sofian7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα σας, Θέλω να φτιάξω ένα pc. Το χρειάζομαι για να τρέχω αναλύσεις μηχανικής σε Matlab και Fortran. ΔΕΝ το χρειάζομαι για gaming οπότε και ενσωματωμένες κάρτες γραφικών μου αρκούν.Ο κώδικας γενικά είναι single threaded και προς το παρών δεν με ενδιαφέρει να δοκιμάσω να τον κάνω παράλληλο. Οπότε χρειάζομαι ένα pc με το καλύτερο performance σε single threaded εφαρμογές. Δεν χρειάζομαι περιφερειακά/οθόνες κτλ. Δεν χρειάζομαι λειτουργικό σύστημα. Θέλω να γίνει overclock στο μεγαλύτερο βαθμό που μπορεί να γίνει αλλά να είναι σταθερό γιατί οι αναλύσεις μπορεί να διαρκούν ως και 3 μέρες. Από όσο γνωρίζω η ram και η ταχύτητά της παίζει ρόλο αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντική είναι. Γνωρίζει κανείς benchmarks που να μετράνε πόσο επηρεάζρι η ταχύητα της ram σε παρόμοια επιστημονικά προγράμματα? Απόσο έχω διαβάσει ο 7350k ανταγωνίζεται τον ακριβότερο 7700k και είναι οι ταχύτεροι που υπάρχουν σε single thread. Γνωρίζετε αν η cash παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα τέτοιου είδους αναλύσεων? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Sheogorath Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Αν και το καλύτερο φθηνό single core το έχει ο 7350, το θεωρώ αμαρτία με τα χρήματα που ζητάει. Δες και την περίπτωση multythread, μακροχρόνια σε βολεύει να κανεις το βήμα. Αλλιώς αν και δεν είναι vfm ο 7350, είναι μονόδρομος. Η cache παίζει ρόλο, αλλά όχι αρκετά για να σου προτεινω κάτι σε Χ99-299 όπου το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα σας, Θέλω να φτιάξω ένα pc. Το χρειάζομαι για να τρέχω αναλύσεις μηχανικής σε Matlab και Fortran. ΔΕΝ το χρειάζομαι για gaming οπότε και ενσωματωμένες κάρτες γραφικών μου αρκούν.Ο κώδικας γενικά είναι single threaded και προς το παρών δεν με ενδιαφέρει να δοκιμάσω να τον κάνω παράλληλο. Οπότε χρειάζομαι ένα pc με το καλύτερο performance σε single threaded εφαρμογές. Δεν χρειάζομαι περιφερειακά/οθόνες κτλ. Δεν χρειάζομαι λειτουργικό σύστημα. Θέλω να γίνει overclock στο μεγαλύτερο βαθμό που μπορεί να γίνει αλλά να είναι σταθερό γιατί οι αναλύσεις μπορεί να διαρκούν ως και 3 μέρες. Από όσο γνωρίζω η ram και η ταχύτητά της παίζει ρόλο αλλά δεν ξέρω πόσο σημαντική είναι. Γνωρίζει κανείς benchmarks που να μετράνε πόσο επηρεάζρι η ταχύητα της ram σε παρόμοια επιστημονικά προγράμματα? Απόσο έχω διαβάσει ο 7350k ανταγωνίζεται τον ακριβότερο 7700k και είναι οι ταχύτεροι που υπάρχουν σε single thread. Γνωρίζετε αν η cash παίζει σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα τέτοιου είδους αναλύσεων? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Έχει αναλυτικά πίνακα single thread performance στο passmark αν κοιτάξεις. Θα βρεις επίσης benchmark για Matlab, κάπου είχα δει. Αν ο κώδικας είναι ram throughput intensive διαφορά θα δεις αν πας σε quad channel/workstation chipset και όχι απο speed και timing του κάθε dimm. ECC είναι επίσης καλή ιδέα αν το dataset του κάθε simulation είναι μεγάλο και το αφήνεις να τρέχει μέρες. Το overclocking επίσης δε το θες αν ψάχνεις αξιόπιστα αποτελέσματα στις αναλύσεις σου, δεν ξέρεις τι λάθος μπορεί να πετάξει η κάθε μνήμη σου και αν δεν έχεις ecc θα σωθεί μαζί με το αρχείο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα