128 pci-e επίσης για να φορτώσεις ό,τι θες σε NVME κλπ, αντί για 40 του Xeon. Και στους EPYC οι τιμές για one socket ξεκινάνε στα $750 με τον 7351P (16c/32t), $1075 o 7401P (24c/48t), $2100 7551P (32c/64t) Οι αντίστοιχοι Xeon 16c ξεκινάνε από τα $2800, για πολύ χειρότερες επιδόσεις.
SeXBOX Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 ;;;;;;; 1ΤΒ ο Threadripper. Και αν δεν σου φτάνει, 2ΤΒ ο EPYC και είναι φτηνότερος των Xeon, με 128 pci-e επίσης για να φορτώσεις ό,τι θες σε NVME κλπ, αντί για 40 του Xeon. Και στους EPYC οι τιμές για one socket ξεκινάνε στα $750 με τον 7351P (16c/32t), $1075 o 7401P (24c/48t), $2100 7551P (32c/64t) Οι αντίστοιχοι Xeon 16c ξεκινάνε από τα $2800, για πολύ χειρότερες επιδόσεις. Το ξέρω, θέλω περίπου 512gb RAM και θα δουλεύουμε ένας αντί για 3 άτομα που είμαστε τώρα για την συγκεκριμένη δουλειά. Δικό μου λάθος το ότι αναφερόμουν για τους RYZEN δεν το επισήμανα από την αρχή, sorry. Εντάξει ο 1700x με 64gb για light workstation είναι καλά και καλό value for money. Οι εταιρείες το έχουν ρίξει στις "Gaming" motherboards λογικά γι αυτό το λόγο, δε τις κατηγορώ. Όταν κυκλοφορήσουν οι threadripper θα το καθυστερήσω για κάνα τετράμηνο να δω τι θα κάνει intel γιατί με αυτά που μας έχει δείξει μέχρι τώρα δεν την βλέπω καλά, πρέπει να ρίξει και τις τιμές της.
Apoll Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Το ξέρω, θέλω περίπου 512gb RAM και θα δουλεύουμε ένας αντί για 3 άτομα που είμαστε τώρα για την συγκεκριμένη δουλειά. Δικό μου λάθος το ότι αναφερόμουν για τους RYZEN δεν το επισήμανα από την αρχή, sorry. Εντάξει ο 1700x με 64gb για light workstation είναι καλά και καλό value for money. Οι εταιρείες το έχουν ρίξει στις "Gaming" motherboards λογικά γι αυτό το λόγο, δε τις κατηγορώ. Όταν κυκλοφορήσουν οι threadripper θα το καθυστερήσω για κάνα τετράμηνο να δω τι θα κάνει intel γιατί με αυτά που μας έχει δείξει μέχρι τώρα δεν την βλέπω καλά, πρέπει να ρίξει και τις τιμές της. Μα οι Ryzen 7 είναι mainstream, όχι HEDT για workstation.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα