Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ ..

Όπως αναφέρω στο τίτλο του θέματος είμαι σε αναζήτηση ρουτερ γιατι αυτο που μου έδωσε η εταιρία ( forthnet , ένα ZTE απο τα αζήτητα προφανώς ) πραγματικά δεν κάνει για τίποτα.

Προσπαθώ να παίξω online , LoL / CS:Go κτλ και πραγματικά δεν ειναι εφικτό απο την καθυστέρηση που εχω.

Επειδή δεν εχω αλλάξει ποτε ξανα χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Η ταχύτητα μου ειναι 24αρα και καλά αλλά μελλοντικά ίσως παίξω και σε VDSL οποτε λέω να πάρω ένα ρουτερ που να υποστηρίζει και VDSL.

Budget δεν εχω κάποιο στάνταρ αλλά όχι και μια περιουσία σίγουρα.

Εχω δει ότι "καλά" ρουτερ κάνουν καμία 50€ αλλά φτάνουν κ μεχρι τον θεό οποτε δώστε μου κάποιες προτάσεις στα 50+ ξέρω γω.

Ευχαριστω εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

με ενδιαφέρει και εμένα το ίδιο, αν και adsl2 μου αρκεί.

Πόσταρα στο αντίστοιχο thread αλλά κανείς δεν έκανε κάποια πρόταση.

Δημοσ.

Και σε μενα φιλε το ιδιο βλέπω..

Το συγκεκριμένο thread δεν πολυ εχει απήχηση μου φαινεται γιατι οτι αλλο εχω ρωτήσει είχα άμεση απάντηση.

Τελος πάντων επειδή βλέπω οτι εχει κάποια views το θέμα μου , αν κάποιος γνωρίζει ας ρίξει καμία ιδέα παρακαλώ πολυ

Δημοσ.
  1. Μπαινεις skroutz --> https://www.skroutz.gr/c/775/adsl-modem.html
  2. Επιλεγεις τα φιλτρα στα αριστερα της σελιδας.
  3. Μετα το φιλτραρισμα, τσεκαρεις τα προιοντα που εχουν μεινει και αν σου "γυαλισει" κατι, μπαινεις στο προιον για περισσοτερα infos.
  4. Ανοιγεις θεμα στο insomnia αν εχεις διλλημα / εισαι μεταξυ διαφορων προιοντων και δεν μπορεις να αποφασισεις ή αν εισαι εντελως ασχετος με τα routers και δεν μπορεις απο μονος σου να αποφασισεις.

650 προιοντα εχει η κατηγορια αυτη τη στιγμη, σιγουρα θα βρεις καποιο που να καλυπτει τις αναγκες σου και τα γουστα σου.

Καλες αγορες. :)

• Like 1
Δημοσ.

1. Μπαινεις skroutz --> https://www.skroutz.gr/c/775/adsl-modem.html
  2. Επιλεγεις τα φιλτρα στα αριστερα της σελιδας.
  3. Μετα το φιλτραρισμα, τσεκαρεις τα προιοντα που εχουν μεινει και αν σου "γυαλισει" κατι, μπαινεις στο προιον για περισσοτερα infos.
  4. Ανοιγεις θεμα στο insomnia αν εχεις διλλημα / εισαι μεταξυ διαφορων προιοντων και δεν μπορεις να αποφασισεις ή αν εισαι εντελως ασχετος με τα routers και δεν μπορεις απο μονος σου να αποφασισεις.

650 προιοντα εχει η κατηγορια αυτη τη στιγμη, σιγουρα θα βρεις καποιο που να καλυπτει τις αναγκες σου και τα γουστα σου.

Καλες αγορες. :)

ευχαριστω για την απαντηση αλλα εγω ανηκω στην κατηγορια Νο4 που ανεφερες.

Ειμαι παντελως ασχετος και δεν ξερω τι να επιλεξω γι αυτο ζητησα και την βοηθεια σας.

Αν εχεις χρονο κ ορεξη η καποιος αλλος ας βοηθησει γιατι περαν απο καποιες μαρκες που ξερω δεν ξερω τι να επιλεξω ακριβως..

ευχαριστω

Δημοσ.

