Προς το περιεχόμενο

MacOS reinstall - logical dead end

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Nόμιμα κι αν το μηχάνημα έχει 2GB of RAM, το πηγαίνεις στο service και σου περνούν το Snow Leopard και μένεις σε αυτό.

Ή με  την νομιμότητα υπό αμφισβήτηση, κάποιος φίλος που έχει το DVD σου περνά το Snow Leopard.

2. Αν το μηχάνημα έχει 4GB of RAM μπορεί να δεχθεί μέχρι και την version 10.11 El Capitan. Tο πας λοιπόν στο service ή το κάνει κάποιος φίλος που διαθέτει ένα installer drive του El Capitan.

Κι αν μου επιτρέπεις, δεν βλέπω κάποιο αδιέξοδο για το οποίο ευθύνεται η Apple. Αν είχες ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δεν νομίζω ότι  θα είχες κάποιο θέμα.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω το έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι στο εξωτερικό που διαβάζω.

"With that said, here's the issue. Your Apple ID (and therefore purchases) are not associated with the computer you're trying to install to since it's a clean install. Therefore, it doesn't know you've "purchased" Yosemite previously, and since it's no longer on the app store, isn't giving you access. What you need to do is reassociate your Apple ID with that computer. The recommended solution is to log into icloud.com."

https://apple.stackexchange.com/questions/228935/this-item-is-temporarily-unavailable-when-installing-yosemite

"The reason you get this message is YOUR apple id is not associated to an apple o/s.

DO Not use someone elses apple id. Youll get all their apps.

In the 4 choices you get click "GET HELP ONLINE"

This opens Safari.

Click icloud and sign in with your apple id.

Now you can go back to installing screen and the downloading will finally work because you have now shown applie id youve logged in from your computer."

https://discussions.apple.com/thread/6455578?tstart=0

Τί γίνεται όμως όταν πάω με τον παλιό Safari του Recovery mode, να επισκεφθώ το icloud.com;

--> Unsupported browser.

Χαχα. Λογικό αδιέξοδο λοιπόν. Δεν κάνω τίποτα λάθος. Απλά η Apple στη σχεδίαση αυτής της διαδικασίας επαναφοράς, έπεσε σε κλειστό βρόγχο μόνη της.

Κατι κανεις λάθος επιμένω...και λογικά εχει να κανει με το iCloud που χρησιμοποιείς.

Τέλος πάντων δοκίμασε με το OSX recovery disk https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=en_US

Ναι, εκεί θα καταλήξω από ότι φαίνεται. Το online recovery ως διαδικασία της Apple, απέτυχε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ το μηχάνημα δεν έχει βλάβη, αλλά και ο χρήστης ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία.

1. Nόμιμα κι αν το μηχάνημα έχει 2GB of RAM, το πηγαίνεις στο service και σου περνούν το Snow Leopard και μένεις σε αυτό.

Ή με  την νομιμότητα υπό αμφισβήτηση, κάποιος φίλος που έχει το DVD σου περνά το Snow Leopard.

2. Αν το μηχάνημα έχει 4GB of RAM μπορεί να δεχθεί μέχρι και την version 10.11 El Capitan. Tο πας λοιπόν στο service ή το κάνει κάποιος φίλος που διαθέτει ένα installer drive του El Capitan.

Κι αν μου επιτρέπεις, δεν βλέπω κάποιο αδιέξοδο για το οποίο ευθύνεται η Apple. Αν είχες ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δεν νομίζω ότι  θα είχες κάποιο θέμα.

Διάβασα κι εγώ κάπου ότι το τελευταίο που παίρνει είναι το El Capitan.

Σού επιτρέπω ελεύθερα, :) αλλά ακολούθησα πλήρως τις διαδικασίες του online recovery.

Οι versions Leopard & Snow Leopard είναι διαθέσιμες αποκλειστικά σε μορφή DVD. Ενώ δεν ήταν ποτέ διαθέσιμες στο App Store σαν downloads.

Συνεπώς η μόνη διαδικασία για επαναφορά είναι από το σχετικό Install DVD.

To link που δίνεις αφορά σε μηχάνημα που κι αυτό ήρθε με μια από τις δυο versions.

Όπως και να έχει, δεν γνωρίζω κάποια διαφορετική προσέγγιση. Να έχεις μια καλή συνέχεια. :)
  • Like 3

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω το έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι στο εξωτερικό που διαβάζω.

