Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταλαβες γιατι κολλαει το ιντερνετ?

γιατι σπαταλαμε πορους να βλεπουμε στο youtube το σπασιμπα η πως διαολο το λενε και να γεμιζουμε το φορουμ με μ@λ@κιες.

Γινατε ολοι φιλοδικοι στο ιντερνετ και νομιζετε οτι στο ελλαδισταν θα βγαλετε λεφτα απο το πουθενα.

Αρχικα ντροπη σας που εχετε τετοια νοοτροπια.

Κατα δευτερον,αμα θες να βγαλεις λεφτα,αντε με ενα φιλο σου με μια καμερα,πετα κατω ενα βαζο με λαδι,μετα πατα πανω του ενω σε γραφει η καμερα,σκασε κατω σαν το καρπουζι και αντε κανε μηνυση.

Και εκει θα σου δωσουν δωρεαν κατεψυγμενη τυροπιτα για μια ζωη!

Ασε μας αγαπη μου.

• Like 5
  • Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ αν ήμουν στην θέση του ts δεν θα ήθελα καν λεφτά πίσω, να μου αλλάξουν το προϊον με ένα ίδιο που να μην είναι ληγμένο απλά.

Αμα θες να βγάλεις λεφτά, σκας εκατοντάδες ευρώ σε δικηγόρους και περιμένεις μέχρι των αγίων ανήμερα πότε θα γίνει η δίκη με χαμηλή πιθανότητα να κερδίσεις, και ο πιο δικομανής άνθρωπος να τύχαινε νομίζω θα απέφευγε να μπλέξει έτσι.

Δημοσ.

Έχω φάει κατεψυγμένο ληγμένο 6 μηνών και όχι μόνο δεν έπαθα τίποτα αλλά δεν είχε την παραμικρή αλλοίωση.

Μην φρικάρετε, οι ημερομηνίες λήξης είναι βασισμένες στην στατιστική (π.χ όταν πάνω από 1% των προϊόντων χαλάει μετά από 7 μήνες μπαίνει η ημερομηνία λήξης στους 6 μήνες), δεν χαλάει μαγικά μόλις περάσει η ημερομηνία. Μάλιστα είναι πιθανό να έχεις φαγητό το οποίο θα χαλάσει ΠΡΙΝ την ημερομηνία λήξης.

• Like 4
Δημοσ.

Ένα ληγμένο κατεψυγμένο νομίζω είναι χειρότερο από φρέσκο γάλα ληγμένο.

Το γάλα έχει διάρκεια το πολύ 7 μέρες, το παράγουν λίγες μέρες πριν και ξες ότι στη 8η θα ξενίσει.

Ένα κατεψυγμένο έχει παραχθεί περισυ και έχει διάρκεια λήξης περίπου 1-2 χρόνια.

Δλδ αυτό που πήρε και του έληξε πριν 2 μήνες,παραχθηκε πριν 1,5 χρόνο τουλάχιστον. Τρισ-χειροτερο από ληγμένο γάλα.

και ?? Τι ρόλο παίζει πότε παράχθηκε ένα προιόν?? Η συντήρηση είναι το α & το ω στην διατήρηση του. Πχ στα περισσότερα εστιατόρια ετοιμάζουν τα υλικά μέρες πριν, τα κλείνουν αεροστεγώς κ τα καταψυχουν. Δεν χαλάνε δεν αλλοιώνονται κ ιδανικα κρατάνε κ χρόνια.
Δημοσ.

Η ημ. Λήξεως είναι ένδειξη. Ενα προιόν μπορεί να χει χαλάσει λόγο κακής συντήρησης πολυ πριν την ημ. λήξης του. Πχ γάλα

Εγώ ξέρω ότι ημερομηνία λήξης είναι οριστική αλλά υπάρχουν προϊόντα πού λένε προτιμότερη ημερομηνία κατανάλωσης ( ή κάτι τέτοιο) τα οποία μπορείς να τα φας και λίγες μέρες αργότερα αν έχει γίνει σωστή συντήρηση

Δημοσ.

Επειδή εχει τυχει να δω πως αποθηκεύονται και να ξερω ατομα του χώρου , αλλά και όλη τη διαδικασία, τα τροφιμα αντέχουν πιο πολύ απο ότι νομίζετε.. Σε μερικά προιόντα πχ οι ημερομηνίες λήξης αλλάζονται αλλά όχι για πολύ, όσο παίρνει. Κατα τη μεταφορά βάλε βγαλε απο φορτηγά αποθήκες μπορεί να μείνουν πολύ ώρα εξω.Τηρούνται κάποια στάνταρ αλλά όχι με ευλάβεια. Εξάλλου το εχετε δει πχ πόση ωρα μπορει να ειναι σε σουπερμαρκετ γαλατα σε καρότσια μεχρι να μπουν ψυγείο.  Η μέχρι να τα βαλουν οι εργάτες στο ψυγείο όταν γινεται χαμός απο παραλαβες. Επίσης σε ποσότητες πχ εστιατόρια κτλ παίζει πολυ ληγμένο σε κάποια υλικά μιας και αλλάζει ευκολα η ετικέτα. (και δε το ξερει ουτε αυτος που εχει το μαγαζί)

Δημοσ.