Ωραια, εγω θα προτιμησω απ'το να σου προτεινω κατι, να σου δωσω μερικα infos για να μπορεις μονος σου να κρινεις και να αποφασιζεις. Αν αφιερωσεις 3-4 λεπτα και διαβασεις τα παρακατω, νομιζω θα σε βοηθησουν. :)

1. Διαχωρισμος

Υπαρχουν δυο κατηγοριες. Τα modem-routers και τα σκετα routers. Τα modem-routers εχουν ενσωματωμενο modem και μπορεις να συνδεθεις στο Internet απευθειας με αυτα. Τα σκετα routers χρειαζονται και ενα modem επιπλεον για να συνδεθουν στο Internet, δηλαδη χρειαζεσαι δυο συσκευες σε αυτη την περιπτωση. Καποιος που δεν πολυασχολειται οπως εσυ, θα προτιμησει τα modem-routers για να μην μπλεκει με ρυθμισεις και εξτρα καλωδια και συνδεσεις.

2. Τυπος γραμμης και συνδεσης

Υπαρχουν συσκευες που δουλευουν μονο σε ADSL γραμμες, καποιες αλλες που δουλευουν μονο σε VDSL και αλλες που μπορουν να παιξουν και στα δυο ειδη γραμμων. Υπαρχουν επισης συσκευες που δουλευουν σε απλη τηλεφωνια (PSTN) την οποια εχουμε οι περισσοτεροι, καποιες αλλες που δουλευουν σε ISDN τηλεφωνια και καποιες (λιγες) που δουλευουν και στα δυο ειδη. Εννοειται οτι αγοραζεις καποιο που κανει για τον τυπο της γραμμης και της συνδεσης που εχεις!

3. Μαρκες

Οι πιο δημοφιλεις μαρκες ειναι τα TP-Link, τα Linksys, τα D-Link και τα Asus. Προτιμησε καποιο απο αυτες τις μαρκες. Οποτε αυτοματα, η λιστα με τα υποψηφια προς αγορα εχει μειωθει.

4. Δυνατοτητες/Χαρακτηριστικα

Συνηθως οσο ανεβαινει η τιμη, τοσο καλυτερα τα χαρακτηριστικα. Χαρακτηριστικα μπορει να ειναι η ταχυτητα των θυρων ethernet (10/100 ή 10/100/1000), το προτυπο και η ταχυτητα του ασυρματου δικτυου (b/g/n ή b/g/n/ac), το αν μια συσκευη εχει θυρα/ες USB στις οποιες μπορεις να συνδεσεις φλασακι/δισκο/εκτυπωτη και να γινει κοινοχρηστο και επισης υπαρχουν και χαρακτηριστικα που δεν αναφερονται οπως η CPU και το μεγεθος της RAM του router, αυτα αν θες να τα βρεις τα ψαχνεις σε εξειδικευμενα sites οπως το wikidevi. Συνηθως οι πιο ακριβες συσκευες εχουν καλυτερη CPU και περισσοτερη RAM πραγμα το οποιο βοηθαει οταν υπαρχει μεγαλο δικτυακο φορτο.

5. Περισσοτερα για τις ασυρματες τεχνολογιες

Τα ασυρματα δικτυα παιζουν σε 2 μπαντες. Στα 2.4GHz και στα 5GHz. Υπαρχουν routers που παιζουν μονο στην 2.4 μπαντα (single band) και αλλα που ειναι "dual band" πραγμα το οποιο σημαινει πως το router εχει δυο ξεχωριστες καρτες δικτυου, η μια απο τις οποιες δουλευει στα 2.4GHz και η αλλη στα 5GHz.

Επισης το προτυπο n, μπορει να προσφερει ταχυτητα που φτανει max τα 300Mbps ενω το προτυπο AC προσφερει υψηλοτερες ταχυτητες. Ενα router μπορει να ειναι n και single band / n και dual band / ac και dual band.

Η μεγιστη ταχυτητα του WLAN συνηθως αναφερεται αθροιζομενη, π.χ ενα προιον με WLAN 1200Mbps σημανει 300Mbps στην 2.4/n μπαντα + 900 στην 5/ac μπαντα.