"With that said, here's the issue. Your Apple ID (and therefore purchases) are not associated with the computer you're trying to install to since it's a clean install. Therefore, it doesn't know you've "purchased" Yosemite previously, and since it's no longer on the app store, isn't giving you access. What you need to do is reassociate your Apple ID with that computer. The recommended solution is to log into icloud.com."

https://apple.stackexchange.com/questions/228935/this-item-is-temporarily-unavailable-when-installing-yosemite

"The reason you get this message is YOUR apple id is not associated to an apple o/s.

DO Not use someone elses apple id. Youll get all their apps.

In the 4 choices you get click "GET HELP ONLINE"

This opens Safari.

Click icloud and sign in with your apple id.

Now you can go back to installing screen and the downloading will finally work because you have now shown applie id youve logged in from your computer."

https://discussions.apple.com/thread/6455578?tstart=0

Τί γίνεται όμως όταν πάω με τον παλιό Safari του Recovery mode, να επισκεφθώ το icloud.com;

--> Unsupported browser.

Χαχα. Λογικό αδιέξοδο λοιπόν. Δεν κάνω τίποτα λάθος. Απλά η Apple στη σχεδίαση αυτής της διαδικασίας επαναφοράς, έπεσε σε κλειστό βρόγχο μόνη της.

Ναι, εκεί θα καταλήξω από ότι φαίνεται. Το online recovery ως διαδικασία της Apple, απέτυχε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ το μηχάνημα δεν έχει βλάβη, αλλά και ο χρήστης ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία.

Διάβασα κι εγώ κάπου ότι το τελευταίο που παίρνει είναι το El Capitan.

Σού επιτρέπω ελεύθερα, :) αλλά ακολούθησα πλήρως τις διαδικασίες του online recovery.

Φίλε μου έχεις δίκιο, αλλά το μηχάνημα δεν πουλήθηκε με την online διαδικασία εγκατάστασης. Αυτή η διαδικασία ήρθε με την πάροδο του χρόνου και της εξέλιξης. Το μηχάνημα σου απέκτησε την διαδικασία αυτή μετά από update μετά από κάποια χρόνια.

Δεν δικαιολογώ την Apple αλλά να πετάς μπηχτές ότι δήθεν δεν είναι εύχρηστα , συγνώμη αλλά τρολαρεις.

Πάρε άλλο μηχάνημα πλην Apple ( αφού πιστεύεις ότι σε κοροϊδεύει)και κατέβασε από το site της κατασκευάστριας εταιρείας το λειτουργικό μετά από format στο σκληρό.

Μετά έλα εδώ να μας πεις τα αποτελέσματα και τις συγκρίσεις. Σε πληροφορώ ότι η διαδικασία αποκατάστασης ενός Mac αποτελεί πρότυπο για άλλες εταιρείας και το timemachine απλά είναι κάτι που κάποιοι άλλοι πληρώνουν έξτρα ....

• Like 2

Δεν τρολάρω, έχω Apple iPad γιατί το θεωρώ κορυφή στην κατηγορία του.

Απλά έπεσε ένα Mac στα χέρια μου και προσπαθώ να εξαντλήσω τις διαδικασίες by-the-book ανάκτησης για λόγους πειραματισμού, όπως προείπα. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Apple δεν έκανε αυτό που υποσχέθηκε στο χρήστη. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Εσύ τώρα ξεκίνα ένα flame να το απολαύσετε μερικοί που δεν διαβάζετε τί έχει ειπωθεί αναλυτικά. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τρολάρω, έχω Apple iPad γιατί το θεωρώ κορυφή στην κατηγορία του.

Απλά έπεσε ένα Mac στα χέρια μου και προσπαθώ να εξαντλήσω τις διαδικασίες by-the-book ανάκτησης για λόγους πειραματισμού, όπως προείπα. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Apple δεν έκανε αυτό που υποσχέθηκε στο χρήστη. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Εσύ τώρα ξεκίνα ένα flame να το απολαύσετε μερικοί που δεν διαβάζετε τί έχει ειπωθεί αναλυτικά. :P

Θα θελες αλλά με πρόλαβες. ...

Στο συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει υποσχεθεί τίποτα η Apple και φυσικά καταλαβαίνουμε όσοι έχουν παραπάνω εμπειρία σε Mac ότι έχεις πιάσει την κορυφή του παγόβουνου όπως οι περισσότεροι που ασχολούνται για να ασχολούνται...