γιατι σπαταλαμε πορους να βλεπουμε στο youtube το σπασιμπα η πως διαολο το λενε και να γεμιζουμε το φορουμ με μ@λ@κιες.

Γινατε ολοι φιλοδικοι στο ιντερνετ και νομιζετε οτι στο ελλαδισταν θα βγαλετε λεφτα απο το πουθενα.

Κατα δευτερον,αμα θες να βγαλεις λεφτα,αντε με ενα φιλο σου με μια καμερα,πετα κατω ενα βαζο με λαδι,μετα πατα πανω του ενω σε γραφει η καμερα,σκασε κατω σαν το καρπουζι και αντε κανε μηνυση.

Ασε μας αγαπη μου.

Καλά κουβέντα κάνουμε στο χαλαρό σιγά, έχεις λίγο άδικο γιατί στην τελική και ο Μασούτης και ο κάθε σαν τόν Μασούτη κάνουν τά πάντα για το κέρδος οπότε ο φίλος γιατί να έχει άλλη νοοτροπία στην τελική δεν είδα κανένα μεγάλο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ να κοιτάει να μειώσει το κέρδος για να ρίξει τίς τιμές και να βοηθήσει τον κόσμο πού τά φέρνει δύσκολα αυτές τίς εποχές.

Εγώ πάντως λεφτά δεν θα ζηταγα αλλά αν γίνεται συστηματικά να υπάρχουν ληγμένα προϊόντα τότε θα το κυνηγούσα για να φάει ένα βαρβατο πρόστιμο οριστικό μπας και βάλει μυαλό.

Δημοσ.

Ασε μας αγαπη μου.

Όχι ότι συμφωνώ ή διαφωνώ αλλα λες Ελλαδιστάν υποτιμητικά ενώ αυτήν την νοοτροπία την βλέπεις πολύ πιο συχνά στο εξωτερικό και ειδικά στην πλουσιότερη και ισχυρότερη χώρα του πλανήτη.
Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά. Δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου.

Κανένας σας δεν κάνει λάθη στη δουλειά του; Δηλ. ο κάθε Μασούτης θα σωθεί αν πουλήσει 2,3 ληγμένα κατεψυγμένα;

Αφού δεν το έφαγες και δεν αρρώστησες κάντους μια παρατήρηση και στο φινάλε μην ξαναπάς.

Δημοσ.

Όχι ότι συμφωνώ ή διαφωνώ αλλα λες Ελλαδιστάν υποτιμητικά ενώ αυτήν την νοοτροπία την βλέπεις πολύ πιο συχνά στο εξωτερικό και ειδικά στην πλουσιότερη και ισχυρότερη χώρα του πλανήτη.

εκει οντως ομως παιρνουν λεφτα,ετσι λειτουργουν.

στο ελλαδισταν θα του δωσουν απλα καμια τυροπιτα.

Δημοσ.

Το γάλα έχει διάρκεια το πολύ 7 μέρες, το παράγουν λίγες μέρες πριν και ξες ότι στη 8η θα ξενίσει.

Ένα κατεψυγμένο έχει παραχθεί περισυ και έχει διάρκεια λήξης περίπου 1-2 χρόνια.

Δλδ αυτό που πήρε και του έληξε πριν 2 μήνες,παραχθηκε πριν 1,5 χρόνο τουλάχιστον. Τρισ-χειροτερο από ληγμένο γάλα.

το σκεπτικο σου ειναι τελειως λαθος......για την ακριβεια,ισχυει ακριβως το αντιθετο.παραμονη στην καταψυξη,χαλασμενου προιοντος,αδρανοποιει την μολυνση.ειναι εως και σε καποιον βαθμο,αντισηπτικη διαδικασια.η παραμονη δε σε βαθια καταψυξη,προκαλει μειωση ιοικου φορτιου εως και 90%. το υπολοιπο 10% αφορα ιους που πιθανον υπαρδουν σε παγωμενες περιοχες και δεν εχουν ανακαλυφθει ακομη.
Δημοσ.