Εννοειται οτι για να συνδεθεις σε ενα router που παιζει στην 5αρα μπαντα, πρεπει η ασυρματη καρτα δικτυου σου να το υποστηριζει.

6. Περιπτωση VoIP (για οποιον τον αφορα)

Καποιοι παροχοι οπως η CYTA και ο OTE παρεχουν VoIP τηλεφωνια δηλαδη το τηλεφωνο συνδεεται πανω στο router και δουλευει με αυτον τον τροπο. Σε αυτη την περιπτωση ο παροχος εχει δωσει ενα modem-router δικο του το οποιο εχει περασμενες τις ρυθμισεις για την τηλεφωνια και τις καταλληλες θυρες ωστε να δουλευει το τηλεφωνο.

Απο αυτα που γνωριζουμε σημερα, αν εισαι στην CYTA δεν μπορεις να βαλεις δικο σου modem-router γιατι δεν σου δινουν τις ρυθμισεις/κωδικους για την τηλεφωνια.

Αν εισαι στον OTE και οπως εχουν αναφερει αλλοι χρηστες, μπορεις να αγορασεις ενα modem-router που να υποστηριζει VoIP τηλεφωνια και να ζητησεις τις ρυθμισεις/κωδικους της τηλεφωνιας ωστε να τους περασεις manually στη δικη σου συσκευη. Αν εισαι σε τετοια περιπτωση, ανοιγεις θεμα και ζητας επιπλεον πληροφοριες και βοηθεια.

7. Συμπερασματα

Οπως καταλαβαινεις για να σου προτεινει καποιος καποιο router για αγορα, θα πρεπει ή να το εχει δοκιμασει ο ιδιος ή να κατεχει το σπορ και να μπορει με ασφαλεια να προτεινει κατι χωρις να το εχει δοκιμασει. Ποσα routers του εμποριου να εχει δοκιμασει καποιος? 2? 3? 5? 10? Ειδικα απο τη στιγμη που καθε χρονο βγαινουν ενα σωρο νεα μοντελα, εινα αδυνατον να ακολουθει καποιος τις τεχνολογιες και να εχει αποψη για ολα.

Aν εχεις καποια απορια ρωτα ελευθερα. :)

• Like 3
Δημοσ.

Ωραια, εγω θα προτιμησω απ'το να σου προτεινω κατι, να σου δωσω μερικα infos για να μπορεις μονος σου να κρινεις και να αποφασιζεις. Αν αφιερωσεις 3-4 λεπτα και διαβασεις τα παρακατω, νομιζω θα σε βοηθησουν. :)

1. Διαχωρισμος

Υπαρχουν δυο κατηγοριες. Τα modem-routers και τα σκετα routers. Τα modem-routers εχουν ενσωματωμενο modem και μπορεις να συνδεθεις στο Internet απευθειας με αυτα. Τα σκετα routers χρειαζονται και ενα modem επιπλεον για να συνδεθουν στο Internet, δηλαδη χρειαζεσαι δυο συσκευες σε αυτη την περιπτωση. Καποιος που δεν πολυασχολειται οπως εσυ, θα προτιμησει τα modem-routers για να μην μπλεκει με ρυθμισεις και εξτρα καλωδια και συνδεσεις.

2. Τυπος γραμμης και συνδεσης

Υπαρχουν συσκευες που δουλευουν μονο σε ADSL γραμμες, καποιες αλλες που δουλευουν μονο σε VDSL και αλλες που μπορουν να παιξουν και στα δυο ειδη γραμμων. Υπαρχουν επισης συσκευες που δουλευουν σε απλη τηλεφωνια (PSTN) την οποια εχουμε οι περισσοτεροι, καποιες αλλες που δουλευουν σε ISDN τηλεφωνια και καποιες (λιγες) που δουλευουν και στα δυο ειδη. Εννοειται οτι αγοραζεις καποιο που κανει για τον τυπο της γραμμης και της συνδεσης που εχεις!

3. Μαρκες

Οι πιο δημοφιλεις μαρκες ειναι τα TP-Link, τα Linksys, τα D-Link και τα Asus. Προτιμησε καποιο απο αυτες τις μαρκες. Οποτε αυτοματα, η λιστα με τα υποψηφια προς αγορα εχει μειωθει.

