Προς το περιεχόμενο

MacOS reinstall - logical dead end

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άρα η Apple σού λεει σαν χρήστη επίσημα:

«Βρες άλλον χρήστη MacOS και να είσαι τυχερός να έχει κατεβάσει ακριβώς το version που μπορείς να φορέσεις τελευταίο, αλλιώς dead end.»

Όταν σε έχει κρεμάσει ήδη στο να μπορείς να δώσεις επίσημη λύση μόνος σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Άρα η Apple σού λεει σαν χρήστη επίσημα:

«Βρες άλλον χρήστη MacOS και να είσαι τυχερός να έχει κατεβάσει ακριβώς το version που μπορείς να φορέσεις τελευταίο, αλλιώς dead end.»

Όταν σε έχει κρεμάσει ήδη να δώσεις επίσημη λύση μόνος σου.

Τι εννοεις τελευταιο?Το macbook pro 2011 τρεχει μια χαρα sierra. 

ΥΓ. Οπως επισης windows 10.

Εννοώ ότι π.χ. εγώ που ψάχνω να βάλω το El Capitan γιατί είναι το πιο πρόσφατο που μπορεί να φορέσει το Mac Mini 2009, πρέπει να είμαι τυχερός να βρω κάποιον άλλον χρήστη που έχει στα purchased το El Capitan.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ενώ θα μπορούσε να έχει όλα τα DMGs ανεβασμένα να τα κατεβάσουμε χύμα χωρίς 500 ελέγχους και να προχωρήσουμε ο κάθε χρήστης με όποιο χρειάζεται, τώρα θέτει 700 περιορισμούς για να πας από το επίσημο service.

Ακόμα και το παραπάνω, να ψάχνεις έναν άλλο χρήστη ευχόμενος να είσαι τυχερός, δεν το θεωρώ σοβαρό σαν διαδικασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το Mac mini εχει recovery

Εννοώ ότι π.χ. εγώ που ψάχνω να βάλω το El Capitan γιατί είναι το πιο πρόσφατο που μπορεί να φορέσει το Mac Mini 2009, πρέπει να είμαι τυχερός να βρω κάποιον άλλον χρήστη που έχει στα purchased το El Capitan.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ενώ θα μπορούσε να έχει όλα τα DMGs ανεβασμένα να τα κατεβάσουμε χύμα χωρίς 500 ελέγχους και να προχωρήσουμε ο κάθε χρήστης με όποιο χρειάζεται, τώρα θέτει 700 περιορισμούς για να πας από το επίσημο service.

Ακόμα και το παραπάνω, να ψάχνεις έναν άλλο χρήστη ευχόμενος να είσαι τυχερός, δεν το θεωρώ σοβαρό σαν διαδικασία.

Εχει recovery partition το Mac mini?

YΓ. απο εδώ

https://support.apple.com/en-us/HT206886

ειχες δοκιμασει να κατεβασεις το El Capitan?

Επεξ/σία από atheatos

Εχει recovery partition το Mac mini?

YΓ. απο εδώ

https://support.apple.com/en-us/HT206886

ειχες δοκιμασει να κατεβασεις το El Capitan?

Δες τα παρακάτω που έχω γράψει πιο πριν στο θέμα.

Επί της πράξης δεν υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής επαναφοράς από το ίδιο το μηχάνημα, με τον επίσημο τρόπο της Apple, αν και δεν παρουσιάζει βλάβη το μηχάνημα. Είναι το logical dead end που περιγράφω από την αρχή.

Το πρόβλημα είναι ότι ήθελα χωρίς να ενοχλήσω κανέναν να πάω σε σβήσιμο όλου του περιεχομένου και να κάνω μια καθαρή εξαρχής εγκατάσταση του λειτουργικού.

Πάτησα λοιπόν, Option + Command R.

Έκανα Erase το σκληρό δίσκο.

Είμαι στα Mac OS X Utilities και βλέπω 4 επιλογές. Επιλέγω Reinstall Mac OS X. (συνδεδεμένος σε Wi-fi)

Μου προτείνει το Lion, 10.7. Το επιλέγω.

Επιλέγω το σκληρό δίσκο.

Σε αυτή τη φάση μού πετάει dialog box για να κάνω sign in στο App Store με το Apple ID μου.

Το κάνω με το Apple ID που ήδη έχω, επειδή έχω iPad (αλλά ποτέ Mac).

Συνδέεται και μού πετάει το μήνυμα λάθους "This item is temporarily unavailable".

Το Mac mini είναι 2009. Ναι μόνο το Lion δίνει σε εκείνο το βήμα.

Δοκίμασα αυτό που το διάβασα κάπου, το get help online και μόλις πάω στο icloud.com μού λέει ότι είναι unsupported browser. Προφανώς γιατί είναι παλιός Safari.

Logical dead end, πού έλεγα στην αρχή του θέματος. :-D

Δες τα παρακάτω που έχω γράψει πιο πριν στο θέμα.

Επί της πράξης δεν υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής επαναφοράς από το ίδιο το μηχάνημα, με τον επίσημο τρόπο της Apple, αν και δεν παρουσιάζει βλάβη το μηχάνημα. Είναι το logical dead end που περιγράφω από την αρχή.

Φαντάζομαι δοκίμασες και το

https://support.apple.com/el-gr/HT204904

Shift +Option+ command + R αλλά τζίφος?

Καλύτερα βάλε κάποιο άλλο λειτουργικό.

ΥΓ. Μίλησες με την εξυπερετηση πελατών και σου είπαν να το πας στο service?

Φαντάζομαι δοκίμασες και το

https://support.apple.com/el-gr/HT204904

Shift +Option+ command + R αλλά τζίφος?

Καλύτερα βάλε κάποιο άλλο λειτουργικό.

Αυτό είναι που δοκίμασα πρώτο πρώτο μετά το erase (όπως περιγράφω παραπάνω) και όταν βάζω το Apple ID μού βγάζει εκείνο το μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμο.

Κάποιος στην αρχή της συζήτησης είχε πει ότι μερικά πρώιμα μηχανήματα Mac πριν το 2011, δεν υποστηρίζουν επί της πράξης την διαδικτυακή επαναφορά του αρχικού λειτουργικού, αν και το απεικονίζουν κανονικά στα μενού.

Αυτό είναι που δοκίμασα πρώτο πρώτο μετά το erase (όπως περιγράφω παραπάνω) και όταν βάζω το Apple ID μού βγάζει εκείνο το μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμο.

Κάποιος στην αρχή της συζήτησης είχε πει ότι μερικά πρώιμα μηχανήματα Mac πριν το 2011, δεν υποστηρίζουν επί της πράξης την διαδικτυακή επαναφορά του αρχικού λειτουργικού, αν και το απεικονίζουν κανονικά στα μενού.

Πιστεύω ότι στο service αν τους εξηγήσεις την περίπτωση σου μπορεί να το κάνουν και δωρεάν. Τουλάχιστον να σου φορμαρουν ένα usb στικ που θα τους δώσεις με το λειτουργικό που θέλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...