Αποζημιωση για μια ληγμενη τυροπιτα?Πολυ ελευθερο χρονο εχεις.Ενα λαθος ενος φουκαρα υπαλληλου των 500 ευρω αναμεσα σε χιλιαδες προιοντα που πρεπει να ελεγξει.Ληγμενο προιον κατεψυγμενο κιολας που δεν παθαινει τιποτα.Φυσικα και δεν δικαιολογειται αλλα αν ειναι δυνατον να το τραβαμε τοσο μακρια.Προσωπικα εβλεπα ενα ληγμενο κουτι κορν φλεικς για μηνες στο ραφι ενος σουπερ,ληγμενο πανω απο χρονο,βεβαια επρεπε να το αναφερω,αλλα το point ειναι οτι μηνες ολοκληρους δεν το πηρε κανεις γιατι ολοι κοιτανε την ημερομηνια ληξης.Πηγαινε λοιπον τις τυροπιτες με την αποδειξη πισω στο μαγαζι,παρε καινουριες και αλλη φορα προσεχε,γιατι αμα πεσεις σε στραβοξυλο δεν τα αντικαθιστουν κιολας.

Δημοσ.

Ξεκινάω από το αυτονόητο ότι κακώς υπήρχε ληγμένο προϊόν στο ράφι. Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι.

Το ενδιαφέρον όμως για μένα είναι ότι του ts του φάνηκε πολύ εξωπραγματικό το να κοιτάξει ο ίδιος την ημερομηνία λήξης, όταν του το ανέφεραν κάποιοι.

Το μυαλό του φτάνει στα σενάρια για το τι θα συνέβαινε "αν το έτρωγε ένα παιδάκι" αλλά όχι στο αυτονόητο "κοιτάω των ημερομηνία όταν το παίρνω από το ράφι ή το βάζω στο ψυγείο μου" (προσωπικά το κάνω και στις δύο περιπτώσεις άσχετα αν έχω δει στην πράξη ότι κανένα προϊόν δεν κρατάει ημερολόγιο στο χέρι :-) ).

Μου αρέσει που πολλοί αισθάνονται ότι δεν έχουν όχι συνενοχή αλλά ούτε καν συμμετοχή σε ότι τους συμβαίνει αφού φταίνει πάντα κάποιοι άλλοι.

Επιτέλους, γίναμε αμέρικα ;)

Όχι μόνο δεν το ξες αλλά και δεν πρόκειται να συμβεί σε καμία περίπτωση.

Έχουμε κάνει τεστ στο σπίτι (το έτερον ήμισυ) με "φρέσκα" γάλατα. Τα κρατήσαμε και 10 και 20 μέρες πέραν της ημερομηνίας λήξης. Κάθε μέρα βράζαμε λίγο να δούμε αν πχ θα "κόψει". Τίποτα.

ΥΓ προσωπικά θα προτιμούσα να χάλαγε κοντά στην ημερομηνία αφού θα υποδήλωνε αν όχι τη φρεσκάδα τουλάχιστον το ότι δεν είναι γεμάτο συντηρητικά για να αντέχει ή ότι δεν είναι νεράκι.

ΥΓ2 Για να μην πω ψέματα δεν έχω κάνει δοκιμή σε όλα τα γάλατα, ούτε δοκίμασα κάποια μικρών παραγωγών, αλλά πιο mainstream μάρκες.

Δημοσ.

Κανονικά αυτοί που βάζουν τις τυρόπιτες στο ψυγείο, ελέγχουν τις ημερομηνίες.αυτές που λήγουν νωρίτερα τις ανεβάζουν ψηλά για να φύγουν.εάν έχουν λήξει τα παίρνουν επιστροφή.προφανώς βαριόταν ο υπάλληλος να ακολουθήσει τον κανόνα και την άφησε θεωρώντας ότι δεν θα το πάρει χαμπάρι κανείς.το να νομίζει ότι θα βγάλει λεφτά ο τς, το θεωρώ ανέκδοτο.

Μια περίπτωση δική μου σχετικά με ληγμένα προϊόντα.ένας φίλος μας ήταν υπεύθυνος στα γκουντις στην Τσιμισκή, για κάποιο καιρό με έφερνε ληγμένα σαλαμια φέτες, κυβάκια σαλαμι, κασέρι, για να τα δώσω στα σκυλιά μου.τι έκαναν αυτοί τώρα, όταν είχαν λήξει πάνω από έξι μήνες, χτύπαγαν νέα ημερομηνία για άλλους έξι, οχτώ ,μήνες περίπου.Έτσι κάνουν και στα σ/μ.το είδα γιατί ήταν δύο αυτοκόλλητα.Εγώ όμως αντί για τα σκυλιά τα έφαγα.δεν έπαθα τίποτα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...