4. Δυνατοτητες/Χαρακτηριστικα

Συνηθως οσο ανεβαινει η τιμη, τοσο καλυτερα τα χαρακτηριστικα. Χαρακτηριστικα μπορει να ειναι η ταχυτητα των θυρων ethernet (10/100 ή 10/100/1000), το προτυπο και η ταχυτητα του ασυρματου δικτυου (b/g/n ή b/g/n/ac), το αν μια συσκευη εχει θυρα/ες USB στις οποιες μπορεις να συνδεσεις φλασακι/δισκο/εκτυπωτη και να γινει κοινοχρηστο και επισης υπαρχουν και χαρακτηριστικα που δεν αναφερονται οπως η CPU και το μεγεθος της RAM του router, αυτα αν θες να τα βρεις τα ψαχνεις σε εξειδικευμενα sites οπως το wikidevi. Συνηθως οι πιο ακριβες συσκευες εχουν καλυτερη CPU και περισσοτερη RAM πραγμα το οποιο βοηθαει οταν υπαρχει μεγαλο δικτυακο φορτο.

5. Περισσοτερα για τις ασυρματες τεχνολογιες

Τα ασυρματα δικτυα παιζουν σε 2 μπαντες. Στα 2.4GHz και στα 5GHz. Υπαρχουν routers που παιζουν μονο στην 2.4 μπαντα (single band) και αλλα που ειναι "dual band" πραγμα το οποιο σημαινει πως το router εχει δυο ξεχωριστες καρτες δικτυου, η μια απο τις οποιες δουλευει στα 2.4GHz και η αλλη στα 5GHz.

Επισης το προτυπο n, μπορει να προσφερει ταχυτητα που φτανει max τα 300Mbps ενω το προτυπο AC προσφερει υψηλοτερες ταχυτητες. Ενα router μπορει να ειναι n και single band / n και dual band / ac και dual band.

Η μεγιστη ταχυτητα του WLAN συνηθως αναφερεται αθροιζομενη, π.χ ενα προιον με WLAN 1200Mbps σημανει 300Mbps στην 2.4/n μπαντα + 900 στην 5/ac μπαντα.

Εννοειται οτι για να συνδεθεις σε ενα router που παιζει στην 5αρα μπαντα, πρεπει η ασυρματη καρτα δικτυου σου να το υποστηριζει.

6. Περιπτωση VoIP (για οποιον τον αφορα)

Καποιοι παροχοι οπως η CYTA και ο OTE παρεχουν VoIP τηλεφωνια δηλαδη το τηλεφωνο συνδεεται πανω στο router και δουλευει με αυτον τον τροπο. Σε αυτη την περιπτωση ο παροχος εχει δωσει ενα modem-router δικο του το οποιο εχει περασμενες τις ρυθμισεις για την τηλεφωνια και τις καταλληλες θυρες ωστε να δουλευει το τηλεφωνο.

Απο αυτα που γνωριζουμε σημερα, αν εισαι στην CYTA δεν μπορεις να βαλεις δικο σου modem-router γιατι δεν σου δινουν τις ρυθμισεις/κωδικους για την τηλεφωνια.

Αν εισαι στον OTE και οπως εχουν αναφερει αλλοι χρηστες, μπορεις να αγορασεις ενα modem-router που να υποστηριζει VoIP τηλεφωνια και να ζητησεις τις ρυθμισεις/κωδικους της τηλεφωνιας ωστε να τους περασεις manually στη δικη σου συσκευη. Αν εισαι σε τετοια περιπτωση, ανοιγεις θεμα και ζητας επιπλεον πληροφοριες και βοηθεια.

7. Συμπερασματα

Οπως καταλαβαινεις για να σου προτεινει καποιος καποιο router για αγορα, θα πρεπει ή να το εχει δοκιμασει ο ιδιος ή να κατεχει το σπορ και να μπορει με ασφαλεια να προτεινει κατι χωρις να το εχει δοκιμασει. Ποσα routers του εμποριου να εχει δοκιμασει καποιος? 2? 3? 5? 10? Ειδικα απο τη στιγμη που καθε χρονο βγαινουν ενα σωρο νεα μοντελα, εινα αδυνατον να ακολουθει καποιος τις τεχνολογιες και να εχει αποψη για ολα.