Κατέβασε το OSX recovery disk όπως σου είπα.

Πάλι την ίδια δουλειά θα κάνει. Recovery disk έχει ,τα υπόλοιπα δεν έχει. Το μηχάνημα του δεν είναι στην λίστα των μηχανημάτων που μπορεί να κάνουν internet recovery ακόμα και χώρις καθόλου σκληρό, μόνο από το bios.

Τώρα αν νομίζει ότι ξέρει κάτι παραπάνω ας μας κάνει μάθημα με την διατριβή του....

Επεξ/σία από atheatos

Από την άλλη τίθεται το βασικό ερώτημα: αν όντως δεν παρέχεται η διαδικασία ανάκτησης του λειτουργικού από το internet, γιατί έχει αυτές τις επιλογές και σε αφήνει να προχωρήσεις; Και γιατί στο τέλος, τα μηνύματα λάθους δεν περιγράφουν γιατί δεν προχωράει και γράφουν κάτι αόριστα μηνύματα;

Παιδιά την πάτησα και εγώ σε ένα iMac 2009... άλλαξα δίσκο και αναγκαστικά έκανα εγκατάσταση με τα DVD σε 10.5.8, στον παλιό δίσκο είχα 10.11 ... Πώς φτάνω στο τελευταίο? Επίσης υπάρχει κανένα πρόγραμμα για να κάνω κλονινγ το παλιό μου δίσκο στον νεο;

Παιδιά την πάτησα και εγώ σε ένα iMac 2009... άλλαξα δίσκο και αναγκαστικά έκανα εγκατάσταση με τα DVD σε 10.5.8, στον παλιό δίσκο είχα 10.11 ... Πώς φτάνω στο τελευταίο? Επίσης υπάρχει κανένα πρόγραμμα για να κάνω κλονινγ το παλιό μου δίσκο στον νεο;

Μπορείς απλά από terminal με την εντολή dd. Αν δεν το έχεις με το UNIX κατέβασε το πχ, SupeDuper 

• Like 1

Δεν καταλαβαίνω και πολλά άλλα σε ευχαριστώ... βρήκα backup απο timemachine και ενώ μου τελείωσε την διαδικασία κανονικά στην έναρξη στο σημα με το μήλο, πετάει error και κανει reboot και κάτι ακόμα χωρίς το DVD δεν μπορώ να μπω στο μενού με το command + r...

Δεν καταλαβαίνω και πολλά άλλα σε ευχαριστώ... βρήκα backup απο timemachine και ενώ μου τελείωσε την διαδικασία κανονικά στην έναρξη στο σημα με το μήλο, πετάει error και κανει reboot και κάτι ακόμα χωρίς το DVD δεν μπορώ να μπω στο μενού με το command + r...

H διαδικασια με command +R δεν αφορά το μηχανημα σου αλλα τα μεταγενέστερα.

Ρωτήστε όσους φτιάχνουν hackintosh πως γινεται η διαδικασία να φτιάξεις instalation media σε pc.

Aν και αποψη μου για τα συγκεκριμενα μηχανηματα εφοσον εχει πάψει η υποστηριξη απο την Apple, μην ασχολειστε με mac OS και δοκιμαστε τα με windows 10 ή linux.

Θα μπουρουσα να ανεβασω παλιες εκδοσεις του mac OS και να τα δωσω σε οσους ενδιαφερονται για κατεβασμα,αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει, να εχεις υπολογιστη που δεν ειναι πια λειτουργικος μονο και μονο για του ψωνιο του να εχεις mac OS και μαλιστα outdated. Σαν εχεις μηχανημα με windows xp ενω μπορεις να του βάλεις windows 10, ενα πράγμα...

SuperDuper!
  • Like 1

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια... command + r είχα μιας και ήμουν στην 10.11, πέρση μάλιστα έκανα καθαρή εγκατάσταση κατευθείαν στην 10.11 μέσω internet... με τον νέο δίσκο έχω πρόβλημα και το backup απο timemachine μου κτυπάει error... κάνω μια τελευταία προσπάθεια και μετά θα βάλω τον παλιό δίσκο.

@ atheatos καταλαβαίνω τι λες αλλά ο "Μάκης" μου μια χαρά παλικάρι είναι ακόμα και τώρα... βάζει πολλά pc κάτω... ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...