Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παράξενο φαινόμενο τον τελευταίο καιρό, το pc μου κολλάει ολοκληρωτικά ξαφνικά μη μπορώντας να κάνω τίποτα, ούτε κίνηση ποντικιού ούτε cltr+alt+del.. η οθόνη κολλάει στο σημείο. Η μόνη λύση είναι να ανοιγοκλείσω το pc από πίσω. Αυτό μπορεί να συμβεί 2-3 φορές τη μέρα ειτε in game είτε σε βίντεο YT είτε σε απλό browsing. Μπορεί να μην συμβεί για 2-3 μέρες καθόλου.

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

• Format
  • Έλεγχος θερμοκρασίας, όταν είναι idle η θερμοκρασία ειναι στα 45-55c (CPU - GPU) και σε βαριά παιχνίδια π.χ PUBG ή BDO είναι από 70c μεχρι 77c max. Φυσιολογικότατα δηλαδή. Όλα καλά και στα υπόλοιπα μέρη του PC απο θερμοκρασίες.
  • Έτρεξα HDSentinel, δεν βρήκε τίποτα
  • Έτρεξα memtest 2 φορές, 0 errors
  • Από drivers είμαι οκ, έχω τα τελευταία.
  • Η κάρτα γραφικών μου είναι 3 μηνών με ελάχιστη χρήση ως τώρα. (GTX 1060 3GB)

Το μυαλό μου πάει στο τροφοδοτικό να σας πω την αλήθεια καθώς είναι 5ετίας, μήπως χαροπαλεύει;

Κάποιος γνώστης αν μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων, καθώς οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες.

Δημοσ.

Γραψε ακριβως τι εχεις ακομη και το κουτι και ποσους ανεμιστηρες εχει,λεπτομερειακα. Αλλιως δεν γινεται να σε βοηθησουμε.

Δημοσ.

Καλημερα.

Υπαρχη περιπτωση να οφειλεται στην συχνοτητα του επεξεργαστη και Vcore της CPU ή στην συχνοτητα που δουλευει η RAM .

Ειχα και εγω αυτο ακριβως το προβλημα παλιοτερα και δεν μπορουσα να το λυσω με τιποτα , ειτε μονος μου ειτε πηγαινοντας το σε μαγαζι

Κατα λαθος το βρηκα πειραζοντας την συχνοτητα του επεξεργαστη . Η πρωτη μου σκεψη παντος πηγαινει στην RAM και CPU.

Δημοσ.

Γραψε ακριβως τι εχεις ακομη και το κουτι και ποσους ανεμιστηρες εχει,λεπτομερειακα. Αλλιως δεν γινεται να σε βοηθησουμε.

Case: Thermaltake WingRS 200

PSU: Thermaltake Litepower 600W

MOBO: GIGABYTE GA-Z68P-DS3

CPU: Intel Core i7 2600 @ 3.40GHz

RAM: 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB (Gigabyte)

HARD DISKS: 931GB Hitachi HDS721010CLA332 ATA Device

DVD-RW: Optiarc DVD RW AD-7280S ATA Device

Σχετικά με τους ανεμιστίρες, δεν έχω ιδέα οπότε έβγαλα μια φωτό μέσα στο κουτί μπας και βγάλουμε άκρη..

IV0IjbI.jpg

Καλημερα.

Υπαρχη περιπτωση να οφειλεται στην συχνοτητα του επεξεργαστη και Vcore της CPU ή στην συχνοτητα που δουλευει η RAM .

Ειχα και εγω αυτο ακριβως το προβλημα παλιοτερα και δεν μπορουσα να το λυσω με τιποτα , ειτε μονος μου ειτε πηγαινοντας το σε μαγαζι

Κατα λαθος το βρηκα πειραζοντας την συχνοτητα του επεξεργαστη . Η πρωτη μου σκεψη παντος πηγαινει στην RAM και CPU.

Ενδιαφέρον, πως πειράζω τις συχνότητες των CPU/RAM?

Δημοσ.

Μολις ετρεξα το Unigine Heaven σε extreme ultra settings, δεν υπήρξε freeze. Αν είχε προβλημα η καρτα γραφικων δεν θα ειχε crushάρει ; Η θερμοκρασία ήταν σταθερά στους 77c max.

iiqXmpx.png

Δημοσ.

Δεν ειναι απο την καρτα γραφικων αυτο ειναι σιγουρο . Αν και 77c ειναι αρκετη θερμοκρασια για gpu . 

Σε αυτο που σου ειπα πιο πανω δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι εγω εχω παλια μητρικη και cpu με αλλα στανταρ και ρυθμισης 

εσυ απο τι ειδα εχεις i7 .

Εαν συνεχιση ομως να σου παγωνει την εικονα πρεπει να το δεις ψαξε λιγο στο φορουμ να βρεις ατομα που ξερουν και μπορουν να σε βοηθησουν για καινουργιες μητρικες και cpu . 

Δημοσ.

1. Βρες ένα καλό τροφοδοτικό από κάποιον γνωστό σου να δοκιμάσεις.

2. Μείνε με τα ενσωματωμένα γραφικά για κάποιο διάστημα (1-2 μέρες).

Κάθε πότε στο κάνει?

Δημοσ.

1. Βρες ένα καλό τροφοδοτικό από κάποιον γνωστό σου να δοκιμάσεις.

2. Μείνε με τα ενσωματωμένα γραφικά για κάποιο διάστημα (1-2 μέρες).

Κάθε πότε στο κάνει?

Με το τροφοδοτικο θα το δοκιμασω, στο 2 τι εννοεις?

Κοιτα αναλογως.. προχτες μου το εκανε 3-4 φορες, χτες καθολου..

Δημοσ.

με ποιο προγραμμα ελεγχεις θερμοκρασιες επεξεργαστη?και γενικα θερμοκρασιες...μου κανει εντυπωση να εχεις 45-55idle  και μονο 75  ας πουμε under heavy load!Η υπερθερμανση γενικα ειναι κατι που θα εξηγουσε τετοιο freezαρισμα που δεν εχει φτιαξει με ολα αυτα που εκανες!Παστα στον επεξεργαστη αλλαξες?

Πιθανη λυση ειναι και το τροφοδοτικο...σε αυτα τα 2 εγω θα ψαχνομουν!

Δημοσ.

Δεν ξερω αν βοηθησει αυτο που θα πω αλλα μακαρι..Μου εχει συμβει δυο φορες παρομοιο σκηνικο στην πρωτη εφταιγε η επεκταση του 4 pin για την τροφοδοσια του cpu κ στην δευτερη το 6 pin απο το psu που παει στην gpu..

Δημοσ.

Τρεξε το IPDT τεστ της intel για τον επεξεργαστη. Επισης βαλε ολες τις ρυθμισεις για ραμ και επεξεργαστη στα στοκ εαν εχεις τιποτα πειραγμενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...