Aν εχεις καποια απορια ρωτα ελευθερα. :)

φιλε nostos , σ ευχαριστω απειρα ! λεπτομερεστατη η απαντηση σου μεχρι και σε μενα που δεν εχω αποψη με την συγκεκριμενη κατηγορια.

Δεν ειχα χρονο να σου απαντησω αν και το ειχα διαβασει προ ημερων.

και παλι σ ευχαριστω για την απαντηση , ισως επανελθω με 2-3 μοντελα που θα ''σταμπαρω'' απλα για την αποψη σας.

Δημοσ.

σαφής απάντηση δεν θα μπορείς να πάρεις αν δεν ξέρεις σε τι dslam είσαι καθώς παίζουν 3 κατηγορίες.

Αν λοιπόν το μόντεμ που θα σου "γυαλίσει" έχει chipset αλλης μάρκας απο αυτή του dslam θα έχεις και πτώση 1-2Mbps της ταχύτητας συγχρονισμού.

η Forthnet Παιζει ειτε με siemens dslam(infineon chipset) ειτε με alcatel(broadcom chips)

τα μόντεμ που αξίζουν τρομερά είναι τα asus αλλα δυστυχώς ειναι με mediatek Οπότε χάνουν σε ταχύτητα στην 4νετ.Μάλλον για TP-Link σε βλέπω που παίζει και με broadcom και με lantiq(infineon).

Εφόσον σε απασχολεί το VDSL μπορεί να σε απασχολεί και το vectoring μετά θα πρέπει να δεις αν θα έχεις υποστήριξη απο το μόντεμ,το οποιό θα πρέπει να υποστηρίζει και το αντίστοιχο πρότυπο G.993.5.

https://en.wikipedia.org/wiki/VDSL#VDSL2_Vectoring

οσο για τα υπόλοιπα,μακριά απο belkin και  μόντεμ που ειναι ΜΟΝΟ για ANNEX B(μιας και έχεις ANNEX A).

τέλος,ισχύει οτι στο συγκεκριμένο αντίστοιχο θέμα δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση μιας και δεν υπάρχουν γνώστες επι του θέματος,η οσοι υπάρχουν τα έχουν γράψει 100 φορές και δεν ασχολούνται.

σε παραδίπλα(adslgr)πιθανότατα στο αντίστοιχο section θα έπαιρνες γρηγορότερα απάντηση.

VDSL έχει η περιοχή σου; είναι στο πλάνο αναβάθμισης;

• Like 1
Δημοσ.

για forthnet και infineon Μπορείς να δείς αυτό το TPLINK   http://www.skroutz.gr/s/7827007/TP-LINK-Archer-VR200-v1.html#reviews

έχει 2 μπάντες(2,4 & 5) και γενικά είναι πολύ σταθερό με καλή εμβέλεια.

από συγχρονισμό επειδή ειναι και VDSL μάλλον δεν έχουν δώσει πολύ βάση στους drivers της ADSL και συγχρονίζει στα ίδια με το παλιό 585 thompson.

Γενικά το βρίσκω πολυ τίμιο και προσωπικά έχω να δω αποσύνδεση πάνω από μήνα ενω πριν εβλεπα 1-2 ανα βδομάδα

Δημοσ.

Επειδη και εγω Forthnet ειμαι, εχω δοκιμασει και infineon/lantiq και broadcom modems.

Με το lantiq κλειδωνω 0,5 Mbps πιο πανω, πραγμα που δεν το θεωρω πολυ σημαντικο.

Mediatek δεν εχει τυχει να δοκιμασω.

Οσον αφορα τα TP-Link, επειδη η φαση αρχιζει να μοιαζει σαν την Samsung που βγαζει 700 τηλεφωνα το χρονο, ουσιαστικα εχει 3 κατηγοριες modem-routers.

Τα TD-W* μοντελα

Τα Archer D* μοντελα

Τα Archer VR* μοντελα

Προσοχη αν αγορασετε καποιο που να αναφερει VDSL ενω εχετε ADSL, να βεβαιωθειτε οτι υποστηριζει και ADSL. Επισης αν ειναι VDSL να υποστηριζει το Vectoring που εγραψε ο Xristaras. Αν δεν αναφερεται το συγκεκριμενο χαρακτηριστικο, οπωσδηποτε το ψαχνετε / googlαρετε.

Τελος, αν δεν μπορειτε ή δεν θελετε να αγορασετε κατι ακριβο (υποκειμενικο το "ακριβο") ωστε να εχετε ολα τα "καλουδια", να δωσετε βαση σε αυτο που σας νοιαζει περισσοτερο στα πιο οικονομικα μοντελα. Αν θελετε gigabit ταχυτητες στο τοπικο δικτυο και δεν σας νοιαζει τoσο πολυ η υψηλη ταχυτητα στο ασυρματο, δωστε βαση σε αυτο και αγοραστε καποιο 1000αρι. Αν ισχυει το αναποδο, πραττετε αναλογως.

Αυτα, δεν ξερω αν χρειαζεται να γραψω κατι αλλο. :)

Δημοσ.

Επειδη και εγω Forthnet ειμαι, εχω δοκιμασει και infineon/lantiq και broadcom modems.

Με το lantiq κλειδωνω 0,5 Mbps πιο πανω, πραγμα που δεν το θεωρω πολυ σημαντικο.

Mediatek δεν εχει τυχει να δοκιμασω.

μήπως έχεις γενικότερα καλή γραμμή οπότε δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο ο θόρυβος;

Για λίγο καιρό είχα το 5136 που δίνει η forthnet,με realtek chip πάνω,παίζει να εβλεπα ιδιες τιμές με όταν ειχα το 8970V1(lantiq) μπορεί και χειρότερα.

αυτή τι στιγμή είμαι με fastpath και με το 5136 ειχα 13800-14500.

τώρα έχω πάνω το 8960Ν V7 και είμαι 51300-16000.Αν βγάλω και το fastpath Παίζει να πάρω 0.5-1Mbps πάνω ακόμα.

Το καλύτερεο για την δική μου γραμμή μέχρι στιγμής είναι το airties 5440 που είχα πάνω,το απέσυρα για να μην πεθάνει τελείως(το εχω για να βλέπω την γραμμή μέσω DMTool)όπου με fast με παει 15800-16500 και χωρις εχω δει να κλειδώνει 16800-17600 με γραμμη στο 26 attenuation.

anyway,ας περιμένουμε απάντηση.

Δημοσ.

Η γραμμη μου ειναι καλη σαν ποιοτητα (δεν εχω errors/αποσυνδεσεις κλπ) αλλα οχι σαν ταχυτητα.

Επισης απ'οτι εχω καταλαβει ειναι ενας συνδιασμος πραγματων που κανει την εμπειρια ενος χρηστη να ειναι διαφορετικη απ'οτι ενος αλλου ακομα και αν μιλαμε για την ιδια εταιρια με τον ιδιο εξοπλισμο και στην ιδια πολυκατοικια.

Π.χ εχω διαβασει οτι δεν πρεπει το τηλεφωνικο καλωδιο να ειναι μεγαλο και καλυτερα να τραβηξεις μεγαλο καλωδιο ethernet. Εγω ειμαι με τηλεφωνικο καλωδιο 15 μετρα περασμενο τοιχο-τοιχο και η ταχυτητα ειναι ακριβως η ιδια σε σχεση με το να βαλω καλωδιο μισου μετρου δηλ. με το router να ειναι διπλα απο την κεντρικη τηλεφωνικη πριζα.

Οποτε... ειναι και λιγο λαχειο νομιζω το θεμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια βοηθεια κ σε εμενα αν μπορείτε. Εχω φορ8νετ adsl 24αρα. Και εχω ενα ρουτερ της hol to alcatel και θελω να το αλλάξω γτ μου κανει αρκετές αποσύνδεσης και στο υ/π και στο κινητό. Ειμαι άσχετος εντελώς στο 8εμα διάβασα πιο πανω το ποστ τπυ nostos και λεω να παρω αυτο https://www.skroutz.gr/products/show/19545556?client_id=8oZYTomOpA73fxIrDfkTzg%3D%3D&from=api/skroutz_android

Κανει για την γραμμη μου; και κατι ακομα χρειάζεται ρύθμιση; η μονο τα καλώδια να συνδέσω και παίζει;

Δημοσ.

Μια βοηθεια κ σε εμενα αν μπορείτε. Εχω φορ8νετ adsl 24αρα. Και εχω ενα ρουτερ της hol to alcatel και θελω να το αλλάξω γτ μου κανει αρκετές αποσύνδεσης και στο υ/π και στο κινητό. Ειμαι άσχετος εντελώς στο 8εμα διάβασα πιο πανω το ποστ τπυ nostos και λεω να παρω αυτο https://www.skroutz.gr/products/show/19545556?client_id=8oZYTomOpA73fxIrDfkTzg%3D%3D&from=api/skroutz_android

Κανει για την γραμμη μου; και κατι ακομα χρειάζεται ρύθμιση; η μονο τα καλώδια να συνδέσω και παίζει;

Καλο ειναι το συγκεκριμενο (ειναι broadcom) απλα θεωρειται απο τα "παλια" πλεον.

Θα παιξει κανονικα, δεν θα εχεις προβλημα.

Εδω ειναι ο emulator για να δεις τις ρυθμισεις

http://uk.tp-link.com/resources/simulator/TD-W8970_v3/index.htm

Ή θα χρησιμοποιησεις το "Quick Setup" για να το ρυθμισεις ή καλυτερα θα πας στο Network -> WAN Settings και φτιαχνεις μια PPPoE συνδεση.

Ο emulator εχει δυο προφιλ στο WAN Settings, ενα bridge και ενα PPPoE.

Αν ειναι ετσι οταν το αγορασεις, σβηνεις το bridge και ή σβηνεις και το PPPoE ωστε να φτιαξεις καινουργιο ή το τροποποιεις και βαζεις τα σωστα VPI/VCI και τα στοιχεια της Forthnet (username/password).

Υπαρχουν και καποιες αλλες ρυθμισεις που πρεπει να γινουν οπως το WiFi και το Firewall, αλλα δεν ειναι κατι το δυσκολο.

Δημοσ.

σαφής απάντηση δεν θα μπορείς να πάρεις αν δεν ξέρεις σε τι dslam είσαι καθώς παίζουν 3 κατηγορίες.

Αν λοιπόν το μόντεμ που θα σου "γυαλίσει" έχει chipset αλλης μάρκας απο αυτή του dslam θα έχεις και πτώση 1-2Mbps της ταχύτητας συγχρονισμού.

η Forthnet Παιζει ειτε με siemens dslam(infineon chipset) ειτε με alcatel(broadcom chips)

τα μόντεμ που αξίζουν τρομερά είναι τα asus αλλα δυστυχώς ειναι με mediatek Οπότε χάνουν σε ταχύτητα στην 4νετ.Μάλλον για TP-Link σε βλέπω που παίζει και με broadcom και με lantiq(infineon).

Ενδιαφέρον αυτό με τα chipsets των DSLAMS - δεν το ήξερα! Το θέμα είναι: πως μαθαίνει κάποιος τι chipset φοράει το dslam στο οποίο ανήκει;;;

Σύμφωνα με τον έλεγχο διαθεσιμότητας της Vodafone, ανήκω στο α/κ ΠΕΛΟΠΑΣ (ΠΑΤΡΑ) και σύμφωνα με τον έλεγχο διαθεσιμότητας της Cyta η απόσταση που με χωρίζει από το α/κ είναι 1.687 μέτρα.

Είμαι και εγώ στην αγορά για καινούριο ρούτερ και τείνω προς το δημοφιλές, σε αυτό το φόρουμ, N14U της Asus. Είμαι ήδη συνδρομητής της Wind οπότε να φανταστώ πως για να το πουλάει αυτό το ρούτερ η ίδια η εταιρία δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας μεταξύ των chipsets;;!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...